המצב הכלכלי והשפעתו על חברות המדבקה והחברות הזולות
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
הורדת המחירים גורמת לקשיים דווקא בחברות המדבקה והחברות הזולות מסין ומקוריאה. המחירים הזולים שצפויים בשוק גורמים למותגים ידועים להוריד מחירים וכתוצאה מכך ההפרש בין המחירים שלהם למחירי החברות הזולות (שמייצרות גם את מוצרי המדבקה) יורד משמעותית.
ההשפעה של זה על השוק ב-2009 עדיין לא ברורה. חנויות מתמחות מתקשות כיום להרוויח על מסכים דקים כי המחירים ירדו עד כדי כך שהרווח כבר לא מצדיק את החזקת מותגים שלמים ומוצרים רבים על המדף (שהרי על השטח הזה משלמים בשכירות ועלויות הנלוות). לעומת זאת, גם הכדאיות של מוצרי מדבקה מהסוג שאנחנו רואים בסופר הופכים לפחות כדאיים.
המשמעות האפשרית של זה היא פריחה מחדש של רשתות האלקטרוניקה בתחום המסכים.
ההערכה שלי, כפי שעניתי לאנשים אתמול בערב, היא שב-2009 לא נראה הפחתה של מחיר כמעט בכלל בתחום המסכים (לפחות לא במסכי 42" ומטה) - אלא שמרבית ההפחתה בעלויות תלך לטובת הגדלת הרווחים של החנויות בכדי להפוך את מכירת המסכים לכדאית. אם התהליך הזה לא יקרה, נתחיל לראות נדידה של מכירה של מסכים הרחק מהחנויות המתמחות (בעיקר בגדלים של 42" ומטה) לרשתות הגדולות וגם לאינטרנט.
במקביל, הכדאיות של מסכי 50" ובעיקר FULL HD תשתפר ושם כן נראה גדילה משמעותית בנתח השוק והחנויות המתמחות יתמקדו בזה.
גם בתחום נגני הבלוריי ומוצרי CONSUMER אחרים, התופעה דומה.
בדיוק קראתי קטע מעניין בנושא:
http://www.av.co.il/Index.asp?ArticleID ... goryID=118
ההשפעה של זה על השוק ב-2009 עדיין לא ברורה. חנויות מתמחות מתקשות כיום להרוויח על מסכים דקים כי המחירים ירדו עד כדי כך שהרווח כבר לא מצדיק את החזקת מותגים שלמים ומוצרים רבים על המדף (שהרי על השטח הזה משלמים בשכירות ועלויות הנלוות). לעומת זאת, גם הכדאיות של מוצרי מדבקה מהסוג שאנחנו רואים בסופר הופכים לפחות כדאיים.
המשמעות האפשרית של זה היא פריחה מחדש של רשתות האלקטרוניקה בתחום המסכים.
ההערכה שלי, כפי שעניתי לאנשים אתמול בערב, היא שב-2009 לא נראה הפחתה של מחיר כמעט בכלל בתחום המסכים (לפחות לא במסכי 42" ומטה) - אלא שמרבית ההפחתה בעלויות תלך לטובת הגדלת הרווחים של החנויות בכדי להפוך את מכירת המסכים לכדאית. אם התהליך הזה לא יקרה, נתחיל לראות נדידה של מכירה של מסכים הרחק מהחנויות המתמחות (בעיקר בגדלים של 42" ומטה) לרשתות הגדולות וגם לאינטרנט.
במקביל, הכדאיות של מסכי 50" ובעיקר FULL HD תשתפר ושם כן נראה גדילה משמעותית בנתח השוק והחנויות המתמחות יתמקדו בזה.
גם בתחום נגני הבלוריי ומוצרי CONSUMER אחרים, התופעה דומה.
בדיוק קראתי קטע מעניין בנושא:
http://www.av.co.il/Index.asp?ArticleID ... goryID=118
ככל ניתן לומר שמבחינה כלכלית, מיתון קשה או האטה עולמית זה דבר טוב למי שנשאר (ודגש על כך), במעגל העבודה ומשכורתו הממוצעת סבירה/טובה יחסית, כיוון שערך הכסף שלו עולה וכך גם כח הקנייה שלו. דוקא בתקופה זו ייתכן ושכבה זו תצרוך יותר באופן יחסי.
ואם מתאפשר לשכבה זו לרכוש מוצרים איכותיים המחיר נמוך הרי זה מה שיקרה בפועל.
ראה מה קורה בתחום הרכבים והליסינג - חברות אלו תקועות עם מלאי רכבים גדול, ורכבים חדשים יחסית נמכרים במחיר שהוא נמוך מ-40K ש"ח.... חזון אחרית הימים...
ואם מתאפשר לשכבה זו לרכוש מוצרים איכותיים המחיר נמוך הרי זה מה שיקרה בפועל.
ראה מה קורה בתחום הרכבים והליסינג - חברות אלו תקועות עם מלאי רכבים גדול, ורכבים חדשים יחסית נמכרים במחיר שהוא נמוך מ-40K ש"ח.... חזון אחרית הימים...
The Black Wax
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
רועי,
העניין הוא מעט שונה, בעוד שמחיר רכב יכול (וכנראה זה מה שיקרה) לעלות אחרי שהמיתון יופחת או יגמר, מחירים של מוצרי אלקטרוניקה בעיקר יורדים.
נדיר מאוד לראות מוצרים שפתאום המחיר הסגולי שלהם עולה (זה קורה לאחרונה לכמה יצרנים בשוק המקרנים, אך בתחום ה-CE זה נדיר למדי).
העניין הוא מעט שונה, בעוד שמחיר רכב יכול (וכנראה זה מה שיקרה) לעלות אחרי שהמיתון יופחת או יגמר, מחירים של מוצרי אלקטרוניקה בעיקר יורדים.
נדיר מאוד לראות מוצרים שפתאום המחיר הסגולי שלהם עולה (זה קורה לאחרונה לכמה יצרנים בשוק המקרנים, אך בתחום ה-CE זה נדיר למדי).
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
חברות חלשות או נסגרות, או מתמזגות (אלה ששווים משהו)roeek כתב:ואם מתאפשר לשכבה זו לרכוש מוצרים איכותיים המחיר נמוך הרי זה מה שיקרה בפועל....
חוסר תחרות בשווקים לא מביא ירידת מחירים, בתחום האלקטרוניקה אני רואה שהמחירים עולים בעיקר (אם יש פחות קונים, איך אחרת אפשר לשמור על revenues?)
עוד דבר נוסף שמיתון מביא איתו זה צימצום השקעה ב-R&D
בכל מקרה - הלוואי שיהיה כמו שאתה אומר.
אבל אני אישית מקפיא את ההוצאות הלא הכרחיות (כמו שידרוג רמקולים שתכננתי) עד להודאה החדשה
המשבר בארה"ב, שזה אחד השווקים המרכזים, ימשך עד ל-2010, ובינתיים רק הולך ומחמיר
אני עכשיו קורא ב-USA TODAY מ-23 לחודש:
[left]
Car rental companies cut back to keep up
They're raising rates, trimming workers, keeping vehicles longer
[/left]
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
אני יכול לספר שהפחד העיקרי אצל רוב יבואני מוצרי האלקטרוניקה, הוא שבנוסף למיתון עקב חשש מהמצב הכלכלי, תחל האטה מסויימת במכירות מוצרי אלקטרוניקה, יש היה "דרופ" גדול במחירים לאחרונה, והצרכן הסופי יאמר לעצמו "למה לי לקנות עכשיו אם עוד שבועיים המחיר יירד".
לכן עד כמה שידוע לי בחודשים הקרובים רוב היבואנים מתכוונים לעצור את השתוללות המחירים, ולשמור על קו מסויים.
במקביל, גם הסינים תקועים עם סחורות עד הצוואר, לכן היבואנים בארץ שמעט יותר אמיצים, יכולים לסגור עיסקאות במחירים פשוט מצחיקים למסכים.
הערכתי די דומה לזו של עפר: לא יהיו יותר ירידות מחיר משמעותיות במסכים המותגיים, לעומת זאת כן צפויה ירידת מחיר על מותגי המדבקה של יבואנים שמוכנים לסגור עיסקאות יפות, והפער בין המותגים למדבקות אמור לחזור להיות כמו שהיה בעבר (בחלק מהחברות זה כבר קרה כ-25-35 אחוז).
לכן עד כמה שידוע לי בחודשים הקרובים רוב היבואנים מתכוונים לעצור את השתוללות המחירים, ולשמור על קו מסויים.
במקביל, גם הסינים תקועים עם סחורות עד הצוואר, לכן היבואנים בארץ שמעט יותר אמיצים, יכולים לסגור עיסקאות במחירים פשוט מצחיקים למסכים.
הערכתי די דומה לזו של עפר: לא יהיו יותר ירידות מחיר משמעותיות במסכים המותגיים, לעומת זאת כן צפויה ירידת מחיר על מותגי המדבקה של יבואנים שמוכנים לסגור עיסקאות יפות, והפער בין המותגים למדבקות אמור לחזור להיות כמו שהיה בעבר (בחלק מהחברות זה כבר קרה כ-25-35 אחוז).
נכון שמי שיש לו הרבה מזומנים ובטחון תעסוקתי יכול לחגוג, אך העיניין הוא שאין הרבה כאלה. גם הרוב שנשארו במעגל העבודה חיים עכשיו בחוסר וודאות לגבי העתיד.roeek כתב:ככל ניתן לומר שמבחינה כלכלית, מיתון קשה או האטה עולמית זה דבר טוב למי שנשאר (ודגש על כך), במעגל העבודה ומשכורתו הממוצעת סבירה/טובה יחסית, כיוון שערך הכסף שלו עולה וכך גם כח הקנייה שלו. דוקא בתקופה זו ייתכן ושכבה זו תצרוך יותר באופן יחסי.
ואם מתאפשר לשכבה זו לרכוש מוצרים איכותיים המחיר נמוך הרי זה מה שיקרה בפועל....
תוסיף לזה שבתקופה דפלציונית אין שום דחף למהר לרכוש, כי אולי המחירים עוד ירדו.
עופר,oferlaor כתב:רועי,
נדיר מאוד לראות מוצרים שפתאום המחיר הסגולי שלהם עולה (זה קורה לאחרונה לכמה יצרנים בשוק המקרנים, אך בתחום ה-CE זה נדיר למדי)....
זו טעות להשליך מהעבר על העתיד כשהתנאים משתנים בקיצוניות.
זה שמחירי מוצרי אלקטרוניקה רק ירדו לא היה חוק טבע אלא נבע מסיבות מסוימות. בתנאים אחרים לגמרי, ה"חוק" הזה אולי כבר לא יתפוס.
משה