ייבוא מקבילי- החסרונות לעומת מחיר נמוך
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
"הציבור מטומטם ולכן ישלם"
אני עבדתי ברשת חשמל גדולה לא מזמן.ועם ישראל מצביע ברגליים איפה שזול הוא קונה.
אבל ישנם את אילו שנפלו עם יבואן מקביל מבחינת שירות קלוקל ובפנותם לחנות לקנות מוצר חדש הם מבררים דבר ראשון לגבי מי היבואן ומהי האחריות ואם היא רשמית?
בקיצור כמו שרפי גינת אמר "אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות זול"!
אבל ישנם את אילו שנפלו עם יבואן מקביל מבחינת שירות קלוקל ובפנותם לחנות לקנות מוצר חדש הם מבררים דבר ראשון לגבי מי היבואן ומהי האחריות ואם היא רשמית?
בקיצור כמו שרפי גינת אמר "אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות זול"!
ישנם מקרים רבים שגם יבואנים רישמיים נותנים שירות קלוקל והם מתבררים כנפילה רצינית למרות שהסיכון שלוקחים עם יבואן מקביל הוא יותר גדול אבל במדינה שבה יש ב99 אחוז מהמקרים יש יבואן רישמי אחד לכל חברה אז הרי זה ברור ששוק של יבוא מקביל יתפתח בקלות ולצד היבואנים המקבילים הרציניים יחסית צומחים כמה חאפרים שבמקרה של בעיה אין למי לפנות, שוב אין טעם להכנס לכיסם של היבואנים אבל מי שמעורה בתחום היבואנים הרישמיים יודע שאין להם בעיה להשתוות או לצמצם מטה משמעותית את הסכומים לעומת היבואנים המקבילים ועדיין להרוויח יפה וגם לחסל את התופעה הזאת, למה הם לא עושים זאת ? אם נעשה חשבון פשוט אז יבואן רישמי מעדיף לדוגמא למכור כ 5000 יחידות ברווח כפול מאשר 10000 יחידות בחצי הרווח כך שזה יוצא אותו רווח בפחות יחידות.
הציבור לא מטומטם וגם לא משלם
מה הסיסמה של היבואנים הרשמיים? שירות אחריות שירות אחריות...
בואו נניח לצורך הדיון שלרשמיים יש שירות נפלא ו 5 שנות אחריות על כל מוצר ולמקבילים אין כלום.
תעשו סטטיסטיקה אישית על כל המוצרים הרלבנטיים לדיון שקניתם בחייכם. כמה פעמים נזקקתם לשירות/אחריות?
לדעתי, אצל רוב האנשים, זה מספר מספיק קטן שגם אם באותם מקרים פשוט קונים מוצר חדש, עדיין משתלם לקנות הכל במקבילים.
יש כמובן סיכון לכל אחד שיחרוג מהסטטיסטיקה לרעה, אך מדובר בסיכון של נזק כספי שלא ישבור אף אחד.
תתיחסו אל קנייה ברשמיים כמו ביטוח ותגלו איזה פרמיה אדירה אתם משלמים על ביטוח מקרה שלא ישבור אתכם כלכלית.
הופיעה פה בשרשור פעמיים אמרת הסבתא הנדושה "אני לא מספיק עשיר לקנות בזול". חשבתם פעם עליה ברצינות?
האמרה פופולרית בגלל שהיא משעשעת בחוסר ההגיון שבה, אך ציטוטה בכל מקום לא הופך אותה להגיונית. ברור הרי לכל אחד שעשיר יכול להרשות לעצמו להוציא הרבה יותר כסף מעני. זו גם ההתנהגות הראציונאלית. אבל מה, העני מת לקנות משהו יקר והוא חייב למצוא איזשהי ראציונאליזציה - הוא לא מצליח אז הוא נתלה באמרה שהיא לא הגיונית אך משעשעת ומניח שאם אומרים אותה מספיק אז ישכחו שפשוט אינה נכונה.
זה נורא מזכיר פוליטיקאים שכשאינם יכולים להצדיק את עמדתם בצורה סבירה הם נתפסים לסיסמאות. (למה אתה נשאר בליכוד? "הליכוד זה הבית")
יש רק מקרה אחד שבו היא נכונה וזה כשהיא משמשת להסבר לא לקנות *** מוחלט , כי ממילא הכסף ילך לאבדון. כמה פעמים ההתלבטות היא באמת בין *** מוחלט למשהו טוב? מעט מאוד לדעתי (ובוודאי לא בהקשר של יבואן רשמי מול מקבילי על אותו מוצר בדיוק).
בואו נניח לצורך הדיון שלרשמיים יש שירות נפלא ו 5 שנות אחריות על כל מוצר ולמקבילים אין כלום.
תעשו סטטיסטיקה אישית על כל המוצרים הרלבנטיים לדיון שקניתם בחייכם. כמה פעמים נזקקתם לשירות/אחריות?
לדעתי, אצל רוב האנשים, זה מספר מספיק קטן שגם אם באותם מקרים פשוט קונים מוצר חדש, עדיין משתלם לקנות הכל במקבילים.
יש כמובן סיכון לכל אחד שיחרוג מהסטטיסטיקה לרעה, אך מדובר בסיכון של נזק כספי שלא ישבור אף אחד.
תתיחסו אל קנייה ברשמיים כמו ביטוח ותגלו איזה פרמיה אדירה אתם משלמים על ביטוח מקרה שלא ישבור אתכם כלכלית.
הופיעה פה בשרשור פעמיים אמרת הסבתא הנדושה "אני לא מספיק עשיר לקנות בזול". חשבתם פעם עליה ברצינות?
האמרה פופולרית בגלל שהיא משעשעת בחוסר ההגיון שבה, אך ציטוטה בכל מקום לא הופך אותה להגיונית. ברור הרי לכל אחד שעשיר יכול להרשות לעצמו להוציא הרבה יותר כסף מעני. זו גם ההתנהגות הראציונאלית. אבל מה, העני מת לקנות משהו יקר והוא חייב למצוא איזשהי ראציונאליזציה - הוא לא מצליח אז הוא נתלה באמרה שהיא לא הגיונית אך משעשעת ומניח שאם אומרים אותה מספיק אז ישכחו שפשוט אינה נכונה.
זה נורא מזכיר פוליטיקאים שכשאינם יכולים להצדיק את עמדתם בצורה סבירה הם נתפסים לסיסמאות. (למה אתה נשאר בליכוד? "הליכוד זה הבית")
יש רק מקרה אחד שבו היא נכונה וזה כשהיא משמשת להסבר לא לקנות *** מוחלט , כי ממילא הכסף ילך לאבדון. כמה פעמים ההתלבטות היא באמת בין *** מוחלט למשהו טוב? מעט מאוד לדעתי (ובוודאי לא בהקשר של יבואן רשמי מול מקבילי על אותו מוצר בדיוק).
משה
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
moco,
כעקרון אתה צודק, ב 16 השנים האחרונות הייתי בעליו של ציוד אודיו ממספר יצרנים (ימהה, פיוניר, קנווד , טושיבה וכו'), כל 4-5 שנים אני משתדרג, באף אחד מהמקרים לא הייתי צריך שירות (מלבד עינית בנגן CD ימהה שהבאתי מארה"ב).
אבל יכול להיות שהסיבה שלא הייתי צריך שרות, זה מפני שתמיד קניתי דרך היבואן הרשמי ולא דרך ייבוא מקבילי.
כבר ראיתי ושמעתי על מקרים שאתה קונה מכשיר חדש מיבוא מקבילי, ואז אתה מגלה מדבקת "refurbished" בתחתית המוצר.
ראיתי מכשירי ד.ו.ד של ייצרן ידוע מייבוא מקבילי, שקופסאת הקרטון גזורה היכן שאמור להיות מודבק S/N , אני לא יודע מה הסיבה שהמדבקה הוסרה, אבל זה מריח לא טוב.
יש פה שרשור על בחור שקנה פיוניר 383 מייבוא מקבילי ואינו יכול לעשות שדרוג תוכנה בגלל זון 3.
אני חושב שההפרש הכספי בין ייבוא מקבילי לבין ייבוא רשמי אינו גבוה כל-כך, כך שאולי לא כדאי להכנס להרפתקאה מיותרת.
כעקרון אתה צודק, ב 16 השנים האחרונות הייתי בעליו של ציוד אודיו ממספר יצרנים (ימהה, פיוניר, קנווד , טושיבה וכו'), כל 4-5 שנים אני משתדרג, באף אחד מהמקרים לא הייתי צריך שירות (מלבד עינית בנגן CD ימהה שהבאתי מארה"ב).
אבל יכול להיות שהסיבה שלא הייתי צריך שרות, זה מפני שתמיד קניתי דרך היבואן הרשמי ולא דרך ייבוא מקבילי.
כבר ראיתי ושמעתי על מקרים שאתה קונה מכשיר חדש מיבוא מקבילי, ואז אתה מגלה מדבקת "refurbished" בתחתית המוצר.
ראיתי מכשירי ד.ו.ד של ייצרן ידוע מייבוא מקבילי, שקופסאת הקרטון גזורה היכן שאמור להיות מודבק S/N , אני לא יודע מה הסיבה שהמדבקה הוסרה, אבל זה מריח לא טוב.
יש פה שרשור על בחור שקנה פיוניר 383 מייבוא מקבילי ואינו יכול לעשות שדרוג תוכנה בגלל זון 3.
אני חושב שההפרש הכספי בין ייבוא מקבילי לבין ייבוא רשמי אינו גבוה כל-כך, כך שאולי לא כדאי להכנס להרפתקאה מיותרת.
שמוליק ו.
שמוליק,
אתה מעלה את נושא ההונאה הפלילית. אני מסכים איתך בזה. הצרכן צריך להיזהר (עד כמה שהוא יכול) מפני הונאה. זה נכון אגב גם כשקונים מיבואנים רשמיים, אך אני מסכים שבגדול הסיכון הזה גדול אצל חברות לא ידועות ובלי ותק.
אתה מעלה את נושא ההונאה הפלילית. אני מסכים איתך בזה. הצרכן צריך להיזהר (עד כמה שהוא יכול) מפני הונאה. זה נכון אגב גם כשקונים מיבואנים רשמיים, אך אני מסכים שבגדול הסיכון הזה גדול אצל חברות לא ידועות ובלי ותק.
משה
shmulikwe
אכן אם ההפרש לא גבוה בהחלט כדאי לקנות מהיבואן הרישמי, אבל ככל שהמוצר יקר יותר ההפרשים הולכים וגדלים, דרך אגב גם ליבואנים המקביליים יש דירוג ויש כמה יבואנים כאלה שהם רציניים ביותר וניתן לומר שמבחינת שירות ואחריות לעיתים הם עולים על היבואן הרישמי מה עוד שעצם זה שקנית מיבואן רישמי זה לא אומר שאתה מוגן מכל דבר ולא חסרות דוגמאות על טיפול קלוקל שלהם אבל באותה מידה יש גם בעיות כאלו עם היבואנים המקביליים וכמו שרשמתי צריך לדעת גם מאיזה יבואן לקנות.
moco
לדעתי המשפט " אני לא מספיק עשיר לקנות בזול " לא מכוון לעניין של יבוא מקבילי או רישמי ( לדעתי הוא נכתב הרבה לפני שהתחילו עם היבוא המקביל ) אלא לעניין של בין לקנות מוצר איכותי למוצר נחות ודווקא בפורומים אנחנו נתקלים בהרבה מקרים שבהם אנשים כמעט ומוציאים כ 10000 שח על מסך מדבקה נחות כאשר יש להם ב 12000 שח פירמה מוכרת ואיכותית.
למרות שאני לא מצדד באחד מהצדדים של יבוא מקביל או רישמי יש הרבה אנשים שהם בדיוק החריגה מהסטטיסטיקה ואם קנית מיבואן מקבילי נחות אז זה לא נעים ויש כאלו שהנזק הכספי גדול בשבילם מאחר וזה תלוי בסכום שהמוצר נקנה וכמו שרשמתי יש גם כמה יבואנים רישמים שמתנהגים כמו חאפרים שהרי אם השרות אצלם היה מושלם כולם היו קונים מהם.
אכן אם ההפרש לא גבוה בהחלט כדאי לקנות מהיבואן הרישמי, אבל ככל שהמוצר יקר יותר ההפרשים הולכים וגדלים, דרך אגב גם ליבואנים המקביליים יש דירוג ויש כמה יבואנים כאלה שהם רציניים ביותר וניתן לומר שמבחינת שירות ואחריות לעיתים הם עולים על היבואן הרישמי מה עוד שעצם זה שקנית מיבואן רישמי זה לא אומר שאתה מוגן מכל דבר ולא חסרות דוגמאות על טיפול קלוקל שלהם אבל באותה מידה יש גם בעיות כאלו עם היבואנים המקביליים וכמו שרשמתי צריך לדעת גם מאיזה יבואן לקנות.
moco
לדעתי המשפט " אני לא מספיק עשיר לקנות בזול " לא מכוון לעניין של יבוא מקבילי או רישמי ( לדעתי הוא נכתב הרבה לפני שהתחילו עם היבוא המקביל ) אלא לעניין של בין לקנות מוצר איכותי למוצר נחות ודווקא בפורומים אנחנו נתקלים בהרבה מקרים שבהם אנשים כמעט ומוציאים כ 10000 שח על מסך מדבקה נחות כאשר יש להם ב 12000 שח פירמה מוכרת ואיכותית.
למרות שאני לא מצדד באחד מהצדדים של יבוא מקביל או רישמי יש הרבה אנשים שהם בדיוק החריגה מהסטטיסטיקה ואם קנית מיבואן מקבילי נחות אז זה לא נעים ויש כאלו שהנזק הכספי גדול בשבילם מאחר וזה תלוי בסכום שהמוצר נקנה וכמו שרשמתי יש גם כמה יבואנים רישמים שמתנהגים כמו חאפרים שהרי אם השרות אצלם היה מושלם כולם היו קונים מהם.
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אתה רואה מה קורה שקונים מקלדת ועכבר מיבוא מקבילי !!!!lironk כתב:ואיייי איזה באלאגן , עופר או מרטין תמחקו את כל ההודעות , משום מה שלחתי את ההודעה וזה לא נשלח אז ניסיתי כמה פעמים ומסתבר שהכל נשלח....
שמוליק ו.
כאמור, יש מקרים שזה תופס, אך בדרך כלל לא. בעיקרון זו אמרה הומורוסטית שמפריע לי שמשתמשים בה כאילו זו מין אמת מוחלטת שלא צריכה להיבחן, במיוחד שהמקרה הנפוץ הוא הפוך - כלומר "אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות ביוקר".lironk כתב: לדעתי המשפט " אני לא מספיק עשיר לקנות בזול " לא מכוון לעניין של יבוא מקבילי או רישמי ( לדעתי הוא נכתב הרבה לפני שהתחילו עם היבוא המקביל ) אלא לעניין של בין לקנות מוצר איכותי למוצר נחות ודווקא בפורומים אנחנו נתקלים בהרבה מקרים שבהם אנשים כמעט ומוציאים כ 10000 שח על מסך מדבקה נחות כאשר יש להם ב 12000 שח פירמה מוכרת ואיכותית.
....
שים לב, יש סתירה במה שכתבת. לא יכול להיות שיש הרבה אנשים שהם חריגה מהסטטיסטיקה, רק מיעוט יכולים לחרוג מהסטטיסטיקה, אחרת זו לא "הסטטיסטיקה"lironk כתב: למרות שאני לא מצדד באחד מהצדדים של יבוא מקביל או רישמי יש הרבה אנשים שהם בדיוק החריגה מהסטטיסטיקה ואם קנית מיבואן מקבילי נחות אז זה לא נעים ויש כאלו שהנזק הכספי גדול בשבילם מאחר וזה תלוי בסכום שהמוצר נקנה וכמו שרשמתי יש גם כמה יבואנים רישמים שמתנהגים כמו חאפרים שהרי אם השרות אצלם היה מושלם כולם היו קונים מהם....
לחרוג מהסטטיסטיקה זה סיכון שצריך לחיות איתו, או לחילופין לחיות בוודאות ששילמת הרבה יותר מידי כסף כפרמיית ביטוח. זכור גם שהדיון זה מוצרי צריכה, לא משהו שאמור לשבור בן אדם כלכלית במקרה של אובדנו.
משה
moco
שוב לגבי המשפט אני חושב שזה תופס בהמון מקרים וכמו שאמרתי רק בפורום הזה רואים המון דוגמאות הרי שמי שמחפש לדוגמא לקנות זוג רמקולי מדבקה ב 1500 שח לא מייעצים לו לקנות זוג ב 80000 שח אלא זוג ממותג ב 2000-2500 שח או יד שנייה באותו הסכום ובשביל זה לא צריך להיות עשיר אלא לעשות בחירות נכונות, אבל על המשפט הזה אפשר להפלפל שעות.
לגבי הסטטיסטיקה לא הסברתי את עצמי נכון, התכוונתי שדווקא אלה שהם החריגה מהסטטיסטיקה לא מעניין אותם שהם החריגה ומבחינתם הם אכלו אותה ולפעמים זה לא שווה.
שוב לגבי המשפט אני חושב שזה תופס בהמון מקרים וכמו שאמרתי רק בפורום הזה רואים המון דוגמאות הרי שמי שמחפש לדוגמא לקנות זוג רמקולי מדבקה ב 1500 שח לא מייעצים לו לקנות זוג ב 80000 שח אלא זוג ממותג ב 2000-2500 שח או יד שנייה באותו הסכום ובשביל זה לא צריך להיות עשיר אלא לעשות בחירות נכונות, אבל על המשפט הזה אפשר להפלפל שעות.
לגבי הסטטיסטיקה לא הסברתי את עצמי נכון, התכוונתי שדווקא אלה שהם החריגה מהסטטיסטיקה לא מעניין אותם שהם החריגה ומבחינתם הם אכלו אותה ולפעמים זה לא שווה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
לצערי אני מאלה שיש להם מזל נאחס.
קניתי שלוש פעמים לפטופ בארה"ב (בתקופה שהם עלו כאן מחירים הרבה יותר שערוריתיים מהיום). העסקה היתה מעולה בכל המקרים.
בשניים משלושת הרכישות הללו מת לי הלפטופ או הפך למשקולת נייר (לאחר כשנה במקרה אחד ופחות במקרה השני) והייתי צריך לשלם בפעם אחת את המשלוח שלו ובפעם השניה (VAIO של סוני) החלפת מסך בישפאר שהחזיקה עד שמישהו גנב את הלפטופ הנ"ל... בכל מקרה, עלות התיקון הפכה את כל היתרון במחיר לחסר משמעות.
רכשתי מוצרים רבים מאוד (בד"כ ישירות מהיצרן), וברוב המקרים זה היה בסדר. היה לי מקרה אחד של פרוססור וידאו שהגיע ארצה והתברר כנפילה טוטאלית. היצרן החליט שבגלל שהמכשיר תקין שהוא צריך לקחת לי RESTOCKING FEE. לא עזר לי כלום ושילמתי על הנפילה הזאת 15% מעלות המכשיר (כפי שאתם בוודאי יכולים לנחש מדובר בעלות גבוהה ביותר).
נכוותי ברותחין ולכן אני נזהר בצוננין, אבל אני לא מאחל לכם מזל כמו שלי...
לגבי עלויות, יש מקרים ויש מקרים. לפעמים החיסכון הקטן הזה יכול לעלות ביוקר (ע"ע בניית מתלה פלאזמה לבד בגלל הפרש של 150 ש"ח...).
קניתי שלוש פעמים לפטופ בארה"ב (בתקופה שהם עלו כאן מחירים הרבה יותר שערוריתיים מהיום). העסקה היתה מעולה בכל המקרים.
בשניים משלושת הרכישות הללו מת לי הלפטופ או הפך למשקולת נייר (לאחר כשנה במקרה אחד ופחות במקרה השני) והייתי צריך לשלם בפעם אחת את המשלוח שלו ובפעם השניה (VAIO של סוני) החלפת מסך בישפאר שהחזיקה עד שמישהו גנב את הלפטופ הנ"ל... בכל מקרה, עלות התיקון הפכה את כל היתרון במחיר לחסר משמעות.
רכשתי מוצרים רבים מאוד (בד"כ ישירות מהיצרן), וברוב המקרים זה היה בסדר. היה לי מקרה אחד של פרוססור וידאו שהגיע ארצה והתברר כנפילה טוטאלית. היצרן החליט שבגלל שהמכשיר תקין שהוא צריך לקחת לי RESTOCKING FEE. לא עזר לי כלום ושילמתי על הנפילה הזאת 15% מעלות המכשיר (כפי שאתם בוודאי יכולים לנחש מדובר בעלות גבוהה ביותר).
נכוותי ברותחין ולכן אני נזהר בצוננין, אבל אני לא מאחל לכם מזל כמו שלי...
לגבי עלויות, יש מקרים ויש מקרים. לפעמים החיסכון הקטן הזה יכול לעלות ביוקר (ע"ע בניית מתלה פלאזמה לבד בגלל הפרש של 150 ש"ח...).
זה המהות של סיכון, במיעוט המקרים, הוא מתממש ואז הבן אדם "אכל אותה".lironk כתב:moco
לגבי הסטטיסטיקה לא הסברתי את עצמי נכון, התכוונתי שדווקא אלה שהם החריגה מהסטטיסטיקה לא מעניין אותם שהם החריגה ומבחינתם הם אכלו אותה ולפעמים זה לא שווה....
לחיות עם הסיכון, משמעו להיות מוכן לכך ואם זה יקרה לא לראות את העיניין כטרגדיה - כאמור אנחנו לא מדברים על נזקים אדירים שכל בר דעת (שהוא לא עשיר
האלטרנטיבה היא כן לקנות במקסימום ביטחון ואחריות כל מוצר וגם לבטח אותו. הבן אדם יוכל לישון בשקט , הוא כבר לא מסתכן, הוא חי בוודאות , אך בוודאות הוא גם שילם הרבה כסף.
האם זה שווה? כמו בבדיחה: את העיקרון הבנו , עכשיו זה רק עיניין של מחיר.
משה
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
עופר,
אני דוקא עושה חשבון טיפה שונה.
אם לוקח את סך החסכון שעשיתי לאורך שנים, ע"י כך שקניתי בחו"ל ולא בארץ. לפי דעתי, גם אם יתקלקל מכשיר זה או אחר ואצטרך לתקנו, עדיין כל ההרפתקה של היבוא היתה משתלמת.
לי למזלי לא היו עד היום בעיות עם מכשירים שהובאו מחו"ל.
יש לי RECEIVER של ONKYO דגם 727 (PRO-LOGIC), עבד 6 שנים על 110V דרך שנאי וגם היום הוא במצב חדש.
גם הנוכחי גם כן ONKYO דגם 696 הובא מאנדורה בשנת 2001 ועובד כמו גדול.
גם SUB ו CENTER הובאו מח"ל במאה הקודמת ועובדים מעולה.
יש עוד המון דברים יותר קטנים וזולים יותר שממשיכים לעבוד.
מבחינתי, אין תחליף ליבוא מחו"ל, אם המכשיר יוצא יותר זול.
אני דוקא עושה חשבון טיפה שונה.
אם לוקח את סך החסכון שעשיתי לאורך שנים, ע"י כך שקניתי בחו"ל ולא בארץ. לפי דעתי, גם אם יתקלקל מכשיר זה או אחר ואצטרך לתקנו, עדיין כל ההרפתקה של היבוא היתה משתלמת.
לי למזלי לא היו עד היום בעיות עם מכשירים שהובאו מחו"ל.
יש לי RECEIVER של ONKYO דגם 727 (PRO-LOGIC), עבד 6 שנים על 110V דרך שנאי וגם היום הוא במצב חדש.
גם הנוכחי גם כן ONKYO דגם 696 הובא מאנדורה בשנת 2001 ועובד כמו גדול.
גם SUB ו CENTER הובאו מח"ל במאה הקודמת ועובדים מעולה.
יש עוד המון דברים יותר קטנים וזולים יותר שממשיכים לעבוד.
מבחינתי, אין תחליף ליבוא מחו"ל, אם המכשיר יוצא יותר זול.
את הדברים האלו אתה אומר בדיעבד ולאחר מעשה, אם המוצר הראשון שיבאת היה מתקלקל בזמן האחריות שלו כביכול והיית מוציא עליו הרבה כסף על תיקון שלא היית אמור לשלם אני בספק אם ההית ממשיך לייבא, אני גם עושה חישובים מסויימים לגבי כל מוצר ורק שההפרש שווה את הסיכון אני מזמין מחו"ל, עד עכשיו טפו טפו טפו ( 3 נקישות על עץ ) לא התקלקל שום מוצר שהזמנתי מחו"ל .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
סה"כ אני מסכים.
יש כאן דרגה מסויימת של סיכון מחושב. גם אני עושה אותו לו פעם (אתמול עשיתי רכישה גדולה מחו"ל אחרי שהתייאשתי ממחיר סביר מהיבואן המקומי). לפעמים הסיכון משתלם ולפעמים לא.
יש כאן דרגה מסויימת של סיכון מחושב. גם אני עושה אותו לו פעם (אתמול עשיתי רכישה גדולה מחו"ל אחרי שהתייאשתי ממחיר סביר מהיבואן המקומי). לפעמים הסיכון משתלם ולפעמים לא.
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
אפשר גם לחשוב כך.lironk כתב:את הדברים האלו אתה אומר בדיעבד ולאחר מעשה, אם המוצר הראשון שיבאת היה מתקלקל בזמן האחריות שלו כביכול והיית מוציא עליו הרבה כסף על תיקון שלא היית אמור לשלם אני בספק אם ההית ממשיך לייבא, אני גם עושה חישובים מסויימים לגבי כל מוצר ורק שההפרש שווה את הסיכון אני מזמין מחו"ל, עד עכשיו טפו טפו טפו ( 3 נקישות על עץ ) לא התקלקל שום מוצר שהזמנתי מחו"ל ....
אך מה הסיכוי שגם את המוצר השני והשלישי שתקנה בחו"ל, תצטרך לתקן תוך זמו קצר ?
רוב המכשירים הללו, די אמינים.
לכן גם אם הראשון שנרכש מתקלקל- לא כדאי להתייאש.
קרה לא פעם, שרכשתי משהו ב EBAY ואחרי שקיבלתי לא הייתי מרוצה. אז השקעתי עוד טיפה (במשלוח) והחזרתי חזרה. אז הפסדתי כמה אגורות על משלוח. אבל בסופו של דבר כן קניתי מה שרציתי ובמחיר מאוד משתלם.