דרכים מומלצות לצפייה בתכני בלוריי - PS3/מחשב..?!

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Acejin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי שתי אפשרויות לצפיה בתכני בלוריי, ורציתי מאוד לדעת אם יש בינהם הבדל.

1. צפייה דרך המדייה סרבר ב-PS3, ז"א.. מהמחשב בצורה אלחוטית לתקיית שיתוף ב-PS3.
2. צפיה מהמחשב לטלויזיה, ז"א.. יש כבל HDMI שמחובר לכ.מסך, וכשאני מנגן את הסרט במחשב אני רואה אותו בעצם בטלויזיה.

האם כשאני רואה דרך ה-PS3 (אלחוטי) זה בדיוק כמו לראות את סרט מדיסק בלוריי? או שהאיכות שונה.

- עוד נקודה שאני רוצה לציין, יש לי כ.מסך די מתקדם (HD4850), עלה לי 1200 לפני כמה חודשים, והבנתי שיש בו תמיכה ב-HD.

השאלה המרכזית, לאור הכ.מסך וחיבור HDMI.. האם כדאי לצפות דרך המחשב, או ה-PS3?

תודה רבה לכם,
שבוע שקט ונעים.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

האם גם ה PS3 מחובר לטלווזיה בHDMI ?

אם כן:
"בדיוק" אותה איכות זה לא יהיה מהסיבה הפשוטה שמדובר ברכיבים שונים. בכל אופן התקשורת האלחוטית לא מהווה גורם משפיע באופן ישיר על איכות הצפייה, כנראה שהרשת האלחוטית שלך עומדת בקצבים הנדרשים. מצד שני ייתכן שמידי פעם יהיו הפרעות לתקשורת האלחוטית שטיפה יאטו את הקצב ואז תרגיש במעט הפרעות.
לא חושב שניתן לומר באופן חד משמעי מה "יותר טוב", יש כאן הרבה עניין של כיול ולא עולה לי לראש סיבה טכנית שבגללה אחד יהיה עדיף על השני, עניין של צפיה והחלטה.
[בהנחה שאין משהו שאני לא יודע על המדייה סרבר, אני מניח שהוא פשוט נותן גישה לקבצים ולא עושה שום עיבוד בעצמו]

מבחינה אישית, אם לא הייתי מבדיל בהבדלים באיכות אני הייתי מעדיף לראות מהדיסק, לא רואה סיבה להעמיס הסרט על התדרים האלחוטיים באיזורך.

Acejin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אויי, תתעלמו מהרשת האלחוטית בקשר ל-PS3, שכחתי שיחברתי אותו לפני יומיים בחיבור קווי, ככה שלא יהיו הפרעות בכל מה שקשור לקשר אלחוטי בין המחשב ל-PS3.

אכן, ה-PS3 מחובר בכבל HDMI.
אז אתה בעצם אומר שאין שינוי משמעותי בין שתי הדרכים? הייתי בטוח שבגלל והקבוץ וידאו מתנגן דרך ה-PS3 אז הכונן בלוריי אמנם לא פועל בצורה אקטיבית, אבל אולי פסיבית או באיזו דרך עקיפית שגורמת לקובץ וידאו להתנגן בצורה יותר איכותית/אמיתית.

בכל זאת, איזו דרך עדיפה לניגון סרטי בלוריי בהתחשב בעובדה שה-PS3 מחובר בצורה קווית ולא אלחוטית?

תודה לכם!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #4 

לא יכול לחשוב על סיבה להעדיף אחד על השני

אבל מאחר שהפלייסטיישן לא תומך בצורה טבעית בקבצי MKV הייתי מעדיף להשתמש במחשב לאותם הפעמים שתרצה לנגן MKV ואז כבר תכיר את את המחשב שלך יותר טוב (תהיה לך תוכנה מועדפת, הגדרות מסודרות וכו')

Acejin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה לך =]
יש תוכנות מומלצות לניגון תכני 720/1080p, או שזה לא משנה באיזו תוכנה..?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

ככל הנראה (בפעם האחרונה שבדקתי) VLC הכי טובה

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”