ביקור חם בערב קר של מוצ"ש אצל Eyal_W

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

אתמול, סופסוף הצלחנו, אייל ועבדכם הנאמן, להוציא לפועל ביקור "אודיופילי". לפנות ערב שמתי את עצמי בתוך מכונית קפואה ונסעתי מרחק של 15 דקות לביתו של אייל.
זאת הפעם הראשונה שאני מגיע לביתו על אף המרחק הקצר. אייל קיבל את פני מחוץ לבית בצינת הערב המקפיאה והפנה אותי לחניה הפנויה.
בבית המתין גם חבר ותיק של אייל (חיים) כאשר שלושתנו צמאים להאזין למגוון מוזיקלי (כמעט כל הסגנונות הקיימים של מוזיקה) שבדיעבד היה סלט עולמי מתובל כהוגן.
אני הבאתי עמי מספר דיסקים מהבית שרובם היו הפקות עצמיות שלי מתקליטי וויניל שהומרו לפורמט דיגיטלי. אייל הוסיף כמה דיסקים אקזוטיים שאני לא הכרתי אבל נראה לי שאני מתחיל להתחבר ל"מחלת" ה-FUSION אחרי אמש.

הסט-אפ של אייל כולל:
Berendsen CDP I SE
Myryad z140
רמקולים MK2 LivingVoice Auditorium II
כבלים VDH, AR Master reference,Dimartzio M-path

התחלנו בהאזנה של מספר קטעי ג'אז מתוך הדיסקים שלי שכללו את AHMAD JAMAL, ART BLAKEY ו-JEAN-LOUP LONGNON. עברנו דרך שיר של פרנק סינטרה וקטע של ה-DIRE STRAITS וסיימנו עם יצירת עוגב כנסייתי מתוך "טוקטה ב"D" מינור של באך.
אייל הוסיף קטעים של HEYLEY WESTENRA עם הקול השמימי ומספר לא מבוטל של קטעי FUSION ופרוגרסיב רוק. צר לי, מפאת זיכרוני הדל וההיכרות החדשה עם סוג זה של מוזיקה אינני זוכר את שם הלהקות שהאזנו (אם אינני טועה היה שם משהו בשם UZEB שניגנו בצורה ממש וירטואוזית). קינחנו עם כנר הג'אז הוירטואוזי סטפן גרפלי בקטעים לא ג'אזיים טהורים אלא יותר EASY LISTENING מנוגנים על כינור אלקטרוני (עם PICKUP). דומני שזה היה הדיסק האחרון שסטפן הקליט לפני מותו (אל תתפסו אותי בשגגה).
אייל, אם תוכל להרחיב בשמות הלהקות והקטעים ששמענו תבוא עליך הברכה.

ההתרשמות שלי מהסט-אפ של אייל היתה חיובית לעילא ולעילא לאורך כל הדרך. ולמה?
כל הקטעים שהאזנו להם נשמעו מאוזנים בצליל באופן מושלם (פרט לשני קטעים שמשהו קטנטן הציק לי - וארחיב בהמשך). זאת הפעם הראשונה שהצלחתי לשמוע באופן מושלם כזה את מגוון הסגנונות וללא אפליה. קלסי, ג'אז, רוק, ווקלי, פרוגרסיב, כלים אקוסטיים, כלים חשמליים, כלים בסולו ובתזמור רחב. החדר לא מאופיין באיזה אקוסטיקה מיוחדת, חדר (סלון) מאוד שיגרתי מבחינת הריהוט והמבנה. על אף זאת אין תופעות של הדהוד והמערכת עוקבת אחרי הצלילים באופן מושלם. נראה לי שה-DUMPING FACTOR ביציאת דרגת ההספק הוא ממש מצוין והממברנות של הרמקולים עוצרות כשצריך ונענות לפרצי עצמה כשנדרש. מה שנקרא - הרמקולים לא מחזירים עודף :lol: .
הקול של הנערה הניו זילנדית הנחמדה HEYLEY WESTENRA נשמע טבעי לחלוטין פרט להגזמה הקטנה ב-ECHO שנובעת מההקלטה עצמה. קטעי הג'אז של AHMAD JAMAL בפריטה על פסנתר ה-STIANWAY (מתוך המרת תקליט וויניל) נשמעו כאילו הוא מנגן לפנינו. לי נופלת הלסת בכל פעם שאני מאזין לדיסק הזה (אני לא יודע מה דעתו של אייל - את זה אני משאיר לו). התיפוף של ART BLAKEY (גם מתוך המרת תקליט) לא "נמרח" טונלית במעברי התופים ועבר בשקיפות כאילו הוא בחדר. כלי הנשיפה של JEAN-LOUP LONGNON והתזמורת הניו יורקית שלו היו מושלמים. החצוצרות והסקסופון הכניסו אוויר חם לחלל החדר (מי אמר שלא שומעים שם סקסופון?). היו קטעים של הרכבי כלים מגוונים שנשמעו אחד לאחד ובפרוטרוט בלא שיש מריחה אמורפית ביניהם ותחושת הבמה היתה מצוינת.
הדבר היחידי שקצת (אבל ממש קצת) העיק היה בקטעים של האורגן הכנסייתי והתיפוף של ART BLAKEY. חסרו לי הבסים העמוקים שלא שומעים אלא מרגישים, הבסים מתחת ל-30HZ. זה כנראה משהו שכבר "גדול" על הרמקולים בתיבה אחת ולכך נדרש פשוט SUB שיודע לרדת עד 22-20HZ. האוקטבות הנמוכות של האורגן היו מונחתות קצת ותוף הרגל של ART BLAKEY היה מעט אנמי (חסרה ממש מעט עצמה בהדף). שלא תבינו מתוך הדברים שהבסים גרועים. כלל וכלל לא, הבס עגול והדוק וללא שאריות (לא מחזיר עודף), עוקב באופן מושלם (DUMPING FACTOR אדיר). הסט-אפ הזה נשמע טבעי לחלוטין ואם היתה לי אפשרות (כלכלית) לשים יד על סט כזה, לא הייתי מהסס לרגע. ההתאמה של מרכיבי הסט-אפ פשוט חלומי (לאוזני).
ההאזנה אצל אייל עשתה "כימיה" עם האוזן שלי ללא ספק ואולי הרווחתי דרכה את סגנון ה-FUSION (ממש חדש בשבילי). אני עדיין צריך "לעכל" את הסגנון ולתת לו להתיישב קצת בתודעה שלי (זה לא קל על אף שאני פתוח לכל סגנונות המוזיקה). אני יכול להעיד שלפחות לא "סבלתי" מההאזנה לסגנון וזה לבטח ניתן לזקוף לאיכות הסט-אפ.
לקראת סוף הביקור, אייל הצליח להדגים לעבדכם הנאמן את ההבדל בהאזנה בין שני כבלי כוח שונים המחוברים לנגן ה-CD. אכן היה הבדל (ואת זה אני אומר כמי שהיה סקפטי לגבי כבילת כוח). מאידך שמתי לב שרשת החשמל בבית סובלת מעט מנפילות מתח רגעיות כאשר עומס גדול נכנס לפעולה (יש נפילה קצרה של התאורה בזמן שהמזגן מתמתג). אני לא יודע אם יש לכך קשר להבדלי ההאזנה בהחלפת כבלי הכוח, אני רק מציין עובדות (לא תירוצים).

כך חלפו להם כ-4 שעות במחי יד כאשר נותר טעם של עוד...

אייל,
רוב תודות על האירוח הלבבי. התה החם הוסיף לחום המוזיקלי ללא ספק, לבטח בערב הקר והחורפי ששרר בחוץ. חבל רק שחם בגזרה אחרת - אבל אין לנו ברירה ורק שכולם יחזרו בשלום הביתה ויהיה לנו שקט של מינוס 140 דיבי מהאזור ההוא.
(Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

איזה ערב של כייף עברתם (Y)
אבל 15 דקות נסיעה, ורק עכשיו נפגשתם :wink:

חיבורים, הכרויות ומפגשים שבאים בזכות הפורום הזה...

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

יופי של סקירה!
The Black Wax

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

ראובן,

אין ספק שהפורום הוא כר פורה לעניין הזה (f)
חנן,

תחי המחרשה !!!

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

אין ספק שהמערכת של אייל נשמעת כאילו הפיה הטובה נישקה אותה.
זה שהוא שומע בעיקר רוק כבד ופיוז'ן זה לא רלוונטי.
כל דבר שאי פעם שמתי עליה נשמע טוב מאוד לפחות.
כמו לכל מערכת גם לזו של אייל יש את הגוון שלה, ויש אנשים שיעדיפו מן הסתם "גוונים" אחרים, אבל אי אפשר שלא להוריד את הכובע בפני האיזון הטונאלי המושלם וההרגשה כאילו המוזיקה "זורמת" מעצמה בלי להתאמץ.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

כפי שאמרתי-את הפיוזן והרוק מבין הטובים ששמעתי זה בסט של אייל

אבל קלאסי וגאז 8O כל מה ששמתם נשמע נפלא :)

נו,,,,,נו שיהיה,,,,,,,,,,,
אמן מייסר

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

יורם,

לא כל האצבעות באותו האורך כמו גם האוזניים :lol:
אני נהניתי מכל הסגנונות והייחודיות אצל אייל בסט-אפ זה שאין דומיננטיות של תדרים מסוימים על פני תדרים אחרים. כבר האזנתי למערכות יותר "נחשבות" שהיו עם גוון מתכתי (PEAK באזור ה-3-5KHZ).
שוב, הכל ענין של טעם וכימיה אישית עם המערכת. אילו היתה מערכת אחת אולטימטיבית כל השאר היו פושטים רגל/יד.
חנן,

תחי המחרשה !!!

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

chalmh כתב: קטעי הג'אז של AHMAD JAMAL בפריטה על פסנתר ה-STIANWAY (מתוך המרת תקליט וויניל) נשמעו כאילו הוא מנגן לפנינו. לי נופלת הלסת בכל פעם שאני מאזין לדיסק הזה (אני לא יודע מה דעתו של אייל - את זה אני משאיר לו).
...
חנן,
ראשית, חן חן על הדיווח הקולח, העיקר ששרדת :) (מכיר כמה חברה שאוזניהם עדיין מותכות כימית, מדמונסטרציות הרפרטואר המוסיקלי של אייל...לאו דווקא על הסטאפ שלו).
שנית, אנא גלה באיזה תקליט של 'אחמד' מדובר ?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ROSSITER ROAD - AHMAD JAMAL וזאת המרה מתוך וויניל על מחרשה מפלסטיק. לא שמעתי את גרסת הCD של התקליט הזה כך שאין לי נקודת ייחוס השוואתית. אני גם לא מנסה להתחרות באמצעים הדלים שלי באולפן מזווד בציוד השווה מיליונים.

אני אישית לא אנטי שום סוג של מוזיקה ולכן יש לי אדפטציה די טובה לכל הסגנונות. אני משתדל ליהנות מהכול. סך הכל הזמן להנאה הולך ומתקצר בכל דקה שעוברת :lol: אז למה לא ליהנות :lol:
חנן,

תחי המחרשה !!!

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

הפייה הטובה נישקה אותה????מה קורה כאן? :?
אמן מייסר

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

ROSSITER ROAD - AHMAD JAMAL
תודה (שירשור/פוסט שזכיתי בו ללקט מוסיקה טובה שווה את ההשקעה :) ).
מדובר בהקלטה מודרנית! שנת 86, מהאזנה לדוגמיות ברשת נשמעת מאוד נקייה/ שקטה ומפורטת...
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #12 

חסרו לי הבסים העמוקים שלא שומעים אלא מרגישים, הבסים מתחת ל-30HZ
...
יש מוזיקה מתחת ל - 30HZ ?
יש "סינטטיקה" אך לא מוזיקה ...
לכן לא נראה לי מציאותי לחפש בסים כאלה בג'אז למשל, אפילו באלקטרוני זה נדיר מאוד ...
ועוד לא דיברנו על עליית העיוותים ברמקול מתחת ל - 40HZ לאחוזים אחדים (ומתחת ל - 30HZ גם מעל עשרות)
או שאני מפספס משהו ?

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

valer_valer שאל:
יש מוזיקה מתחת ל - 30HZ ?
...
ודאי שיש ולא מוזיקה סינתטית. אורגן כנסייתי, פסנתר, תוף רגל. חלק נכבד מההרמוניות של הכילים האלה נמצא באוקטבות נמוכות. האורגן יורד אפילו מתחת ל-20HZ והוכחתי את זה כבר פעם בדוגמית בפוסט אחר. כנ"ל לגבי הפסנתר. תוף הרגל יוצר הלם של הרבה תדרים והחלק הארי הוא "הודף" היוצר אפילו תדרים תת קוליים (כאלה שלא שומעים אלא מרגישים בבטן).
כל מה שאני כותב כאן נסמך על בדיקה בספקטרום אנלייזר.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #14 

איזה יופי לפתוח את הבוקר כך (Y)

חנן ,שמחתי לארח אותך אותך היה לי העונג , תודה על הפוסט היפה.
אכן זה היה ערב מעניין ומהנה .
חנן הביא עימו CD מוקלטים מתקליט שעברו עריכה וניקיון , או כפי שחנן ציין עריכה פורמט דיגטאלי.
מה שאני יכול להגיד על התוצאה ..... היא מדהימה .
אם כך באמת היו נשמעים תקליטים , כניראה שלא הייתי עושה את המעבר ל CDP .
ההלקטות נקיות לחלוטין , ללא טקים ושטיקים , ללא פצפוצים .... פשוט נקי לחלוטין .
ע"פ דבריו של חנן הביצוע הוא העברה ממחרשה ובונבונירה דרך כרטיס קול במחשב תוכנת עריכה , עבודת נמלים והעברה למדיה דיגיטלית .
חנן שפו על הביצוע פשוט ניפלא. :lol: :lol:

ולעניין המוסיקה ...
אני שמח מאוד שנחשפת ל FUSION , תאזין לזה בעדינות וקשב רב , גם כאן קיימים מספר גוונים שחלקם קלים יותר , וחלקם כבדים יותר.
UZEB היא להקה מדהימה שתפרקה מסיבות שאינן ידועות לי ,אבל אני ממשיך לעקוב אחרי חברי ההרכב ובבעלותי כל החומרים האפשריים .
בין היתר האזנו גם לפרוגרסיב להקת צד של DREAM בשם LiquidTension Experiment הינה שרשור בנושא
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 24&start=0
האזנו גם לקטעים מהתקליט
http://www.hometheater.co.il/vp676225
http://www.hometheater.co.il/vp648336
http://www.hometheater.co.il/vp693938

שמענו בין היתר גם קטעים מתקליטים שונים של AL DIMEOLA .
הרכב אקוסטי של CHICK KOREA .
ולקינוח FUSION שחשב כבד
http://www.cdconnection.com/details/Ton ... ource=none
ועוד.

חנן תודה על הערב המקסים , נעמת לי מאוד .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

sammm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

(Y) יופי של סקירה.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

barvfr כתב:איזה ערב של כייף עברתם (Y)
אבל 15 דקות נסיעה, ורק עכשיו נפגשתם :wink:

חיבורים, הכרויות ומפגשים שבאים בזכות הפורום הזה...
...
ומה תגיד על כך שגיליתי {לפני שבועיים} שהוא שכן שלי {אותה העיר וכולה מגדל העמק רק שכונה אחרת} ועדיין לא נפגשנו???

:roll: אייל...?
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 05/01/2009 11:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
נתן תודות: 0

שליחה #17 

איזה כיף לכם שכולכם גרים קרוב, בכרמיאל 15 דק' זה רק בשביל לראות רכבת בעכו.
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

יופי של דיווח ויופי של מפגש.
תוסיפו כמה תמונות (אפשר גם בדיעבד) ויאללה למאמר !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #19 

מעולה!

כן ירבו! (Y)

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #20 

שאפו על הדיווח.
ערכתי לעצמי רשימת מוסיקה להאזנה והתרשמות.

תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”