שלום - ייעוץ בנוגע לטלויזית LCD בגודל "37 - תקציב 5,500

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם, :)

ברצוני לקבל מכם בבקשה ייעוץ ברכישת טלויזית LCD בגודל "37.
חיפשתי בפורום וקראתי הודעות, אך לא הצלחתי להסיק מסקנה מהן. :| הרבה מהן לא היו ממוקדות כלל על-ידי השואל.

אתחיל, בכך שאומר כי לפי טבלת ה-"מרחק:גודל", סברתי תמיד שאצטרך טלויזיה בגודל של "40 לפחות, שכן המרחק האווירי הוא 3.1 מטר; אך אתמול ביקרתי בחנות בעל תצוגה גדולה של מסכים, והגעתי למסקנה ש-"37 זה די והותר בשבילי. אפשרי בהחלט, שצורת החדר משפיעה על תפישת הגודל שלי, שכן זה חדר שינה ארוך וצר יחסית. (:?:)

בכל מקרה, צפיתי במגוון הטלויזיות, אך אצטרך צפיה שניה ואולי שלישית כדי להחליט.
ברצוני לבקש מכם המלצות בתקציב הנ"ל, כדי שאדע על מה להתסכל במיוחד בגיחה הבאה שלי. :)

חיפשתי באתר זאפ טלויזיות "37, אך המבחר הוא עצום, ואני לא יודע מה בעל טכנולוגיה ישנה ומה בעל חדשה יותר, ומה ההבדלים בין הדגמים הפנימיים. מובן שחיפשתי אחר דגמים מסוימים באינטרנט, כדי להבין מה הכוונה של כול מונח אצל כול יצרנית, אך אפשר להגיד שאני טובע בהם, כך שהחלטתי להיעזר בכם, שכן אתם המומחים. :)

לפי הבנתי, אני מעדיף טלויזיות בעל חיבור SCART (מסכים המיוצרים באירופה?), שכן חלק נכבד מהצפיה תהיה מממיר HOT. נוסף לכך, אני מעדיף מסך HD Ready, שכן אני מאמין שלא אצליח "לראות" את יתרון ה-1080p ממרחק וגודל כזה של מסך. בנוגע לשאר הטכנולוגיות, כגון 100Hz (אין צורך ביותר מכך, נכון? בשל שיטת PAL.), זום חכם, ניגודיות דינאמית ועוד, כאן אני טובע ואשמח לעזרה.
בניגוע לשימושים: בעיקר שידורי טלויזיה SDTV, וסרטי HD מוזרמים מהמחשב.

קודם כול, האם ישנם משתמשים בעלי טלויזית LCD בגודל "37, אשר יוכלו להמליץ?
שאלה שניה, האם תוכלו למנות דגמים מיוחדים, הידועים / הנמכרים בשל איכותם המרשימה יותר מאחרים. התקציב הוא 5,500 ש"ח, אך מובן שאם ישנו דגם איכותי יותר, שיקפיץ את המחיר ל-6,000 ש"ח, אשמח לקרוא עליו גם-כן. :)

תודה. :)

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

1. אני ממליץ לך בחום רב לשקול שנית את הגודל. קח 42 ולא תצטער (לכל היותר תצטער שלא לקחת 50).
2. בתחום המחירים שנקבת ובהתחשב בתכנים, נראה לי שפלזמה טובה תתן לך תמורה טובה יותר. אני אישית מאוד אוהב את הפנסוניק וניתן להשיג אותה היום ב-5000 ש"ח (42PV8), אבל יש גם LG וגם סמסונג שהן טובות.
3. לבסוף והכי חשוב - לך לחנות מתמחה (אני יכול להמליץ בחום מנסיון אישי על ארמגדון) ותתרשם בעצמך מהאופציות השונות. אין לכך תחליף.

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

1. אני יודע, גם אני סברתי שאצטרך גדולה יותר, אבל בחנות נוכחתי לדעת שזה ענקי. 8O
אני חושש באמת, שזה לא ישתלב בחדר השינה שלי.

2. מדוע דווקא פלזמה? בשל היתרון בשידורי טלויזיה? תהיתי תמיד, האם אין הפסד בשידורי / סרטי HD בפלזמה? הרי הרזולוציה בה נמוכה מאוד.
לדוגמה, סרט 1080P, הוא עובר בעצם הקטנה לשם התאמה לרזולוצית הפלזמה, לא כך?

3. תכננתי אכן ללכת לחנות כזו. האם ידוע על אחת באיזור חולון / מערב ראשל"צ / בת-ים / תל-אביב?

תודה שוב. :)

-Blaze-
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אני לא מכיר מישהו שהתאכזב בגלל קנייה של מסך גדול מדי, לעומת זאת המון אנשים (הייתי אפילו מעז להגיד רוב האנשים, חוץ מאלה שקנו 50 ומעלה) מצטערים, או לפחות מרגישים לפעמים צביטה בלב וחושבים לעצמם כמה חבל שלא הוספתי כמה שקלים למסך גדול יותר.

לפי חישוב המרחק אני הייתי אמור לקנות גם כן 37 לחדר שלי, אבל בחנות זה פשוט נראה לי מיניאטורי והרבה יותר נהנתי להסתכל על 42 אינץ' בחנות, וזה מה שאני אקנה כנראה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

shurvitz כתב:1. אני ממליץ לך בחום רב לשקול שנית את הגודל. קח 42 ולא תצטער (לכל היותר תצטער שלא לקחת 50).
2. בתחום המחירים שנקבת ובהתחשב בתכנים, נראה לי שפלזמה טובה תתן לך תמורה טובה יותר. אני אישית מאוד אוהב את הפנסוניק וניתן להשיג אותה היום ב-5000 ש"ח (42PV8), אבל יש גם LG וגם סמסונג שהן טובות.
3. לבסוף והכי חשוב - לך לחנות מתמחה (אני יכול להמליץ בחום מנסיון אישי על ארמגדון) ותתרשם בעצמך מהאופציות השונות. אין לכך תחליף.
...
(Y)

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

2. למה פלזמה? כי במחיר שנקבת, לדעתי הפלזמות נראות טוב יותר. אני ראיתי LCD שנראו מצוין אבל היה להם גם תג מחיר "מצוין". אני מעדיף את הצבעים של פלזמות כמו פנסוניק על פני רוב ה-LCD שראיתי, אבל שוב, ראה 4 למטה :)
לגבי הרזולוציה, ההבדל היחידי ברזולוציה בין LCD לפלזמה הוא במסכים קטנים מ-"50 שהם לא FHD. מסך HD-Ready 720P בגודל "42 הוא בעל רזולוציה של 1024X768 בפלזמה או 1365X768 ב-LCD.
מה שנכון, פעם היו פלזמות עם רזולוציה מאוד נמוכה שהיא אפילו לא HD-Ready 720P. אולי אתה מתכוון אליהן?
ולגבי ה-downscale, גם ב-LCD שהוא לא FHD, סרט 1080P עובר downscale ל-768 שורות... אם אתה רוצה FHD, אז כנראה אתה חייב LCD, כי נדמה לי שאין פלזמות FHD בגודל הזה.
3. שוב, ארמגדון - או בר"ג אזור הבורסה, או ברמת החייל. אני ממליץ בחום.
4. אין טוב ממראה עיניים. תמונה אחת שווה אלף מילים :)

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה לכולכם על הייעוץ. :)

shurvitz:
תודה, אני אשקול בהחלט את הפלזמות בביקור הבא שלי בחנות מתמחה. האם תוכל להמליץ / לייעץ בבחירת LCD גם-כן?
אני שואל שוב, כי בכוונתי לחבר את המחשב (גם משחקים וגם סרטי HD.), ולפי הבנתי הפלזמות לא מצטיינות בכך, כך שאשמח להשכיל בעניין. :)

וכולכם המלצתם פה אחד על מסך גדול יותר, אני אאלץ לבחון שוב את העניין בביקור הבא שלי בחנות. אני התפעלתי רבות מגודל "37, אך אתם עיקשים נורא בעניין. :)

תודה שוב.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כפי שהבנת, לי בבית יש פלזמות... והאמת שאני לא מספיק מכיר דגמים ספציפיים של LCD שאני יכול להמליץ עליהם בלב שקט, אבל אני מניח שיש לא מעט מחברי הפורום שישמחו לעשות זאת במקומי :D
בהצלחה בחיפושים!

MiOB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

חברים? :)

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #10 

אני ממליץ לך בחום לקחת את הסמסונג 40A450 בחנות ביג בוקס המסך עולה 5390 ואחי הלך לשם ממש השבוע והוריד אותם למחיר של 4800, כן 4800..
ואם אתה עדיין לא רוצה גודל 40 אז תחפש אולי את אותו דגם בגודל 37, המסך הזה קיבל הרבה ביקורות טובות בפורום והומלץ על ידי רבים ובגלל זה המלצתי לאחי לקנות וגם אני הולך ב"ה החודש לרכוש לי ולבית 2 מסכים של 32.

המסך HD Ready אבל אין בו חיבור Scart ובוא נגיד ככה אתה מוכן גם ככה להשקיע 5,500 על מסך 37.. אם תיקח את המסך שאמרתי לך בגודל 40 או 37 תוסיף לזה עוד מתאם-טרנסקודר (זה משהו שבעצם מחבר כמו Scart תריץ חיפוש ותמצא הסבר יותר מדוייק ונכון) שעולה בסביבות ה-350+ ועדיין לא תגיע ל-5,500 ותהיה בטוח שהמסך הזה ממש ממש איכותי.

lirann1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

האם החיבור שציינת (מתאם טרנסקודר) נותן לך העברה אוטומטית של שידורים בפורמט4:3 ל- 16:9 ללא עיוותים כמו בחיבור סקארט רגיל ?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”