בעיית עיוות תמונה בסמסונג la40a650 - בגלל ה-100HZ

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64

שליחה

אהלן, אני עומד לפני רכישת מסך LCD. הייתי נעול על ה-40" סדרה 6 של סמסונג (LA40A650).
לאחר מבט מדוקדק בטלוויזיה (כאשר התנגן סרט בלו-ריי), אני וחבריי ראינו כי התמונה מתעוותת עקב תנועה ומהירות לא טבעיים. לאחר חקירה ושיטוט באינטרנט, ראיתי שאנשים מכנים את התופעה הזאת בתור "תופעת המסרק".

גילינו כי לטלוויזיה ישנה טכנולוגיה שנקראת Motion Flow, ובעזרת ה-100HZ הטלוויזיה בעצם "שותלת" פריימים מדומים בין פריים אחד לשני, ובכך גורמת לתנועה חלקה כביכול.
הבעייה היא שהסרט בעצם זז כל כך מהר ולא טבעי, שהדמויות (אחת לכמה שניות) מתעוותות בצורה לא נורמלית וישנה תזוזה לא טבעית של דברים על המסך.
בקיצור, עיוותים שנראים כמו מסרק.
אני חייב לציין שבפעם הראשונה שראיתי את המסך בכלל לא קלטתי את זה, והייתי בטוח שזה המסך הכי טוב בעולם. אדרבא, אפילו המוכר בחנות לא היה מודע לעניין, ורק אחרי שבאתי והערתי לו על זה - הוא פתאום ראה את העניין והסכים איתי.

השאלה היא, מדוע אם כך כולם (פשוט כולם) קונים את המסך הזה? הם לא רואים את העיוותים בטלוויזיה?
ודבר שני, ראיתי שיש אפשרות לקבוע את ה-Motion Flow על ערכים כמו High, Medium, Low, Off וכו'. האם מישהו מכם התנסה בצפייה במצבים אלה? ואיך זה משפיע על התמונה?

תודה לכל המגיבים!

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305

שליחה

אני בעל טלויזיה 46A650 מזה חודשיים .
קשה מאוד להבין מה זה 100 הרץ כשצופים בטלויזיה 50 הרץ במשך שנים רבות לפני זה .
קשה לעין להתרגל לתנועות החלקות שניראים על המסך ובגלל זה התמונה ניראית "יוצאת דופן" עד שהעין מתרגלת .
לי לקח בערך שבוע וחצי עד שהתרגלתי לזה אבל כשאתה מתרגל , אתה מבחין מיד כל מה ש-50 הרץ ולא 100 הרץ , כולל מסך המחשב .
אין שום דבר "מעוות" בתמונה שהטלויזיה הזו מפיקה . אפשרות אחרת שאני יכול לחשוב זה שאולי מקור האות ששודר בטלויזיה היה לא יציב וגרם לבעיית העיוות שראית בחנות .

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

djeuro כתב:אני בעל טלויזיה 46A650 מזה חודשיים .
קשה מאוד להבין מה זה 100 הרץ כשצופים בטלויזיה 50 הרץ במשך שנים רבות לפני זה .
קשה לעין להתרגל לתנועות החלקות שניראים על המסך ובגלל זה התמונה ניראית "יוצאת דופן" עד שהעין מתרגלת .
לי לקח בערך שבוע וחצי עד שהתרגלתי לזה אבל כשאתה מתרגל , אתה מבחין מיד כל מה ש-50 הרץ ולא 100 הרץ , כולל מסך המחשב .
אין שום דבר "מעוות" בתמונה שהטלויזיה הזו מפיקה . אפשרות אחרת שאני יכול לחשוב זה שאולי מקור האות ששודר בטלויזיה היה לא יציב וגרם לבעיית העיוות שראית בחנות .
...
האות דווקא היה מעולה, זה היה סרט בלו-ריי ישירות מהכונן.
אני אנסה לחדד את זה - כאשר ראינו את הסרט נרניה (באחד מהסצינות של הקרב) התנועה על המסך הייתה כל כך מהירה ולא טבעית שאחת לכמה שניות יכלת לראות את הדמויות מתעוותות בזמן שהן זזות. לא הבחנת בדברים האלה בכלל כאשר צפית בסרטי 1080P?

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא , לא שמתי לב לזה וצפיתי בהרבה תכנים , כולל סרטי BLURAY , MKV , טלויזיה HD ואחרים .
יש כמה אפשרויות :
1.הטלויזיה שראית לא היתה תקיה
2.ה-BLURAY שממנו נוגן הסרט לא היה תקין
3.התופעה קיימת אבל עוד לא נתקלתי בה עדיין - אולי בגלל הגדרות שונות

אני חקרתי בעצמי את כל הפורומים האפשריים לגבי הטלויזיה הזו ולא נתקלתי עדיין במה שאתה מכנה " תופעת המסרק" . גם אם קיימת תופעה כזו לדעתי אפשר להעלים אותה דרך הקטנת עוצמת הפיציר Motion Flow או אפילו ביטולו .
אם יש לך לינק עם הסבר יותר מפורט על התופעה שאתה מציין בטלויזיה הזו , אשמח לקבלו .

מאיזה מרחק צפית בטלויזיה כששמת לב לתופעה ?

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

djeuro כתב:לא , לא שמתי לב לזה וצפיתי בהרבה תכנים , כולל סרטי BLURAY , MKV , טלויזיה HD ואחרים .
יש כמה אפשרויות :
1.הטלויזיה שראית לא היתה תקיה
2.ה-BLURAY שממנו נוגן הסרט לא היה תקין
3.התופעה קיימת אבל עוד לא נתקלתי בה עדיין - אולי בגלל הגדרות שונות

אני חקרתי בעצמי את כל הפורומים האפשריים לגבי הטלויזיה הזו ולא נתקלתי עדיין במה שאתה מכנה " תופעת המסרק" . גם אם קיימת תופעה כזו לדעתי אפשר להעלים אותה דרך הקטנת עוצמת הפיציר Motion Flow או אפילו ביטולו .
אם יש לך לינק עם הסבר יותר מפורט על התופעה שאתה מציין בטלויזיה הזו , אשמח לקבלו .

מאיזה מרחק צפית בטלויזיה כששמת לב לתופעה ?
...
במרחק של 2-3 מטר, זה לא רלוונטי, זה היה קיים בכל מרחק..
בקשר להקטנת עוצמת הפיצר של Motion Flow - השאלה היא האם כדאי בכלל לעשות את זה, הרי כל העוצמה וחדות התמונה של ה-650 היא בגלל ה-100HZ וה-Motion Flow... השאלה האם לא כדאי לקנות את ה-610 או ה-550 אם כבר את "מסרס" את ה-650?

ובקשר לתועפת המסרק, אני דיי משוכנע שגם פה באתר ראיתי איזה מאמר על זה... אני אחפש ואפרסם פה.

moshelog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 315

שליחה

JohnnyBoy33 ה650 של סמסונג הוא מסך נהדר .

אבל לפני שאתה מבצע קניה היית ממליץ לך בחום

לבדוק את ה7403 של פיליפס עם טכנולגיית NATURAL MOTION .

וMOTION FLOW בא כמענה לNATURAL MOTION .

לך למקום שמציגים את שניהם תבדוק שהם מחוברים באותו כבל ומשודר אותו תוכן .

אני ראיתי את שניהם ויש הבדל בין שני המסכים .

הNATURAL MOTION פשוט חוויה לעיניים והתנועה שמתקבל מהמסך היא תנועה טבעית .

אגב ה7403 כולל גם 100HZ .

חג שמח ,
moshelog

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אין שום בעיה בסדרה 650 של סמסונג . טלויזיה נפלאה . תסתכלו בפורום AVS שבו יש שרשור עם כ3000 הודעות על הסדרה הזו - כיולים , בדיקות , יתרונות , חסרונות וממש לא נתקלתי באף הודעה שמתארת בעיה כזו .

כמו שכבר אמרתי , לדעתי או שהצופה היה בהלם מאיכות ה-100 הרץ של הטלויזיה או שהבדיקה היתה לא מקצועית .
שמתי לב שבפורום 90% מהמלצות החברים לגבי טלויזיות מתיחסות לסמסונג , פייוניר ופנאסוניק . תחשבו שאתם בעלי חנות ובחנות שלכם יש עוד 20 פירמות של טלויזיות שאתם רוצים למכור אבל הן לא נמכרות בגלל "המפורסמות" . לא הייתם שמים איזו "קטנה" לטלוזיה מפורסמת שנמכרת כמו לחמניות טריות כדי לייצר מהומה נגדה אם הייתם יכולים ?
אני לא אומר שזה המצב בשרשור הזה , אבל נסו לשמוע דיעות גם מפורומים אחרים אם אתם נתקלים בדבר כזה .

Hbar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112

42PY800

שליחה

יש לי 42PY800 כבר שבועיים ואני לא מכבה את ה- 100HZ (אהבתי). לפעמים (די נדיר אבל כבר כמה פעמים) שמתי לב שבנסיון להוסיף פריימים, המנוע מתבלבל ומסיט את הכתוביות כ-10% מסך שמאלה בזמן פנינג מהיר. אולי זו התופעה שאתה מתאר?

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

התופעה אכן קיימת, אך במקרים נדירים מאוד. אני חוויתי את תופעת המסרק כפי שאתה מכנה אותה בתוכן HD דרך ממיר של YES אך בסרטים בתכנים שהם 1080P לא נתקלתי בבעיה.
שמתי לב שהתופעה הזו מתקבלת כאשר המצלמה מצודדת משמאל לימין או להפך, גופים מסויימים מרצדים.
שלא יבינו אותי לא נכון, התופעה הזו נדירה מאוד.

Hbar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112

שליחה

habshush1 כתב:התופעה אכן קיימת, אך במקרים נדירים מאוד. אני חוויתי את תופעת המסרק כפי שאתה מכנה אותה בתוכן HD דרך ממיר של YES אך בסרטים בתכנים שהם 1080P לא נתקלתי בבעיה.
שמתי לב שהתופעה הזו מתקבלת כאשר המצלמה מצודדת משמאל לימין או להפך, גופים מסויימים מרצדים.
...
מחזק את עניין הכיוון, כפי שתארתי אצלי. באיזה מסך מדובר אצלך חבשוש?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש

שליחה

אני בעלים של 46A650. ישנה תופעה של מסרק (לא יודע מאיפה השם הזה אבל... OK) אבל המריחות הזאת מתקיימת רק כאשר ה-DNR והMOTION FLOW פעילים יחד עם הרמה הכי גבוהה.

כאשר ראיתי את התכנים בחנות האיכות של הטלוויזיה הייתה גבוה אבל עדיין היה משהו שהציק לי. ברגע שכיוונתי את המסך ראיתי שאני יכול לשחק בהרבה מאוד הגדרות שונות על מנת לכוון אותו.

לאחר שצפיתי בהגדרות מומלצות בפורום AVS רכשתי את הטלוויזיה הזו ללא היסוס כאשר ראיתי את האיכות שהיא מספקת לאחר כיול נכון.

לצורך העניין אצלי אין מריחות חזקה, לפעמים הMOTION FLOW פועל על LOW או על OFF, יכול להיות שאחרי שאני אתרגל אני יעביר אותו ל-MEDIUM. לגבי שאר ההגדרות, עדיף שתפתח שרשור בפורום מתאים באתר.

אני השוואתי את המסך ל-W4500 של סוני היקר משמעותית ממנו. לאחר הגדרות אופטימליות, מפעם לפעם הסמסונג עברה את האיכות של סוני אבל ה-MOTION FLOW המקביל אצל סוני עשה עבודה בצורה טובה יותר. ממליץ שתראה את סדרת ה-W4500 גם כן.

בסך הכל, יחסית למחיר ששילמתי, אני מרוצה. עלות תועלת גבוה.

asaf2604
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 105

שליחה

איפה נמצא הגדרה המסך לשנות תהMOTION FLOW איפה זה נמצא בהגדרות

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

Hbar כתב:
habshush1 כתב:התופעה אכן קיימת, אך במקרים נדירים מאוד. אני חוויתי את תופעת המסרק כפי שאתה מכנה אותה בתוכן HD דרך ממיר של YES אך בסרטים בתכנים שהם 1080P לא נתקלתי בבעיה.
...
מחזק את עניין הכיוון, כפי שתארתי אצלי. באיזה מסך מדובר אצלך חבשוש?
...

LA40A650

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

טלוש כתב:אני בעלים של 46A650. ישנה תופעה של מסרק (לא יודע מאיפה השם הזה אבל... OK) אבל המריחות הזאת מתקיימת רק כאשר ה-DNR והMOTION FLOW פעילים יחד עם הרמה הכי גבוהה.

כאשר ראיתי את התכנים בחנות האיכות של הטלוויזיה הייתה גבוה אבל עדיין היה משהו שהציק לי. ברגע שכיוונתי את המסך ראיתי שאני יכול לשחק בהרבה מאוד הגדרות שונות על מנת לכוון אותו.

לאחר שצפיתי בהגדרות מומלצות בפורום AVS רכשתי את הטלוויזיה הזו ללא היסוס כאשר ראיתי את האיכות שהיא מספקת לאחר כיול נכון.

לצורך העניין אצלי אין מריחות חזקה, לפעמים הMOTION FLOW פועל על LOW או על OFF, יכול להיות שאחרי שאני אתרגל אני יעביר אותו ל-MEDIUM. לגבי שאר ההגדרות, עדיף שתפתח שרשור בפורום מתאים באתר.

אני השוואתי את המסך ל-W4500 של סוני היקר משמעותית ממנו. לאחר הגדרות אופטימליות, מפעם לפעם הסמסונג עברה את האיכות של סוני אבל ה-MOTION FLOW המקביל אצל סוני עשה עבודה בצורה טובה יותר. ממליץ שתראה את סדרת ה-W4500 גם כן.

...
דבר ראשון, מה זה DNR?
ותראה, בכלליות הגעתי למסקנה שאכן שיטת ה-Motion Flow מיושמת בצורה קצת בעייתית בסנסונג החדשות, אבל עם כיול נכון אפשר להגיע לתוצאות טובות. מעניין שסופסוף מישהו מבין ומכיר את התופעה שעליה דיברתי.
בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני כנראה אקנה את המסך הזה, ופשוט אכייל את ה-Motion Flow שונה לכל סוג תוכן בטלוויזיה (ממיר HD, סרטי 1080P, ספורט, טבע).

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

JohnnyBoy33 כתב:
טלוש כתב:אני בעלים של 46A650. ישנה תופעה של מסרק (לא יודע מאיפה השם הזה אבל... OK) אבל המריחות הזאת מתקיימת רק כאשר ה-DNR והMOTION FLOW פעילים יחד עם הרמה הכי גבוהה.

...
דבר ראשון, מה זה DNR?
ותראה, בכלליות הגעתי למסקנה שאכן שיטת ה-Motion Flow מיושמת בצורה קצת בעייתית בסנסונג החדשות, אבל עם כיול נכון אפשר להגיע לתוצאות טובות. מעניין שסופסוף מישהו מבין ומכיר את התופעה שעליה דיברתי.
בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני כנראה אקנה את המסך הזה, ופשוט אכייל את ה-Motion Flow שונה לכל סוג תוכן בטלוויזיה (ממיר HD, סרטי 1080P, ספורט, טבע).
...
(Y)

DNR = DIGITAL NOISE REDUCTION

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מעניין מאוד מה שכתוב בשרשור הזה ... מעניין , כי אני לא נתקלתי בתופעה הזו או שאולי נתקלתי וממש לא שמתי לב אליה .
זה משהו שבאמת שמים לב בקלות ?
בגדול לא עשיתי שום כיול מיוחד למסך , רק שיניתי קצת את החדות ואת הקונטרסט אבל ה-MOTION FLOW נשאר אצלי דלוק ואפילו נדמה לי על HIGH ואין שום זכר לתופעה הזמוזכרת כאן .
זה קורה בכל התכנים ? בסוג מסויים של תכנים ? יכול להיות שלא בכל המסכים \ גדלים יש את התופעה ?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

djeuro כתב:מעניין מאוד מה שכתוב בשרשור הזה ... מעניין , כי אני לא נתקלתי בתופעה הזו או שאולי נתקלתי וממש לא שמתי לב אליה .
זה משהו שבאמת שמים לב בקלות ?
בגדול לא עשיתי שום כיול מיוחד למסך , רק שיניתי קצת את החדות ואת הקונטרסט אבל ה-MOTION FLOW נשאר אצלי דלוק ואפילו נדמה לי על HIGH ואין שום זכר לתופעה הזמוזכרת כאן .
זה קורה בכל התכנים ? בסוג מסויים של תכנים ? יכול להיות שלא בכל המסכים \ גדלים יש את התופעה ?
...
הי,
אצלי המסך כמו שלך, והתופעה קיימת כאשר המעבד מתאמץ יותר מהרגיל. זה קורה כאשר ה-MOTION FLOW על HIGH כולל הDNR, זה גם תלוי עד כמה גבוה אתה שם את החדות של המסך.

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טלוש ,
מה הסיבה לשים את MOTION FLOW על HIGH כשההגדרה הזו באה כ-MEDIUM ישירות מהקופסא ?
בכל מקרה אני שם את זה על LOW .

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

djeuro כתב:טלוש ,
מה הסיבה לשים את MOTION FLOW על HIGH כשההגדרה הזו באה כ-MEDIUM ישירות מהקופסא ?
בכל מקרה אני שם את זה על LOW .
...
גם אצלי זה על LOW או על OFF אבל כאשר עשיתי ניסויי הגדרות עם הטלויזיה אז ראיתי שהתופעה המדוברת קיימת כאשר החדות, ה-DNR והMOTION FLOW כולם על הגדרות גבוהות.
אני מנחש כאן, אבל לדעתי המעבד מתאמץ יתר על המידה כאשר ההגדרות הרשומות מתאחדות.

asaf2604
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 105

שליחה

אם תשימו אותו על LOW אז לא יהיה בעיה תמונה כזאת לא ראיתי באף טלויזיה אני ממש מרוצה ממנה היום כיילתי אותה משהו בסט

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”