LA32A550 או Dell wfp2408

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Yaronl פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כרגע אני משתמש ב hitachi ld9000 כמסך מחשב לכל דבר (כלומר מרחק צפיה של בערך חצי מטר). המסך עד עכשיו עשה את העבודה כמו שצריך, רק שלאחרונה רכשתי כרטיס מסך חזק מאוד, שבנוי לעבוד ברזולוציה של 1920x1200 ומעלה.

אז אני רוצה לנצל את היכולת הזאת ולעבור למסך FHD. ההתלבטות היא בין מסך של Dell ,
ה wfp2408, מחירו 3200 ש"ח , נחשב למסך MID-HIGH , בעל פאנל S-PVA (שנחשב אמצעי בין ה TN הפשוט ל IPS היקר), והוא בגודל 24 אינץ'. נאמר שאיכות הצפיה במסך הזה מעולה- צבעים, וקונטרסט.

מצד שני , למה לא להשקיע עוד 800 ש"ח, וללכת על ה LA32A550 , שהיא 32, עם FHD .

אז בגדול השאלות הם:
1. האם הסאמסונג מכילה פאנל IPS , (אפילו ל LD9000 שלי יש), ואיך איכות התמונה תעמוד מול מסך כזה של דל. (גם מבחינת זוויות צפיה, רמת שחורים, שחזור צבע מדויק ...).

2. האם הסאמסונג המדוברת מסוגלת ל Native rate ב HDMI שלה?

3. ואם לא, איזו 32 FHD אחרת מומלצת למטרה זו?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

ההפרש בגודל בין שני המסכים מאסיבי יחסית. בסמסונג הפיקסלים יותר גדולים, אז אפשר לשבת
יותר רחוק (בשונה לדוגמא ממסכי מחשב 30'). הסמסונג מגיעה עם פאנל SPVA ואמורה לכלול
native rate (הם קוראים לזה just scan). דיוק צבעים זה לא תכונה חזקה של מסכי טלוויזיה
שצריכים לתת יותר אפקט "וואו" מאשר "נכון", אבל אחרי כיול (עם מכשיר כיול) ההבדל פחות ברור.
בסופו של יום זה עניין של העדפה.

Yaronl פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הבנתי.... ולגבי הwfp2408 , איך איכות הצפייה בו בהשוואה לסטנדרט הקיים כרגע במסכי ה LCD . האם הוא בכלל מגיע לסטנדרט הזה, לדוגמא , סצנת המרדף החשוכה מהאלמנט החמישי (סתם קפץ לי לראש) או כל בדיקה אחרת שמתבצעת בביקורות באתר. ובעצם, האם אפשר להשוות בין טלוויזיות LCD למסכי מחשב LCD, אם טלויזיות samsung עם פנל SPVA קיבלה ביקורות טובות לגבי איכות הצפיה בה, האם גם מסך מחשב עם פנל כזה יציג (פחות או יותר) איכות דומה ?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

אותו סוג פאנל לא אומר הרבה במקרה הזה. הדל הוא מסך מחשב ולא טלוויזיה. אם אתה מתכוון
לראות סרטים, לך על טלוויזיה. לדל בסה"כ יש ניגודיות טובה מהממוצע למסכי מחשב.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”