אני מקווה שאשתלב פה, ואם אוכל אעזור לאחרים, יש לי ידע טוב במיחשוב, מערכות הפעלה, חומרה ותיכנות.
לבעיה:
רכשתי מסך חדש מסוג LCD של טושיבה מדגם 32AV500.
בנוסף, קניתי כבל VGA באורך 7 מטר (מסוכך עם בלונים ב2 הקצוות כמובן) כדי שאוכל לראות את המחשב בטלויזיה באיכות מיטבית.
חיברתי את המחשב, רואים נפלא וברור חבל על הזמן גם היחס נשמר פחות או יותר. (רזולוציה 1366X768)
הבעיה היא שקיימים פסים שקופים כאלה שנעים בקצב קבוע במסך הטלוזיה. אני בטוח שאתם מכירים את התופעה הזאת.
הכבל מחובר למחשב נייח עם מתאם DVI ל VGA. את המתאם חיברתי לכרטיס (8800GT) ואל המתאם את כבל הVGA. יש לציין שהפסים המופיעים כשהטלוויזיה במצב PC, חלשים וכמעט אינם נראים לעין והם לא מפריעים לי בכלל. הבעיה היא בצפייה בטלוויזיה.
במצב AV1 (ממיר של YES), הפסים מופיעים באופן מטריד ומעצבן. הם מודגשים יותר ומפריעים יותר לצפיה.
בהתחלה לא העלתי על הדעת שקיים קשר בין התופעה לVGA. אבל כניתקתי את כבלה VGA הפסים נעלמו לחלוטין.
לאחר בדיקה עם מחשב נייד, הבנתי שהבעיה אינה בכבל או בטלוויזיה, אין כלל פסים כשהכבל מחובר למחשב הנייד. רק כאשר הוא מחובר למחשב הנייח הפסים מופיעים.
אני כבר מיואש ולא יודע מה לעשות. אצטרך לנתק את הכבל כל פעם שארצה לצפות בטלוויזיה וזה לא נוח כי אין לי גישה נוחה אליו. רציתי שזה יהיה קבוע.
(גם כשהמחשב כבוי, מופיעים פסים בצפייה בטלוויזיה. כלומר אני צריך לנתק את הכבל מהמחשב..)
אני לא יודע מה יש במחשב הזה שגורם להפרעות הנ"ל.
לכן אני פונה אליכם מומחים
כיצד אוכל לטפל בבעיה?
תודה וחג חנוכה שמח לכם!