שיפצור ושידרוג SB3
מזה כמה ימים אני משתמש עם DAC מגניב שקיבלתי בהשאלה , של חברת RED WINE AUDIO. הדגם: ISABELLINA. מכשיר מענין מאד. מכשיר מוזר, עובד על בטריות, ועם שלוש כניסות מסכנות - USB, אופטי ו- S/PDIF. על כפתור הפעלה נורמלי הם לא שמעו. זה מין לחצן TOUCH כזה, סטייל IPHONE, אבל לא ממש עושה את העבודה.
היות ולא היה לי מתאם BNC ל- RCA, לא יכולתי לחבר את ה- SB3 שלי ונאלצתי להשתמש במחשב הנייד כ"טרנספורט". תכ'לס? נשמע בן ז*נה.. אבל ה- DAC זה שירשור אחר. כשהשגתי מתאם BNC ל- RCA, חיברתי את ה- SB3 וציפיתי לאיכות דומה אם לא טובה יותר.
אבוי. זה נשמע דרעק לגמרי. מי היה מאמין שיציאת ה- USB שלי ונגן FOOBAR 2000 במקום WINDOWS MEDIA PLAYER יעשו את העבודה כ"כ יותר טוב מה- SB3.
אז במקום לבכות על מר גורלי ולחשוב על טרנספורטר ועל חשבון הבנק שלי, התחלתי לקרוא קצת על טוויקים ל- SB3. אבל רובם טכניים מדי וכרוכים בהלחמות ושאר ירקות שאני לא מבין בהם כלום.
מישהו התנסה פעם עם מיזמוז ה- SB3 מבפנים?
אותי כרגע מענין פשוט לנסות להחליף לו ספק כוח. המקורי שבא עם המכשיר הוא דרדה'לה לגמרי. מישהו ניסה את זה פעם ויכול לחוות דעה?
היות ולא היה לי מתאם BNC ל- RCA, לא יכולתי לחבר את ה- SB3 שלי ונאלצתי להשתמש במחשב הנייד כ"טרנספורט". תכ'לס? נשמע בן ז*נה.. אבל ה- DAC זה שירשור אחר. כשהשגתי מתאם BNC ל- RCA, חיברתי את ה- SB3 וציפיתי לאיכות דומה אם לא טובה יותר.
אבוי. זה נשמע דרעק לגמרי. מי היה מאמין שיציאת ה- USB שלי ונגן FOOBAR 2000 במקום WINDOWS MEDIA PLAYER יעשו את העבודה כ"כ יותר טוב מה- SB3.
אז במקום לבכות על מר גורלי ולחשוב על טרנספורטר ועל חשבון הבנק שלי, התחלתי לקרוא קצת על טוויקים ל- SB3. אבל רובם טכניים מדי וכרוכים בהלחמות ושאר ירקות שאני לא מבין בהם כלום.
מישהו התנסה פעם עם מיזמוז ה- SB3 מבפנים?
אותי כרגע מענין פשוט לנסות להחליף לו ספק כוח. המקורי שבא עם המכשיר הוא דרדה'לה לגמרי. מישהו ניסה את זה פעם ויכול לחוות דעה?
כן, אתה מבין את הבעיה? אני מביא לך עכשיו 5 שירשורים שבהם נשבעים האמריקאים בילדה שלהם שהוא כן משפיע. אז מה עושים?
בנוסף, גם כבלי חשמל, קל וחומר מפצלי חשמל כמו זה:
http://www.revolutionpower.com/servlet/ ... deo/Detail
לא משפיעים.
בינינו? קניתי אחד כזה, וזה עושה הבדל ניכר.
בנוסף, גם כבלי חשמל, קל וחומר מפצלי חשמל כמו זה:
http://www.revolutionpower.com/servlet/ ... deo/Detail
לא משפיעים.
בינינו? קניתי אחד כזה, וזה עושה הבדל ניכר.
מתן,
החלפת ספק לא משפיעה.
אם אתה מזדמן לתל אביב תוכל לקבל לבדיקה ספק משופצר ואפילו לעבור דרך פורמן שיבדוק אותו.
לא אכפת לי לצורך בדיקתך לשמוע עם הספק המקורי לתקופת זמן אצלי במערכת.
ליתר דיוק - יש שינוי מזערי, אבל זה רחוק שנות אור מ"וואו".
אם תחפש עמוקות בפורום הכתום אולי תמצא שרשור שלי בנושא מלפני כשנתיים. הכינוי שלי שם הוא avis90.
אבישי
החלפת ספק לא משפיעה.
אם אתה מזדמן לתל אביב תוכל לקבל לבדיקה ספק משופצר ואפילו לעבור דרך פורמן שיבדוק אותו.
אם תחפש עמוקות בפורום הכתום אולי תמצא שרשור שלי בנושא מלפני כשנתיים. הכינוי שלי שם הוא avis90.
אבישי
מתן,
החלפת ספק לא משפיעה.
אבישי
החלפת ספק לא משפיעה.
אבישי
אבי, תודה על ההצעה. כנראה שאקח אותה.
עם זאת, החלטתי לעשות שינוי כיוון - היות וה- USB במחשב שלי נישמע כ"כ יותר טוב מה- SB3, חשבתי לקנות מחשב ייעודי ולחבר אותו מיציאת ה- USB. הבעיה היא כרגע כל התיק הזה - למצוא ספק נורמלי וזול, להחליט איזה קרביים צריך בפנים כדי לקבל תוצאה שתשמע טוב.
אני יודע שזה נשמע על פניו אדיוטי, אבל אני מאמין שלחלק מהרכיבים לפחות יש השפעה כלשהי על הסאונד שיוצא מה- USB, ואני צריך לעשות עוד מחקר מעמיק כדי לקבל עוד מידע בנושא.
אם מישהו עשה פעם דבר כזה ויש לו מושג, אשמח ללמוד.
עם זאת, החלטתי לעשות שינוי כיוון - היות וה- USB במחשב שלי נישמע כ"כ יותר טוב מה- SB3, חשבתי לקנות מחשב ייעודי ולחבר אותו מיציאת ה- USB. הבעיה היא כרגע כל התיק הזה - למצוא ספק נורמלי וזול, להחליט איזה קרביים צריך בפנים כדי לקבל תוצאה שתשמע טוב.
אני יודע שזה נשמע על פניו אדיוטי, אבל אני מאמין שלחלק מהרכיבים לפחות יש השפעה כלשהי על הסאונד שיוצא מה- USB, ואני צריך לעשות עוד מחקר מעמיק כדי לקבל עוד מידע בנושא.
אם מישהו עשה פעם דבר כזה ויש לו מושג, אשמח ללמוד.
לא ברור לי מה ההבדל בין חיבור ב DAC למחשב , לבין חיבורו ל SB ?matanoosh כתב:אבי, תודה על ההצעה. כנראה שאקח אותה.
עם זאת, החלטתי לעשות שינוי כיוון - היות וה- USB במחשב שלי נישמע כ"כ יותר טוב מה- SB3, חשבתי לקנות מחשב ייעודי ולחבר אותו מיציאת ה- USB. ....
ממה נובע ההבדל ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- SoapSeller
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 132
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
תלוי במימוש של הדאק.
בתאוריה, אין SPDIF == פחות בעיות של ג'יטר.
בתאוריה, אין SPDIF == פחות בעיות של ג'יטר.
בממיר הספציפי שאני בודק, יש המרה מ- USB ל- I2S
שהוא חיבור דיגיטלי טוב יותר מ- SPDIF.
ההבדל בסאונד בין לפטופ מסכן ל- SB הוא פשוט תהומי.
ואגב, באותה מידה גם בין WAV ל- FLAC לצערי.
לפחות לא זיהיתי הבדל משמעותי בין WAV ל- CD.
ההבדל בסאונד בין לפטופ מסכן ל- SB הוא פשוט תהומי.
ואגב, באותה מידה גם בין WAV ל- FLAC לצערי.
לפחות לא זיהיתי הבדל משמעותי בין WAV ל- CD.
הבדל שמיע וברור. אתה מוזמן לבוא ולשמוע. אני מניח שזה בגלל כל שאר הרכיבים. הממיר הזה שאני בודק כרגע הוא מאד איכותי (ולצערי גם מאד יקר) ואכן מגלה לי הבדלים שלא חשבתי שיהיו קיימים. אגב, אני לא פוסל את האפשרות שההבדלים האלה יצטמצמו משמעותית עם דרייבים טובים יותר או תוכנות פריסה טובות יותר.
לא הבנתי .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
הממיר הסציפי הזה (RED WINE AUDIO ISABELLINA) מקבל אות דיגיטאלי בשלוש דרכים: אופטי, קואקס (BNC) ו- USB.
קראתי ברשת שהמימוש של מעגל ה- USB הוא כזה שאינו עושה המרה פנימית ל- SPDIF אלא ל- I2S, שהוא חיבור עדיף לכל הדעות. לפיכך, העליתי השערה עאלק מלומדת הגורסת שככל הנראה בממיר הזה עדיף לחבר ל- USB.
ובכל מקרה, מה שלא נגיד, SB3 לא עושה את העבודה, לצערי.
קראתי ברשת שהמימוש של מעגל ה- USB הוא כזה שאינו עושה המרה פנימית ל- SPDIF אלא ל- I2S, שהוא חיבור עדיף לכל הדעות. לפיכך, העליתי השערה עאלק מלומדת הגורסת שככל הנראה בממיר הזה עדיף לחבר ל- USB.
ובכל מקרה, מה שלא נגיד, SB3 לא עושה את העבודה, לצערי.