לפני שרכשתי את הטלויזיה SAMSUNG LA46A650A1R שלי הסתבבתי דיי הרבה בפורומים השונים . הופתעתי לראות איך משתמשים חדשים שולטים בכל הגדרות הטלויזיה כבר מפתיחת הקרטון .
מיד עם הוצאת הטלויזיה שלי מהקרטון שמתי יד על המדריך למשתמש וציפתה לי הפתעה . כל הגדרה שם תוארה בכמה מילים , בסגנון "בוא נכתוב גם על זה משהו כדי שלא יגידו שלא כתבתנו " . לטלויזיה הזו יש מאות של הגדרות של צבע , חדות , קונטרסט , תנועה , מצבים סטטים ודינמיים , חיבורים שונים וכו . המדריך למשתמש לא רק שלא עובר על כולן , אלא גם על אלה שעובר , עובר בצורה חפיפה מאוד .
אז חשבתי פתאום מאיפה האמריקאים האלה , כל בעלי ה-SAMSUNG LNXXA650 יודעים כל כך הרבה ישר מהקרטון ?
לא עמדתי בפיתוי ונכנסתי לאתר של סמסונג והורדתי את שתי החוברות של שני הדגמים . ציפתה לי הפתעה גדולה . למרות ששתי החוברות היו באנגלית ותיארו למעשה את אותה הטלויזיה ( לדגם האמריקאי יש רק את החיבור ל-LAN בנוסף ) , בזמן שהחוברת של הדגם הישראלי בעלת 64 עמודים , החוברת שמגיעה עם הדגם האמריקאי של אותה הטלויזיה בעלת לא פחות מ-119 עמודים .
במדריך למשתמש האמריקאי השקיעו , כל פונקציה מוסברת בצורה יסודית ויפה , מלווה בתמונות רבות בניגוד מוחלט למדריך המשתמש של הדגם הישראלי .
לדעתי ברמות כאלה של טלויזיות ושל עלויות , היו יכולים להשתדל לספק גם לתושבי חוץ חוברת מושקעת בדומה למה שהאמריקאים קיבלו ( ואפילו שילמו חצי מהעלות כאן ) .
מדריך למשתמש כפול של LNXXA650 לעומת LAXXA650A1R הישראלי
-
djeuro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 305
- guy11
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
אני לא מבין למה אתה מופתע?! אנחנו עדיין בישראל ולא בארצות הברית או באירופה...
לא קיבלת גם ספר באנגלית עם המסך?
לא קיבלת גם ספר באנגלית עם המסך?
-
djeuro
-
- חבר פעיל מאוד

לא קיבלתי ספר בעברית אבל גם לא ציפיתי לאחד כזה . התלונה לא היתה על שפת החוברת אלא על תוכנה .
למה בישראל מקבלים חוברת "מקוצרת" ובארה"ב מקבלים על אותו הדגם חוברת מפורטת ומורחבת , כפולה מבחינת תוכן מזו שמקבלים כאן?
למה בישראל מקבלים חוברת "מקוצרת" ובארה"ב מקבלים על אותו הדגם חוברת מפורטת ומורחבת , כפולה מבחינת תוכן מזו שמקבלים כאן?
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
כי בארץ היבואן מתרגם את החוברת ומשקיע בזה בצורה יחסית חפיפנקית
גם אני לפני קניית מסך טושיבה קראתי את המדריך של המסך המתורגם, חייב לציין שהוא חופף לגרסה האנגלית אחד לאחד, רק שבתרגום לפעמים התפקשש להם. כך חשבתי שאני קונה מסך שיודע לעבוד ב- native resolution בחיבור HDMI שהתברר שלא נכון בגלל תרגום לקוי...
גם אני לפני קניית מסך טושיבה קראתי את המדריך של המסך המתורגם, חייב לציין שהוא חופף לגרסה האנגלית אחד לאחד, רק שבתרגום לפעמים התפקשש להם. כך חשבתי שאני קונה מסך שיודע לעבוד ב- native resolution בחיבור HDMI שהתברר שלא נכון בגלל תרגום לקוי...
- veredk
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
יש בזה משהו
אבל אל תשכחו שכולו מדובר על טלויזיה
זה לא מדריך להטסת חלליות למאדים
נכון שבאידאל זה הלקבל חוברת מפורטת כמו המדריך המקורי
אבל רובנו יודעים ללחוץ על הטפרריט ולעבור שלב שלב וגם להבין מה כל שלב אומר
גם ככה לא נראה לי שרובנו קוראים את חוברת ההדרכה
אבל אל תשכחו שכולו מדובר על טלויזיה
זה לא מדריך להטסת חלליות למאדים
נכון שבאידאל זה הלקבל חוברת מפורטת כמו המדריך המקורי
אבל רובנו יודעים ללחוץ על הטפרריט ולעבור שלב שלב וגם להבין מה כל שלב אומר
גם ככה לא נראה לי שרובנו קוראים את חוברת ההדרכה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
אני יצרן מכשירים לתעשיות בחו"ל הספרים שלנו שלא באנגלית מיושנים תמיד ופחות מחצי הגודל של אנגלית. זה פשוט כלכלית לא הגיוני לחברה שלי לתרגם כ"כ הרבה חומר אז מתרגמים רק את מה שבאמת נחוץ.
-
djeuro
-
- חבר פעיל מאוד

רק שכאן לא מדובר בכלל בתרגום . שני הספרים באנגלית . הספר שהולך קרטון עם הדגם האמריקאי כפול במידע מזה שהולך לקרטון עבור הישראלים ... מדוע ?
כאמור , הגרסה האמריקאית של הטלויזיה הזו כוללת בסך הכל שתי תוספות : כניסה אופטית וכניסה LAN . חוץ מזה , כל הפיצ'ירים זהים .
כאמור , הגרסה האמריקאית של הטלויזיה הזו כוללת בסך הכל שתי תוספות : כניסה אופטית וכניסה LAN . חוץ מזה , כל הפיצ'ירים זהים .