צריך עזרה בכיול מסך LCD פנסוניק TX-37LX80

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
Lahave פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי את המסך לפני כמה ימים, ועוד לפני הכיול הוא מראה תמונה מצוינת, אך אני מאמין שאפשר לכייל אותו ולהגיע לתוצאה טובה אף יותר.
השתמשתי במדריך של Yes Impact אם כי זה לא עבד לי לגמרי לפי התוכנה, העיגולים הלבנים(בחלק העליון של המסך) לא נעלמו לחלוטין אף פעם כשהעלתי את הContrast, ולמטה העיגולים נעלמו בשלב מסוים, אם כי כשבדקתי את התוצאה על תוכנית בערוץ Yes Stars Drama, השחורים היו כהים מדי והיו גוונים שנעלמו, השתמשתי גם בפאטרן של הGreyscale, אבל משומה העיגול בריבוע השחור לא עובד כמו העיגולים במסך של הContrast, לכן הייתי חייב לעלות את הבהירות.
ההגדרות שאני משתמש בהן כרגע בשידור יס:
Contrast: 82
Brightness: 65
Colour: 60
Sharpness: 4/5
Colour Temp: Warm

התמונה כרגע נראית לי בסדר, נוח לי לראות, אם כי עדיין אני משתמש בכבל AV, אני מקווה שכשכבל הScart to S-Video יגיע האיכות תשתפר קצת.

אני מעוניין לכייל גם את יציאת הHDMI למחשב, וXBOX, יש אילו דרכים לעשות את זה? תוכנות שניתנות להורדה בחינם וכדומה? או שכדי להשתמש בהגדרות של הYES גם על המחשב ולXBOX?
אם יש אנשים בעלי אותו מסך שכיילו אותו בצורה כלשהו ומעוניינים להמליץ, ובכלל אם יש לכם הצעות איך כדי לכייל את המסך לתכני HD(משחקים וסרטים..), אשמח לשמוע.
בנוסף, יש משהו במסך שמוריד לפעמים את האור ומחשיך לי קצת את התמונה במקרים מסוימים, חיפשתי משהו במדריך של המסך שיסביר אם יש תופעה כזאת ומצאתי את זה:
D.PNR: Automatically reduces image noise(Off/Strong/Weak/Auto)
-Set off when receving a Strong Signal
בכל המצבים שאני יכול להגדיר בערוצים, האפשרות הזאת מופיעה על Auto, האם זה מה שגורם להחשכת המסך? איך להגדיר את זה?
תודה ושבת שלום.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”