שאלות לקראת רכישת PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני חושב לקנות PS3 והאמת שלא מבין בזה כלום. עד היום יצא לי לשחק ב-PS אולי פעמיים ויש לי מספר שאלות -

1. למה לשים לב ברכישה? ראיתי משהו עם תמיכה לאחור, שיטת שידור וכד'.
2. מה עליי לקחת בחשבון בחישוב עלויות (תוספות, שידרוגים)?
3. מהו מחיר סביר ל-PS3?
4. האם נגן ה-Blu-ray של ה-PS3 אמין? זה אחד השיקולים שלי בבחירת הקונסולה.

תודה מראש

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

קרא את הדביק ואח"כ חזור אלינו אם יהיו לך שאלות נוספות

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

שלחת אותי לטונה של חומר שבעצם רק הוסיף לי עוד שאלה - איזה דגם של 80G נמכר בארץ?

תראו, אני מתאר לעצמי שהתשובות נמצאות היכנשהו בפורומים אבל אולי תחסכו לי שעות של ישיבה מול המחשב ותנסו לענות לי על השאלות? בשביל זה בעצם יש פה פורום, לא? הרי ברור שלכל אחד יש את האופציה של גוגל וכד' אבל לפעמים מחפשים תשובות מהירות וקיצורי דרך, אני מודה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

בשביל זה יצרו את הדביק
לא אמרתי לך לחפש - רק לך לדביק
תקרא משם
זה לא ששאלת שאלה אחת
שאלת לא מעט שדורשות הרבה הסברים
אז תתחיל לקרוא

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לך תקרא, לך תקרא... עזוב, לא משנה. ננסה פורום קצת יותר ידידותי לחברים בו...

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #6 

zilbermm כתב:לך תקרא, לך תקרא... עזוב, לא משנה. ננסה פורום קצת יותר ידידותי לחברים בו...
...
(n)

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

נכון??? גם אני חשבתי ככה. 8O
בכל מקרה קיבלתי תשובות מפורטות באתר אחר.
אגב, לשאר הקוראים - אל תקחו את זה כדוגמא. השתמשתי בשירותי הפורומים של האודיו וידאו והם היו נהדרים ומשתפי פעולה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #8 

גם הפעם הם היו ידידותייים, האמת שיותר מוקדם התכוונתי להתחיל לענות לך והתעייפתי מכמות התוכן "הממוחזר" שזה דרש. הוא שלח אותך לטונה של חומר כי שאלת שאלות שהתשובות המלאות עליהן דורשות טונה של חומר, רק על השאלה הרביעית שלך היתה כתבה שלמה פה (שהתפרסמה גם ב ynet) , ולמרות שתשובה קצרה וקולעת יכלה להיות "כן" לתת תשובה קצרה במקרה כזה זה אולי נחמד, אבל גם עושה קצת עוול לכל הנושא, הדברים אף פעם לא ממש שחור ולבן.

בכל אופן אם נותרו לך שאלות נסה שוב :)

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #9 

zilbermm כתב:נכון??? גם אני חשבתי ככה. 8O
בכל מקרה קיבלתי תשובות מפורטות באתר אחר.
אגב, לשאר הקוראים - אל תקחו את זה כדוגמא. השתמשתי בשירותי הפורומים של האודיו וידאו והם היו נהדרים ומשתפי פעולה.
...
התכוונתי אליך... :(
ואני מחזק את דבריו של שבלול...
אני בטוח שאם תגלוש קצת בפורום תגלה שאנשים כאן מאוד ידידותיים ומאוד שמחים לעזור. הרי בשביל זה אנחנו כאן.
בדרך כלל שרוכשים מכשיר חדש, צריך להתכונן לקצת קריאת רקע.
בכל מקרה, כולנו כאן בשבילך... ובשבלנו :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

אנחנו באמת אתר של רשעים - ואני שונא לעזור
בגלל זה יש לי 2000 הודעות בינתיים

באמת בן אדם - אנחנו לא עובדים אצלך או אצל כל מי שנכנס לאתר.

ד"א - תחשוב שבאותה מידה יכולתי לא לענות בכלל - ולא היה לך בכלל כיוון

אשמח את תביא לנו קישור למקום שענו לך - שנראה ונלמד
חשוב להבין - אם שואלים שאלות ספציפיות - אנחנו עונים בכיף, אבל כשבא מישהו ושואל פחות או יותר תסבירו לי מה זה PS3, כמה עולה כל דגם, איזה תכונות יש לו - אי אפשר לצפות שכל יום שני וחמישי נענה על זה.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אני יודע שהתכוונת אליי :D
סתם צחקתי.
אבל עכשיו ברצינות. הצגתי את אותה שאלה בדיוק באתר אחר וקיבלתי תשובות קצרות ולעניין בעלות 2-3 שורות לכל אחת מהשאלות. אני בטוח שהבחור שענה לי לא השקיע יותר מ-3 דקות בתשובה, אבל זה עשה את העבודה.
ברור לי שהייתי יכול למצוא את התשובות בעצמי בפורומים ובכלל ברשת, אבל לפעמים אנשים שואלים שאלות כדי לחסוך מעצמם את הטרחה או פשוט כדי לקבל הכוונה לקראת מה שיראו במאמרים. אני בדרך כלל לא מחפש קיצורי דרך וגם כעת כשיש לי מושג מי נגד מי, אני מתכוון להכנס ולהרחיב משמעותית את אותו מושג לפני שאבצע את הרכישה.
הבעיה היא שלפעמים מכיוון שאנשים פה חורשים את אותו נושא מספר רב של פעמים, הם מתחילים להשיב בסגנון "קרא את הדביק", "תריץ חיפוש", "RTFM" וכדומה ומה שקורה בסופו של דבר זה שמשתמשים חדשים שזקוקים להכוונה מסויימת מקבלים תמורה שונה מהפורום מאשר אותם אנשים ראשונים שהתמזל מזלם ונפלו עליכם כשהנושא עוד היה יחסית טרי או סתם הייתם במצב רוח טוב.
זכרו גם שלפעמים למשתמשים מסויימים או שאין זמן לעשות מחקר, או שפשוט אין להם את הנסיון או את ההבנה לדלות את המידע הזה מהמקורות המוצעים ברשת.

ושוב אני אומר - בשביל מה הקמתם את הפורום הזה, בסיס נתונים או גם מתן עזרה לאלה הרוצים אותה?

בכל מקרה, תודה בכל זאת. אני בטוח שאשתמש בשירותיכם בעתיד.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

אתה יודע מה - אולי על שאלה 4 הייתי צריך לענות לך - שלדעתי כן אבל יש בעייה מסוימת

כל שאר השאלות - צר לי להגיד לך - אבל אם מישהו ענה לך 2/3 שורות לשאלה - הוא הטעה אותך לגמרי.

יש משהו כמו 10 סוגים שונים של PS3 (אסייתית/אירופאית ואמריקאית - וכן כל מיני דגמים בכל אחד מהאיזורים)
כל איזור יש תמיכות שונות ועוד - מה אתה חושב שאנחנו נשב ונכין לך טבלה כי הגעת לפה?
אם דיברת על חדשים אולי זה היה טיפה מצמצם את התשובה אבל עדיין.

תוספות - יש המון תלוי מה מחפשים
מחיר - 400$. (זו תשובה מספקת לדעתך? לי לא)

הבעייה שלנו באתר - שאנחנו מנסים להיות מקצועיים - ולכן לתת תשובה של שתי שורות - זה לא רציני לשאלות ששאלת

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #13 

לבחור שפתח את הת'רד, אני אישית משתדל לענות לכל שאלה שנשאלת פה ויש לי עליה תשובה (בדוק בתרדים האחרונים) וכמובן שלא נענתה ע"י מישהו אחר כבר, אבל גם אני נכנסתי לת'רד שלך ויצאתי די מהר. אני אישית לא נוטה לעזור למי שמחפש שיגישו לו את הכל לפה עם כפית של כסף. יש הבדל בין לעזור ולענות על שאלות לבין ללמד מישהו את הנושא מא עד ת', וזה בעצם מה שהשאלות שלך מבקשות.
כל מי שרוצה ללמוד משהו על כל נושא שהו צריך קודם כל רצון ללמוד וזה כולל בתוכו רצון לקרוא ולהבין ולא רק לשאול שאלות. אם יש ריכוז של המידע וכל מה שצריך זה לקרוא ותו, אין שום סיבה שבעולם שחברי הפורום יצטרכו לחזור עליו שוב ושוב (בשביל זה נוצרו הסטיקי למינהם). מי שלא טורח לקרוא את ריכוז המידע ואח"כ מתלונן שלא עוזרים לו, יש לו בעייה שלא תיפטר על ידנו. במידה וקראת את המידע ויש לך שאלות או לא הבנת משהו, ברור שנשמח לעזור, אבל לבוא ולשאול שאלות שמצריכות כתיבת מאמר...?

עצם זה שכן מגיבים לך פה כרגע (ותראה כמה מילים רק אני שפכתי על הנושא) צריכה להבהיר לך שכן יש פה את הרצון לעזור, רק בגבולות ההיגיון הבריא.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

עצם זה שעניתם לי כפי שעניתם רק מבהיר שאמנם יש פה רצון מסוים לעזור אבל גם יש פה בעיה עקרונית שאותה אתה מתאר בתשובתך. עם כל כך הרבה רצון, היית מנתב את האנרגיות שהשקעת בהודעה למקום אחר ומשקיע בתשובות. בינינו, לכל אחד מכם יש את התשובות בראש והייתם יכולים למנוע את הסאגה הזו מלכתחילה.
כמו שציינתי בהודעתי הקודמת, יש אנשים שפשוט מחפשים הכוונה ראשונית מסיבות אלו ואלו. אם הייתם נופלים פה על אדם מבוגר שרוצה לקנות מתנה לנכד שלו ובקושי יודע לקרוא אנגלית? אולי הייתי צריך לפתוח את הודעתי כך -

שלום חברים,

אני רוצה להפתיע את נכדי היקר בפלסטטשיין שלוש לכבוד יום הולדתו. מכיוון שהידע שלי במשחקים מסתכם בג'ולות (שגם ככה כבר לא מתאפשר לי לשחק איתו בגלל בעיות הגב) ובהטלת נבלת חולדה לרוחק, אבקש את תשובותיכם למספר שאלות -

1. מה צריך לחפש?
2. כמה זה יעלה לי סה"כ כדי שיוכל לשחק עם סבו יחדיו?
3. איך אדע שלא עובדים עליי?
4. אפשר לראות סרטים?
5. יש גויסטיק מיוחד לבעלי בעיות מפרקים?

lawpower - הבעיה שלכם באתר היא לא שאתם מנסים להיות מקצוענים, אלא שאתם חושבים שאתם יותר מדי מקצוענים בשביל שאלות כלליות ושאין לכם ז** לענות עליהם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #15 

אתה צודק (זה מה שרצית לשמוע לא?). יותר מזה לא תקבל כי אני כבר הבנתי שחבל על הזמן שלי. את זמני אני אשקיע במישהו שמוכן להקשיב ולא לחנך אחרים לצרכיו. המשך גלישה פורה :wink:

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ואגב, רציתם את התשובות? הנה -

1. יש לשם לב לאחריות שתיהיה של ישפאר תקנה את הסוני בארץ ולגבי שיטת שידור אם אתה קונה בארץ אז השיטה היא pal לגבי המשחקים אין בעיה זה אזורים פתוחים לגבי סרטים שאתה תראה ב בלו ריי תוכל לראות סרטים רק בשיטת שידור pal
2.עדיין לא יצא צ'יפ ל ps3 ולא מדברים על דברים כאלה פה לגבי חישוב עלויות נכון להיום ps3 נפח ההרד דיסק 80 g עם שלט רוטט ו2 משחקים וכבל hdmi יעלה בסביבות ה 2900 ש"ח
3.ראה תשובה 2.
4.מאוד אמין אבל שוב אתה יודע זה מכשיר חשמלי ולפעמים אין מזל אני מכיר המון אנשים שעובד להם המכזיר fix ואני מכיר 2-3 חברה שאחרי יום הלכה להם העינית אבל כל עוד יש לך אחריות אין לך מה לחשוש אחד הסעיפים של אחריות של ישפאר הוא שאתה מקבל מכשיר חילופי אם חס וחלילה המכשיר הנוכחי שלך מתקלקל

היה קשה? לא נראה לי.

אבל חברה, עזבו, באמת שלא באתי לפה לריב. בסה"כ חיפשתי פה כמה תשובות ובסופו של דבר רציתי להעביר לכם איזשהו מסר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

מוזר
דברנו פה לפני יומיים על מכשירים במחיר 2100-2500 ש"ח
ושוב - זה ההסבר הכי לוקה בחסר שאני ראיתי
אם אתה מבין מזה מה אתה הולך לקנות - כל הכבוד לך.
הנה - זה מדביק:
http://www.hardcoreware.net/playstation-3-model-guide/
תראה כמה דגמים שונים
יש גם קונסולות NTSC - שגם יעבדו בארץ - ומוכרים אותם גם בארץ וגם בחו"ל.

אחריות ישפאר - דובר פה לא פעם שהאחריות הזאת לא משהו - האם להתעקש על זה? לא ברור בכלל.

משחקים - שכחו להגיד לך - עדיף לקנות דרך EBAY ו/או אתרים שונים

בקיצור - החברים באתר שלנו - לא היו חיים עם התשובות שניתנו לך ולכן לא כתבו אותה.

להגיד לך - לך לחנות תקנה אחריות ישפאר 80GB עם עוד שלט ומשחק - זה מאוד רציני.

רוצה תשובה רצינית - אם הנכד שלך בן פחות ממשהו כמו 10 - תקנה WII - תהנו הרבה יותר.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

:lol:

רק נתתי את הדוגמא עם הסבא כדי להמחיש. יש לי אמנם שני ילדים בני 3-4 אבל אני מקווה שבקרוב אין להם תכניות להביא לי נכדים.
ראיתי את הלינק הזה בדביק מההתחלה ובגלל זה גם הוספתי את השאלה איזה דגם נמכר פה.
תוכל לשלוח לי לינק לדיון על המכשירים ב-2100-2500?

אגב, לגבי משחקים - מצאתי את התוכנה הזו
http://www.gamecopypro.com

זה אמור לתת לי פתרון למקרה שארכוש משחק וארצה לגבות אותו ולהשתמש בגיבוי על מנת לשמור על המקורי מפני שריטות וכד'? למטרות חוקיות בלבד כמובן.

תודה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #19 

zilbermm כתב::lol:

ר
אגב, לגבי משחקים - מצאתי את התוכנה הזו
http://www.gamecopypro.com

זה אמור לתת לי פתרון למקרה שארכוש משחק וארצה לגבות אותו ולהשתמש בגיבוי על מנת לשמור על המקורי מפני שריטות וכד'? למטרות חוקיות בלבד כמובן.

תודה
...
ממש לא !

---
סליחה, אני ארחיב

אין היום שום פתרון ל"גיבוי" משחקי PS3. מה גם שהם באים על דיסקי blue ray ומעטים האנשים שיש להם כונן שלא לדבר על צורב

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

ונראה לי שגם מחיר כל דיסק עושה את זה ללא שווה בעליל
בנוגע למחיר - תעשה חיפוש בחיאת - קצת מאמץ...
ושוב אני אומר - אם זה למשחק עם הילדים - אם הם קטנים - תקנה WII

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”