שלושה מבחנים משווים בין כבלים
אתר enjoythemusic פרסם זה עתה את המבחן ההשוואתי השלישי שלו בתחום הכבלים, וזה מתייחס לכבלי חשמל, זאת, לאחר שבקודמים הושוו כבלים מחברים וכבלי רמקולים.
אלו מבחנים מפורטים הכוללים פירוט ציונים בכל תחום, התייחסות מעמיקה לתמורה ודירוג מנומק. בתחום התמורה יצר האתר בהזדמנות אחת גרף, ובתחום החשמל נבחן גם כבל קומקום רגיל (הציון שלו, בהשוואה לאחרים, מאלף).
קריאה מומלצת גם בגלל החומר עצמו וגם בהקשר של השאלה ההיא (האם יש הבדלים וגומר).
http://www.enjoythemusic.com/magazin...es_galore1.htm
http://www.enjoythemusic.com/magazin...es_galore2.htm
http://www.enjoythemusic.com/magazin...es_galore3.htm
רק טוב
אלו מבחנים מפורטים הכוללים פירוט ציונים בכל תחום, התייחסות מעמיקה לתמורה ודירוג מנומק. בתחום התמורה יצר האתר בהזדמנות אחת גרף, ובתחום החשמל נבחן גם כבל קומקום רגיל (הציון שלו, בהשוואה לאחרים, מאלף).
קריאה מומלצת גם בגלל החומר עצמו וגם בהקשר של השאלה ההיא (האם יש הבדלים וגומר).
http://www.enjoythemusic.com/magazin...es_galore1.htm
http://www.enjoythemusic.com/magazin...es_galore2.htm
http://www.enjoythemusic.com/magazin...es_galore3.htm
רק טוב
דווקא כבל הקומקום מעניין אותי
כיצד הוא קיבל 10 נקודות . מה צריך כדי לזכות בחמש נקודות?
(קראתי רק את הטבלאות, יתר המלל -עדיף כבר לקרוא משהו של דוסטויבסקי)
(קראתי רק את הטבלאות, יתר המלל -עדיף כבר לקרוא משהו של דוסטויבסקי)
ע"פ המאמר מתרחש דבר מאוד מוזר ובגינו איני מייחס חשיבות רבה למבחן .
ה MIT קיבל כמעט בכל קטגוריה את המקסימום האפשרי וסופו של דבר יחס תועלת עלות הנמוך ביותר.
ומכאן לא ברורה לי ההשוואה .
אם הכבל הוא הטוב ביותר מה הקשר לעלות
אם כבל נישמע טוב ביותר הוא הכבל שצריך לרכוש .
זה דומה ללקסוס שטובה בכל תחום מול פיאט 127 ובסופו של הכתבה הפיאט מקבלת את יחס עלות תועלת הגבוה ביותר.
ה MIT קיבל כמעט בכל קטגוריה את המקסימום האפשרי וסופו של דבר יחס תועלת עלות הנמוך ביותר.
ומכאן לא ברורה לי ההשוואה .
אם הכבל הוא הטוב ביותר מה הקשר לעלות
אם כבל נישמע טוב ביותר הוא הכבל שצריך לרכוש .
זה דומה ללקסוס שטובה בכל תחום מול פיאט 127 ובסופו של הכתבה הפיאט מקבלת את יחס עלות תועלת הגבוה ביותר.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
על התמורה
איכות זה דבר אחד, מחיר זה דבר אחר, היחס ביניהם זה סיפור התמורה.
סט כבלים של MIT קיבל 66 נקודות והוא עולה 13,000 דולר.
סט כבלים של ATLAS קיבל 61.5 נקודות והוא עולה 4280 דולר.
כלומר: זה של MIT עולה 300% יותר וטוב ב-7.3%.
כמובן, מתקיים כאן" חוק התפוקה השולית הפוחתת" - ובכל זאת, במקרה הזה מדובר ביחס בעייתי.
מדובר בשני כבלים ברמה גבוהה מאוד, קרובים זה לזה - ובאחד אתה משלם 197 דולר לנקודה, ובשני 69.5 דולר: פי 2.8..
ולמכוניות
אם תנהג בלקסוס IS250 ותשווה אותה למכונית בקבוצתה, והדגש על קבוצתה - נגיד פאסאט, אקורד, מונדאו או B4 - ותגלה כי אכן הלקסוס טובה יותר
אבל בהפרש לא גדול אבל עולה כפול, ברור שהאיכות של הלקסוס לא תיפגע, אבל התמורה היחסית שאיכות שלה מציעה ביחס לכסף נופלת מזאת שמציעה, נאמר, פאסאט.
אם הלקסוס תקבל 100 נקודות, הפאסאט 90 אבל הלקסוס עולה כפול -הפרש של 150,000 ש"ח, נגיד - ברור מי יותר טוב, ומי נותן תמורה טובה יותר לכסף.
דרך אגב, כל מוצר יוקרתי, שהיצרן לוקח פרמיה על המותג, עולה יותר ממוצר דומה של יצרן "אמצע הדרך".
בחזרה
באודיו, אין חלוקה מובחנת לקבוצות, הצמודה מהיסוד למוצר כמו ברכב.
כך, שאם קיבלת איכות על במחיר על ומול זה קיבלת איכות קרובה מאוד אבל בשליש המחיר, ברור מי יותר טוב ומי נותן תמורה עדיפה.
השוואת ציונים במגזינים גרמניים
, שנותנים ציון מוחלט לאיכות הצליל וציון לתמורה נובעת אוטומטית בדיוק מזה. שם בטבלאות זה בולט במיוחד.
תשתו תה, שלא תצטננו
סט כבלים של MIT קיבל 66 נקודות והוא עולה 13,000 דולר.
סט כבלים של ATLAS קיבל 61.5 נקודות והוא עולה 4280 דולר.
כלומר: זה של MIT עולה 300% יותר וטוב ב-7.3%.
מדובר בשני כבלים ברמה גבוהה מאוד, קרובים זה לזה - ובאחד אתה משלם 197 דולר לנקודה, ובשני 69.5 דולר: פי 2.8..
ולמכוניות
אם תנהג בלקסוס IS250 ותשווה אותה למכונית בקבוצתה, והדגש על קבוצתה - נגיד פאסאט, אקורד, מונדאו או B4 - ותגלה כי אכן הלקסוס טובה יותר
דרך אגב, כל מוצר יוקרתי, שהיצרן לוקח פרמיה על המותג, עולה יותר ממוצר דומה של יצרן "אמצע הדרך".
בחזרה
באודיו, אין חלוקה מובחנת לקבוצות, הצמודה מהיסוד למוצר כמו ברכב.
כך, שאם קיבלת איכות על במחיר על ומול זה קיבלת איכות קרובה מאוד אבל בשליש המחיר, ברור מי יותר טוב ומי נותן תמורה עדיפה.
השוואת ציונים במגזינים גרמניים
תשתו תה, שלא תצטננו
Re: דווקא כבל הקומקום מעניין אותי
לא יודע למה, אבל נראה לי שדוסטויובסקי שייך לעולם אפל יותר מהכבלים. אני, בכל אופן, מעדיף לחיות עם MIT מאשר להתיידד עם רסקולניקוב או להכניס אלי הבייתה את דימיטירי או פאבל קרמאזוב.diz1 כתב:כיצד הוא קיבל 10 נקודות . מה צריך כדי לזכות בחמש נקודות?![]()
(קראתי רק את הטבלאות, יתר המלל -עדיף כבר לקרוא משהו של דוסטויבסקי)...
ולסיכום: MIT מסדר מוצארט יותר טוב מדוסטויבסקי (אבל עולה יותר מ-89.90 ש"ח).
מושג "עלות תועלת"
השימוש במושג "עלות תועלת" , שמקורו בניהול , שגוי בהקשר של אודיופיליה.
אין לו משמעות כל עוד לא הוגדרה או נקבעה מהו גודל יחידת תועלת וכיצד היא נקבעת.
אין ספק שהתועלת הכי גדולה מתקבלת מכבל קומקום. בלעדיו המכשיר לא פועל , אין מוזיקה בכלל.
גם אין חוק התפוקה השולית היות ואין יחידת מדידה של תפוקה או תועלת.
הרבה אודיופילים ינסו לשכנע את עצמם שהנה הנה הם רוכשים כבל או רמקול שעומד בידיוק במקום שבו "עקומת התפוקה השולית" מתיישרת. כל הסיפורים הם ניסיון פאטתי לשכנע את עצמיך או את האחרים באיזו רציאנולזיציה בבחירה מסוימת שנובעת משיקול כלכלי מחושב. בולשיט.
עדיף כבר לקרוא את דוסטויבסקי.
אודיופיל משתדל שהמערכת שלו תנגן מוזיקה בצורה הכי טובה שמשאביו(כסף, זמן, מיקום ומשאבים נוספים) מאפשרים.
אין לו משמעות כל עוד לא הוגדרה או נקבעה מהו גודל יחידת תועלת וכיצד היא נקבעת.
אין ספק שהתועלת הכי גדולה מתקבלת מכבל קומקום. בלעדיו המכשיר לא פועל , אין מוזיקה בכלל.
גם אין חוק התפוקה השולית היות ואין יחידת מדידה של תפוקה או תועלת.
הרבה אודיופילים ינסו לשכנע את עצמם שהנה הנה הם רוכשים כבל או רמקול שעומד בידיוק במקום שבו "עקומת התפוקה השולית" מתיישרת. כל הסיפורים הם ניסיון פאטתי לשכנע את עצמיך או את האחרים באיזו רציאנולזיציה בבחירה מסוימת שנובעת משיקול כלכלי מחושב. בולשיט.
עדיף כבר לקרוא את דוסטויבסקי.
אודיופיל משתדל שהמערכת שלו תנגן מוזיקה בצורה הכי טובה שמשאביו(כסף, זמן, מיקום ומשאבים נוספים) מאפשרים.
להוסיף על האמור,
העלות תועלת בירחונים הגרמנים, ולא רק לאודיו, מחושבת. כל ירחון הגיע עם השנים לנוסחה שבה הוא מציב פרמטרים שונים וכך נקבע היחס עלות תועלת, ומכאן אם התוצאה מסוימת מקבלים כך וכך כוכבים או תואר היילייט וכדומה.
הנוסחה מתייחסת כמובן רק לפרמטרים שהכניסו לה ולכן היא לא סובייקטיבית. וכאן דיץ צודק. תועלת היא סובייקטיבית ולכן במקרים רבים הנוסחה לא תביא תועלת. אבל מצד שני זה כלי מצוין לקבל חוות דעת כללית על המכשיר.
.
העלות תועלת בירחונים הגרמנים, ולא רק לאודיו, מחושבת. כל ירחון הגיע עם השנים לנוסחה שבה הוא מציב פרמטרים שונים וכך נקבע היחס עלות תועלת, ומכאן אם התוצאה מסוימת מקבלים כך וכך כוכבים או תואר היילייט וכדומה.
הנוסחה מתייחסת כמובן רק לפרמטרים שהכניסו לה ולכן היא לא סובייקטיבית. וכאן דיץ צודק. תועלת היא סובייקטיבית ולכן במקרים רבים הנוסחה לא תביא תועלת. אבל מצד שני זה כלי מצוין לקבל חוות דעת כללית על המכשיר.
.
תועלת
אכן , אחת הדרכים לבטא תועלת היא על ידי נוסחא.
השאלה מה מכילה אותה נוסחא , אילו פרמטרים מובאים בחשבון ומה המשקל של כל פרמטר.
נוסחא זו , רצוי שכותב המאמר , יפרסם. זה המינימום שבו הקורא יכול להתייחס בצורה יותר שקולה למה שנכתב, לטענות ולרלוונטיות של הדברים הנכתבים לצרכיו הוא.
השאלה מה מכילה אותה נוסחא , אילו פרמטרים מובאים בחשבון ומה המשקל של כל פרמטר.
נוסחא זו , רצוי שכותב המאמר , יפרסם. זה המינימום שבו הקורא יכול להתייחס בצורה יותר שקולה למה שנכתב, לטענות ולרלוונטיות של הדברים הנכתבים לצרכיו הוא.
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
ואם כבר מדברים על יחס עלות תועלת, הריי שכבלים הם בגטגוריה הכי גרועה בעניין היחס עלות תועלת שהריי,אם ניקח את הסכום הזה שנזרק על כבלים,ונשקיע אותו בהגברה,באקוסטיקה או ברמקולים...שהרי התועלת תהיה גדולה שבעתיים.
שנאמר- אמרת, אמרתmoshem74 כתב:ואם כבר מדברים על יחס עלות תועלת, הריי שכבלים הם בגטגוריה הכי גרועה בעניין היחס עלות תועלת שהריי,אם ניקח את הסכום הזה שנזרק על כבלים,ונשקיע אותו בהגברה,באקוסטיקה או ברמקולים...שהרי התועלת תהיה גדולה שבעתיים....
ולעניין-
בוודאי שיש מערכות שזו תהה "זריקת כסף" לרכוש להן כבלים יעודיים
כמו גם שיש מערכות שזו תהה להן זריקת אנדרנלין מבורכת
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כבר נתקלתי בחברת כבלים אחת שכותבת על המוצרים היקרים שלה "השיפור המובטח בסאונד יהיה הרבה יותר גדול מהחלפת אלקטרוניקה, ובפחות כסף".moshem74 כתב:ואם כבר מדברים על יחס עלות תועלת, הריי שכבלים הם בגטגוריה הכי גרועה בעניין היחס עלות תועלת שהריי,אם ניקח את הסכום הזה שנזרק על כבלים,ונשקיע אותו בהגברה,באקוסטיקה או ברמקולים...שהרי התועלת תהיה גדולה שבעתיים....
מניסיוני, אני משוכנע שהמשפט הזה נכון (ובכפוף לאינטגרציה עם שאר רכיבי המערכת כמובן)
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
ברורBooboo כתב:כבר נתקלתי בחברת כבלים אחת שכותבת על המוצרים היקרים שלה "השיפור המובטח בסאונד יהיה הרבה יותר גדול מהחלפת אלקטרוניקה, ובפחות כסף".moshem74 כתב:ואם כבר מדברים על יחס עלות תועלת, הריי שכבלים הם בגטגוריה הכי גרועה בעניין היחס עלות תועלת שהריי,אם ניקח את הסכום הזה שנזרק על כבלים,ונשקיע אותו בהגברה,באקוסטיקה או ברמקולים...שהרי התועלת תהיה גדולה שבעתיים.......
זה הביזנס שלהם
7000 דולר למטר עבור כבל חשמל זה קישקוש מוחלט
גם הסקירות אלה לא שוות כלום בלי מדידות
אני דיברתי לפני כמה חודשים עם ריצ'רד שראם, מנכ"ל Parasound, עם איזה כבלי חשמל לחבר מגברים שלו לחשמל.
I believe some power cords can make a difference, but some of the writing about this is mythology. As long as the A 21 cord is AWG16 or greater it will be fine....
קשקוש ומדידות
מיכאל כתב "7000 דולר למטר עבור כבל חשמל זה קישקוש מוחלט"
- התמחור הזה יכול להיות מופרז, אפילו מופרז מאוד אם שופטים "כבל חשמל ב-X דולרים".
הוא יכול להיות שפוי יותר אם מכניסים בחשבון אלמנטים שלא שייכים לייצור עצמו - וגם זה שווה בדיקה - אלא כאלו הקשורים בפיתוח, בדיקה, זמן ומול זה גודל הקהל הפוטנציאלי והיקף המכירות האפשרי.
"גם הסקירות אלה לא שוות כלום בלי מדידות".
הסקירות האלו מספרות איך הכבל השפיע על הצליל לדעתו של הכותב. אין מדידה, כמה חבל, שתייצג את היכולת של כבל (או כל מכשיר אחר) לייצר במת צליל, למשל.
מדידה אינה ערובה לדבר, פרט לכך שתספר איזה ערכים יש לפרמטרים מסוימים.
זה לא בהכרח שייך ליכולת מוזיקלית, בוודאי בתחומים כמו פירוט, מיקום כלים, וכיו"ב.
מה שצריך זה ערך חד/חד-ערכי שיפגין מתאם בינו לבין מרכיב מוסיקלי כזה או אחר.
- התמחור הזה יכול להיות מופרז, אפילו מופרז מאוד אם שופטים "כבל חשמל ב-X דולרים".
הוא יכול להיות שפוי יותר אם מכניסים בחשבון אלמנטים שלא שייכים לייצור עצמו - וגם זה שווה בדיקה - אלא כאלו הקשורים בפיתוח, בדיקה, זמן ומול זה גודל הקהל הפוטנציאלי והיקף המכירות האפשרי.
"גם הסקירות אלה לא שוות כלום בלי מדידות".
הסקירות האלו מספרות איך הכבל השפיע על הצליל לדעתו של הכותב. אין מדידה, כמה חבל, שתייצג את היכולת של כבל (או כל מכשיר אחר) לייצר במת צליל, למשל.
מדידה אינה ערובה לדבר, פרט לכך שתספר איזה ערכים יש לפרמטרים מסוימים.
זה לא בהכרח שייך ליכולת מוזיקלית, בוודאי בתחומים כמו פירוט, מיקום כלים, וכיו"ב.
מה שצריך זה ערך חד/חד-ערכי שיפגין מתאם בינו לבין מרכיב מוסיקלי כזה או אחר.
נערך לאחרונה על ידי יואלפלרמן ב 01/01/2009 19:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
סתם נק' למחשבה-
(הגם שאינה באה לייצג את דעתי בנידון, כפי שנרשמה קודם לכן).
"אמנם אפשר לזלזל בדברים לא מובנים, אבל אף פעם לא יעשו זאת אם אפשר לנצל אותם בתור אמתלה"
(הנ"ל ציטוט מעולם תוכן שלא קשור לכאן, אך....)
"אמנם אפשר לזלזל בדברים לא מובנים, אבל אף פעם לא יעשו זאת אם אפשר לנצל אותם בתור אמתלה"
(הנ"ל ציטוט מעולם תוכן שלא קשור לכאן, אך....)
javascript:emoticon('
')
')- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה לא חדש לי, אני הייתי מנוי ל-stereophile הרבה שנים
לי יש כבלים איכותיים יחסית לממוצע בפורום הזה
גם אני לא בדקתי בשום אופן את השינוי כאשר החלפתי את ה-VIVANCO ב-QED
כל זה לא כולל כבלי חשמל.. אני השקעתי את הכסף במייצבי מתח וגם קניתי כבלי IEC עבים (שאי אפשר לקנות בארץ) - על פי המלצת פראסאונד
לי יש כבלים איכותיים יחסית לממוצע בפורום הזה
גם אני לא בדקתי בשום אופן את השינוי כאשר החלפתי את ה-VIVANCO ב-QED
כל זה לא כולל כבלי חשמל.. אני השקעתי את הכסף במייצבי מתח וגם קניתי כבלי IEC עבים (שאי אפשר לקנות בארץ) - על פי המלצת פראסאונד
אני חושב ש DIZ הגדיר נכון את הטענה שלי .
לפחות לזה בדיוק התכוונתי .
לפחות לזה בדיוק התכוונתי .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
כבל קומקום
לא מכיר את כל הכבלים שהופיעו בכתבה
אבל דבר אחד אני יודע (לעצמי)
הכבל קומקום הזה, השחור היפיוף הזה , הכי אליגנטי ודק ,בלי הרבה אבו ג'ארס- נשמע פחות טוב מהרבה כבלי כוח (אילו שבדקתי) כאשר היו מחוברים להגברות שונות ו\או לסידי \ממירים שונים.
באמת חבל.
אבל דבר אחד אני יודע (לעצמי)
הכבל קומקום הזה, השחור היפיוף הזה , הכי אליגנטי ודק ,בלי הרבה אבו ג'ארס- נשמע פחות טוב מהרבה כבלי כוח (אילו שבדקתי) כאשר היו מחוברים להגברות שונות ו\או לסידי \ממירים שונים.
באמת חבל.