שלום רב, אני חדש כאן.
חיפשתי תשובה לשאלה שלי בפורומים ובמאמרים ולא מצאתי, ראיתי הודעה של מרטין מאשכול אחר שמדבר על מאמר על אינטרקונקטורים וגם אותו לא מצאתי,
אני מתנצל אם כבר קיימת תשובה ופספסתי אותה, אשמח אם מישהו יוכל לקשר אותי אליה.
לענייני,
אני מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזיה דרך יציאת הTV-OUT הקיימת בכ. המסך שלי, Nvidia 8500gt.
מכרטיס המסך יש לי יציאת S-Video ו3 פורטים של RCA .
הבעיה היא שבטלוויזיה שלי קיימות רק כניסות RCA, ואין לי כבל RCA ארוך שמסוגל להגיע מן המחשב לטלוויזיה.
מה שכן יש לי זה כבל S-video ארוך יחסית (הוריאציה של 4 הפינים), שהייתי מעוניין להמיר אותו לכבל RCA (משני הצדדים). האם זה אפשרי?
האם זה פרקטי?
אני יודע שאפשר להמיר כבל מסוג כזה כך שבצד אחד תהיה יציאה Svideo ובצד השני בננה אחת (לצורך העניין, צהובה) שתתחבר לRCA והיא תעביר את הוידאו, העניין הוא שאני רוצה להעביר בנוסף על אותו כבל גם את הבננות האחרות שאחראיות על האודיו (הלבנה והאדומה בדר"כ), ראיתי מתאמים שכאלה אז אני מניח שזה אפשרי לעשות את זה גם על כבל, האם אני טועה?
שמתי לב שבתוך כבל הS-VIDEO יש לי 4 גידים פלוס כבל חשוף,
כחול, שחור, אדום וצהוב.
אני מאמין שהכחול והשחור אחראיים על ההארקה, כמו כן הכבל החשוף המצפה את כל השאר, ושהאדום והצהוב הם הluminance+sync והcrominance.
בכבל הRCA יש לי גיד אחד פלוס חוט חשוף שאני מניח שהוא ההארקה.
כיצד אני מתאים בין הכבלים ליצירת הכבל שאותו אני מחפש?
מצטער אם אני מדבר קצת באוויר, ההשכלה שיש לי באלקטרוניקה/חשמל היא בגרות של תיכון ולא מעבר.
תודה רבה לקוראים, שנה טובה.
עריכה: אני לא בטוח לאן האשכול מתאים יותר, כאן לDIY או לפורום כבלים ומתאמים, אודה להנהלה אם תוכל להעביר למקום הנכון.
כבל S-VIDEO - RCA
היציאת SVIDEO מהכרטיס היא עם 7 פין או 4? אם 7, אז יש מתאם (כבר הייתה שאלה דומה).
השלישית RCA הם בצבעים של אדום ירוק כחול?
מכרטיס המסך יש לי יציאת S-Video ו3 פורטים של RCA ....
השלישית RCA הם בצבעים של אדום ירוק כחול?
לא. האיכות תישאר קומפוזיט.הייתי מעוניין להמיר אותו לכבל RCA (משני הצדדים). האם זה פרקטי?...
לא. אתה מבלבל: SVIDEO לא מעביר סאונד, רק תמונה. אתה צריך יציאת סאונד אנלוגית ללא קשר לSVIDEO.אני רוצה להעביר בנוסף על אותו כבל גם את הבננות האחרות שאחראיות על האודיו (הלבנה והאדומה בדר"כ), ראיתי מתאמים שכאלה אז אני מניח שזה אפשרי לעשות את זה גם על כבל?...
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
במקום להסתבך ולרכב על הגידים של הכבל הקיים (וגם לקלקל כבל S-video שאולי תמצא לו שימוש פעם),
גש לחנות האלקטרוניקה הקרובה (או ל אייס/הום סנטר) וקנה כבל משולש רגיל עם שלושה RCA בכל צד (בדרך כלל צהוב-לבן-אדום) . זה מאוד זול.
להרבה אנשים מסתובב כזה בבית ללא שימוש כי זה מגיע עם כל נגן DVD והרבה אנשים לא משתמשים בזה.
גש לחנות האלקטרוניקה הקרובה (או ל אייס/הום סנטר) וקנה כבל משולש רגיל עם שלושה RCA בכל צד (בדרך כלל צהוב-לבן-אדום) . זה מאוד זול.
להרבה אנשים מסתובב כזה בבית ללא שימוש כי זה מגיע עם כל נגן DVD והרבה אנשים לא משתמשים בזה.
משה
תודה רבה על המידע, החכמתי.
הסיפור הסתובב בעיקר סביב זה שלא רציתי לבזבז 80 שקל על כבל כשאולי אני יכול לארגן משהו מן הקיים בבית.
בסופו של דבר לקחתי כבל S-video וחתכתי אותו כך שהמרחק שלו הוא קצת יותר מן המרחק בין המחשב לטלוויזיה, כדי לא לפגוע באיכות של השידור, וחיברתי ראש בננה משני צדדיו, ואת הסאונד אני מקבל מהמחשב (המיקום של הסטראו מצוין גם לטלוויזיה).
האיכות הרבה יותר טובה משציפיתי, אני מרוצה.
הסיפור הסתובב בעיקר סביב זה שלא רציתי לבזבז 80 שקל על כבל כשאולי אני יכול לארגן משהו מן הקיים בבית.
בסופו של דבר לקחתי כבל S-video וחתכתי אותו כך שהמרחק שלו הוא קצת יותר מן המרחק בין המחשב לטלוויזיה, כדי לא לפגוע באיכות של השידור, וחיברתי ראש בננה משני צדדיו, ואת הסאונד אני מקבל מהמחשב (המיקום של הסטראו מצוין גם לטלוויזיה).
האיכות הרבה יותר טובה משציפיתי, אני מרוצה.