בעייה עם PV80 וממיר הוט -לסיכום.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
idoa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109

שליחה

אתמול נכנסה הביתה בשעה טובה התמונה החדשה.
היום קניתי כבל SCART ל-SVIDEO וחיברתי לממיר מג'יק.
אבל הבעייה שאני לא מצליח לראות כלום. כשאני מעביר לSVHS אני רואה שחור לבן וצבעים מאוד מאוד חדים ז"א צהוב רק צהוב או כחול רק כחול וכו'..

מישהו מכיר את הבעייה ופתרון לה?

עריכה:
לסיכום: נגד 75 אוהם (במקרה שלי עם 0.9% סטייה) שמחובר בין רגל 2 לרגל 4 של ה-S-VIDEO או לחילופין בין רגל 15 לרגל 13 ב-SCART- מרגל צבע לאדמה שלה. פתר את הבעייה.
שפתחתי את החיבור SCART נדהמתי לגלות שנקרע לי הרגל של הלומינס אבל מלחם יקר פתר לי את הבעייה.
לצערי אין תמונות כי הכבל כבר סגור ולא נסגר עד הסוף בגלל הנגדים (מצאתי 36+39).
אתם מוזמנים לסלוח לי על החוסר בתמונה.
ההבדל אכן ניכר באיכות הצבע ובחדות, מה שכן, אני שונא את איכות השידור של הערוצים בארץ אבל פה אף נגד לא יעזור.
נערך לאחרונה על ידי idoa ב 05/01/2009 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

כנראה תקלה בממיר (יכול להיות שלא תומך ביציאת S-VIDEO למרות שרשום אופציה כזו- לי יש ממיר כזה)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

fadi
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 49

שליחה

תכנס להגדרות של הממיר ותשנה למצב s-vedio

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

הוא אמר שהוא עשה את זה כבר

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

Re: בעייה עם PV80 וממיר הוט

שליחה

idoa כתב:אתמול נכנסה הביתה בשעה טובה התמונה החדשה.
אבל הבעייה שאני לא מצליח לראות כלום. כשאני מעביר לSVHS אני רואה שחור לבן וצבעים מאוד מאוד חדים ז"א צהוב רק צהוב או כחול רק כחול וכו'..

...
הכבל שרכשת לא מתאים.
הוט מספקת כבל עבה 75 אוהם לפתרון.

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030

Re: בעייה עם PV80 וממיר הוט

שליחה

זורו44 כתב:
idoa כתב:אתמול נכנסה הביתה בשעה טובה התמונה החדשה.

...
הכבל שרכשת לא מתאים.
הוט מספקת כבל עבה 75 אוהם לפתרון.
...
מאיפה משיגים כזה כבל?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

הוט.אל תצפה שהמוקדנית תדע על מה מדובר.תיתייעץ עם דאוס.

http://www.hometheater.co.il/vt70857

idoa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קראתי באחד הפוסטים בפורום (שעלה דווקא מחיפוש בגוגל) שהבעייה נפתרת ע"י מתאם SCART ואז כבל SVIDEO בשני הצדדים.
מישהו יכול לאמת?

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417

שליחה

idoa כתב:קראתי באחד הפוסטים בפורום (שעלה דווקא מחיפוש בגוגל) שהבעייה נפתרת ע"י מתאם SCART ואז כבל SVIDEO בשני הצדדים.
מישהו יכול לאמת?
...
קראתם לי אז באתי :lol:

אני ניסיתי לפחות 3 מתאמים שונים ואף אחד מהם לא עשה את העבודה, אתה בפירוש חייב לדעת שהמתאם הוא בעל נגד של 75 אוהם (וזה ממש לא סטנדרט).
כמו שזורו אמר תפנה להוט הם מודעים לכזאת תקלה אבל!!! צריך לקחת נשימה עמוקה לבוא עם שיעורי בית מוכנים מראש ולתת את כל המידע שיש לך לנציגת השירות, אח"כ גם לטכנאי.

אשמח לענות על כל שאלה בנושא הזה.

idoa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דאוס כתב:
idoa כתב:קראתי באחד הפוסטים בפורום (שעלה דווקא מחיפוש בגוגל) שהבעייה נפתרת ע"י מתאם SCART ואז כבל SVIDEO בשני הצדדים.
מישהו יכול לאמת?
...

אני ניסיתי לפחות 3 מתאמים שונים ואף אחד מהם לא עשה את העבודה, אתה בפירוש חייב לדעת שהמתאם הוא בעל נגד של 75 אוהם (וזה ממש לא סטנדרט).
כמו שזורו אמר תפנה להוט הם מודעים לכזאת תקלה אבל!!! צריך לקחת נשימה עמוקה לבוא עם שיעורי בית מוכנים מראש ולתת את כל המידע שיש לך לנציגת השירות, אח"כ גם לטכנאי.

...
התכוותי להודעה בפוסט הבא:: תגובה אחרונה בעמוד 1
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

האם כך עשית? ועדיין לא עבד?
במקביל שאלתי את הבחור עוד פרטים על שעשה.

תודה לכולם

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

idoa כתב:
דאוס כתב:
מישהו יכול לאמת?
...

...
התכוותי להודעה בפוסט הבא:: תגובה אחרונה בעמוד 1
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

האם כך עשית? ועדיין לא עבד?
במקביל שאלתי את הבחור עוד פרטים על שעשה.

תודה לכולם
...
בזמנו ניסיתי גם את זה ולא עבד...
למה ללכת לקנות במיוחד כשHOT יודעים איך לטפל בבעיה ונותנים לך כבל אשר מיועד לבעיה הזאת ללא תשלום נוסף ?

nir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101

שליחה

ההורים שלי קנו את ה pv80 שמחוברת כרגע ב component בגלל שראו שחור-לבן עם הפרעות דרך s-video עם הוט מג'יק.
אחרי שיחות רבות עם הוט במהלך חמשת השבועות האחרונים פעמים תאמו טכנאי שלא הגיע (ההורים פנסיונרים אז זה לא כזה משנה) ופעמים כן הגיע טכנאי שלא ידע על מה מדובר.
לאחר שיחה עם מנהל ההתקנות האזורי שמכיר את הבעיה, השבוע סוף סוף הגיע טכנאי עם הכבל (scart to s-video 75 ohm) אבל עדיין אותה תוצאה,
גם לאחר הגדר svideo בממיר.
מישהו יכול להגיד אם זה אכן הכבל עם 75 ohm ?
הוא אמור להראות שונה מכבל רגיל ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

idoa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

nir כתב:ההורים שלי קנו את ה pv80 שמחוברת כרגע ב component בגלל שראו שחור-לבן עם הפרעות דרך s-video עם הוט מג'יק.
אחרי שיחות רבות עם הוט במהלך חמשת השבועות האחרונים פעמים תאמו טכנאי שלא הגיע (ההורים פנסיונרים אז זה לא כזה משנה) ופעמים כן הגיע טכנאי שלא ידע על מה מדובר.
לאחר שיחה עם מנהל ההתקנות האזורי שמכיר את הבעיה, השבוע סוף סוף הגיע טכנאי עם הכבל (scart to s-video 75 ohm) אבל עדיין אותה תוצאה,
...
אי אפשר לדעת, עושה רושם שדחפו לך כבל כדאי שתשתוק.
אם מישהו מכיר טוב הוא אולי יוכל להגיד איפה אפשר למדוד עם אוהם-מטר (דאוס? :arrow: )
למעשה, אם מישהו מכיר, הפתרון הכי טוב יהיה זה לבנות מתאם כזה לבד. נגד מדוייק לא יעלה יותר מכמה שקלים בודדים.
דאוס, אם בא לך לעשות לנו מחקר קטן כשיש ברשותך את הכבל, אם יש לך אוהמטר שחק טיפה עם הכבל.
אולי נבנה מתאמים ונמכור אותם לחברי הפורום בסכום עלות במקום להתכנן לכבלים שיבואו לפתור את הבעייה.

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

idoa כתב:
nir כתב:ההורים שלי קנו את ה pv80 שמחוברת כרגע ב component בגלל שראו שחור-לבן עם הפרעות דרך s-video עם הוט מג'יק.
...
אי אפשר לדעת, עושה רושם שדחפו לך כבל כדאי שתשתוק.
אם מישהו מכיר טוב הוא אולי יוכל להגיד איפה אפשר למדוד עם אוהם-מטר (דאוס? :arrow: )
למעשה, אם מישהו מכיר, הפתרון הכי טוב יהיה זה לבנות מתאם כזה לבד. נגד מדוייק לא יעלה יותר מכמה שקלים בודדים.
דאוס, אם בא לך לעשות לנו מחקר קטן כשיש ברשותך את הכבל, אם יש לך אוהמטר שחק טיפה עם הכבל.
אולי נבנה מתאמים ונמכור אותם לחברי הפורום בסכום עלות במקום להתכנן לכבלים שיבואו לפתור את הבעייה.
...
לפי מה שקראתי כאן, היו כמה אנשים שמבינים בהלחמות וכבלים ולא הצליחו לעשות את זה בעצמם (לא יודע מה הסיבה).

אני לא חושב שאורך הכבל זה מה שמשנה ובעצם אין שום סממן חיצוני ל 75 אוהם (אלא אם כן HOT מסמנים אותם בצורה מסוימת שידועה רק להם). לי יש כבל שחור, פשוט מאוד שעל ה SCART יש מדבקה סתמית בצבע כתום, בצד השני ב SVIDEO יש מעין תגית מחוברת שאומרת SVHS.

ניר, תבדוק שוב! גם לי היתה אותה תופעה אחרי שהם טענו שהם הביאו את הכבל הנכון ובסוף זאת היתה בעיה של מגעים וחיבור רופף (הטכנאי הגאון אלא מה). חבר את הכבל לממיר ומשם לטלוויזיה תבדוק את ההגדרות בממיר שהם אכן על SVHS ונסה לשחק עם ה SCART , איפה שהממיר מאחורה (טיפה לחזק לתוך החיבור ולהעלות או להוריד), תוך כדי תסתכל על התמונה אם יש שינוי.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

למתאם של יס נגד מובנה 75 אוהם .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כן זורו, הבעיה היא שמדובר רק לאלה שיש להם YES ודבר שני מדובר על מתאמים מיוחדים שהוזמנו במיוחד ע"י YES-אין אפשרות להשיג אותם סתם כך בשוק.

idoa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דאוס כתב:כן זורו, הבעיה היא שמדובר רק לאלה שיש להם YES ודבר שני מדובר על מתאמים מיוחדים שהוזמנו במיוחד ע"י YES-אין אפשרות להשיג אותם סתם כך בשוק.
...
מספיק אחד כזה, לנתח אותו, ולראות מה הולך שם
ידע באלק' לא חסר אם זאת הבעייה.

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030

שליחה

איזה ממיר של הוט לבקש?
שמעתי שיש ממיר מומלץ.

תודה

dudu1234
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69

מתאם מיס

שליחה

אני רכשתי פלזמה pv8 שאמורה להגיע אלי בשבוע הקרוב, ויש לי יס מקס.

שאלתי היא:
האם המתאם הוא חובה (על מנת שאזמין אותו מראש)?
האם יס יודעים במה מדובר?
האם ישנם איזשהם הדגשים שאני צריך לשם אליהם בחיבור (מעבר לאיכות הכבלים)?

תודה מראש

nir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101

שליחה

דאוס כתב: ניר, תבדוק שוב! גם לי היתה אותה תופעה אחרי שהם טענו שהם הביאו את הכבל הנכון ובסוף זאת היתה בעיה של מגעים וחיבור רופף (הטכנאי הגאון אלא מה). חבר את הכבל לממיר ומשם לטלוויזיה תבדוק את ההגדרות בממיר שהם אכן על SVHS ונסה לשחק עם ה SCART , איפה שהממיר מאחורה (טיפה לחזק לתוך החיבור ולהעלות או להוריד), תוך כדי תסתכל על התמונה אם יש שינוי.
...
עשיתי את כל הדברים האלה.
מה שכן, במג'יק יש שתי יציאות של scart . אחת מהם מחוברת לטלויזיה עם כבל scart to composite וליציאה השניה חיברתי את הכבל הנ"ל ושיניתי הגדרות בממיר ל svideo.
לאחר השינוי ל svideo בממיר דרך שתי היציאות ראו בשחור לבן.
יש מצב שהבעיה קוראת מכיוון שהכבל הראשון היה עדיין מחובר?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”