משטח בידוד של SRA
במשך 20 שנותיי כאודיופיל, המקשיב למוזיקה רק באמצעות פטיפון (והשתדלתי פעמים אחדות לנסות בכוח להקשיב ל-CD, אבל המדיום הזה פשוט לא נוגע ללבי), היו לי כמה וכמה פטיפונים, וניסיתי כמה וכמה דרכים לבודד אותם מרעש. בכלל, במהלך הניסויים שלי גיליתי שבטון, שיש, זכוכית, ומתכת, הם פשוט חומרים מזיקים לצליל, לא רק מתחת לפטיפון, אלא מתחת לכל רכיב במערכת. החומרים היעילים הם, (1) עץ: לפחות בעובי אינץ', ומוטב מעץ אדר (מייפל); (2) חומרים סינתטיים כגון פרספקס, קרבון, ויניל; (3) חול ים: בשקים או בארגזים אטומים; (4) אוויר: בפנימיות של קטנועים או במתקנים מתוחכמים יותר. למסקנות האלה הגעתי, כאמור, לאחר הרבה ניסוי וטעייה. לפטיפון הקודם שלי (VPI SCOUT) השתמשתי בארגז חול של חברת Bright Star מדגם Rock 2 (ארגז חול בעובי 2 אינץ'), והתוצאה ניכרה בעיקר בצליל מלא ועשיר יותר. מתחת לפטיפון הנוכחי שלי (Michell GyroDec SE) ניסיתי בתחילה בסיס מקרבון של חברת BASE האנגלית: התוצאה היתה תוספת דינמיות ומפלס רעש נמוך יותר, אבל גם צליל רזה ו"עצבני" יותר. העדפתי להניח את הפטיפון ישירות על הארונית שלי מתוצרת עצמית (בנוסח RoomTune, אבל קצת יותר מסיבית ואסתטית), שהמשטח העליון שלה הוא MDF בעובי 2 אינץ'. התוצאה היתה צליל מאוזן ורגוע, ובעצם... רגוע מדי. וכאן נכנס לתמונה המשטח שלמענו נכתבת הרשימה הזאת. מדובר במשטח של חברת SRA, מדגם VR, המיובא על-ידי מאסטרו אודיו (עופר שחורי). מעולם, אבל מעולם במשך 20 שנות האודיופיליות שלי, לא נתקלתי במשטח בידוד המצליח לעשות את מה שעושה המשטח הזה. זהו משטח עם שיכוך אקטיבי, הממולא (אם הצלחתי להבין נכון) בחומרי ג'ל שונים, ומבוסס על טכנולוגיה לשיכוך רעשים במתקנים נושאי סונר בצוללות. מכל מקום, צוללות או לא צוללות, ברגע שהנחתי את המשטח מתחת לפטיפון - ולמרות המיתון, ולמרות תג המחיר הלא זניח (בסביבות 700 דולר) - הבנתי שאין לי ברירה, המשטח הזה נשאר אצלי! השינוי פשוט דרמטי: א. צליל מלא ועשיר יותר. ב. תוספת בסים אדירה. ג. הבמה גדלה, בעיקר לצדדים וטיפה לעומק. ד. ירידה קלה במפלס הרעש. ה. קצת יותר פירוט. ו. וזה האפקט הבולט ביותר: הדינמיות הפכה להיות מופרעת לגמרי, כמעט כמו בקונצרט חי. האוויר מכלי הנשיפה ממש ננשף עליך, הפריטה על המיתרים נשמעת ריאלית לגמרי. הסבטקסט של המוזיקה נפלט במלוא הדרו לאוויר העולם, וכל הגוף מתנועע כמו לולב. אי, כמה זמן זה לא קרה לי! אושר, אושר גדול. ועכשיו, כמובן, אני כבר תוהה איך עשוי להישמע המשטח מן הדגם הגבוה יותר (OHIO), ומשטח למגבר, ואחד לפונוסטייג'... מומלץ ביותר (רצוי מאוד גם לבעלי מכשירי CD), ופשוט חובה מתחת לכל פטיפון!
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
בפטיפון אני עוד יכול להבין איך זה עוזר, אבל בCD l:
שווה לשמוע ממישהו שניסה את זה עם CD.
בכל מיקרה תתחדש ותהנה
שווה לשמוע ממישהו שניסה את זה עם CD.
בכל מיקרה תתחדש ותהנה
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מופתע.
שמעתי רבות על המשטח הזה ואף יצא לי לשמוע אותו בהדגמה אצל עופר ואכן מדובר במוצר הנראה פשוט אך מסתבר שהוא מורכב ומתוחכם, וציינתי אותו לטובה לא פעם.
תתחדש ונשמח לשמוע ממך עוד פרטים לגבי הסט-אפ כולו..
מעניין גם לקרוא על המעבר שלך מ-VPI למישל..
ברוך הבא לאתר!
שמעתי רבות על המשטח הזה ואף יצא לי לשמוע אותו בהדגמה אצל עופר ואכן מדובר במוצר הנראה פשוט אך מסתבר שהוא מורכב ומתוחכם, וציינתי אותו לטובה לא פעם.
תתחדש ונשמח לשמוע ממך עוד פרטים לגבי הסט-אפ כולו..
מעניין גם לקרוא על המעבר שלך מ-VPI למישל..
ברוך הבא לאתר!
The Black Wax
שמעתי שני מכשירי CD עם המשטחים של SRA: הראשון הוא RAYSONIC CD168 מתחת ל-VR, והשני הוא הקומפקט של EDGE מתחת ל-OHIO XL PLUS (משטח מסדרה גבוהה יותר של SRA), ובשני המקרים התוצאות היו זהות למה שקרה לי עם הפטיפון.
למי ששאל, זו המערכת שלי:
פטיפון: MICHELL GYRO DEC SE עם זרוע TECNOARM וראש של SHELTER 901. זהו פטיפון שקט מאוד וזריז, עם זרוע נייטרלית ופשוט מצוינת (אם כי היא עדיין לא SME MKV או אחת מהזרועות הכבירות של KUZMA), וראש ברמה שלא הכרתי לפני כן: מפורט כל כך; גבוהים, מיד, ובסים ברמת רפרנס, טרקינג אולטימטיבי ושקט מופתי).
ייצוב המתח למנוע הוא עם הספק בסדרה הגבוהה של MICHELL (קניתי לפני חודש בערך: שיפור פשוט מדהים בכל פרמטר אפשרי:
מפלס הרעש ירד פלאים, הבמה פשוט נקרעה לעומק, יותר פרטים, יותר אוויר, יותר דינמיות, יותר איזון טונלי, והרבה פחות עיוותים). הפטיפון מונח, כאמור, על המשטח של SRA, מדגם VR.
פונוסטייג': EAR 834P עם שפופרות משודרגות (SOVTEK 12AX7LPS שנקנו ב-TUBE DEPOT בסדרה שלהם הנקראת BLACK SABLE. שפופרות שקטות וצלולות מאוד). זהו פונוסטייג' ששווה כל אגורה ויותר (השלב הבא יהיה להחליף את השפופרת ב-V3 בשפופרת של EAT).
מגבר: PRIMA LUNA PROLOGUE TWO, מגבר משולב שפופרתי מצוין ביחס למחירו, המפיק 40w מפורטים, שקופים וזריזים (אבל לא ברמה מקבילה לשאר חלקי המערכת. זה יטופל בקרוב, אני מקווה). כל השפופרות משודרגות, ואני מעדיף, לפחות במערכת הנוכחית, לשמוע ב-EL34 (גם הן של BLACK SABLE, ועושות צחוק מכל מולרד וכיו"ב), ולא ב-KT88.
רמקולים: COINCIDENT VICTORY. רמקולים נצילים מאוד (97db, ולא פחות מ-10 אום) עם פירוט, שקיפות, ונייטרליות פשוט בלי תחרות (לפחות ביחס למאות הרמקולים ששמעתי בימי חלדי).
כבלי החשמל הם acoustic zen tsunami plus, הכבלים לרמקולים הם ULTRALINK AMBIENCE (מרשימים מאוד ביחס למחירם, 300$ בלבד ל-6FT, ואלופים ב-SOUND STAGE גם ביחס לכבלים העולים פי ארבעה מהם). בכל מקרה, אני מחפש כבלים עוד יותר טובים, ואני מעריךי שהכבלים של COINCIDENT מסדרת TRS EXTREME יהיו התשובה המתאימה. הכבלים של ספק הכוח לפטיפון ושל הפונוסטייג' מחוברים למפצל של TRANSPARENT POWER BANK 6, והמגבר מחובר ישירות לשקע בקיר (שני השקעים מתוצרת SINE). האינטרקונקט בין הפונוסטייג' למגבר הוא ACOUSTIC ZEN MATRIX REFERENCE II.
למי ששאל, זו המערכת שלי:
פטיפון: MICHELL GYRO DEC SE עם זרוע TECNOARM וראש של SHELTER 901. זהו פטיפון שקט מאוד וזריז, עם זרוע נייטרלית ופשוט מצוינת (אם כי היא עדיין לא SME MKV או אחת מהזרועות הכבירות של KUZMA), וראש ברמה שלא הכרתי לפני כן: מפורט כל כך; גבוהים, מיד, ובסים ברמת רפרנס, טרקינג אולטימטיבי ושקט מופתי).
ייצוב המתח למנוע הוא עם הספק בסדרה הגבוהה של MICHELL (קניתי לפני חודש בערך: שיפור פשוט מדהים בכל פרמטר אפשרי:
מפלס הרעש ירד פלאים, הבמה פשוט נקרעה לעומק, יותר פרטים, יותר אוויר, יותר דינמיות, יותר איזון טונלי, והרבה פחות עיוותים). הפטיפון מונח, כאמור, על המשטח של SRA, מדגם VR.
פונוסטייג': EAR 834P עם שפופרות משודרגות (SOVTEK 12AX7LPS שנקנו ב-TUBE DEPOT בסדרה שלהם הנקראת BLACK SABLE. שפופרות שקטות וצלולות מאוד). זהו פונוסטייג' ששווה כל אגורה ויותר (השלב הבא יהיה להחליף את השפופרת ב-V3 בשפופרת של EAT).
מגבר: PRIMA LUNA PROLOGUE TWO, מגבר משולב שפופרתי מצוין ביחס למחירו, המפיק 40w מפורטים, שקופים וזריזים (אבל לא ברמה מקבילה לשאר חלקי המערכת. זה יטופל בקרוב, אני מקווה). כל השפופרות משודרגות, ואני מעדיף, לפחות במערכת הנוכחית, לשמוע ב-EL34 (גם הן של BLACK SABLE, ועושות צחוק מכל מולרד וכיו"ב), ולא ב-KT88.
רמקולים: COINCIDENT VICTORY. רמקולים נצילים מאוד (97db, ולא פחות מ-10 אום) עם פירוט, שקיפות, ונייטרליות פשוט בלי תחרות (לפחות ביחס למאות הרמקולים ששמעתי בימי חלדי).
כבלי החשמל הם acoustic zen tsunami plus, הכבלים לרמקולים הם ULTRALINK AMBIENCE (מרשימים מאוד ביחס למחירם, 300$ בלבד ל-6FT, ואלופים ב-SOUND STAGE גם ביחס לכבלים העולים פי ארבעה מהם). בכל מקרה, אני מחפש כבלים עוד יותר טובים, ואני מעריךי שהכבלים של COINCIDENT מסדרת TRS EXTREME יהיו התשובה המתאימה. הכבלים של ספק הכוח לפטיפון ושל הפונוסטייג' מחוברים למפצל של TRANSPARENT POWER BANK 6, והמגבר מחובר ישירות לשקע בקיר (שני השקעים מתוצרת SINE). האינטרקונקט בין הפונוסטייג' למגבר הוא ACOUSTIC ZEN MATRIX REFERENCE II.
אה, שכחתי להזכיר חלק חשוב ביותר: בידוד.
הפטיפון, הפונוסטייג' וספק הכוח מונחים על ארון ארבעה מדפים מתוצרת עצמית, ובסגנון ROOM TUNE (אם כי יותר מסיבי ואסתטי מן הארונות שלהם). כל המכשירים (חוץ מן הפטיפון המונח על SRA) מונחים על הספייקים המופלאים של BDR (ניסיתי בעבר לא מעט סוגי ספייקים, והטובים ביותר היו של פוליקריסטל ו-BDR. למה הכוונה במילים "הטובים ביותר"? לכך שהספייקים האלה נותנים למכשירים המונחים עליהם לעבוד בצורה אופטימלית, בלי להוסיף משהו משלהם). כמובן, הורדתי גם את הברגים "הפושטים" המסופקים בבסיס הרמקולים, והחלפתי אותם בשלישיית BDR לכל רמקול - ההבדל הוא לא פחות מ-WOW! המגבר עצמו מונח מחוץ לארון על שלישיית BDR המונחים על משטח עץ כבד בעובי עשרה סנטימטרים, כשבין המשטח לרצפה (מרצפות רגילות, "בלטות") מפרידה עוד שלישיית BDR. ככלל, חשוב מאוד להפריד בין המגבר לשאר חלקי המערכת, גם אם המגבר קטן ומפיק לכאורה מעט רעידות, ובוודאי אם הוא גדול או שפופרתי (בגלל השנאים הגדולים המאפיינים מגברים שפופרתיים). ועוד כלל, נמוך יותר זה טוב יותר. כלומר, האידיאל, אם זה אפשרי, הוא להניח כל מכשיר על משטח נפרד נמוך ככל האפשר, רצוי על SRA...
השלב הבא שלי הוא למצוא שני משטחי עץ כבדים (כמו זה שיש לי מתחת למגבר), ולהניח אותם מתחת לכל רמקול (עם BDR למעלה ולמטה). המ, מעניין אם המשטחים של SRA יתאימו ליישום הזה...
הפטיפון, הפונוסטייג' וספק הכוח מונחים על ארון ארבעה מדפים מתוצרת עצמית, ובסגנון ROOM TUNE (אם כי יותר מסיבי ואסתטי מן הארונות שלהם). כל המכשירים (חוץ מן הפטיפון המונח על SRA) מונחים על הספייקים המופלאים של BDR (ניסיתי בעבר לא מעט סוגי ספייקים, והטובים ביותר היו של פוליקריסטל ו-BDR. למה הכוונה במילים "הטובים ביותר"? לכך שהספייקים האלה נותנים למכשירים המונחים עליהם לעבוד בצורה אופטימלית, בלי להוסיף משהו משלהם). כמובן, הורדתי גם את הברגים "הפושטים" המסופקים בבסיס הרמקולים, והחלפתי אותם בשלישיית BDR לכל רמקול - ההבדל הוא לא פחות מ-WOW! המגבר עצמו מונח מחוץ לארון על שלישיית BDR המונחים על משטח עץ כבד בעובי עשרה סנטימטרים, כשבין המשטח לרצפה (מרצפות רגילות, "בלטות") מפרידה עוד שלישיית BDR. ככלל, חשוב מאוד להפריד בין המגבר לשאר חלקי המערכת, גם אם המגבר קטן ומפיק לכאורה מעט רעידות, ובוודאי אם הוא גדול או שפופרתי (בגלל השנאים הגדולים המאפיינים מגברים שפופרתיים). ועוד כלל, נמוך יותר זה טוב יותר. כלומר, האידיאל, אם זה אפשרי, הוא להניח כל מכשיר על משטח נפרד נמוך ככל האפשר, רצוי על SRA...
השלב הבא שלי הוא למצוא שני משטחי עץ כבדים (כמו זה שיש לי מתחת למגבר), ולהניח אותם מתחת לכל רמקול (עם BDR למעלה ולמטה). המ, מעניין אם המשטחים של SRA יתאימו ליישום הזה...
ועוד משהו חשוב ששכחתי: אקוסטיקה.
אני מקשיב למוזיקה בסלון מאוד לא סימטרי, אבל אין ברירה, אני לא חי לבדי. מכל מקום, הקיר מאחורי הרמקולים איננו קיר אלא בעצם חלונות זכוכית גדולים - קטסטרופה אקוסטית! פתרתי את זה (חלקית, לפחות) בכך שכיסיתי את החלונות עם וילונות כפולים כבדים (ויפים, גם זה חשוב). הסלון מרוהט במלואו, עם שטיח גדול והרבה ספרים, כך שאין הדהוד חוזר, אבל גם לא צליל חנוק. המרחק של הרמקולים מן הקיר האחורי הוא בערך 70 ס"מ, והמרחק (של הרמקול הימני) מן הקיר הצדדי חצי מטר, ושל הרמקול השני... ארבעה מטרים. כאמור, סלון לא סימטרי בעליל. ועם זאת, אח, איך שומעים!
אני מקשיב למוזיקה בסלון מאוד לא סימטרי, אבל אין ברירה, אני לא חי לבדי. מכל מקום, הקיר מאחורי הרמקולים איננו קיר אלא בעצם חלונות זכוכית גדולים - קטסטרופה אקוסטית! פתרתי את זה (חלקית, לפחות) בכך שכיסיתי את החלונות עם וילונות כפולים כבדים (ויפים, גם זה חשוב). הסלון מרוהט במלואו, עם שטיח גדול והרבה ספרים, כך שאין הדהוד חוזר, אבל גם לא צליל חנוק. המרחק של הרמקולים מן הקיר האחורי הוא בערך 70 ס"מ, והמרחק (של הרמקול הימני) מן הקיר הצדדי חצי מטר, ושל הרמקול השני... ארבעה מטרים. כאמור, סלון לא סימטרי בעליל. ועם זאת, אח, איך שומעים!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
י י א מ י, איזה מערכת
נשמע שהמערכת שלך נבנתה בהרבה סבלנות והקשבה, כל הכבוד.
גם אני הכרתי את ה-SRA, אצל עופר שחורי, והתאור שלך עושה לי תאבון של שדרוג...
אצלי הפטיפון נמצא גם הוא על ה- Bright Star.
הלוח עצמו יושב על ארבע מבודדים ISO NODE של אותה חברה.
סה"כ אני די מרוצה מהתוצאה למה שיש לי כרגע (PJ RPM-5), אבל הוא לפני שידרוג...
נשמע שהמערכת שלך נבנתה בהרבה סבלנות והקשבה, כל הכבוד.
גם אני הכרתי את ה-SRA, אצל עופר שחורי, והתאור שלך עושה לי תאבון של שדרוג...
אצלי הפטיפון נמצא גם הוא על ה- Bright Star.
הלוח עצמו יושב על ארבע מבודדים ISO NODE של אותה חברה.
סה"כ אני די מרוצה מהתוצאה למה שיש לי כרגע (PJ RPM-5), אבל הוא לפני שידרוג...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מעניין, אני לא שומע את הרעש שמדברים עליו כל כך, אבל נבדוק יום אחד את הנושא הזה.
אני בכלל לא הבנתי באיזה רעש מדובר , היכן שומעים ?
האם זה רעש של המנוע ?
האם זה רעש של המחט כתוצאה מהתנועה על התקליט ?
האם הזרוע מוארקת כמו שצריך ?
האם זה רעש של המנוע ?
האם זה רעש של המחט כתוצאה מהתנועה על התקליט ?
האם הזרוע מוארקת כמו שצריך ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
וברשותך שאלה נוספת
היצרן שדרש לא מעט על פרי יצירתו , האם הוא לא שומע את אותו הרעש?
האם הוא לא חשב לספק בסיס טוב יותר או פלאנת' איכותי יותר ?
היצרן שדרש לא מעט על פרי יצירתו , האם הוא לא שומע את אותו הרעש?
האם הוא לא חשב לספק בסיס טוב יותר או פלאנת' איכותי יותר ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
איזה כדורים אתה נוטל לטיפול במחלה? ברור לך שאתה חולה אנוש...אני גם מחפש תרופות הרגעה למחלה הזו.....כי הרי אי אפשר להחלים...רק להקל(בשביל האשה.)אבטליון כתב:ועוד משהו חשוב ששכחתי: אקוסטיקה.
אני מקשיב למוזיקה בסלון מאוד לא סימטרי, אבל אין ברירה, אני לא חי לבדי. מכל מקום, הקיר מאחורי הרמקולים איננו קיר אלא בעצם חלונות זכוכית גדולים - קטסטרופה אקוסטית! פתרתי את זה (חלקית, לפחות) בכך שכיסיתי את החלונות עם וילונות כפולים כבדים (ויפים, גם זה חשוב). הסלון מרוהט במלואו, עם שטיח גדול והרבה ספרים, כך שאין הדהוד חוזר, אבל גם לא צליל חנוק. המרחק של הרמקולים מן הקיר האחורי הוא בערך 70 ס"מ, והמרחק (של הרמקול הימני) מן הקיר הצדדי חצי מטר, ושל הרמקול השני... ארבעה מטרים. כאמור, סלון לא סימטרי בעליל. ועם זאת, אח, איך שומעים!...
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני מסוגל להבין שמחרשת הפלסטיק שלי מרעישה (לפני הטיפול שלי הרעישה הרבה יותר). אבל פטפון שעולה עליו בעשר (אולי מאה) ליגות? על מה שולמו הירוקים? מהנדסי הפטפון לא יודעים לתכנן משככי רעש תמורת הירוקים שהם מקבלים? תרשו לי להרים גבה. אם זה כך אני יורד משדרוג עתידי של המחרשה.
בכל מקרה תתחדש ותהנה

בכל מקרה תתחדש ותהנה
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ראשית סחתתין על הסטאפ
שנית,אני מבין למה אבטליון מתכוון.אני בניתי בעצמי סטנד לפטיפון מפרספקס.השינוי הוא דרסטי!ומדוע אני אומר זאת?יש לחבר קרוב שלי את אותו הפטיפון המונח ישירות על המזנון,רמת הרעש אצלו גבוהה יותר מאשר אצלי.הדבר ניכר בכך שכל תזוזה מעבירה רעש לרמקולים (ניתן לשמוע בקלות) לדוגמא,בניסוי שערכנו הורדנו את המחט על התקליט וכיבינו את הפונוסטייג',לאחר מכן נקשנו קלות על המזנון,הרעש שנשמע הינו רעש חזק מאד מהרמקולים.באותו הניסוי שערכנו עם הפטיפון שלי-לא היו שום רעשים.כשהוספנו את משטח הפרספקס לפטיפון שלו,הרעשים נעלמו כאינם.אולי תאמרו שאני מופרע,אולם עם עובדות לא מתווכחים.אם זה מעניין מישהו הנה קישור לסטנד שבניתי
http://www.hometheater.co.il/vt74083.%D ... 7%95%D7%9F
אני יודע שזה לא State of the Art אולם את העבודה הוא עושה בגדול.
http://www.hometheater.co.il/vt74083.%D ... 7%95%D7%9F
אני יודע שזה לא State of the Art אולם את העבודה הוא עושה בגדול.