התאמת רסיבר לרמקולים (ועוד כל מיני.....)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yurman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב לכולם, קודם כל רציתי להגיד שגיליתי את האתר הזה והפורומים כאן רק אתמול ואני חייב לציין שזה אחלה אתר והתגובות בפורומים השונים ממש לעניין ומיקצועיות. החלטתי לשדרג את המערכת הישנה והמצויינת ששירתה אותי נאמנה עד כה(ועדיין). מדובר במגבר של yamaha rx-v595 וברמקולים רצפתיים של wharfedale- modus six, אחוריים wharfedale-modus two, הסנטר גם הוא wharfedale -valdus center. החלטתי לקנות רמקולים רצפתיים של -e710 cerwin vega או ה v10f. סנטר של cerwin vega v5c or e75c. כרמקולים אחוריים חשבתי לשים את אחד מזוגות הרמקולים שיש לי. המגבר שאני חשבתי עליו הוא yamaha rxv457 או ה rxv640.
כיוון שאני לא מבין גדול בכל הנתונים הקטנים והחשובים בתחום הזה שאלתי אליכם המומחים שכאן היא א. האם השילוב של הרסיבר עם הרמקולים נראה, גרוע /סביר/טוב/מעולה/פצצה שחבל על הזמן? או כל מילה אחרת שעולה לראשכם.
ב. איזה רמקולים משני הזוגות שברשותי הייתם שמים כאחוריים במערכת הזו?

אשמח לקבל תשובות,הערות, הצעות לשילובים נוספים (מגברים אחרים שיעשו עבודה טובה גם כן, כי אני די נעול בחשיבה שלי על yamaha ) תודה רבה לכולם ושבוע טוב....... :lol:

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

התשובה הקבועה שתקבל ובצדק:

שליחה #2 

אתה חייב לשמוע את השילוב בעצמך ולהחליט אם אתה אוהב אותו. וממש לא מומלץ להנעל על מותג מסויים. נסה להפתח לעוד דברים בטווח המחירים, ואולי תופתע לטובה. נסה Harman Kardon, Denon, Onkyo, Marantz , וכו' וכו'.
הכל עניין של טעם. לדעתי, למשל, שדרוג לסרווין ווגה אינו שדרוג כלל כי אני לא סובל אותם.. אבל יתכן שאתה ועוד רבים וטובים מתים עליהם. טעם וריח וכאלה. פשוט תקשיב לשילובים כמה שאתה יכול זה מול זה ותבחר.
זכור, קודם לבחור רמקולים שהשפעתם על גוון הצליל של המערכת הוא הגדול ביותר (חובה להאזין להם קודם, ואני מקווה שעשית זאת בטרם בחרת), ואז להתאים להם הגברה, גם כן ע"י האזנה. זה שמישהו יאמר לך שהוא אוהב את השילוב או לא לא בהכרח יעזור אם טעמיכם שונים.

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #3 

למה אתה מחליף את הרסיבר? מה רע בו?
סה"כ אם הוא מוציא 5.1 אין לדעתי סיבה לשדרג אותו עם הרמקולים האלה.

עצתי - תשאר עם הימאהה שיש לך ותקנה במקומו מגבר סטריאו INTEGRATED.
Good advise $5, me shut up $10

yurman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לרסיבר אין dts

שליחה #4 

ולכן אני חושב להחליף אותו. האם זה קריטי שאין לו dts ? או שאני סתם הולך להחליף אותו כי הוא רסיבר מצויין...

yurman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אגב הרסיבר בן 5 שנים בערך

שליחה #5 

הרסיבר בן 5

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #6 

תלוי בסדר ההעדפות שלך.
לי זה לא היה משנה והייתי משקיע במגבר סטריאו.
אבל איך שמתאים לך.
Good advise $5, me shut up $10

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”