מישהו יכול להסביר לאדם בור ועם הארץ בפלזמות את התופעות הבאו?
רכשתי פלזמה TH42PV8. פתחתי את הקופסא, חיברתי, עשיתי הרצה קצרה. איכות תמונה מעולה. החלטתי לחבר את המחשב לפלזמה. חיברתי דרך כבל VGA עממי וגיליתי דבר מאד מעניין. בעצם שני דברים מעניינים. אשמח אם מישהו יוכל להסביר:
א. הטלוויזיה יכולה לעבוד על רזולוציה 1366X768. מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל פלזמה עם רזולוציה טבעית 1024X768 יכולה להציג אות ברזולוציה 1366X768 דרך חיבור VGA?
ב. בדקתי עם סרט 1080P, האלמנט החמישי ועל 1366X768 זה מסך רחב אמיתי. ולא רק זה גם הטקסט בשולחן עבודה נראה חד למדי (יש לי בסיס להשוואה חיברתי את המחשב ל-LCD 32 גם של פנסוניק שעוברת עכשיו לחדר השינה) התמונה בסרט פשוטה מדהימה, מתעלה בכל פרמטר על התמונה ב-LCD 32 שקניתי לחדר השינה. אז מה זה כל הקשקשת הזאת שפלזמה לא כל כך מתאימה לתוכן HD? מתאימה בריבוע. אני אזמין את החברים מהעבודה לצפות בפלזמה ואוכיח להם שגם פלזמה עממית מתמודדת נהדר עם תוכן HD, אפילו יותר טוב מ-LCD.
בכלל, ירדה אבן מהלב. כל כך פחדתי שיהיו בעיות בחיבור המחשב לפלזמה. סה"כ מאד מרוצה מהרכישה. גם קיבלתי טלוויזיה חמה מפס היצור. על המדבקה רשום נוב' 08.
א. הטלוויזיה יכולה לעבוד על רזולוציה 1366X768. מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל פלזמה עם רזולוציה טבעית 1024X768 יכולה להציג אות ברזולוציה 1366X768 דרך חיבור VGA?
ב. בדקתי עם סרט 1080P, האלמנט החמישי ועל 1366X768 זה מסך רחב אמיתי. ולא רק זה גם הטקסט בשולחן עבודה נראה חד למדי (יש לי בסיס להשוואה חיברתי את המחשב ל-LCD 32 גם של פנסוניק שעוברת עכשיו לחדר השינה) התמונה בסרט פשוטה מדהימה, מתעלה בכל פרמטר על התמונה ב-LCD 32 שקניתי לחדר השינה. אז מה זה כל הקשקשת הזאת שפלזמה לא כל כך מתאימה לתוכן HD? מתאימה בריבוע. אני אזמין את החברים מהעבודה לצפות בפלזמה ואוכיח להם שגם פלזמה עממית מתמודדת נהדר עם תוכן HD, אפילו יותר טוב מ-LCD.
בכלל, ירדה אבן מהלב. כל כך פחדתי שיהיו בעיות בחיבור המחשב לפלזמה. סה"כ מאד מרוצה מהרכישה. גם קיבלתי טלוויזיה חמה מפס היצור. על המדבקה רשום נוב' 08.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם הגדרת רזולוציה של 1366x768 ביציאת ה-VGA של המחשב, אז הטלוויזיה שלך עושה Downscaling לרזולוציה 1024x768 שהיא הרזולוציה הטבעית שלה.
ולגבי תכני HD - אף אחד לא אמר שפלזמה לא טובה. יש להשוות דגמים ספציפיים ולא להשוות את הטכנולוגיה. ישנם מסכי LCD שיציגו HD טוב יותר מהמסך שלך...
ולגבי תכני HD - אף אחד לא אמר שפלזמה לא טובה. יש להשוות דגמים ספציפיים ולא להשוות את הטכנולוגיה. ישנם מסכי LCD שיציגו HD טוב יותר מהמסך שלך...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
Lev-27,
במחשב (ליתר דיוק ב-WINDOWS) פיקסלים אמורים להיות ריבועיים. לכן כשנתקלים במצב שבו הפיקסלים אינם ריבועיים, הוא יעוות את התמונה ולכן 1366X768 זו פשרה הטובה ביותר (אם זה אפשרי, כי לא תמיד המסכים תומכים).א. הטלוויזיה יכולה לעבוד על רזולוציה 1366X768. מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל פלזמה עם רזולוציה טבעית 1024X768 יכולה להציג אות ברזולוציה 1366X768 דרך חיבור VGA?...
אם ראית קשקשת כזו ברשת אז זה לא היה אצלנו...ב. אז מה זה כל הקשקשת הזאת שפלזמה לא כל כך מתאימה לתוכן HD?...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לב היקר -
כל הדיבורים, כל ההצעות, הערות והארות נגמרות בסופו במקום אחד - אצל המשתמש
ומה שאני אומר - אם אתה חושב שרואים מצוין, אם אתה מאושר - זה מה שחשוב!
תהנה ותסיים בזה.
הכל תלוי ברמת הניסיון והידע שיש לך.
אם קראת את המאמר של עופר על ה-5090 - ברור שהוא - עם הניסיון הרב מאוד מתקשה למצוא מכשיר שישביע את רצונו - ולקח זו זמן רב עד אשר מצא והחליט - תודה לאל - לרובנו המצב יותר פשוט.
תתחדש ותהנה!
כל הדיבורים, כל ההצעות, הערות והארות נגמרות בסופו במקום אחד - אצל המשתמש
ומה שאני אומר - אם אתה חושב שרואים מצוין, אם אתה מאושר - זה מה שחשוב!
תהנה ותסיים בזה.
הכל תלוי ברמת הניסיון והידע שיש לך.
אם קראת את המאמר של עופר על ה-5090 - ברור שהוא - עם הניסיון הרב מאוד מתקשה למצוא מכשיר שישביע את רצונו - ולקח זו זמן רב עד אשר מצא והחליט - תודה לאל - לרובנו המצב יותר פשוט.
תתחדש ותהנה!