האם להשאיר את המגבר דולק כל הזמן?
שלום,
יש לי מגבר ק"ב שאין לו מצב STANDBY , כלומר, או שהוא דולק או שהוא כבוי.
המגבר הוא טרנזיסטורי.
קיבלתי המלצה להשאיר אותו דולק כל הזמן 24 שעות ביממה (למעט במקרים שבהם אין מישהו בבית).
הסיבה להמלצה הזו היא שכיבוי והדלקה תכופים עלולים לפגוע בטרנזיסטורים.
האם זה נכון?
האם התשובה תשתנה אם יש מדי פעם נפילות מתח?
תודה
ארז
יש לי מגבר ק"ב שאין לו מצב STANDBY , כלומר, או שהוא דולק או שהוא כבוי.
המגבר הוא טרנזיסטורי.
קיבלתי המלצה להשאיר אותו דולק כל הזמן 24 שעות ביממה (למעט במקרים שבהם אין מישהו בבית).
הסיבה להמלצה הזו היא שכיבוי והדלקה תכופים עלולים לפגוע בטרנזיסטורים.
האם זה נכון?
האם התשובה תשתנה אם יש מדי פעם נפילות מתח?
תודה
ארז
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כיבוי והדלקה אינם פוגעים בטרנזיסטורים.
מאידך, מגברים ברמת איכות גבוהה נשמעים במיטבם כאשר הם לאחר פעולה של מספר שעות, או אפילו יממה. מגברים באיכות גבוהה – זה לא כולל את מרבית הרסיברים לקולנוע ביתי.
אם למגבר שלך אין מצב המתנה (Stand-by) – סביר להניח שהוא נועד להישאר דלוק כל הזמן, או מרבית הזמן.
.
מאידך, מגברים ברמת איכות גבוהה נשמעים במיטבם כאשר הם לאחר פעולה של מספר שעות, או אפילו יממה. מגברים באיכות גבוהה – זה לא כולל את מרבית הרסיברים לקולנוע ביתי.
אם למגבר שלך אין מצב המתנה (Stand-by) – סביר להניח שהוא נועד להישאר דלוק כל הזמן, או מרבית הזמן.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשמע - דוד שלי - שהוא מכור לעניין משאיר גם את המגבר דלוק - וגם את המוזיקה 24 שעות
נדמה לי שגם אצל מרטין המגבר עצמו לא מכובה
הכי פשוט - עושים ניסוי - ואם זה באמת נשמע לך יותר טוב - לך על זה
אני אישית - חושב שזה בזבוז חשמל לעומת מה שמרגישים מזה -
כל השאלה היא עד כמה אתה אודיופיל - אבל אני משער שאם קנית מגבר כזה - כנראה שאת אודיופיל.
נדמה לי שגם אצל מרטין המגבר עצמו לא מכובה
הכי פשוט - עושים ניסוי - ואם זה באמת נשמע לך יותר טוב - לך על זה
אני אישית - חושב שזה בזבוז חשמל לעומת מה שמרגישים מזה -
כל השאלה היא עד כמה אתה אודיופיל - אבל אני משער שאם קנית מגבר כזה - כנראה שאת אודיופיל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
יש מכשירים שבפירוש לא רצוי לכבות ולהדליק כי זה מקצר את חייהם.
מגבר, כך אני חושב, יגרום יותר נזק בבזבוז אנרגיה מתועלת כשהוא דלוק סתם ככה לעומת איזה רווח מזערי שתקבל באריכות חיים (אם בכלל).
מגבר, כך אני חושב, יגרום יותר נזק בבזבוז אנרגיה מתועלת כשהוא דלוק סתם ככה לעומת איזה רווח מזערי שתקבל באריכות חיים (אם בכלל).
תודה למגיבים.
אני מניח שאצלי זה לא המקרה של אודיופיליות יתרה.
ההתלבטות היא בשמירה על המגבר לעומת בזבוז אנרגיה.
יש שיקול נוסף שיכול/צריך להשפיע - נפילות מתח באדיבותה של חברת החשמל, שלצערי, קורה בתדירות תכופה מדי בחורף.
איך זה משנה את ההמלצה, אם בכלל?
בהתייחס להערה של עופר - "יש מכשירים שבפירוש לא רצוי לכבות ולהדליק כי זה מקצר את חייהם", מדובר במגבר של וינסנט דגם 382 SV .
תודה
ארז
אני מניח שאצלי זה לא המקרה של אודיופיליות יתרה.
ההתלבטות היא בשמירה על המגבר לעומת בזבוז אנרגיה.
יש שיקול נוסף שיכול/צריך להשפיע - נפילות מתח באדיבותה של חברת החשמל, שלצערי, קורה בתדירות תכופה מדי בחורף.
איך זה משנה את ההמלצה, אם בכלל?
בהתייחס להערה של עופר - "יש מכשירים שבפירוש לא רצוי לכבות ולהדליק כי זה מקצר את חייהם", מדובר במגבר של וינסנט דגם 382 SV .
תודה
ארז
ramkol,
היבואן אישר לי להשתמש בטיימר (כמו של דוד חשמלי) על מנת שהמכשיר ייכבה אוטומטית בלילה (במקום להשאיר אותו דולק עד הבוקר).
אני מניח שאם היה סבור שלא רצוי לכבות אותו (בגלל המאוורר או מכל סיבה אחרת) אז היה אומר, לא?
ארז
היבואן אישר לי להשתמש בטיימר (כמו של דוד חשמלי) על מנת שהמכשיר ייכבה אוטומטית בלילה (במקום להשאיר אותו דולק עד הבוקר).
אני מניח שאם היה סבור שלא רצוי לכבות אותו (בגלל המאוורר או מכל סיבה אחרת) אז היה אומר, לא?
ארז
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
ארז,
בהמשך למה שכתבתי לך בפרטי אוסיף שמגבר דלוק שלא עוסק בהגברה בפועל צורך לא יותר מ-20W שזה גרושים.
לא בכדי היצרן בחר לא לכלול מצב סטנד-ביי.
הרסיבר שלי לא היה מכובה רגע בשבע השנים האחרונות אלא מתי שאני בנסיעות.
הייתי מיעץ לך לכבות אותו למשך כמה שעות ולהשוות את האיכות שלו על ההתחלה ולאחר שעה רצופה. לדעתי תבחין בהבדל מהותי.
בהמשך למה שכתבתי לך בפרטי אוסיף שמגבר דלוק שלא עוסק בהגברה בפועל צורך לא יותר מ-20W שזה גרושים.
הייתי מיעץ לך לכבות אותו למשך כמה שעות ולהשוות את האיכות שלו על ההתחלה ולאחר שעה רצופה. לדעתי תבחין בהבדל מהותי.
תודה על הרעיון - שווה ניסיון.danlior כתב:ארז,
הייתי מיעץ לך לכבות אותו למשך כמה שעות ולהשוות את האיכות שלו על ההתחלה ולאחר שעה רצופה. לדעתי תבחין בהבדל מהותי....
האמת שהצריכה של ה 20W לא ממש מטרידה אותי.
מטריד אותי יותר נפילות המתח שמתרחשות בתדירות גבוהה מדי.
האם כיבוי של המגבר כתוצאה מנפילת מתח והדלקתו באופן מיידי (הזרם מתייצב תוך שניות) לא עלולה לגרום לנזק חמור יותר ? להבנתי הספק כוח בסכנה רצינית....
כמו כן, יש נטייה תמוהה של אנשי הבית להפעיל כל מכשיר חשמלי שהם נתקלים בו ואם זה בו-זמנית אז בכלל מצוין...
זה יוצר מעת לעת נפילות מתח נוספות (מה לעשות, אין לי תחנת כוח בבית...)
אגב,
אני אתקין בלוח החשמל את המשגוחן. האם זה משנה את המצב לעניין המגבר?
ארז
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אתה צריך קודם כל לשים ציוד שלך על קווי חשמל נפרדיםארז_וחני כתב:תודה על הרעיון - שווה ניסיון.danlior כתב:ארז,
הייתי מיעץ לך לכבות אותו למשך כמה שעות ולהשוות את האיכות שלו על ההתחלה ולאחר שעה רצופה. לדעתי תבחין בהבדל מהותי....
האמת שהצריכה של ה 20W לא ממש מטרידה אותי.
מטריד אותי יותר נפילות המתח שמתרחשות בתדירות גבוהה מדי.
האם כיבוי של המגבר כתוצאה מנפילת מתח והדלקתו באופן מיידי (הזרם מתייצב תוך שניות) לא עלולה לגרום לנזק חמור יותר ? להבנתי הספק כוח בסכנה רצינית....
כמו כן, יש נטייה תמוהה של אנשי הבית להפעיל כל מכשיר חשמלי שהם נתקלים בו ואם זה בו-זמנית אז בכלל מצוין...
זה יוצר מעת לעת נפילות מתח נוספות (מה לעשות, אין לי תחנת כוח בבית...)
אגב,
אני אתקין בלוח החשמל את המשגוחן. האם זה משנה את המצב לעניין המגבר?
ארז...
באתר שלהם יש טלפונים של הנציגים שלהם בכל מדינה.Joshua_G כתב:שמעת על טלפון?...
אני יכול לנסות להתקשר לנציג בארה"ב או בכל מדינה אחרת.
עושה רושם שהיצרן לא רוצה שלקוחות סופיים יתקשרו אליו בכל צורה שהיא אלא רק הסוכנים שלו.
ארז