בפלזמה שלי יש 5 BNC כנראה לRGBS והמדריך שיש כאן מטעה כי הוא
יש לי פלזמה פנסוניק PR10 דפוקה מבחינת חיבורים כי יש מאחורה 5 BNC שמצריך אותי לקנות כבל שעולה 200 שקל ואין 21 פינים.
יש כאן מדריך להכנת כבל כזה RGBS הבעיה שהכותבשל המדריך לא מתיחס בכלל לסאונד
http://www.hometheater.co.il/article006 ... D7%9C-RGBS
1. מדוע הוא לא התיחס ?
2. האם אני יכול להשתמש בפין 1+3 כאודיו ?
http://www.diyha.co.uk/electronics/scart.html
3. במידה והכנתי או קניתי כבל מוכן עם אודיו האם בקצה של הSCART אני יכול להכניס מתאם נקבה נקבה ואז לחבר מפצל SCART של 5 כניסות וכך להפוך למעשה את הכניסות BNC שבפלזמה לכמה כניסות SCART ?
יש כאן מדריך להכנת כבל כזה RGBS הבעיה שהכותבשל המדריך לא מתיחס בכלל לסאונד
http://www.hometheater.co.il/article006 ... D7%9C-RGBS
1. מדוע הוא לא התיחס ?
2. האם אני יכול להשתמש בפין 1+3 כאודיו ?
http://www.diyha.co.uk/electronics/scart.html
3. במידה והכנתי או קניתי כבל מוכן עם אודיו האם בקצה של הSCART אני יכול להכניס מתאם נקבה נקבה ואז לחבר מפצל SCART של 5 כניסות וכך להפוך למעשה את הכניסות BNC שבפלזמה לכמה כניסות SCART ?
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
1.לא התייחס,להערכתי הכותב נתקל במסך ללא רמקול,או העדיף לשרשר סאונד אכותי דרך רסיבר.
2.הOUT הופך בכבל לIN 2,6.
3.כן.יש להגדיר בהתאם המקורות הנוספים.
במחשבה שניה קיים אותו כבל עם 5 גידים,אני לא זוכר את היעוד של הגיד ה5.
2.הOUT הופך בכבל לIN 2,6.
3.כן.יש להגדיר בהתאם המקורות הנוספים.
במחשבה שניה קיים אותו כבל עם 5 גידים,אני לא זוכר את היעוד של הגיד ה5.
- זורו44
- חבר מכור קשה

הכניסה של הסקארט במסך היא IN לכן אם תנסה לחבר כבל סקארט TORCA מוכן 6 גידים
מחברים את גיד RCA שרשום עליו IN 1,3.
לכל גיד יש סכוך אותו מלחימים לבסיס הקונקטור ללא מספור.
מר רוזנפלד הכין מדריך מעולה שחוסך כבל בעלות גבוהה ונדיר בחנויות למעט מתמחות
כמו ארמגדון,אז לא בושה לרכוש כבל ייעודי זה.
מחברים את גיד RCA שרשום עליו IN 1,3.
לכל גיד יש סכוך אותו מלחימים לבסיס הקונקטור ללא מספור.
מר רוזנפלד הכין מדריך מעולה שחוסך כבל בעלות גבוהה ונדיר בחנויות למעט מתמחות
כמו ארמגדון,אז לא בושה לרכוש כבל ייעודי זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כמה נקודות:
הממיר משדר RGBcvs דרך ה SCART ואילו חיבור של 5 BNC מיועד לקליטת RGBHV (זהה למה שאתה מקבל דרך חיבור VGA)
ההבדלים בין שתי שיטות השידור הם הרבה מעבר למספר הגידים. ברור שיש צורך למצוא דרך לפצל את אות הסנכרון המשולב של ה SCART לאותות סינכרון אנכי ואופקי נפרדים אבל צריך גם לשים לב שהשידורים אינם משתמשים באותם מתחים.
לכן כדי להמיר מ RGBcvs של הממיר ל RGBHV שהמסך מוכן לקלוט אתה זקוק ליותר מסתם כבל. מה שזיו הראה במאמר שלו זו שיטה להעברת RGBcvs ללא המרות וזה לא יתאים לך. אתה זקוק לממיר אקטיבי, מה שגם קרוי בשם transcoder. יש לחברת קרמר מירושלים מכשירים (לא זולים) כאלו ואם אתה כבר הולך על פתרון transcoder אז המרה ל Component זולה יותר, לא מורידה באיכות וכנראה שהמסך שלך גם מצוייד בכניסות המתאימות.
אני מתאר לעצמי שזיו לא התייחס לאודיו מפני שהוא מעביר את התמונה למסך ואת האודיו למגבר ולכן אין טעם לבנות כבל הכולל גם את האודיו - מה עוד שרוב הממירים כוללים יציאות אודיו נפרדות נוספות. בדיוק כפי ששערת, האודיו מועבר מה SCART דרך פין 1 ו 3 כאשר פין 4 משמש גם כאדמה.
הממיר משדר RGBcvs דרך ה SCART ואילו חיבור של 5 BNC מיועד לקליטת RGBHV (זהה למה שאתה מקבל דרך חיבור VGA)
ההבדלים בין שתי שיטות השידור הם הרבה מעבר למספר הגידים. ברור שיש צורך למצוא דרך לפצל את אות הסנכרון המשולב של ה SCART לאותות סינכרון אנכי ואופקי נפרדים אבל צריך גם לשים לב שהשידורים אינם משתמשים באותם מתחים.
לכן כדי להמיר מ RGBcvs של הממיר ל RGBHV שהמסך מוכן לקלוט אתה זקוק ליותר מסתם כבל. מה שזיו הראה במאמר שלו זו שיטה להעברת RGBcvs ללא המרות וזה לא יתאים לך. אתה זקוק לממיר אקטיבי, מה שגם קרוי בשם transcoder. יש לחברת קרמר מירושלים מכשירים (לא זולים) כאלו ואם אתה כבר הולך על פתרון transcoder אז המרה ל Component זולה יותר, לא מורידה באיכות וכנראה שהמסך שלך גם מצוייד בכניסות המתאימות.
אני מתאר לעצמי שזיו לא התייחס לאודיו מפני שהוא מעביר את התמונה למסך ואת האודיו למגבר ולכן אין טעם לבנות כבל הכולל גם את האודיו - מה עוד שרוב הממירים כוללים יציאות אודיו נפרדות נוספות. בדיוק כפי ששערת, האודיו מועבר מה SCART דרך פין 1 ו 3 כאשר פין 4 משמש גם כאדמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא הולך להשקיע בטרנסקודרים כל הטלויזיה עלתה לי 4000 הכבל המיוחד והטרנסקודר זה 15 אחוז מעלות הטלויזיה לא שווה המחיר להבחנה שאקבל בתמורה לכסף בגל זה מנסה לחסוך בקנית כבל ולעשות לבד.
לפי מה שהבנתי הכבל 4 BNC אמור לעבוד עם הפנסוניק יש שם 5 BNC כי אחד משמש לכבל אנטנה של הוט.
שוב לא הבנתי למה הוא ויתר על חיבור אודיו במדריך כי בכל מקרה גם אם הוא ירצה להשתמש במגבר אודיו הוא חייב קודם להוציא מSCART את האודיו אחרי שיש לו שתי RCA ימין ושמאל שיחבר למגבר ולא לטלויזיה מקווה שהבנתה תכוונה שלי שבממיר של הוט לדוגמא אם אשתמש ביצאת סקארט אז היציאה כוללת אודיו ווידאו ואי אפשר לקחת וידאו מהסקארט ואודיו מיצאה אחרת בממיר.
בקשר לסיכוך הכי חשוב לי עכשיו זה אני מבין שצריך את 1,3 אבל מה שלא אמרתי לקחתי כבל פשוט ואין לכל גיד סיכוך כמו במדריך אלא הסיכוך הוא גיד ניפרד ואחר שצריך לזהות במולטימטר ולא מצאתי איזה מספר זה יש את גיד 4 שזה סיכוך אבל אני צריך שתי גידים לסיכוך אחד לימין ושני לשמאל השאלה אם לקחת את גיד 4 ולפצל אותו לשתי גידים ?
לפי מה שהבנתי הכבל 4 BNC אמור לעבוד עם הפנסוניק יש שם 5 BNC כי אחד משמש לכבל אנטנה של הוט.
שוב לא הבנתי למה הוא ויתר על חיבור אודיו במדריך כי בכל מקרה גם אם הוא ירצה להשתמש במגבר אודיו הוא חייב קודם להוציא מSCART את האודיו אחרי שיש לו שתי RCA ימין ושמאל שיחבר למגבר ולא לטלויזיה מקווה שהבנתה תכוונה שלי שבממיר של הוט לדוגמא אם אשתמש ביצאת סקארט אז היציאה כוללת אודיו ווידאו ואי אפשר לקחת וידאו מהסקארט ואודיו מיצאה אחרת בממיר.
בקשר לסיכוך הכי חשוב לי עכשיו זה אני מבין שצריך את 1,3 אבל מה שלא אמרתי לקחתי כבל פשוט ואין לכל גיד סיכוך כמו במדריך אלא הסיכוך הוא גיד ניפרד ואחר שצריך לזהות במולטימטר ולא מצאתי איזה מספר זה יש את גיד 4 שזה סיכוך אבל אני צריך שתי גידים לסיכוך אחד לימין ושני לשמאל השאלה אם לקחת את גיד 4 ולפצל אותו לשתי גידים ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הוא לא חייב להוציא אודיו מה SCART כי לממיר נורמלי יש גם יציאה S/PDIF וגם יציאות RCA נפרדות לאודיו דו ערוצי - ראה מקרה Yes Max למשל. אני לא יודע מה יש בצד של הוט אבל סביר להניח שזה די דומה.
אבל אל תתבייש, שלח לו הודעה בפרטי וכפי שאני מכיר אותו הוא גם ישמח לענות לך.
אבל אל תתבייש, שלח לו הודעה בפרטי וכפי שאני מכיר אותו הוא גם ישמח לענות לך.
- זורו44
- חבר מכור קשה

CATSKINNER
בדגם הספציפי PR10 פנסוניק שאין לו כניסה סטנדרטית של קומפוננט,אלא 5BNC.
אפילו חבור DVD סטנדרטי בYVU לא ברור
אני לא מבין מה ציפו בפנסוניק, מלבד חבור קומפוזיט וHDMI,אייך המשתמש הפשוט
אמור לחבר ממיר/דיוידי? באסוידיאו.
SATCARD
*אם הכבל של הסקארט כבר חתוך תחבר בצורה זמנית ללא הלחמות 2 סטים של
RCA פשוטים כבלים, ל1.3.7.11.15.19 .כלומר יש 6 חוטים פעילים בקצוות.
*שים לב שבחשיפת כל גיד נניח 19 ,הסכוך הצמוד לגיד זה מספר 17 .
למסך זה גם מתאם יעודי של דרימון אולי יעזור לדרים בלבד שהאופציה קיימת בו.
http://www.svideo.com/ypbprsv1.html
אל תרכוש טרנסקודר לפני שאתה מוודא חבור DVD עובד בקומפוננט
בדגם הספציפי PR10 פנסוניק שאין לו כניסה סטנדרטית של קומפוננט,אלא 5BNC.
אפילו חבור DVD סטנדרטי בYVU לא ברור
אני לא מבין מה ציפו בפנסוניק, מלבד חבור קומפוזיט וHDMI,אייך המשתמש הפשוט
אמור לחבר ממיר/דיוידי? באסוידיאו.
SATCARD
*אם הכבל של הסקארט כבר חתוך תחבר בצורה זמנית ללא הלחמות 2 סטים של
RCA פשוטים כבלים, ל1.3.7.11.15.19 .כלומר יש 6 חוטים פעילים בקצוות.
*שים לב שבחשיפת כל גיד נניח 19 ,הסכוך הצמוד לגיד זה מספר 17 .
למסך זה גם מתאם יעודי של דרימון אולי יעזור לדרים בלבד שהאופציה קיימת בו.
http://www.svideo.com/ypbprsv1.html
אל תרכוש טרנסקודר לפני שאתה מוודא חבור DVD עובד בקומפוננט
- Catskinner
- חבר במועדון HT

חיבורי 5 BNC מאוד מקובלים במסכים המיועדים למגזר העסקי/מסחרי שם הם משמשים כמוניטורים להצגת מידע או פרסומות ושם גם מקובל להעביר את הווידאו ב RGBHV ולא בתקנים הביתיים.
- זורו44
- חבר מכור קשה

קח כבל כזה,ישאר לך לשנות 4 גידים בלבד.
מר רוזנפלד אולי מוכן לעזור לחבר?
http://ultrapro.co.il/products/89494
מר רוזנפלד אולי מוכן לעזור לחבר?
http://ultrapro.co.il/products/89494
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אם אני זוכר נכון, דווקא המודל הזה כן יודע לעבוד כ-RGBCVS דרך חיבורי RGB ו-H בתור הסינכרון.
אפשר לבדוק את זה בספר, כי אם זכרוני צודק אז יש תפריט מתקדם כלשהו שמאפשר לבחור בין RGBHV לבין RGBS או SCART (לא זוכר איפה, תפריט MODE או משהו כזה).
אם אתה מוצא כזה תפריט אז אתה יכול לקחת כבל ולחווט אותו כ-RGBcvS ואת ה-S פשוט להכניס ל-H.
כמו שזורו44 אומר, אפשר לייצר כבל כזה די בפשטות על ידי הסבה של כבל SCART ל-6 חוטים שאפשר לרכוש בכל חנות הום סנטר וכו'.
אפשר לבדוק את זה בספר, כי אם זכרוני צודק אז יש תפריט מתקדם כלשהו שמאפשר לבחור בין RGBHV לבין RGBS או SCART (לא זוכר איפה, תפריט MODE או משהו כזה).
אם אתה מוצא כזה תפריט אז אתה יכול לקחת כבל ולחווט אותו כ-RGBcvS ואת ה-S פשוט להכניס ל-H.
כמו שזורו44 אומר, אפשר לייצר כבל כזה די בפשטות על ידי הסבה של כבל SCART ל-6 חוטים שאפשר לרכוש בכל חנות הום סנטר וכו'.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מסך עסקי לא חייב להיות מדור קודם למסך ביתי, הוא יכול להשתמש באותו פנל ממש ולתת את אותה איכות תמונה.
RGBHV זה מה שאתה מקבל מחיבור מחשב VGA. מסך שיש לו חיבור של 5 BNC המיועד לחיבור RGBHV מסוגל להתחבר לשידורים שמקורם במחשבים באמצעות כבל פשוט כמו זה: http://www.bluejeanscable.com/store/rgbhv/index.htm
זו גם שיטת שידור שנהוגה באולפנים, תחנות שידור ועד לפני כמה שנים היה נהוג לחבר מוניטורים מקצועיים ב 5 BNC כי חיבור זה נתן תמונה נקייה יותר במרחקים ארוכים משימוש ב VGA. זה גם היה החיבור המועדף במקרנים מאותה סיבה בדיוק.
בארץ נמכרו בזמנו די הרבה מסכים עסקיים לאנשים פרטיים כי זה הוזיל עלויות היות ובמסכים מסחריים לא נהוג להוסיף טיונר לקליטת שידורי טלוויזיה או רמקולים (היה לי אחד כזה של Fujitsu).
RGBHV זה מה שאתה מקבל מחיבור מחשב VGA. מסך שיש לו חיבור של 5 BNC המיועד לחיבור RGBHV מסוגל להתחבר לשידורים שמקורם במחשבים באמצעות כבל פשוט כמו זה: http://www.bluejeanscable.com/store/rgbhv/index.htm
זו גם שיטת שידור שנהוגה באולפנים, תחנות שידור ועד לפני כמה שנים היה נהוג לחבר מוניטורים מקצועיים ב 5 BNC כי חיבור זה נתן תמונה נקייה יותר במרחקים ארוכים משימוש ב VGA. זה גם היה החיבור המועדף במקרנים מאותה סיבה בדיוק.
בארץ נמכרו בזמנו די הרבה מסכים עסקיים לאנשים פרטיים כי זה הוזיל עלויות היות ובמסכים מסחריים לא נהוג להוסיף טיונר לקליטת שידורי טלוויזיה או רמקולים (היה לי אחד כזה של Fujitsu).
- זורו44
- חבר מכור קשה

מדובר להבנתי בצורת חבור איכותית למרחק ארוך כשהמקור וידיאו הוא יציאת VGA.
ללקוח פרטי שישלו את המסך הזה,זה לא מתאים.מבחינת שרשור עם רסיבר אות הוידיאו.
זה מכניס להוצאות מיותרות מבחינת כבילה,לדיוידי/ממיר.אפילו במסכי פנסוניק דומים
לPR10 ,לא נתקלתי בטיונר כבלים,רמקולים,כניסות קומפוננט,אלא כניסה של חמישית
הBNC עבור RGBHV.
תעיפו מבט על המפרט של הפנסוניק,מסך עסקי לא בייתי בכלל.הקומפוננט מהווה אופציה.
עדיף לעדכן קונה למסך,מאשר יגיע הבייתה וייצטרך אנשי מקצוע לחיבור הציוד:
http://www.eurocomdc.co.il/?CategoryID= ... icleID=140
חברה התיאשתי פלזמה מעולה אבל חיבורי BNC לא עובדים עם כבל RGB
כנראה שאתם צודקים הכניסות של 5 BNC לא משמשות את המשתמש הביתי לחיבור מכשירים אלא רק לחיבור מחשב וכבל מייוחד שצריך להכין ולחיבור מחשב יש כבר כניסת VGA כך שאת ה5 BNC אין מה לעשות איתם במסך הזה !!!
את הכבל הכנתי בשקידה כמה ימים אם בדיקות מולטימטר הכל הכבל הוכן לפי המדריך ואמור לעבוד טוב עובדה שאת הסאונד שהכנתי יחד עם הכבל שומעים ביציאת סאונד אבל את הוידאו ב 4BNC לא הצלחתי לראות שום סיגנל ניסיתי 3 שעות לשחק עם הגדרות שבטלויזיה ולשנות מיקומים של הBNC ולא קיבלתי תמונה ועובדה לכך ששאלתי פה כל הזמן למה י ש5 BNC ולא 4 ואף אחד לא נתן לי תשובה כי אם צריך רק 4 BNC לRGBS למה יצרו בטלויזיה אחד נוסף ?
בקיצור מה המצב כרגע שאפשר לחבר לטלויזיה רק מכשיר אחד SVIDEO או RCA (אי אפשר לחבר את שניהם במקביל)
ולי בכלל יש 3 מכשירים שרוצה לחבר דיוידי+ממיר הוט+ממיר לווין מ העושים חוץ מקופסת מפצל RCA ?
את הכבל הכנתי בשקידה כמה ימים אם בדיקות מולטימטר הכל הכבל הוכן לפי המדריך ואמור לעבוד טוב עובדה שאת הסאונד שהכנתי יחד עם הכבל שומעים ביציאת סאונד אבל את הוידאו ב 4BNC לא הצלחתי לראות שום סיגנל ניסיתי 3 שעות לשחק עם הגדרות שבטלויזיה ולשנות מיקומים של הBNC ולא קיבלתי תמונה ועובדה לכך ששאלתי פה כל הזמן למה י ש5 BNC ולא 4 ואף אחד לא נתן לי תשובה כי אם צריך רק 4 BNC לRGBS למה יצרו בטלויזיה אחד נוסף ?
בקיצור מה המצב כרגע שאפשר לחבר לטלויזיה רק מכשיר אחד SVIDEO או RCA (אי אפשר לחבר את שניהם במקביל)
ולי בכלל יש 3 מכשירים שרוצה לחבר דיוידי+ממיר הוט+ממיר לווין מ העושים חוץ מקופסת מפצל RCA ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
satcard,
RGBHV זה פורמט אחר לחלוטין (קצב השעון, רזולוציה וסינכרון ) מאשר RGBS - מדובר בשני דברים שונים בתכלית.
אם בספר כתוב שיש תמיכה ב-RGBcvS אז יש. אם לא כתוב כלום, אז זה RGBHV, לא יותר ולא פחות.
RGBHV זה פורמט אחר לחלוטין (קצב השעון, רזולוציה וסינכרון ) מאשר RGBS - מדובר בשני דברים שונים בתכלית.
אם בספר כתוב שיש תמיכה ב-RGBcvS אז יש. אם לא כתוב כלום, אז זה RGBHV, לא יותר ולא פחות.
- זורו44
- חבר מכור קשה

SATCARDoferlaor כתב:אם אני זוכר נכון, דווקא המודל הזה כן יודע לעבוד כ-RGBCVS דרך חיבורי RGB ו-H בתור הסינכרון.
כמו שזורו44 אומר, אפשר לייצר כבל כזה די בפשטות על ידי הסבה של כבל SCART ל-6 חוטים שאפשר לרכוש בכל חנות הום סנטר וכו'....
ניסית להגדיר את הMODE? חייב להיות בשלט כניסה למניו והגדרת התפריט ל3 המצבים.
אם אין לך ספר של המכשיר, צור קשר עם אחד המעבדות של פנסוניק להסבר.חבל לא לקבל
את כל האיכות של המסך.אם המסך לא מוגדר כRGBS הוא לא יזהה כלום ,אין קשר לסאונד.