התלבטות לפני קניה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
guyII פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום הנכבדים,
אני מתכנן לקנות מערכת אשר תשמש אותי לשמיעת מוסיקה וקולנוע ביתי (50/50 להערכתי...).

הSOURCE הוא מחשב עם כרטיס קול M-AUDIO REV5.1 בעתיד הקרוב יצטרף נגן של DENON DVD.

סוגי מוסיקה: DIRE , NORAH JONES, SCORPIONS, AVISHAI COHEN, JAZZ ומעט HIP HOP.

לגבי רסיבר ההתלבטות היא בין ONKYO SR606, HK255 וDENON 1909

הרמקולים ששמעתי היו אומגה אודיו (כל הדמגים), פולק מוניטור 50 ו60, WHARFEDELA DIAMOND 9.5 , MISSION (בעלות של 4K לא ממש זוכר את הדגם), JANO 400 , CAV , JBL E80 ומורדנט שורט 908 וB&W 684

האומגה ,MISSION ,MONTOR 50, DIAMOND, JBL והJAMO ממש נשמעו לי רע ולכן לא אתייחס אליהם.

הפולק מוניטור 60 היה נחנד ותו לא.

הCAV היה מפורט מאוד אך בהיר ומתכתי ומשום מה בעל החנות התחמק מלהשמיע אותם ברסיבר עממי.. דוגמת אונקיו ודנון אלא בהגברה של VINCENT...)., למען האמת גם התמחור נראה לי גבוה משהו.
.
ה684 (רמקול יד שניה), נשמע לי מעולה בתחום הווקאלי, הפרדה מעולה אבל היה חסר עומק באופן מורגש מאוד, אין באס בכלל. (יש לציין שהרמקולים הוגברו ברסיבר יוקרתי של אונקיו ע"פ מיטב הבנתי בסדר גודל של 12K ונאמר לי מפורשות שרסיבר "עממי" לא יזיז את הרמקול בכלל.

ה908 (מורדנט שורט) הפיק באס מדהים, האינסטרומנטים נשמעו לי טוב יחסית לשאר הרמקולים, מה שהפריע לי בצורה קיצונית הוא שהרמקול נשמע חנוק\עמום ברגע שזמר נכנס (לדוגמא בשיר HOTEL CALIFONIA), האם יתכן שמדובר בהגברה שאיננה ראויה לרמקול? CAMBRIDGE דגם 304 ואונקיו 504 (סה"כ מדובר ברסיברים עם הספק נמוך) דרך אגב יאמר לזכות הCAMBRIDGE שהוא נשמע טוב יותר למרות ההספק הנמוך.

כרגע ההתבלטות היא בין ה908 ל684, הB&W משומש (עם צבע מזעזע ,דורש הגברה יקרה וחסר באס... מה שאומר שאני אצטרך גם לקנות סאב בעתיד).

ה908 נשמע טוב פרט לווקאל, האם לדעתכם ברסיבר חזק יותר דוגמת ה606 הרמקול ישמע טוב יותר? האם למישהו יש ניסיון עם הרמקול? האם לדעתכם כדאי לעשות מאמץ ולקחת את הMEZZO 6? או לחילופין האם ישנם רמקולים מומלצים במסגרת התקציב.

מבין הרסיברים, על איזה הייתם ממליצים עבור הרמקולים הנ"ל?
נערך לאחרונה על ידי guyII ב 28/12/2008 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

כול הרסיברים ששמעת הם בערך באותה רמה . מוזר לי שאמרת שמורדן שורט היה לו באס כי ידוע לפחות לי שהרמקולים שלהם נטולי באס מוחלט אולי הסדרות רמקולים החדשים שלהם מיוצרים אחרת . לא יודע מה נראה לך כי אני חסיד הימהה אבל מכול המגברים שכתבת דווקא הייתי קונה את ההרמן 255 והרמקולים אני יפתיע אותך של cav

guyII פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כאמור ה908 בעל וופר 10" בצידו מספק באס מדהים!
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=36614
( גם לאומגה 501 היה אבל הוא נשמע מרוח לגמרי כמו סאב זול )

לגבי הCAV שוב הוא נשמע מאוד אבל מאוד מפורט אבל מאידך גם מתכתי משהו. מה שגרם לי לכאבי אזניים תוך מספר דקות כך שאני לא חושב שאני אוכל לחיות איתו.

האם לדעתך עופר מגבר חזק יותר יפתור את בעיית הווקאל ב908?
ב) מדוע לדעתך הHARMAN עדיף מבחינת אודיו? (אני יודע שדווקא מבחינת וידאו הוא מבצע SCALER טוב משלושתם)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

לשמוע מוזיקה אתה יכול לחיות איתם טוב מאוד אמרתי שהם טובים מאוד לזה לראות סרטים אם הרמקול הזה לא ניסיתי יתכן והם צורמים לאוזן לגבי מגבר כמו שאמרתי כולם באותה רמה גם בערך במחיר פשוט את ההרמן שמעתי וזה לא אומר שאונקיו ודנון פחות ממנו אתה תהנה אם תקנה את אחד משלושתם פשוט העדפה אישית שלי כי ההרמן טוב למוזיקה ולסרטים בעוד שהדנון נוטה ברובו לסרטים וגם אונקיו

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

עופרפולק כתב:לשמוע מוזיקה אתה יכול לחיות איתם טוב מאוד אמרתי שהם טובים מאוד לזה לראות סרטים אם הרמקול הזה לא ניסיתי יתכן והם צורמים לאוזן לגבי מגבר כמו שאמרתי כולם באותה רמה גם בערך במחיר פשוט את ההרמן שמעתי וזה לא אומר שאונקיו ודנון פחות ממנו אתה תהנה אם תקנה את אחד משלושתם פשוט העדפה אישית שלי כי ההרמן טוב למוזיקה ולסרטים בעוד שהדנון נוטה ברובו לסרטים וגם אונקיו
...
זה ממש מאתגר לקרוא את התשובה שלך וגם להבין אותה.
5 שורות מלאות ללא פסיק ונקודה אחת ואתה מצפה שהקורא יבין אותך?

ותגובה לשואל - אכן יש סיבה מדוע בעל החנות התעקש להשמיע את ה CAV יחד עם ה VINCENT . הם פשוט מתאימים יחד ומכאן קצרה הדרך למסקנה שבהגברה אחרת הוא יישמע, מן הסתם, פחות טוב.
מניסיון, תשמע את השילוב של הרמקולים עם הרסיבר המיועד.
אל תתפשר בנושא.
בטוח יש הגברה שדוחפת את ה 908 באופן שירשים אותך ואותה הגברה משודכת לרמקולים אחרים יכולה להשמע די בינונית.
אני נוכחתי בזה במו אוזני.
ארז

guyII פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

קניתי + חווית השירות

שליחה #6 

טוב לאחר חודש מורט עצבים, החלטתי לחזור לבני מSG י,
והפעם לא עבור MISSION או WHARFEDELE אלא עבור רמקול איכותי יותר הQUAD L22(מצאתי עליו רק שבחים בפורום), בהתחלה הייתי די סקפטי מאחר וגם ברמקולים אחרים מחברות מכובדות היה "חסר לי משהו" על מנת להגיע להחלטה שאני קונה.

הגעתי עם דיסק הבדיקה שלי, הרמוקלים חוברו לYAMAHA V1700 במצב PURE DIRECT
וממש הופתעתי לטובה, הרמקול מספק סטייג' מעולה (גבוה ובמה רחבה), הפרדת צלילים מעולה, גוון הסאונד נעים לאוזן.

אחד הפחדים שלי לאחר קריאה בפורום הוא שללא הגברה חזקה במיוחד הרמקול לא ישמע טוב ואף לא יפיק באסים, גם בחלק זה הרמקולים סיפקו את הסחורה והבאס היה ממש טייט (אמנם לא יורד נמוך כמו ה908 עם הוופר 10 אינץ) אבל עדיין תענוג לאוזניים והכי חשוב חיוך זדוני עלה על שפתי.

בשלב זה כבר לא היה לי ספק וקניתי את הרמקולים , אמנם מתחתי את התקציב אבל לדעתי עדיף להשקיע במשהו שאפשר לחיות איתו מאשר לשדרג ולשלם ביוקר.

בכל אופן ברצוני להודות לבני מSG ... לא בגלל הסבלנות (שמע את הדיסק שלי בערך 20 פעמים), ההסברים או הרמקול אלא עבור הקפה השחור והעוגיות שהיו מעולות :lol: :lol: :lol:
סתם..סתם... ממליץ על הרמקול בחום וכמובן על השירות המעולה שקיבלתי היום! ישר כח (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”