קינפוג mythbuntu עם hauppauge PVR 150 mce kit
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 146
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
חג שמח ושבת שלום
יש לי מחשב ישן עם מעבד 3GHz ו1GB זכרון, כרטיס מסך build-in עם 64M זכרון. רציתי להתחיל לשחק עם linux ומהר מאוד הגעתי לרעיון של מדיה סנטר בדמות mythbuntu. קניתי חגיגית כרטיס pvr 150 עם שלט ועינית לחיבור לממיר (יש לי adb של yes) שמתחברת ב- USB.
התקנתי mythbuntu ויש לי כמה שאלות:
1. הצלחתי סוף סוף לראות משהו שמגיע מהממיר, אבל התמונה איטית משהו, כאילו רואים רק כל פריים שלישי.. אני לוחץ על "?" בממיר ובטלוויזיה (שמחוברת למחשב בRGB) לוקח שניה להראות את זה. האם זה בגלל שכרטיס המסך שלי הוא בסיסי? אני יודע שחיבור composite שאני משתמש בו (בין הממיר והכרטיס) הוא הכי פחות טוב שיש אבל זה לא גורם לאיטיות בתמונה לדעתי.
2. אני לא מצליח לגרום לשלט לעובד. עברתי על כל החומר בפורומים פה ולא הצלחתי להתקדם. יש לי lirc אבל irw כותב "connection:no such file or directory". העלתי את lirc.conf שshed העלה, אבל נראה לי שה- hardware.conf שלי דפוק. גם אין לי פרוסס שנקרא lirc.
זהו בינתיים, אחרי שאצליח להתקדם עם זה נגיע לבעיות הבאות...
תודה מראש
יש לי מחשב ישן עם מעבד 3GHz ו1GB זכרון, כרטיס מסך build-in עם 64M זכרון. רציתי להתחיל לשחק עם linux ומהר מאוד הגעתי לרעיון של מדיה סנטר בדמות mythbuntu. קניתי חגיגית כרטיס pvr 150 עם שלט ועינית לחיבור לממיר (יש לי adb של yes) שמתחברת ב- USB.
התקנתי mythbuntu ויש לי כמה שאלות:
1. הצלחתי סוף סוף לראות משהו שמגיע מהממיר, אבל התמונה איטית משהו, כאילו רואים רק כל פריים שלישי.. אני לוחץ על "?" בממיר ובטלוויזיה (שמחוברת למחשב בRGB) לוקח שניה להראות את זה. האם זה בגלל שכרטיס המסך שלי הוא בסיסי? אני יודע שחיבור composite שאני משתמש בו (בין הממיר והכרטיס) הוא הכי פחות טוב שיש אבל זה לא גורם לאיטיות בתמונה לדעתי.
2. אני לא מצליח לגרום לשלט לעובד. עברתי על כל החומר בפורומים פה ולא הצלחתי להתקדם. יש לי lirc אבל irw כותב "connection:no such file or directory". העלתי את lirc.conf שshed העלה, אבל נראה לי שה- hardware.conf שלי דפוק. גם אין לי פרוסס שנקרא lirc.
זהו בינתיים, אחרי שאצליח להתקדם עם זה נגיע לבעיות הבאות...
תודה מראש
1. האיטיות שאתה מתאר נובעת, כנראה, מכרטיס מסך חלש או דריברים לא מעודכנים. אתה יכול לקחת את אחד הקבצים שהוקלטו ולנגן אותו במחשב אחר. הם הוא מנוגן כמו שצריך אתה יודע בוודאות שהבעיה היא לא בלכידה אלא בפריסה (כלומר: שדרג כרטיס מסך וזהו) .
2. לפי מה שאתה מתאר - lirc לא פועל אצלך. איזה מודול אתה מעלה ב-hardware.conf ואיזה שלט ורסיבר IR יש לך (אפור? שחור? אם אתה יכול להעלות תמונה - מצויין).
2. לפי מה שאתה מתאר - lirc לא פועל אצלך. איזה מודול אתה מעלה ב-hardware.conf ואיזה שלט ורסיבר IR יש לך (אפור? שחור? אם אתה יכול להעלות תמונה - מצויין).
You are never fully dressed without a smile
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובה המהירה.
1. אני מניח שלא תהיה לי ברירה אלא להוציא עוד כמה גרושים בנושא... איך מבררים איזה סוג של סלוט יש לי לכרטיס מסך? זה מחשב מלפני ארבע שנים בערך. לבדוק הקלטה זה כבר משהו שעוד לא הגעתי אליו: להקליט. יש קיצור במקלדת להקלטה (כיוון שהשלט לא עובד)? איפה נמצאים הקבצים המוקלטים (לא שיניתי שום הגדרה)? האם אפשר להקליט בלי לוח שידורים?
2. כרגע כתוב לי שם transimetter=none ו- remote=none - ללא ספק נשמע לא טוב. איפה אפשר למצוא דוג' לקובץ כזה שתתאים לציוד שיש לי?
הנה תמונה:
http://www.djavu.com.au/images/listingp ... trol_2.jpg
שלט שחור
שוב תודה
1. אני מניח שלא תהיה לי ברירה אלא להוציא עוד כמה גרושים בנושא... איך מבררים איזה סוג של סלוט יש לי לכרטיס מסך? זה מחשב מלפני ארבע שנים בערך. לבדוק הקלטה זה כבר משהו שעוד לא הגעתי אליו: להקליט. יש קיצור במקלדת להקלטה (כיוון שהשלט לא עובד)? איפה נמצאים הקבצים המוקלטים (לא שיניתי שום הגדרה)? האם אפשר להקליט בלי לוח שידורים?
2. כרגע כתוב לי שם transimetter=none ו- remote=none - ללא ספק נשמע לא טוב. איפה אפשר למצוא דוג' לקובץ כזה שתתאים לציוד שיש לי?
הנה תמונה:
http://www.djavu.com.au/images/listingp ... trol_2.jpg
שלט שחור
שוב תודה
1. כל מה שאתה רואה דרך myth למעשה מוקלט על הדיסק הקשיח. אני ממש לא זוכר את המיקומים הדיפולטיבים, אתה יכול למצוא אותם תחת ה-setup.
2. תוודא שבקובץ ה-hardware.conf מופיעה השורה הבאה:
MODULES="lirc_mceusb2 "
2. תוודא שבקובץ ה-hardware.conf מופיעה השורה הבאה:
MODULES="lirc_mceusb2 "
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

לא עזר. הנה הקובץ הנוכחי:
את השורה של ה- MODULES הוספתי סתם במקום שנראה לי הגיוני.
נראה בסדר?
קוד: בחירת הכל
# /etc/lirc/hardware.conf
#
#Chosen Remote Control
REMOTE="None"
REMOTE_MODULES=""
REMOTE_DRIVER=""
REMOTE_DEVICE=""
REMOTE_LIRCD_CONF=""
REMOTE_LIRCD_ARGS=""
#Chosen IR Transmitter
TRANSMITTER="None"
TRANSMITTER_MODULES=""
TRANSMITTER_DRIVER=""
TRANSMITTER_DEVICE=""
TRANSMITTER_LIRCD_CONF=""
TRANSMITTER_LIRCD_ARGS=""
#Enable lircd
START_LIRCD="false"
#Don't start lircmd even if there seems to be a good config file
#START_LIRCMD="false"
#Try to load appropriate kernel modules
LOAD_MODULES="true"
MODULES="lirc_mceusb2"
# Default configuration files for your hardware if any
LIRCMD_CONF=""
#Forcing noninteractive reconfiguration
#If lirc is to be reconfigured by an external application
#that doesn't have a debconf frontend available, the noninteractive
#frontend can be invoked and set to parse REMOTE and TRANSMITTER
#It will then populate all other variables without any user input
#If you would like to configure lirc via standard methods, be sure
#to leave this set to "false"
FORCE_NONINTERACTIVE_RECONFIGURATION="true"
START_LIRCMD=""
נראה בסדר?
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

הנה הפלטים של ההרצות שלי:
יכול להיות שהרכיב של ה- IR לא מותקן בכלל? אני אמור לראות אותו ב- lsusb?
yair@newmexico:~$ sudo /etc/init.d/lirc start
[sudo] password for yair:
yair@newmexico:~$ ps -ef | grep lirc
yair 6130 6098 0 00:12 pts/0 00:00:00 grep lirc
yair@newmexico:~$ sudo /etc/init.d/lirc restart
yair@newmexico:~$ ps -ef | grep lirc
yair 6130 6098 0 00:12 pts/0 00:00:00 grep lirc
yair@newmexico:~$ lircmd
lircmd: could not connect to socket
lircmd: No such file or directory
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

לילה טוב
קניתי כרטיס מסך פשוט FX5500 256M, עכשיו התמונה נראית פגז.
עדיין יש השהיה - אם אני רואה בטלוויזיה מסך מפוצל של המחשב והממיר, הווידאו במחשב מפגר כשלוש שניות אחרי הממיר. האם זה בגלל שהמחשב מקליט כל הזמן כדי שאוכל להעביר אחורה מתי שבא לי? אפשר לבטל את זה?
חזרה לנושא השלט: אין שום התקדמות... ראיתי שיש בהגדרות של mythbuntu אפשרות לבחור שלט, אבל אין שם את השלט שלי. מישהו יודע מה צריך לבחור (ראו תמונה של השלט בהודעה למעלה)?
בי נשבעתי - כשאני מסיים לקנפג הכל אני מעלה מדריך למשתמש ב- nythbuntu+PVR150.
תודה מראש.
קניתי כרטיס מסך פשוט FX5500 256M, עכשיו התמונה נראית פגז.
עדיין יש השהיה - אם אני רואה בטלוויזיה מסך מפוצל של המחשב והממיר, הווידאו במחשב מפגר כשלוש שניות אחרי הממיר. האם זה בגלל שהמחשב מקליט כל הזמן כדי שאוכל להעביר אחורה מתי שבא לי? אפשר לבטל את זה?
חזרה לנושא השלט: אין שום התקדמות... ראיתי שיש בהגדרות של mythbuntu אפשרות לבחור שלט, אבל אין שם את השלט שלי. מישהו יודע מה צריך לבחור (ראו תמונה של השלט בהודעה למעלה)?
בי נשבעתי - כשאני מסיים לקנפג הכל אני מעלה מדריך למשתמש ב- nythbuntu+PVR150.
תודה מראש.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

תודה Shed,
בשעה טובה השלט עובד!
בעזרת ההוראות בלינק הבא:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/MCE_Remote
שמדברות בדיוק על השלט שלי (MCE USB).
הלאה למשימה הבאה: שליטה על הממיר. אני אשמח לעזרה בנושא:
- קנפוג של הblaster
- איך מקנפגים את הmythbuntu כך שיבין שאין לי רק ערוץ אחד אלא הוא יכול להעביר ערוצים בעזרת הblaster?
תודה מראש
הערה:
shed - העתקתי את ה- lircd.conf שלך ל/etc. בכ"ז לא הצלחתי להפעיל את הblaster:
בשעה טובה השלט עובד!
בעזרת ההוראות בלינק הבא:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/MCE_Remote
שמדברות בדיוק על השלט שלי (MCE USB).
הלאה למשימה הבאה: שליטה על הממיר. אני אשמח לעזרה בנושא:
- קנפוג של הblaster
- איך מקנפגים את הmythbuntu כך שיבין שאין לי רק ערוץ אחד אלא הוא יכול להעביר ערוצים בעזרת הblaster?
תודה מראש
הערה:
shed - העתקתי את ה- lircd.conf שלך ל/etc. בכ"ז לא הצלחתי להפעיל את הblaster:
yair@newmexico:/etc$ irsend LIST blaster ""
irsend: command failed: LIST blaster
irsend: unknown remote: "blaster"
אם אתה משתמש ב-lircd.conf שלי, נסה להריץ את הפקודה הבאה מתוך הטרמינל:
ובדוק אם הלד האדום מהבהב.
אם הוא לא מהבהב - העלה לכאן את הפלט.
irsend SEND_ONCE YES 2
אם הוא לא מהבהב - העלה לכאן את הפלט.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

הי, חזרה לעבודה...
נסיתי, לא עבד:אני אמשיך בנסיונות לחקור.
נסיתי, לא עבד:
yair@newmexico:~$ irsend SEND_ONCE YES 2
irsend: command failed: SEND_ONCE YES 2
irsend: unknown remote: "YES"
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

הצלחתי!
מסתבר שכשמשתמשים בmce blaster שמחובר ב- usb, המקום לשנות את lircd.conf הוא
[left]/usr/share/lirc/remotes/mceusb/lircd.conf.mceusb[/left]
משימה הבאה: לגרום לmythbuntu להעביר ערוצים בשבילי. shed - יש לי איזה channelChange.sh שלך, מה עושים איתו? אני אנסה לקרוא על זה גם במקביל.
איזה כיף, כל יום מתקדמים קצת...
מסתבר שכשמשתמשים בmce blaster שמחובר ב- usb, המקום לשנות את lircd.conf הוא
[left]/usr/share/lirc/remotes/mceusb/lircd.conf.mceusb[/left]
משימה הבאה: לגרום לmythbuntu להעביר ערוצים בשבילי. shed - יש לי איזה channelChange.sh שלך, מה עושים איתו? אני אנסה לקרוא על זה גם במקביל.
איזה כיף, כל יום מתקדמים קצת...
אתה נוסע מתל אביב לאילת דרך חיפה...
יש בפורום גם את lircd.conf שלי, וגם את הסקריפט לשינוי ערוץ.
הפלט של הפקודה שביקשתי ממך להריץ (ir send) מלמדת שאתה לא מריץ את lirc עם ההגדרות שאני העליתי לכאן לפורום.
יש בפורום גם את lircd.conf שלי, וגם את הסקריפט לשינוי ערוץ.
הפלט של הפקודה שביקשתי ממך להריץ (ir send) מלמדת שאתה לא מריץ את lirc עם ההגדרות שאני העליתי לכאן לפורום.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

הפלט של irsend כבר הסתדר ברגע שהעתקתי את ה- lircd.conf שלך למיקום שציינתי. שכחתי לציין את זה - תודה.
רשמתי בinput connections את הpath המלא לסקריפט (אחרי ששמתי אותו בעצתך אי שם בעבר ב- /usr/local/bin), הגדרתי ערוץ סתמי שדרכו אני רואה את מה שיוצא מהממיר, ונתתי אותו ב- preset tuner to channel.
אני עובר עכשיו על המדריך שהעלת להגדרת ערוצים.
תודה
רשמתי בinput connections את הpath המלא לסקריפט (אחרי ששמתי אותו בעצתך אי שם בעבר ב- /usr/local/bin), הגדרתי ערוץ סתמי שדרכו אני רואה את מה שיוצא מהממיר, ונתתי אותו ב- preset tuner to channel.
אני עובר עכשיו על המדריך שהעלת להגדרת ערוצים.
תודה
אין בעד מה.
קובץ הקונפיגורציה של lirc נמצא ב-/etc/lirc. להערכתי, אם תסתכל בו, תראה שהוא עושה include לקובץ במיקום אליו העתקת את הקובץ שלי.
אני אישיתי מעדיף להימנע מ-includeים והפניות שכאלה.
קובץ הקונפיגורציה של lirc נמצא ב-/etc/lirc. להערכתי, אם תסתכל בו, תראה שהוא עושה include לקובץ במיקום אליו העתקת את הקובץ שלי.
אני אישיתי מעדיף להימנע מ-includeים והפניות שכאלה.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

אתה כמובן צודק, לא רציתי לשנות את הקובץ ב- /etc/lircd.conf מטעמים שכבר עכשיו אני לא מבין אותם... בנוסף בקובץ hardware.conf ישנה שורה אצלי:
[left]REMOTE_LIRCD_CONF="mceusb/lircd.conf.mceusb"[/left]
עןד משהו - ההסבר שלך שאני קורא מתחיל ב "הנחת העבודה של המדריך הזה היא שיש mythtv מותקן, שיש מקור כלשהו לקובץ xmltv" - אני מבין שאני אמור להשתמש ב- megaeps אבל אני לא מצליח למצוא הסבר על מה זה ואיך אני מתקין/מקנפג את זה.
תודה
אגב - ראיתי עכשיו בmanual שיש תכונה של צפיה בהקלטה במהירות קצת יותר גבוהה מהמהירות המקורית תוך כדי שמירה על גובה הטונים של האודיו כדי לא לקבל קולות גבוהים, וכך לראות תוכנית של שעה ב- 40 דק'. זה אמיתי? משתמשים בזה באמת? זה נראה לי מוגזם קצת.
[left]REMOTE_LIRCD_CONF="mceusb/lircd.conf.mceusb"[/left]
עןד משהו - ההסבר שלך שאני קורא מתחיל ב "הנחת העבודה של המדריך הזה היא שיש mythtv מותקן, שיש מקור כלשהו לקובץ xmltv" - אני מבין שאני אמור להשתמש ב- megaeps אבל אני לא מצליח למצוא הסבר על מה זה ואיך אני מתקין/מקנפג את זה.
תודה
אגב - ראיתי עכשיו בmanual שיש תכונה של צפיה בהקלטה במהירות קצת יותר גבוהה מהמהירות המקורית תוך כדי שמירה על גובה הטונים של האודיו כדי לא לקבל קולות גבוהים, וכך לראות תוכנית של שעה ב- 40 דק'. זה אמיתי? משתמשים בזה באמת? זה נראה לי מוגזם קצת.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון - אתמול לפני שסגרתי את הבסטה הצלחתי להתקין megaeps, הורדתי מידע על ארבעת ערוצי הסרטים של יס, והגדרתי ידנית את ארבעת הערוצים בmyth. כל זאת בעזרת המדריך הבא:
http://www.malinov.com/Home/sergeys-projects/htpc
עכשיו כשאני צופה בlivetv אני יכול להעביר ערוצים בין ארבעתם ולראות את המידע.
אבל:
1. הblaster לא מעביר ערוצים באמת... האור האדום לא עובד (changeChannels.sh נבדק ועובד כאמור).
2. הגדרתי ערוץ נוסף סתם שהוא הערוץ שנתתי ב- preset tuner to channel. האם אני חייב אותו? כשאני עובר ערוצים אני רואה גם אותו וזה מיותר.
פה עצרתי אמש כי אשתי הלכה לישון וכל העסק הוא בחדר שינה...
תודה מראש.
http://www.malinov.com/Home/sergeys-projects/htpc
עכשיו כשאני צופה בlivetv אני יכול להעביר ערוצים בין ארבעתם ולראות את המידע.
אבל:
1. הblaster לא מעביר ערוצים באמת... האור האדום לא עובד (changeChannels.sh נבדק ועובד כאמור).
2. הגדרתי ערוץ נוסף סתם שהוא הערוץ שנתתי ב- preset tuner to channel. האם אני חייב אותו? כשאני עובר ערוצים אני רואה גם אותו וזה מיותר.
פה עצרתי אמש כי אשתי הלכה לישון וכל העסק הוא בחדר שינה...
תודה מראש.
הימור שלי: לא הגדרת freq id בערוצים של myth.
שווה להעיף מבט בלינק הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
שווה להעיף מבט בלינק הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=