Monitor Audio speakers and Denon Receiver & DVD

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
לאחר סקר ארוך החלטתי לרכוש את המערכת הבאה:
רמקולים - MONITOR AUDIO SILVER RS6, Monitor Audio RSW1, CENTER ַ BOOKSHELF (מאותה סדרה)
רסיבר - דנון 3806
נגן - דנון 3910

את הרמקולים שמעתי ברסיבר דנון 3805 ונגן 2910.
השאלה שלי היא:
האם אני צפוי להפתעה (לרעה) מבחירה ברסיבר 3806 ונגן 3910 (שכן לא שמעתי את המערכת הזו)?
כמו כן, המוכר בחנות אמר לי כי עליי לחשוב על הכבלים אותם ברצוני לרכוש, שכן הכבלים המסופקים אינם איכותיים. האם, אכן עליי לרכוש כבלים אחרים מאלו שמגיעים עם המערכת? האם יש חשיבות רבה לכבלים? מהם הכבלים שאתם ממליצים לי לרכוש? המוכר בחנות זרק לי מחיר של 500$ לכבלים (שלהדיוט שכמותי נשמע מחיר גבוה למדי, אלא אם כן חשיבותם קריטית...)
תודה מראש על העזרה,

אפי
:?:

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #2 

אתה הולך להעמיד אחלה מערכת.

בנושא הכבלים זה ויכוח עתיק מאוד. אם הוא הציע לך כבלים ב-500$ אז לא תהיה לו בעיה להשאיל לך אותם לפני כן לסופ"ש.
תבדוק בעצמך אם יש הבדל ששווה 500$ (לפי דעתי לא תשמע הבדל). זה לא אומר שצריך ללכת על כבלים של 30 שקל.
צריך להיות להם סיכוך טוב. לפי דעתי ל-MONSTER CABLE יש דגמים יחסית זולים וטובים.

אגב - למערכת בליגה הזו אני ממליץ להשקיע גם ב-CDP איכותי (אפילו אם אומר קיצוץ בתקציב ע"ח DVD).

מישהו בארץ מוכר כבר את ה-3806? לא מומלץ לקנות חתול בשק. חכה להזדמנות לשמוע את השילוב במלואו.

ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מצטער,
אני כרגע בארה"ב...
מצטער על הבורות, אבל מה זה CDP?? ולמה אתה מתכוון איכותי, האם תוכל לתת המלצה למשהו ספציפי?

תודה על העזרה,

אפי

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

CD PLAYER.

אתה מתכוון גם לשמוע מוסיקה במערכת או רק סרטים?
Good advise $5, me shut up $10

ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מוסיקה בעיקר,
אבל לצערי מרבית המוסיקה שלי היא דיגיטלית לחלוטין (קניית מוסיקה מאתרים ולא באמצעות CD).
האם יש הבדל משמעותי בין הדנון 3910 ל-CD נפרד מבחינת איכות הצליל?

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מכשירי DVD מיועדים להעביר מידע דיגיטלי, ז"א שההמרה לאנלוגי מתבצעת ברסיבר.
גם אם תחבר את ה-DVD באנלוגית (בו זמנית עם החיבור הדיגיטלי), ההמרה לאנלוגי תתבצע ב-DVD,
והם בדר"כ לא מתוכננים לבצע המרות D/A.
שלא תבין לא נכון - ה-3910 מכשיר יקר מאוד ויכול להיות שהוא מנגן CDים מצויין,
אבל לפי דעתי ברמות המחיר האלה שווה להכניס CDP ייעודי.

תנסה ותחליט - תשווה את ה-3910 לנגני CD אחרים שנכנסים לך בתקציב.

ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

האם תוכל להמליץ על נגן CD ששווה לי לבדוק?

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כמה תוכל להקציב לנגן CD? במיוחד עכשיו אחרי ששיניתי לך את התכניות... :wink: :lol:

בדר"כ נגנים של ARCAM לא מאכזבים ומאוד מומלצים בפורום.
ברגע שתתן תקציב תקבל המלצות ספציפיות יותר.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

דנון 3910

שליחה #9 

מכשיר דנון 3910 הוא אחד המשוכללים מסוגו, ומאפשר לך לשמוע SACD ו- DVD-R שהם פורמט של אודיו רב ערוצי ברזולוציה (כושר ההפרדה הדיגיטלי) של 24 ביט לעומת 16 ביט של CD.
אי לכך מעגלי הפענוח והעברת האות באופן אנלוגי של מוצר כזה צריכים להיות בערך בסדר גודל אחד עדיפים ביחס אות לרעש וכמות עיוותים לעומת CD, וזאת בערכים הנמאים על סף היכולת הפיזיקאלית.
המכשיר גם בנוי מסיבית (פחות לפי התיאורים) שלא כמו מכשירים של 100$.
אפשר לחבר את המכשיר לרסיבר באמצעות דנון לינק או I-Link - וזה מאפשר לחבר את השמע של כל סוגי הדיסקים שתשים דרך כבל ייעודי. את הכבל היית אמור לקבל יחד עם המכשיר (ככה כתוב בחוברת ההדרכה שבאירופה)
כבל זה חוסך לך את כל הספגטי מאוחרי המכשירים, ובשיטה זו הפענוח מוטל על ה- 3806. שיטה מומלצת.
לא נראה לי טעם להשקיע ב CDP, כאשר יצא ה- DVD לאור העולם נולדה אגדה כאילו בהשמעת CD הם אינם טובים. לדעתי אגדה זו לא הוכחה בצורה מקצועית אף פעם והיא מבוססת של שמועה ושמיעה. במיוחד אם לבסוף תשתמש במפענח אשל ה- 3806.

לגבי כבלים:
נשאר לך לחבר כבלים ל5 רמקולים (או 6 או 7)
עליך לחפש חנות שמוכרת כבלי רמקולים לפי מטר בננות ונעלי כבל ולהכין אותם לבד או בעזרת מי שיודע להלחים. כנראה רדיו שק הכי מתאימים לכך כי יש להם סניף בכל חור באמריקה. בחר כבלים בעלי GAGE גבוה 14 או פחות. (ככל שהמספר יותר קטן העובי גדל)

תפקיד הכבל להעביר את הזרם ללא הפרעה, ולהיות מסומן כך שתחבר אדום לאדום ושחור לשחור, בלי לטעות. גם כאן יש הרבה אגדות, אבל למיטב ידיעתי בכל פעם שהדבר נבחן באופן מקצועי הסתבר שכל הכבלים במחירים מופרזים המגובים בכל מיני סיפורים יפים מביאים תועלת בעיקר למי שמוכר אותם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”