SONY 52W4500 VS SAMSUNG 46A786

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

חבר מתחבט בשאלה - מי יותר טובה/משתלמת ?

את הטלוויזיות הנ"ל ניתן להשיג ב+- אותו המחיר (נו טוב, הסוני יקרה יותר ב 5-7%)

נתוני הצפייה שלו:

מרחק צפייה - 3.5 מטר.
50% SD
25% HTPC
25% PS3

לסמסונג יש תאורת LED ואילו הסוני נחשבת בחו"ל לאחת הטלויזיות המשתלמות ביותר (תמורה למחיר).

אני אמרתי סוני. ואתם ?
דעתכם ?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

אני בעלים של 46A650. אני הייתי בוחר בסוני... למה? לא יודע... אבל כאשר בחרתי את המסך שלי ה-W4500 היה קצת יותר טוב ממנו, אך כמובן יקר יותר.

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

לא היתי בוחר באף אחד מהשניים בגלל שסוג התכנים שבהם אתה צופה לא יאפשרו לך לנצל את אף אחד מהמסכים שציינת אפילו לא ב-50% .
כשתתחיל לראות קצת יותר תכני HD תהיה הצדקה למסך כזה , עד אז , את שידורי SD של יס\הוט תוכל לראות בדיוק אותו דבר גם על טלויזיה שעולה 5000 שח . לא צריך FHD בשביל זה .
אבל אם בכל זאת תחליט ללכת על אחד מהדגמים , לא היתי ממליץ לך את ה-52 אינץ עבור מרחק צפיה של 3.5 מטר ... במרחק כזה , תראה ריבועים צפופים אחד בתוך השני בגודל של אגרוף כשתצפה בתכני SD . גם לתכני HD לא היתי ממליץ את הגודל הזה למרחק הזה כי תהיה לך בעיה קשה לתפוס את כל אשר מתרחש על המסך . זה כמו לצפות במסך קולנוע רחב מהשורה ראשונה או השניה .

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חשוב לציין - ה SD הוא דרך ממיר HOT HD בחיבור HDMI.
מה גם שלסוני אמור להיות אחלה מעבד תמונה לSD.

אני לתומי חשבתי ש 52 הוא אידיאלי ל FULL HD ממרחק כזה (לפי דעות מסויימות שקראתי בפורום הוא אפילו די קטן ל FULL HD ממרחק 3.5 מטר)

המסך לא בשבילי, בכל מקרה הבחירה תהיה ב FULL HD כך שכל מסך אחר שיילקח בחשבון יהיה FULL HD.

חוץ מזה - להגיד לא זה ולא זה, זה קל.. (מה כן ? תקציב 15K )

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מה שבא כפונקציה של מרחק זה לא סוג המסך - FULL HD או HD READY אלא איכות התכנים .
אתה יכול לקנות גם מסך של 30000 שח FULL HD אם שידור התכנים הוא גרוע , אז על המסך תראה שידור SD גרוע על מסך מהודר ויפה מאוד שעולה 30000 שח . המסך לא משפר בהרבה את התמונה אלא בדיוק ההפך . ככל שהמסך רגיש יותר , כך תראה גרוע יותר בתכנים באיכות ירודה .
תאמין לי , גם על מסך 46 אינץ איכותי , 100 הרץ , שידורי תוכניות ריאליטי לדומה כמו "הישרדות 2" ניראים זוועה ממרחק 3.5 מטר . תאר לעצמך איך תראה דבר כזה על מסך 52 אינץ .

אני ממליץ לך לגשת לחנות ולעמוד מול טלויזיה 52 אינץ ממרחק 3.5 מטר ותשפוט בעצמך . אל תיתן לאחרים לקחת את ההחלטה החשובה הזו בשבילך .

דרך אגב , מה הקשר בין מסך SONY 52W4500 לבין תקציב של 15000 שח ? אתה גר בארה"ב ?
nimmer כתב:חשוב לציין - ה SD הוא דרך ממיר HOT HD בחיבור HDMI.
מה גם שלסוני אמור להיות אחלה מעבד תמונה לSD.

אני לתומי חשבתי ש 52 הוא אידיאלי ל FULL HD ממרחק כזה (לפי דעות מסויימות שקראתי בפורום הוא אפילו די קטן ל FULL HD ממרחק 3.5 מטר)

המסך לא בשבילי, בכל מקרה הבחירה תהיה ב FULL HD כך שכל מסך אחר שיילקח בחשבון יהיה FULL HD.

חוץ מזה - להגיד לא זה ולא זה, זה קל.. (מה כן ? תקציב 15K )
...

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מסך

שליחה #6 

תתפלא,

ביבוא מקבילי, ניתן להשיג את המסך של סוני או זה של סמסונג במחיר הזה ואף בפחות.

אני ראיתי מסכים שכאלו בגדלי 50 ו 50 + ממרחק 3.5 מטר וזה לא היה כל כך גרוע.

אני מניח שממרחק שכזה, ניתן להבחין בהבדלים שבין 720P ל 1080P - אם כך, אז אתה מצפה שנוותר על הפוטנציאל שב HTPC וב PS3 ונלך על HD READY בכל מקרה ?

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ממש לא ,
אני הכי בעד FULL HD . רק שעבור תכנים שכוללים 50% SD באיכות גרועה אתה לא תנצל את המסך וחבל על הכסף המבוזבז .
מסך כזה קונים כשאתה מצוייד בנגני BLU-RAY או ב-HTPC שכל מה שהוא רואה זה רק HD ב-1080P או ממיר HD עם 5 ערוצי HD .

עדיף להתארגן קצת עם ציוד מסביב כשאתה מביא הביתה מפלצת איכותית שכזו .
25% HTPC שלא בטוח שרובו מורכב מ-HD , לא מצדיק רכישה של מסך ברמה הזו .
במצב הזה עדיף משהו זול יותר בהרבה כמו מסכי הפלזמה של סמסונג או פנסוניק שעולים חצי בדגמים של 50 אינץ .

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני חייב לומר שאתה מדכא אותי..

אולי אני אחדד את דבריי...

הצפייה בטלוויזיה היא לכל היותר 20 שעות בשבוע, כולל שישי ושבת. (עבודה מרובה..)
יוצא שבמשך השבוע כמעט ואין זמן לסרטים מלבד סדרות בודדות ב HD מכווץ וטופ גיר ביום שני (במרבית השבוע מה שכבר ניתן לראות הוא ערוץ 2 ו 10 )

בסוף השבוע לעומת זאת, הגיע זמן ה HD שירד לאורך כל השבוע וגם איזה סרט BLURAY או שתיים מהספריה שברמת השרון.

זהו - חוץ מזה, כמעט ואין שימוש במכשיר.

אני אישית לא חושב שזו סיבה לא לרכוש FULL HD, להיפך, אני חושב שבאופן יחסי, אני מצוייד די טוב לשימוש ב FULL HD ויהיה שימוש רב בתכונה הזו. (אני לא מחפש לחסוך כסף, התקציב אושר ואני מחפש להניב ממנו את המקסימום - גם אם אצטרך לקנות מסך 58 HD READY של פנסוניק)

אני לא מאמין שבעלי ה FHD כולם רואים רק HD כל הזמן, זה כמעט בלתי אפשרי במציאות הטלוויזיונית שאנו חיים בה (כמה אפשר לראות נשיונאל ג'יאוגרפיק ? או שידורים חוזרים ב 5+ HD)

צר לי עם לא הצלחתי לשכנע אותך בצורך של ב FULL HD אבל זה הכיוון והוא לא ישתנה. אם נחזור לשאלתי המקורית, אילו מהטלויזיות שהצגתי תשרת אותי ואת השימושים שלי טוב יותר ? או אולי טלויזיה אחרת ?.

אגב, אם אהבת את המחירים - יש לי אופציה גם לסמסונג 55 אינטש LED במחיר מטורף אבל גבוה מדי בשבילי.

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בחזרה לשאלה המקורית שלך - אני אישית היתי הולך על הסוני במחיר שציינת ורק , ורק בתנאי שתהיה מסוגל לצפות ממרחק כזה בגודל מסך שכזה , כולל תכני SD באיכות גרועה .

לי היתה אפשרות להחליף את ה- 46 ב-52 אבל כשהיגעתי לחנות לצפות ב-52 במקביל ל-46 , לקחתי בחשבון שחוץ מ-60% תכני HD , אני צופה גם ב-40% של SD והעדפתי לראות טוב יותר את ה-SD מאשר גדול יותר את ה-HD ונשארתי עם ה-46 . כשהשידורים יהיו איכותיים יותר ורבים יותר , אשקול את עיניין הגודל מחדש . בינתיים זה הכי מתאים לי .
בפורום AVS תמצא מקרים של אנשים שקנו 52 במרחקי צפיה אפילו גדולים מ-4 מטר והחליפו אותה בגודל קטן יותר - 46.
בגלל זה אני חושב שאת ההחלטה הזו אתה צריך לקחת לבד , לפי טעמך האישי .

שיהיה בהצלחה !

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

יש עוד דעות ?

הפור ייפול ביום שישי - חברים, נדרשת עזרתכם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”