התחדשתי (פעם 2) והפעם גם תמונות

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
taotao7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אז לאחר שרכשתי לפני כחודשיים את המקרן - PANASONIC AE3000 ושבתי הביתה מהלימודים בלונדון, הגיע הזמן היה להתקין את המקרן (ואת נגן הבלו ריי PANASONIC BDP 50) בבית כמו שצריך.

לפני הקנייה התלבטתי קשות, וכל המיעצים בפורום הציעו שאמתין לדור החדש של המקרנים - תודה לכולכם :) אך צפייה זמנית על הקיר לא היתה ממש זה, ועכשיו עם מסך (92") ומערכת קולנוע כמו שצריך החוויה הקולנועית מושלמת.

אני מרוצה מאוד מהמקרן, וכעת גם לאחר שכיוונתי אותו באמצעות דיסק DVE (אני חייב להודות שאלה היו שעה וחצי מטישות) התוצאה הסופית, מבחינתי היא לא פחות ממדהימה. התכונה האהובה עלי במקרן היא שהוא מאוד FILM LIKE, במיוחד בזמן צפייה בסרטי בלו ריי, אני לעיתים מוצא את עצמי מרותק לאיכות התמונה יותר מלמתרחש בסרט. ובכלל, אין ספק שחווית הצפיה בסרטים דרך מקרן היא פשוט שונה לגמריי מכל מסך פלזמה או LCD כלשהו - הגודל, העומק וכמות הפרטים שבתמונה פשוט באים יותר לידי ביטוי, ואני באופן אישי כאחד שמסתכל בסרט גם על הדרך בה הבמאי מסדר את הפריים ומעצב את המיזנסצנה, המקרן הוא פשוט חלום.
ושוב, כפי שכתבתי גם בהתרשמות הראשונה על המקרן, בכל פעם מחדש אני מופתע מהאיכות הגבוהה בה אני צופה בסרטי DVD - נכון, הם לא בלו ריי, אבל לאדם כמוני בעל אוסף DVD גדול מול רק 10 BLURAY חשוב היה לי, להינות מהמקרן גם בפורמט זה.

למקרן כאמור ישנם כמה תכונות ששיכות לדור האחרון של המקרנים,וכפי שהבטחתי בעבר אפרט עליהם כעת - ביניהם עיבוד התמונה (FRAME CREATION) ל100HRZ -120HRZ ותכונה מעניינת אחרת, היא כיוון דיגיטלי של עדשת המקרן, יכולת שמירה של מצב זה ועלאתו בחזרה בלחיצת כפתור (אסביר על כך בהמשך).

בנוגע לעיבוד התמונה, למקרן ישנם שני מצבים של עיבוד מסוג זה. אחד אשר מכפיל את המהירות פי 2 ל48 ו50 (PAL וNTSC) והשני ל100 ו120 - אני מקווה שאני לא טועה במספרים. בכל אופן, עד כה בכל הפעמים שהתנסתי בשימוש בתכונה זאת של המקרן, אני מודה שמהר מאוד ביטלתי אותה והחזרתי למצב נורמאלי. אין ספק שהתמונה והתנועה של המצלמה על המסך חלקה יותר, אך במובנים רבים, פשוט חלקה מדי. הסרט מאבד מהתכונה שכפי שציינתי הכי חשובה לי - ה FILM LIKE.
בסרטי בלו ריי בעצם אין שום סיבה להשתמש בתכונה זאת מכיוון שהסרט עצמו משדר 24 פיירמים לשניה והמקרן יודע לקבל זאת בצורה מלאה (כאמור תחושה של פילם) בDVD התחושה טיפה שונה, אם כי אך ורק פעם אחת מצאתי את עצמי זקוק לעיבוד הנוסף וזה היה כאשר צפיתי בעותק DVD של קזבלנקה בעל איכות תמונה ברמה נמוכה מאוד ולכן השתמשתי בשלב 1 של העיבוד מה שהפך את הסרט לנעים יותר לצפיה.

הפונקציה השנייה היא היכולת להזיז את התמונה על פני המסך ולשמור מצב זה להעלאה מאוחר יותר. מה שאומר שכאשר אני צופה בסרט שצולם בפורמט סינמה סקופ, במקום לקבל שני פסים שחורים, למעלה ולמטה, אני יכול להוזיז את התמונה למטה (או למעלה) ובכך בעצם נותר חלל רק למעלה. ולאחר שאני מכוון את מצב זה פעם אחת, אני שומר אותו ובכל פעם שאני צופה בסרט ברוחב של 2.35:1 אני פשוט לוחץ על כפתור והכל כבר נעשה מעצמו!
מכנים את הפונקציה הזאת כעדשת סינמה-סקופ לעניים. והאמת היא שאפילו חשבתי לרכוש מסך מסוג זה, אך לא מצאתי אחד כזה במחיר שפוי. בכל אופן, לאנשים בעלי מסך עם מאסקינג, פונקציה זאת מתאימה כמו כפפה!

אני מצרף כמה תמונות של הסלון והמקרן. בקרוב מאוד אוסיף גם כמה SCREEN SHOTS.
אל תייחסו יותר מדי חשיבות לבלאגן של החוטים שמאחורי המערכת (וגם שיוצר מהמקרן) הכל בשלבים של טיפול אסטטי.
תודה לחברי הפורום על העזרה בחיפושים ובשכנוע לסבלנות שללא ספק השתלמה,

אבי
המקרן
 המקרן
והמסך מורד
 והמסך מורד
המערכת
 המערכת

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #2 

(Y) יפה מאוד תתחדש

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

תתחדש!
נראה ונשמע פגז!

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #4 

תתחדש!
השתמשת בעותק של DVE בבלו ריי או DVD?
אני ממש מתעצל להתחיל עם זה, יש לי גם עותק בלו ריי וגם DVD אבל אין כרגע נכן בלו ריי ולכן אני מתלבט אם להשתמש בעותק הרגיל או להשאיל נגן בלו ריי ממישהו ולכוון בעזרת גרסת הבלו ריי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

היי אבי,
דבר ראשון, ברוך השב ובהצלחה בקריירה (אאהההממ.....שפילברג, מאחוריך... :D ).

תתחדש על המקרן ועל הסטאפ.
אני בטוח שאתה נהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #6 

מעולה!

אתה עובד עם מזרימדיה או עם נגן בלוריי?

יש כיול לבלוריי כיום, למשל בסרטים כמו WALL-E (בתוספות של זה). שווה בדיקה.

יש גם DVE בבלוריי, האם זה מה שהשתמשת?

taotao7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה למברכים. :)

אכן השתמשתי בגרסת בלו ריי של DVE. היו שם מספר דיי גדול של טסטים שמיועדים לבעלי מיכשור מיוחד, ולמען האמת היה מסובך יותר ממה שציפיתי אבל אני בהחלט מרוצה מהתוצאה.

אין לי מזרימדיה יעודי, עדיין, אני משתמש לעיתים בלפטופ שלי שהוא בעל יציאת HDMI, אבל הוא קצת מגמגם בסרטים מסויימים לכן מזרימדיה בהחלט נמצא בתכנון.

הסטאפ אגב הוא דיי ותיק מלבד נגן הבלו ריי (הפירוט בפרופיל שלי).
Avi Merkado - www.filma.co.il

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10104
נתן תודות: 589 פעמים
קיבל תודות: 612 פעמים

שליחה #8 

נהנתי לקרוא (Y)
תתחדש ותהנה כמובן..
מה המרחק צפייה ?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

taotao7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Nba כתב:נהנתי לקרוא (Y)
תתחדש ותהנה כמובן..
מה המרחק צפייה ?
...
3 מטרים.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

תתחדש (Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35095
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #11 

(Y)
נראה מצויין.
תתחדש!

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3740
שם מלא: חיים
נתן תודות: 864 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שליחה #12 

תתחדש ותהנה.
גם אני התחדשתי במקרן ונכון מאוד אין כמו חווית מקרן לעומת LCD או פלזמה.
1.מאיזו חברה המסך ?
2.מהו רוחב המסך (אני מתכוון לבד עצמו עם הפסים השחורים משני הצדדים) יש לי פשוט נישה של 2.20 מטר.שוב אני מדבר על רוחב( מימין לשמאל) ולא על גובה המסך.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10104
נתן תודות: 589 פעמים
קיבל תודות: 612 פעמים

שליחה #13 

מה המחיר שלו בארץ מישהו יודע..?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

taotao7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

big007 כתב:תתחדש ותהנה.
גם אני התחדשתי במקרן ונכון מאוד אין כמו חווית מקרן לעומת LCD או פלזמה.
1.מאיזו חברה המסך ?
2.מהו רוחב המסך (אני מתכוון לבד עצמו עם הפסים השחורים משני הצדדים) יש לי פשוט נישה של 2.20 מטר.שוב אני מדבר על רוחב( מימין לשמאל) ולא על גובה המסך.
...
הי,

המסך הוא של חברת SPLENDOR, והרוחב של המסך עצמו הוא 214 ס"מ (92" שזה בעצם רוחב של 204+ 5 ס"מ של הפס השחור מכל צד) אבל הרוחב של המסך, כלמור כולל הבית והחלק שך התליה הוא 238 ס"מ.

מקווה שזה עוזר.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”