מגבר דיגיטלי
שלום,
כאמור (מי שעוקב אחרי הפוסטים שלי) יודע שאני מתכוון לקנות את ההרמן 255 ע"מ שאוכל לשרשר לו מגבר סטריאו לQUAD L22.
לאחר חיפוש וקריאה בפורום הגעתי למסקנה שדווקא המגבר המשתלם ביותר הוא מגבר דיגיטלי CLASS T. שעל פי מטב הבנתי נותן תוצאות של מגברים שעולים פי כמה וכמה ממנו.
הבעיה היא כזאת... מצד אחד אני לא מתכוון לקנות את הTAMP דור ראשון או מחליפו, עדיין מדובר ברמקולים ממש לא נצילים שדורשים הספק, מאידח רוטל מייצרים מגברים דיגילים בעלויות של 15K וצפונה.
אין מגברים CLASS T במחירים שפויים עם הספק סביר 100-150W לערוץ???
( אין לי בעיה גם לקנות מחו"ל במידה וההפרש גבוה )
כאמור (מי שעוקב אחרי הפוסטים שלי) יודע שאני מתכוון לקנות את ההרמן 255 ע"מ שאוכל לשרשר לו מגבר סטריאו לQUAD L22.
לאחר חיפוש וקריאה בפורום הגעתי למסקנה שדווקא המגבר המשתלם ביותר הוא מגבר דיגיטלי CLASS T. שעל פי מטב הבנתי נותן תוצאות של מגברים שעולים פי כמה וכמה ממנו.
הבעיה היא כזאת... מצד אחד אני לא מתכוון לקנות את הTAMP דור ראשון או מחליפו, עדיין מדובר ברמקולים ממש לא נצילים שדורשים הספק, מאידח רוטל מייצרים מגברים דיגילים בעלויות של 15K וצפונה.
אין מגברים CLASS T במחירים שפויים עם הספק סביר 100-150W לערוץ???
( אין לי בעיה גם לקנות מחו"ל במידה וההפרש גבוה )
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46427
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
דווקא קיימים המון מגברים כאלו אשר אמורים להיות מצויינים לסטריאו, אך אני מציע כי קודם כל תרכוש את הרסיבר המדובר ורק לאחר שתתאכזב מיכולות ההגברה שלו - אז תחשוב על רכישת הגברה חיצונית (אולי תופתע מיכולות ה AVR255 ותחסוך את הרכישה?).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תקציב
בוא נגיד סביב ה1500 ש"ח...
כמו שראיתי בYAD2 יש מגברי פאוור שעולים גם פחות כגון ROTELים למיניהם, AMC.
אתמול נברתי עוד בפורום וראיתי את האתר 41HZ.COM שמוכר קיטים לבניה עצמית.
חשבתי על הקיט של TRUEPATH KIT החדש שאמנם יצא יקר יותר (ע"פ החישוב בערך 1500 ש"ח) וזה לפני מארז. (למרות שנראה לי שיש לי משהו מתאים!).
מה שאהבתי בקיט הזה שכבר מדובר במגבר עם המון כח עם יתרונות של מגבר דיגיטלי.
השאלות הן כאלה:
1) נאמר לי שהמגברים הדיגיטליים נשמעים רע בתחום הנמוך, האם יש אמת בדבר או מדובר באגדה אורבנית חסרת כל ביסוס?
2) להערכתם בלבד, ונכון שכל מקרה לגופו הוא, א ב ל משמיעה כללית של שני הסוגים, מה עדיף, מגבר AB רגיל כפי שציינתי למעלה או לחילופין מגבר דיגיטלי, מה ישמע טוב יותר?
3) האם ישנם בעיות אמינות עם הקיטים הללו?
4) האם יש מגבר מוכן לקניה בסדר גודל התקציב הזה בהספק דומה?
שוב, תודה על העזרה
כמו שראיתי בYAD2 יש מגברי פאוור שעולים גם פחות כגון ROTELים למיניהם, AMC.
אתמול נברתי עוד בפורום וראיתי את האתר 41HZ.COM שמוכר קיטים לבניה עצמית.
חשבתי על הקיט של TRUEPATH KIT החדש שאמנם יצא יקר יותר (ע"פ החישוב בערך 1500 ש"ח) וזה לפני מארז. (למרות שנראה לי שיש לי משהו מתאים!).
מה שאהבתי בקיט הזה שכבר מדובר במגבר עם המון כח עם יתרונות של מגבר דיגיטלי.
השאלות הן כאלה:
1) נאמר לי שהמגברים הדיגיטליים נשמעים רע בתחום הנמוך, האם יש אמת בדבר או מדובר באגדה אורבנית חסרת כל ביסוס?
2) להערכתם בלבד, ונכון שכל מקרה לגופו הוא, א ב ל משמיעה כללית של שני הסוגים, מה עדיף, מגבר AB רגיל כפי שציינתי למעלה או לחילופין מגבר דיגיטלי, מה ישמע טוב יותר?
3) האם ישנם בעיות אמינות עם הקיטים הללו?
4) האם יש מגבר מוכן לקניה בסדר גודל התקציב הזה בהספק דומה?
שוב, תודה על העזרה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. אין חוקים. כל מקרה לגופו. דווקא אחד הייתרונות זה בתחום הנמוך. לראיה, כל הסאבים האקטיביים נדחפים עם מגברים דיגיטליים....
2. יש יתרונות לזה ויש לזה. אין חוקיות.
מניסיוני אני יכול לחיות עם שניהם.
יש אצלי לבחינה כרגע, זוג מונובלוקים דיגיטליים (הרבה מעל התקציב שלך) שנשמעים פנטסטי דווקא ואם הייתי צריך לבחור בינם לבין המגבר שלי (GAMUT D200 MK3) היה מאוד קשה לי להחליט.
3. אין מספיק ניסיון כדי לענות על זה. זה גם מאוד תלוי בספק שתבחר ובאיכות הבנייה שלך.
4. יכול להיות, אבל אז זה לא בהכרח מבטיח לך איכות. שוב, כל מקרה לגופו.
אני לא הייתי ננעל על טכנולוגיה מסויימת אלא פשוט ננעל על תקציב. עם התקציב הולך ומחפש מה נותן לי את התמורה הגבוהה ביותר לכסף. זהו.
2. יש יתרונות לזה ויש לזה. אין חוקיות.
מניסיוני אני יכול לחיות עם שניהם.
יש אצלי לבחינה כרגע, זוג מונובלוקים דיגיטליים (הרבה מעל התקציב שלך) שנשמעים פנטסטי דווקא ואם הייתי צריך לבחור בינם לבין המגבר שלי (GAMUT D200 MK3) היה מאוד קשה לי להחליט.
3. אין מספיק ניסיון כדי לענות על זה. זה גם מאוד תלוי בספק שתבחר ובאיכות הבנייה שלך.
4. יכול להיות, אבל אז זה לא בהכרח מבטיח לך איכות. שוב, כל מקרה לגופו.
אני לא הייתי ננעל על טכנולוגיה מסויימת אלא פשוט ננעל על תקציב. עם התקציב הולך ומחפש מה נותן לי את התמורה הגבוהה ביותר לכסף. זהו.
תשובה
WOW , איזו תגובה מפורטת ומהירה.
למרות שתשובה לסעיף 4 היתה די פוליטית ומעט בלבלה אותי... (יותר נכון חזרתי לנקודת ההתחלה בראש
)
בסדר גודל התקציב שאמרתי, מה היית קונה? מגבר ROTEL או , NAD,AMC שמור או מגבר דיגיטלי, מה לדעתך יתן תמורה טובה יותר לכסף?
למרות שתשובה לסעיף 4 היתה די פוליטית ומעט בלבלה אותי... (יותר נכון חזרתי לנקודת ההתחלה בראש
בסדר גודל התקציב שאמרתי, מה היית קונה? מגבר ROTEL או , NAD,AMC שמור או מגבר דיגיטלי, מה לדעתך יתן תמורה טובה יותר לכסף?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הרסיבר 255 ירכש בכל מקרה, שמעתי את הרמקולים עם YAMAHA 2700 ו1800 (140W ו130W) ואלה עוד רסיברים יקרים (יחסית...uriler כתב:מרטין - אתה חוזר פה להתחלה
לטעמך - הוא צריך לקנות את הרסיבר, ואז לראות אם הוא מרוצה - ואם לא -->להתחיל לבחון מגברים?...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מניסיוני, לא ניתן לרכוש רכיב למערכת ע"ס ה"טכנולוגיה" שלו אלא רק ע"ס התוצאה הסופית.uriler כתב:מרטין - אתה חוזר פה להתחלה
לטעמך - הוא צריך לקנות את הרסיבר, ואז לראות אם הוא מרוצה - ואם לא -->להתחיל לבחון מגברים?...
איך לבדוק את זה? שאלה קשה.