בחירת מיקום וסוגי רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yskp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מחפש סט רמקולים לסלון, שנועדו בעיקר לקולנוע ביתי אבל גם לשמיעת מוזיקה.

מבנה הסלון:

תמונה

גובה האוזן בעת צפייה הוא כ- 1.20 מטר. יש לנו תעלות להעברת כבלים שיוצאות בנקודות המסומנות בעיגול. גובה התעלות הוא 1.80 מטר מהרצפה. החלונות הם חלונות ליציאה למרפסת - מהרצפה עד התקרה.

כמה שאלות ספציפיות:

- הנטייה הטבעית שלי היא למקם את הרמקולים במיקומי תעלות הכבלים, בתוספת סנטר שיונח על אמצע המזנון. האם זה סביר? או שעדיף להקטין/להגדיל את המרחק בין הקדמיים או האחוריים?

- בבחירת רמקולים קדמיים, האם עדיפים רמקולי רצפה או רמקולי מדף? אם נבחר רמקולי מדף, הם לא יהיו גבוהים מדי (הרי תעלות הכבלים גבוהות משמעותית מהאוזן)? מצד שני, גם משיקולים אסתטיים וגם משיקולי מקום, אנחנו מעדיפים רמקולי מדף. ועוד דבר: האם הקרבה לחלונות עלולה להפריע?

- האם כדאי להשקיע במערכת 7.1, או ש- 5.1 יספיקו?

- אולי אפשר להסתפק ב- 5 רמקולים בלי סאב, אם יש רמקולים קדמיים מדפיים סבירים?

ואם מישהו יוכל להמליץ על סט רמקולים מתאים בתקציב של עד 3000-3500 ש"ח, זה בכלל יעזור...

תודה מראש!

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

הנטייה הטבעית שלי היא למקם את הרמקולים במיקומי תעלות הכבלים, בתוספת סנטר שיונח על אמצע המזנון. האם זה סביר? או שעדיף להקטין/להגדיל את המרחק בין הקדמיים או האחוריים?
...

סביר, אבל תשאף שגובה הרמקולים יהיה בגובה האזניים +-. לרוב זה 1.20 מטר. במקרה שלך יעזור אם תטה את הרמקולים קצת למטה.

כלל הזהב בשמיעת מוזיקה, הוא לבנות משולש שווה צלעות עם הפרמטרים של מרחק בין רמקולים עצמם ומרחק שלהם לשומע. במקרה אידיאלי בחדר שלך, זה למקם את הספה במרכז החדר.
אנחנו מעדיפים רמקולי מדף
...
נמשיך מפה.
האם הקרבה לחלונות עלולה להפריע?
...
כל זכוכית היא גורם מפריע, לרוב נפתר עם וילונות.
האם כדאי להשקיע במערכת 7.1, או ש- 5.1 יספיקו?
...
אם אתה כבר מושקע ברסיבר עם הפורמטים החדשים, אז כן, רצוי להשקיע ב7.1. אם לא, אז זה יחסית מיותר.
אולי אפשר להסתפק ב- 5 רמקולים בלי סאב, אם יש רמקולים קדמיים מדפיים סבירים?
...
יש רמקולים מדפיים סבירים, אבל זה לא פותר אותם (ואותך :wink: ) מסאב. בקולנוע ביתי, בלי סאב זה חצי מהחוויה.

אני לא ממליץ על רמקולים כי זה עניין אינדיבידואלי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
קיבל תודות: 1 פעם

תשובות בדרך לפתרון

שליחה #3 

שאלת לגבי 7.1 / 5.1 .
7.1 לא פיזיבילי ברוב הסלונים (גם בשלך) מכיוון שזכוכית בצד אחד ופתח לכיוון המטבח בצד שני לא מאפשרים מיקום של 2 זוגות סראונד.

- אכן סאב חיוני לקולנוע ביתי.
- יש מגוון אפשרויות טובות מאוד.
- היציאות שהכנת סבירות בהחלט, מעט גבוהות אבל לא משהו שיהיה קריטי ממרחק האזנה גדול כשלך.
- אכן היה מומלץ לקרב את הספא ב 1-1.5 מטר אבל לך תשכנע את האישה...
- איזה רסיבר קיים?
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

yskp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
קיבל תודות: 0

Re: תשובות בדרך לפתרון

שליחה #4 

צלילים-ירוקים כתב:שאלת לגבי 7.1 / 5.1 .
7.1 לא פיזיבילי ברוב הסלונים (גם בשלך) מכיוון שזכוכית בצד אחד ופתח לכיוון המטבח בצד שני לא מאפשרים מיקום של 2 זוגות סראונד.

- אכן סאב חיוני לקולנוע ביתי.
- יש מגוון אפשרויות טובות מאוד.
- היציאות שהכנת סבירות בהחלט, מעט גבוהות אבל לא משהו שיהיה קריטי ממרחק האזנה גדול כשלך.
- אכן היה מומלץ לקרב את הספא ב 1-1.5 מטר אבל לך תשכנע את האישה...
- איזה רסיבר קיים?
...
תודה לך ולשטירליץ על התגובות.
לקרב את הספה - באמת לך תשכנע את האישה :) זו כנראה לא אופציה...

שטירליץ - אם נקנה רמקולי מדף, נניח בגובה 40 ס"מ, זה אומר שהם יתחילו בגובה 1.40 מ' מהרצפה (כי הם צריכים להסתיר את פתח התעלה בגובה 1.80מ'). אם אטה אותם מעט למטה הפרש הגבהים מהאוזן לא יהיה משמעותי? או שכדאי לחפש רמקולי מדף גבוהים מהממוצע?

אוקיי, ירדתי מ- 7.1, ואלך על 5.1 עם רמקולים מדפיים. ראיתי בכמה הודעות שכתוב שהם צריכים להיות רחוקים מהקיר, אבל זה נראה לי מוזר ברמקולים מדפיים. הכוונה היא לשים מדף שבולט כ- 80 ס"מ מהקיר, ואת הרמקולים בקצה שלו?

אין עדיין רסיבר, זה הדבר הבא שאני מחפש לקנות. הנחתי שפורום אקוסטיקה הוא לא המקום לשאול, אבל אשמח לשמוע גם הצעות לבחירת רסיבר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”