ערב עצוב לי...
מת לי הפופקורן בן חודשיים בלבד.
קודם הסאונד הפסיק לעבוד, לאחר מכן עלה ריח שרוף ואז בא העשן.
ישר נותק המכשיר ופתחתי אותו לראות מה קורה בפנים התוצאה בתמונה המצורפת.
יש למישהו מושג מה זה אותו איזור שנשרף?
למישהו יש ניסיון עם מכשיר מקולקל שהוזמן מחו"ל דרך אתר פופקורן?
האחריות שווה משהו?
שווה לשלוח לחו"ל לתיקון?
אנא העניקו עזרה ותשובות....
אני אובד עיצות ומתאבל על המכשיר אליו נקשרתי כל כך בחודשיים קצרים.
להערכתי זה לא קשור להתחממות יתר...
אני חושב שזה מעבד הסאונד, מאחר והתופעה הראשונה היתה היעלמות הסאונד. ואז המעבד הזה החל להתחממם וממנו יצא העשן.
מישהו פה יכול לאשר או לתקן את הערכתי או הערכתו של דיזינגוף?
לא מעודד, אני יודע. משלוח מכשיר כזה לחו"ל להחלפה במסגרת האחריות אם נרכש בחו"ל זה עסק לא זול. אני מניח שרכשת אותו בחו"ל בשל המחיר האטרקטיבי לעומת המחיר בארץ. הקניה בחו"ל לצורך חיסכון מלווה צמיד בסיכון של תקלה במסגרת האחריות. כל השינוע וההוצאות הנלוות הן בד"כ על הלקוח ולכן זה לא משתלם. קניה בחו"ל זה סיכוי של חיסכון בכמה שקלים וסיכון התקלה במסגרת האחריות.
תנסה לברר מי היבואן של המכשיר בארץ ואולי בטוב ליבו יוכל לסייע לך בתיקון (אולי תמורת תשלום). אני מסופק אם בכלל מתקנים את הכרטיס - פשוט מחליפים.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
החלפת רכיבים שיש על הלוח לא נעשית בפשטות של הלחמת מלחם ודרושה לכך תחנת עבודה מיוחדת. העבודה מן הסתם תהיה יקרה כי מעבדה כזאת אינה נמצאת בכל פינת רחוב. רכיבי SMT, BGA, LGA ו-QFN לא מולחמים ומוסרים בעזרת מלחם רגיל ודרושה לכך מיומנות וציוד מתאים. זאת בעצם הסיבה שמחליפים לוח לחדש ולא מתעסקים עם תיקון. בייצור המוני יש לרכיבים הללו יתרון עצום בשל פעולת ההלחמה האוטומטית שהיא זולה לעין ערוך מפעולת הלחמה ידנית. זאת בצד עוד מספר יתרונות שלא כנס אליהם.
לדעתי היבואן אולי יתקן ובעצם יחייב אותך במחיר לוח חדש (והוא יהיה חדש). אני לא יודע אם במצב כזה לא עדיף לרכוש מכשיר חדש.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תודה חבר'ה... עכשיו אני באמת מעודד ואופטימי...
זיו אני מניח ש-katalanh התכוון אליך שאולי תוכל לעזור לי.
לפנות אליך פה או בפרטי?
לא יזיקו קצת טיפים לגבי התהליך עצמו וביצועו במיוחד אם מישהו כבר התנסה בכך.
אני נשבע לך, אני מכיר משהו שהצליח לפרק BGA עם BLOWER... ולהרכיב חזרה אחד חדש ואפילו עבד אחר כך.
...
מצוין, אבל זאת לא הדרך. אני רק יכול לומר בקווים כלליים שפעולה כזאת עלולה להשפיע באופן דרמטי על אורך חיי הרכיב המולחם והרכיבים הסמוכים לו. כדי להסיר ולהלחים רכיב כזה יש לפעול לפי פרופיל טמפרטורה מבוקר חום, מיקום וזמן כדי לשמור על אמינות הרכיב והרכיבים השכנים. גם אם הרכיב הולחם בהצלחה עם BLOWER ופועל כשורה, אני כמעט משוכנע מעבר לכל ספק שהטמפרטורה לא היתה מבוקרת וזמן ההשהיה בטמפרטורת הנתך לא היתה תקנית וסיכוי גדול שהרכיב החדש "הזדקן" בכך וכך שנים. למה שאני מציין יש סימוכין אצל יצרני הרכיבים והלוחות ומניסיון אישי "קצר ימים". בדפי הנתונים של הרכיב מופיעה בדרך כלל ההנחיה על פי איזה פרופיל טמפרטורה ניתן להלחים את הרכיב. אבל, לעתים תיקון "חובבני" עם BLOWER גם עובד ואני מקווה שזה המקרה. אין לי כוונה "לשמוח לאיד".
חנן,
תחי המחרשה !!!
chalmh
ברור... אני לא הצעתי את זה כשיטה בדוקה אלא סתם כקוריוז... רגע של צורך חייב פעילות מיוחדת וזה נעשה זה הכל.
לגבי כל תהליכי הייצור הנאותים... אני מכיר אותם ובהחלט אתה צודק.
שוב תודה לכל המגיבים.
אני כרגע נמצא איתם בדיון על מצבו של המכשיר,
והם שאלו אותי את הדבר הבא:
Before issue you RMA, will the power supply unit able to function? Can the network LED able to light up?
לא ברור לי למה הכוונה ב-RMA, מישהו יודע מה בעצם הם שואלים פה?
תודה
rma זה return mechansim משהו, בקיצור מנגנון החזרה ותיקון של מוצא תקול.
הם רוצים לראות שהבעיה היא בנגן ולא בספק כוח שלו, תבדוק שהנורות בכלל נדלקות וזה לא מקרה של ספק כוח דפוק, במקרה שאתה לא יודע אתה יכול לקפוץ למישהו שיש לו פופקורן ולראות אם המכשיר נדלק עם הספק שלו.