אממה, כל פעם שאני עוזר עוז, ובודק את המחירים של מכונות הקפה האילו בארץ, אני מגלה שהיבואנים של מכומות הקפה לא פרייארים (זו לא רק תכונה של יבואני פלזמות), ומכונות כאילו עולות יותר מכפול בארץ (למשל דגם מסויים של saeco אוטומטית עולה פה 4600 ש"ח, וב-costco הוא עולה 500$).
הסיבה (האידיוטית כנראה) שלא הבאתי איתי מכונת קפה נורמאלית מאמריקה כשחזרנו היא שאמרו לי שזה "לא רעיון טוב להביא מכונת קפה (שכוללת גוף חימום) המיועדת ל-110V, לארץ, ולהפעיל אותה מאחורי step-down converter שיוריד את המתח מ-220 ל-110".
אני לא יודע עם צדקו המייעצים, אך העובדה היא שלא הבאתי איתי מכונה, ואין אני רוצה לבכות על חלב שנשפך (על האספרסו אני דווקא מוכן לבכות, והרבה...
הסיבה להרהורים הללו היא שאני עדיין נוסע מפעם לפעם לאמריקה, אז אולי אפשר לתקן את המעוות?
שאלותי -
1. האם יש מכונות קפה (שניתן לקנות באמריקה) עם ספק כח אונברסאלי (110/220), ואז אין כל ספק שזה יעבוד בארץ?
2. האם מישהו הביא מכונת אספרסו אוטומטית (או nespresso) מאמריקה, והצליח להפעיל אותה כאן?
3. האם יש ב-duty free מכונות קפה (אוטומטיות או קפסולות), שהן משמעותית זולות ממה שניתן להשיג בארץ?
4. האם הייתם ממליצים לחפש מכונת אספרסו טובה (אולי מבית קפה) משומשת?