שני מסכים ומחשב אחד
שלום לכם,
אני מעוניין לחבר למחשב בנוסף למסך המחשב גם את מסך הפלזמה שבסלון, כך שאני אראה תמונה זהה בשני המסכים.
בכרטיס מסך יש שתי יציאות של DVI וחיברתי את המחשב למסך מחשב LCD ע"י DVI ולמסך פלזמה חיברתי את המחשב בכבל DVI ל- HDMI, אך המחשב לא מזהה את הפלזמה בלוח הבקרה של NVIDIA, רק כאשר אני מנתק את המסך מחשב ומשאיר את הפלזמה מחוברת אז אני רואה תמונה בפלזמה, כאשר אני מחבר שוב את מסך המחשב, התמונה בפלזמה נכבת והמסך מחשב חוזר לעבוד.
מה עלי לעשות על מנת לראות תמונה זהה בשני המסכים בו זמנית?
ברשותי:
כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
מסך פלזמה: פיוניר 5090
מסך מחשב: SAMSUNG T240 LCD
אני מעוניין לחבר למחשב בנוסף למסך המחשב גם את מסך הפלזמה שבסלון, כך שאני אראה תמונה זהה בשני המסכים.
בכרטיס מסך יש שתי יציאות של DVI וחיברתי את המחשב למסך מחשב LCD ע"י DVI ולמסך פלזמה חיברתי את המחשב בכבל DVI ל- HDMI, אך המחשב לא מזהה את הפלזמה בלוח הבקרה של NVIDIA, רק כאשר אני מנתק את המסך מחשב ומשאיר את הפלזמה מחוברת אז אני רואה תמונה בפלזמה, כאשר אני מחבר שוב את מסך המחשב, התמונה בפלזמה נכבת והמסך מחשב חוזר לעבוד.
מה עלי לעשות על מנת לראות תמונה זהה בשני המסכים בו זמנית?
ברשותי:
כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
מסך פלזמה: פיוניר 5090
מסך מחשב: SAMSUNG T240 LCD
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אכן, במצב CLONE תוכל לראות תמונה זהה בשניהם, רק קח בחשבון שתהיה חייב להגדיר עבור שני המסכים רזולוציה זהה - לא תמיד זה מצב טוב כי לכל מסך רזולוציה טבעית אחרת בד"כ.
במצב Extended View ניתן להגדיר רזולוציה שונה לכל מסך, החסרון הוא שהתמונה לא זהה - מסך אחד הוא המשך הדסקטופ של השני.
לגבי הבעייה שלך - האם הגדרת ששני המסכים מאופשרים, בחלון שבו מגדירים את רזולוציית המסך?
במצב Extended View ניתן להגדיר רזולוציה שונה לכל מסך, החסרון הוא שהתמונה לא זהה - מסך אחד הוא המשך הדסקטופ של השני.
לגבי הבעייה שלך - האם הגדרת ששני המסכים מאופשרים, בחלון שבו מגדירים את רזולוציית המסך?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה אמור להיות באותו חלון בו מגדירים רזולוציה, או באחת מחלונות ה-Advanced.
החיבור הוא באמצעות כבל DVI ל HDMI בין הכרטיס מסך לרסיבר והרסיבר אמור להראות את התמונה המתקבלת מהמחשב, ניסיתי את כל האפשרויות בחלונית הרזולוצייה וב Advanced של הכרטיס מסך ופשוט לא רואים תמונה בפלזמה, רק כאשר אני מנתק את מסך ה LCD של המחשב שמחובר ב DVI הראשי של הכרטיס מסך מופיעה בפלזה תמונה מהמחשב.
אולי יש איזה כלי עזר (תוכנה) שמאלץ את הכרטיס מסך להוציא תמונה בשני היציאות ללא תלות בתגובה מהמסך המקבל?
אולי אפשרי להשתמש במפצל DVI ודרכו אחבר את שני המסכים ביציאת DVI אחת מכרטיס המסך?
אולי יש איזה כלי עזר (תוכנה) שמאלץ את הכרטיס מסך להוציא תמונה בשני היציאות ללא תלות בתגובה מהמסך המקבל?
אולי אפשרי להשתמש במפצל DVI ודרכו אחבר את שני המסכים ביציאת DVI אחת מכרטיס המסך?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ייתכן שהכרטיס מסך שלך לא מסוגל להוציא 2 סיגנלים של DVI בבת אחת, אלא רק DVI אחד ו-VGA אחד (דרך מתאם מ-DVI ל-VGA). בדוק את זה במדריך למשתמש של הכרטיס שלך.
דווקא הדרייברים של nvidia לXP לא מכיריחים אותך לעבוד באותה רזולציה (בויסטה משום מה כבר חייבים לעבוד באותה רזולוציה)pixies כתב:אכן, במצב CLONE תוכל לראות תמונה זהה בשניהם, רק קח בחשבון שתהיה חייב להגדיר עבור שני המסכים רזולוציה זהה - לא תמיד זה מצב טוב כי לכל מסך רזולוציה טבעית אחרת בד"כ....
כשעושים את זה הדסקטופ אמנם ברזולוציה של המסך הראשי אבל המסך המשני מציג רק חל'ק ממנו ועוקב אחרי האיזור המתאים להצגה לפי מיקום העבר (כלומר המסך השני עדיין ברזלוציה טבעית).
זה לא תמיד עובד אבל זו אופציה ממש נחמדה.
נשמע כמו לונג-שוט , ה 8800 כרטיס "יוקרתי" למדי שבד"כ נותן את מירב האפשוריות האלה.pixies כתב:ייתכן שהכרטיס מסך שלך לא מסוגל להוציא 2 סיגנלים של DVI בבת אחת, אלא רק DVI אחד ו-VGA אחד (דרך מתאם מ-DVI ל-VGA). בדוק את זה במדריך למשתמש של הכרטיס שלך....
--
איזה 8800 שזה ? של איזה חברה ? איזה גרסה של דרייברים ? איזה מערכת הפעלה ?
הפלזמה הקודמת שלי הייתה LG ואיתה לא הייתה לי שום בעיה, היא הייתה מחוברת בכבל DVI ל- HDMI ליציאה המשנית בכרטיס מסך בנוסף למסך מחשב וראיתי בשניהם בו זמנית.
השוני אז הוא שכאשר הייתי מחבר את הפלזמה של LG הכרטיס מסך הייה מזהה את המסך ומצרף אותו לצידו של המסך מחשב כך שב-CONTROL PANEL של NVIDIA תחת התפריט SET-UP MULTIPLE DISPLAYS היו מופיעים שני המסכים וכך הייתי יכול להגדיר אותם כרצוני. כך שהטענה שהכרטיס מסך שלי לא מסוגל להוציא 2 סיגנלים של DVI בבת אחת לא נכונה.
היום המחשב לא מזהה את הפלזמה של פיוניר לא בחיבור ישיר לפלזמה ולא בחיבור דרך הרסיבר.
- האם זה בגלל שלפלזמות של LG יש משהו שאין לפיוניר בכל הקשור לעבודה עם כרטיסים של NVIDIA?
- האם זה בגלל שעדכנתי את הדרייברים של הכרטיס מסך והיום הורידו מהם את האפשרות הזאת?
- האם קיים דרייבר של פיוניר או של הרסיבר של ימהה שאוכל להתקין על המחשב כך שהוא יזהה אותם?
השוני אז הוא שכאשר הייתי מחבר את הפלזמה של LG הכרטיס מסך הייה מזהה את המסך ומצרף אותו לצידו של המסך מחשב כך שב-CONTROL PANEL של NVIDIA תחת התפריט SET-UP MULTIPLE DISPLAYS היו מופיעים שני המסכים וכך הייתי יכול להגדיר אותם כרצוני. כך שהטענה שהכרטיס מסך שלי לא מסוגל להוציא 2 סיגנלים של DVI בבת אחת לא נכונה.
היום המחשב לא מזהה את הפלזמה של פיוניר לא בחיבור ישיר לפלזמה ולא בחיבור דרך הרסיבר.
- האם זה בגלל שלפלזמות של LG יש משהו שאין לפיוניר בכל הקשור לעבודה עם כרטיסים של NVIDIA?
- האם זה בגלל שעדכנתי את הדרייברים של הכרטיס מסך והיום הורידו מהם את האפשרות הזאת?
- האם קיים דרייבר של פיוניר או של הרסיבר של ימהה שאוכל להתקין על המחשב כך שהוא יזהה אותם?