לפני הקנייה התלבטתי קשות, וכל המיעצים בפורום הציעו שאמתין לדור החדש של המקרנים - תודה לכולכם
אני מרוצה מאוד מהמקרן, וכעת גם לאחר שכיוונתי אותו באמצעות דיסק DVE (אני חייב להודות שאלה היו שעה וחצי מטישות) התוצאה הסופית, מבחינתי היא לא פחות ממדהימה. התכונה האהובה עלי במקרן היא שהוא מאוד FILM LIKE, במיוחד בזמן צפייה בסרטי בלו ריי, אני לעיתים מוצא את עצמי מרותק לאיכות התמונה יותר מלמתרחש בסרט. ובכלל, אין ספק שחווית הצפיה בסרטים דרך מקרן היא פשוט שונה לגמריי מכל מסך פלזמה או LCD כלשהו - הגודל, העומק וכמות הפרטים שבתמונה פשוט באים יותר לידי ביטוי, ואני באופן אישי כאחד שמסתכל בסרט גם על הדרך בה הבמאי מסדר את הפריים ומעצב את המיזנסצנה, המקרן הוא פשוט חלום.
ושוב, כפי שכתבתי גם בהתרשמות הראשונה על המקרן, בכל פעם מחדש אני מופתע מהאיכות הגבוהה בה אני צופה בסרטי DVD - נכון, הם לא בלו ריי, אבל לאדם כמוני בעל אוסף DVD גדול מול רק 10 BLURAY חשוב היה לי, להינות מהמקרן גם בפורמט זה.
למקרן כאמור ישנם כמה תכונות ששיכות לדור האחרון של המקרנים,וכפי שהבטחתי בעבר אפרט עליהם כעת - ביניהם עיבוד התמונה (FRAME CREATION) ל100HRZ -120HRZ ותכונה מעניינת אחרת, היא כיוון דיגיטלי של עדשת המקרן, יכולת שמירה של מצב זה ועלאתו בחזרה בלחיצת כפתור (אסביר על כך בהמשך).
בנוגע לעיבוד התמונה, למקרן ישנם שני מצבים של עיבוד מסוג זה. אחד אשר מכפיל את המהירות פי 2 ל48 ו50 (PAL וNTSC) והשני ל100 ו120 - אני מקווה שאני לא טועה במספרים. בכל אופן, עד כה בכל הפעמים שהתנסתי בשימוש בתכונה זאת של המקרן, אני מודה שמהר מאוד ביטלתי אותה והחזרתי למצב נורמאלי. אין ספק שהתמונה והתנועה של המצלמה על המסך חלקה יותר, אך במובנים רבים, פשוט חלקה מדי. הסרט מאבד מהתכונה שכפי שציינתי הכי חשובה לי - ה FILM LIKE.
בסרטי בלו ריי בעצם אין שום סיבה להשתמש בתכונה זאת מכיוון שהסרט עצמו משדר 24 פיירמים לשניה והמקרן יודע לקבל זאת בצורה מלאה (כאמור תחושה של פילם) בDVD התחושה טיפה שונה, אם כי אך ורק פעם אחת מצאתי את עצמי זקוק לעיבוד הנוסף וזה היה כאשר צפיתי בעותק DVD של קזבלנקה בעל איכות תמונה ברמה נמוכה מאוד ולכן השתמשתי בשלב 1 של העיבוד מה שהפך את הסרט לנעים יותר לצפיה.
הפונקציה השנייה היא היכולת להזיז את התמונה על פני המסך ולשמור מצב זה להעלאה מאוחר יותר. מה שאומר שכאשר אני צופה בסרט שצולם בפורמט סינמה סקופ, במקום לקבל שני פסים שחורים, למעלה ולמטה, אני יכול להוזיז את התמונה למטה (או למעלה) ובכך בעצם נותר חלל רק למעלה. ולאחר שאני מכוון את מצב זה פעם אחת, אני שומר אותו ובכל פעם שאני צופה בסרט ברוחב של 2.35:1 אני פשוט לוחץ על כפתור והכל כבר נעשה מעצמו!
מכנים את הפונקציה הזאת כעדשת סינמה-סקופ לעניים. והאמת היא שאפילו חשבתי לרכוש מסך מסוג זה, אך לא מצאתי אחד כזה במחיר שפוי. בכל אופן, לאנשים בעלי מסך עם מאסקינג, פונקציה זאת מתאימה כמו כפפה!
אני מצרף כמה תמונות של הסלון והמקרן. בקרוב מאוד אוסיף גם כמה SCREEN SHOTS.
אל תייחסו יותר מדי חשיבות לבלאגן של החוטים שמאחורי המערכת (וגם שיוצר מהמקרן) הכל בשלבים של טיפול אסטטי.
תודה לחברי הפורום על העזרה בחיפושים ובשכנוע לסבלנות שללא ספק השתלמה,
אבי