שאלה לגבי קרוס דיגיטלי
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
את הרעיון של BIAMPING אני מכיר ואוהב.
מה שאני לא מבין זה מדוע אני עדיין לא רואה קרוס דיגיטלי שמשולב ב-RC. כלומר, כזה שיש לו הגברות נפרדות וכבלים שונים לכל אחד מהאלמנטים ואשר משתמש ב-RC בשביל ללמוד את היכולות המדוייקות של כל אלמנט ומייצר לו עקומה אידאלית שתייצר את השילוב המושלם בין האלמנטים.
האם זה משהו מסובך טכנית, האם יש מישהו שכבר מייצר דבר כזה, או שזה סתם BRAIN FART מצידי?
מה שאני לא מבין זה מדוע אני עדיין לא רואה קרוס דיגיטלי שמשולב ב-RC. כלומר, כזה שיש לו הגברות נפרדות וכבלים שונים לכל אחד מהאלמנטים ואשר משתמש ב-RC בשביל ללמוד את היכולות המדוייקות של כל אלמנט ומייצר לו עקומה אידאלית שתייצר את השילוב המושלם בין האלמנטים.
האם זה משהו מסובך טכנית, האם יש מישהו שכבר מייצר דבר כזה, או שזה סתם BRAIN FART מצידי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
זה לא ממש מסובך טכנית, ובהזדמנות אולי אכתוב על זה מאמר (דגש על אולי
), העניין הוא שאין לזה ביקוש בקרב רוב המשתמשים, שעדיין מחפשים את "המגבר האולטימטיווי" שידחוף את הרמקולים שלהם, במקום להבין שאפשר גם אחרת.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מצטער שאני מתעלק על השירשור אבל יש לי שאלה,
בקרו פסיבי כמו לדוגמה מה שיש ברמקולים יש חשיבות לרכיבים כבלים\קבלים וכו,
האם בקרוס דיגיטלי עדיין יש חשיבות לרכיבי הקרוס ?
האם אם אני משתמש בכרטיס קול עם תוכנה כקרוס דיגיטלי האם יהיה הבדל עם שימוש בקרוס של Behringer ?
בקרו פסיבי כמו לדוגמה מה שיש ברמקולים יש חשיבות לרכיבים כבלים\קבלים וכו,
האם בקרוס דיגיטלי עדיין יש חשיבות לרכיבי הקרוס ?
האם אם אני משתמש בכרטיס קול עם תוכנה כקרוס דיגיטלי האם יהיה הבדל עם שימוש בקרוס של Behringer ?
המגבר המשולב שלי משתמש ביכולת ה - DSP שלו הן לצורך ביצוע תיקון אקוסטי והן לצורך יצירת מערכת אקטיבית ע"י שרשור למגבר נוסף באמצעות יציאה דיגיטלית או אנלוגית. אין לו יכולות מתקדמות כמו של ה - Deqx בהקשר של תיקון התנהגות הרמקול, אך קיימת גרסה בה מוותרים על יכולת העיבוד הנדרש לצורך התיקון האקסטי לטובת שליטה מפורטת יותר ( באמצעות תוכנת מחשב ) בפרמטרים השונים של רמקול אקטיבי.
בגרסה שלי ניתן לבחור פיצול של האות בתחום 40 – 9999Hz. למרות שחשבתי שקרוסים דיגיטליים כמעט חופשיים ממגבלות כלשהן ( יתכן שאין זה כך - אני לא בקיא בנושא ) , הרי שבגרסה שלי הם מכוונים לדמות מפצלים אנלוגיים מוכרים, והמשתמש יכול לבחור מבין שני סוגי פילטרים : Linkwitz Riley מסדר שני, רביעי או שמיני, או Butterworth מסדר ראשון, שני או רביעי. בגרסה שלי, שאיננה נעזרת במחשב, התפעול קל מאוד מבחינה טכנית. יאיר ודאי מסתייג מ " קופסאות שחורות " אך עבורי המוח הדיגיטלי עושה בתחום ה - RC לפחות עבודה טובה מכפי שאני יכולתי לעשות. עד היום לא השתמשתי ביכולות ה - crossover של המגבר, אך אני מהרהר בכיוון של הוספת סאב, ואינטגרציה שלו למערכת כזו אמורה להיות פשוטה וחלקה.
בגרסה שלי ניתן לבחור פיצול של האות בתחום 40 – 9999Hz. למרות שחשבתי שקרוסים דיגיטליים כמעט חופשיים ממגבלות כלשהן ( יתכן שאין זה כך - אני לא בקיא בנושא ) , הרי שבגרסה שלי הם מכוונים לדמות מפצלים אנלוגיים מוכרים, והמשתמש יכול לבחור מבין שני סוגי פילטרים : Linkwitz Riley מסדר שני, רביעי או שמיני, או Butterworth מסדר ראשון, שני או רביעי. בגרסה שלי, שאיננה נעזרת במחשב, התפעול קל מאוד מבחינה טכנית. יאיר ודאי מסתייג מ " קופסאות שחורות " אך עבורי המוח הדיגיטלי עושה בתחום ה - RC לפחות עבודה טובה מכפי שאני יכולתי לעשות. עד היום לא השתמשתי ביכולות ה - crossover של המגבר, אך אני מהרהר בכיוון של הוספת סאב, ואינטגרציה שלו למערכת כזו אמורה להיות פשוטה וחלקה.
קרוסים כמו ה deqx או ה tact הם דבר פגז, אבל מה לעשות, יקר...
אם היו נותנים לי לבחור בין רמקול רגיל לרמקול + דקס באותו המחיר, הייתי הולך על האחרון.
אם היו נותנים לי לבחור בין רמקול רגיל לרמקול + דקס באותו המחיר, הייתי הולך על האחרון.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא בדקתי, אבל אני מניח שכןmaor_av כתב:אם אני אשתמש בכרטיס קול מקצועי כדוגמת RME שיש לו המרה לאנלוג טובה ,yairf כתב:ההבדל יהיה ברגע שתמיר אותו חזרה לאנלוגי, והברינגר לא ממש חזק בזה. אז לשאלתך - כן, יש חשיבות....
האם לדעתך הוא יכול לשמש כקרוס אקטיבי\דיגיטלי טוב ?...
אני רציתי לקנות מיאיר תמם DEQX והוא הראה לי פתרון אלטרנטיבי מעניין:
LYNX AES16
דוגמא למימוש:
http://pcazeles.perso.cegetel.net/acxo.htm
גם אם הCROSS "זול" - עדיין כל פתרון מלא כזה איננו מיועד לבעלי תקציב מוגבל...
LYNX AES16
דוגמא למימוש:
http://pcazeles.perso.cegetel.net/acxo.htm
גם אם הCROSS "זול" - עדיין כל פתרון מלא כזה איננו מיועד לבעלי תקציב מוגבל...