רסיבר עם חיבור HDMI

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
fancier פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכל חברי הפורום.

בכוונתי לשדרג את המגבר שלי לרסיבר חדש מכיוון שהנוכחי כבר ישן ואין לו אפילו תמיכה ב-DTS.
יש לי מזרים מדיה ובלו-ריי ויש לי בעיה לשמוע רוב הסרטים. ולפני כן אני צריך את עזרתכם באיזה דגם לבחור.
אני לא מצליח להבין האם יש צורך לקנות רסיבר עם חיבורים HDMI. הרי אני מחבר מזרים מדיה ישירות לטלויזיה ב-HDMI ואודיו דרך חיבור אופטי למגבר. כנ"ל DVD ובלו-ריי.
מה זה בדיוק נותן חוץ מחיסכון בכבלים?

תודה רבה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

fancier כתב:שלום לכל חברי הפורום.

בכוונתי לשדרג את המגבר שלי לרסיבר חדש מכיוון שהנוכחי כבר ישן ואין לו אפילו תמיכה ב-DTS.
יש לי מזרים מדיה ובלו-ריי ויש לי בעיה לשמוע רוב הסרטים. ולפני כן אני צריך את עזרתכם באיזה דגם לבחור.
אני לא מצליח להבין האם יש צורך לקנות רסיבר עם חיבורים HDMI. הרי אני מחבר מזרים מדיה ישירות לטלויזיה ב-HDMI ואודיו דרך חיבור אופטי למגבר. כנ"ל DVD ובלו-ריי.
מה זה בדיוק נותן חוץ מחיסכון בכבלים?

תודה רבה.
...
מאפשר לך להנות מפורמטי הסאונד החדשיםDD-HD ו DTS-HD , שמפוענחים ברסיבר ויכולים להגיע אליו רק דרך חיבור HDMI 1.3 .

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

+ יכול לעשות UPSCALING (תלוי במגבר) ל VIDEO.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

אתה זקוק לרסיבר בעל כניסות ויציאות HDMI וכן תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.
דגם מומלץ הוא Harman Kardon AVR 255 .

.
בברכה,
יהושע גומא

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

הרעיון המרכזי מאחורי רסיבר בעל כניסות מרובות ב HDMI הוא לפני הכל מיתוג למוצרים השונים.
נניח שאתה מוכן להסתפק בכניסה אופטית
ונניח שבטלויזיה שלך יש 3/4 כניסות HDMI. כל מעבר בין מכשיר - מצריך החלפה גם ברסיבר וגם בטלויזיה לערוץ המתאים.
ובטח יש גם איזה ממיר - ואז זה עוד חיבור

הרעיון ברסבירים החדישים שהם גם עושים UPCONVERSION - כלומר לא משנה איזה אות/מאיזה כניסה אתה מכניס לו - נגיד קומפוזיט מהממיר - הכל יצא דרך הHDMI - דהיינו - מהרסיבר לטלויזיה יהיה לך בדיוק כבל אחד בודד של HDMI - בטלויזיה - לא תצטרך לגעת גם אם תקנה עוד איזה מוצר - סתם נניח HTPC - מחברים לרסיבר וסיימנו את הסיפור.

מה שעוד כמובן - תמיכה בפורמטי האודיו החדשים - אפשרית כיום בעיקר דרך HDMI 1.3 (ותיאורטית דרך יציאות אנלוגיות 7.1- אבל נראה לי שזה עוד לא ממש מיושם בנגנים השונים)

רצוי אולי שתרשום איזה מזרימדיה ונגן בלוריי יש לך - בשביל לבדוק אם יש להם בכלל תמיכה בפורמטים החדשים - למרות שגם אם לא - היום לא הייתי משקיע ברסיבר ללא תמיכה - אלא אם באמת יש לך איזה בעייה כספית.

אבל מה שבטוח - לקחת היום רסיבר שעושה UPCONVERSION זה מאסט!

ל FALCON - תחפש בכל ביקורות הרסיברים - ותמצא לי איזה רסיבר אחד - שבאמת נותן איכות UPSCALE טובה ותודיע לי.

fancier פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

lawpower כתב:הרעיון המרכזי מאחורי רסיבר בעל כניסות מרובות ב HDMI הוא לפני הכל מיתוג למוצרים השונים.
נניח שאתה מוכן להסתפק בכניסה אופטית
ונניח שבטלויזיה שלך יש 3/4 כניסות HDMI. כל מעבר בין מכשיר - מצריך החלפה גם ברסיבר וגם בטלויזיה לערוץ המתאים.
ובטח יש גם איזה ממיר - ואז זה עוד חיבור

הרעיון ברסבירים החדישים שהם גם עושים UPCONVERSION - כלומר לא משנה איזה אות/מאיזה כניסה אתה מכניס לו - נגיד קומפוזיט מהממיר - הכל יצא דרך הHDMI - דהיינו - מהרסיבר לטלויזיה יהיה לך בדיוק כבל אחד בודד של HDMI - בטלויזיה - לא תצטרך לגעת גם אם תקנה עוד איזה מוצר - סתם נניח HTPC - מחברים לרסיבר וסיימנו את הסיפור.

מה שעוד כמובן - תמיכה בפורמטי האודיו החדשים - אפשרית כיום בעיקר דרך HDMI 1.3 (ותיאורטית דרך יציאות אנלוגיות 7.1- אבל נראה לי שזה עוד לא ממש מיושם בנגנים השונים)

רצוי אולי שתרשום איזה מזרימדיה ונגן בלוריי יש לך - בשביל לבדוק אם יש להם בכלל תמיכה בפורמטים החדשים - למרות שגם אם לא - היום לא הייתי משקיע ברסיבר ללא תמיכה - אלא אם באמת יש לך איזה בעייה כספית.

אבל מה שבטוח - לקחת היום רסיבר שעושה UPCONVERSION זה מאסט!

ל FALCON - תחפש בכל ביקורות הרסיברים - ותמצא לי איזה רסיבר אחד - שבאמת נותן איכות UPSCALE טובה ותודיע לי.
...
תודה רבה על כל התגובות.
יש לי מזרים מדיה של WDTV ובלו-ריי של PS3.
אז מה שאני מבין כדאי לקנות רסיבר שיודע לעשות UPCONVERSION ויש לו את HDMI 1.3
האם יש לך המלצות לדגמים מסויימים?
אודה לעזרה.

תודה רבה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #7 

אני מנחש שתכף ישאלו אותך לגבי התקציב :) לפני שתקבל תשובה. וגם איזה רמקולים יש לך.

לי יש Onkyo 606 ואני די מרוצה. (למרות שספיציפית מה Upconversion) שלו אני פחות מרוצה.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

fancier כתב: האם יש לך המלצות לדגמים מסויימים?
...
כבר ניתנה המלצה: Harman Kardon AVR 255 .

.
בברכה,
יהושע גומא

fancier פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

שבלול כתב:אני מנחש שתכף ישאלו אותך לגבי התקציב :) לפני שתקבל תשובה. וגם איזה רמקולים יש לך.

לי יש Onkyo 606 ואני די מרוצה. (למרות שספיציפית מה Upconversion) שלו אני פחות מרוצה.
...
אז אני אקדים את השאלות ואגיד שיש לי רמקולים Wharfedale Modus One-Six.
והתקציב שלי עד 3000 ש"ח.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

עליך לנסות כל רסיבר מיועד עם הרמקולים שלך.

.
בברכה,
יהושע גומא

fancier פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

רציתי להתייעץ האם Denon 1909 יכול להתאים לי?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”