עזרה בשחזור תקליטים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
royman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
למי אין תקליטים ששמע בילדותו (טוב, לפחות אלו שנולדו לפני שנות השמונים...) ומת להשמיע לדורות הבאים??
האם מישהו יודע כיצד, איפה וכמה עולה לשחזר תקליטים קצת שרוטים (עדין אפשר לשמוע אותם מלבד כמה גליצ'ים) ולהעביר את תוכנם למדיה אלקטרונית (CD למשל)?

תודה
רועי

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

"לשחזר" במובן של לשקם, כלומר להוציא מהם את השריטות? שכח מזה. אי אפשר לבטל שריטות על תקליטים. בקשר להקלטתם ל-CD למשל, אתה יכול לעשות את זה בעצמך באמצעות מחשב עם צורב דיסקים, או בעזרת צורב דיסקים יעודי למערכת סטריאו (יקר יותר, אבל קל לשימוש ונותן תוצאות איכותיות יותר). ככל שמספר התקליטים גבוה יותר, לדעתי זה מעלה את כדאיות העבודה העצמית. אם אתה לא מתעקש על מדיום פיזי כמו CD, אפשר פשוט להקליט למחשב ומשם לאיזה נגן MP3 וכד'.

royman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה המהירה,
זו בעצם השאלה - איך תעביר את הקול למחשב? באמצעות הקלטה רגילה זה לא ישבש את האיכות עוד יותר?
באשר לשריטות, נניח שהצלחתי להעביר למדיה דיגיטלית, אז אוכל "לתפור" קטעים ו"להחליק" קטעים חסרים. כמובן שזה לא יהיה מושלם, אך הדבר בר ביצוע, הלא כן?

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

Sound's like a plan
עדיפות לכרטיס קול אולפני ייעודי ואולי בעל יכולת הקלטה של 96hz/24bit. ככה באמת תעשה צדק עם התקליט האיכותי. וכמובן הנגן משחק תפקיד מאוד חשוב באיכות.
בנוגע לשריטות, תוכל לעבד אותם בצורה מקצועית עם Adobe Audition.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

מניסיון שלי, אפשר לשחזר ואפילו בצורה פנטסטית כולל העלמת כמעט כל השריטות והקרחצים. זה רק דורש מיומנות וציוד בסיסי טוב. כמו כן עליך להצטייד בהרבה מאוד סבלנות וזמן. אל תצפה שתוכל ללמוד את העבודה בתוך שעות או ימים. זה לוקח זמן ואין לזה בית ספר אלא התנסות ולימוד תוך כדי העבודה.
ישנם מספר כלי תכנה שמתמודדים עם האתגר הזה די טוב מהגרסאות הפשוטות עד לגרסאות האולפן.
אפשר להגיע לתוצאות שיחזור ברמת "אולפן" גם עם ציוד לא אולפני ויש לי הוכחות ודוגמאות לכך.
בהצלחה. (Y)

דוגמה למחרוזת של שחזור, הכל וויניל טהור.
http://www.2shared.com/file/4512043/e566ff02/EX1.html
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

royman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

האמת שאני לא סומך על עצמי בעניין של לעשות זאת לבד, וגם אין כ"כ את הזמן.
:? האם אתם מכירים למי אפשר לפנות שיעשה זאת, בתמורה כמובן?

תודה וחג שמח
רועי

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

העלות היא בהתאם לתוצאה שאתה רוצה לקבל.
לקבלת תוצאה כפי שהיא בדוגמה שצרפתי בלינק העלות היא בהרבה מאוד שעות עבודה. ושעת אולפן שיעשה את המלאכה "לא זולה" בלשון המעטה.
אני אישית לא עוסק בזה כמקצוע ולכן אני לא מציע את עצמי. את מה שאני עושה באופן חובבני זה רק לשימוש עצמי.
חנן,

תחי המחרשה !!!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

שחזור וניקוי רעשים זה דבר אחד.
השאלה היא, לאחר שזה בוצע, לאן אתה מעביר את המידע?
דיסק קשיח הוא לא התקן שיישאר דורות רבים ואורך חייו קצר יחסית. (וחנן יודע ממקור ראשון על מה אני מדבר).
דיסק צרוב זו מדיה כלל לא אמינה וסובלת מרגישות לשריטות גם היא.
אין בנמצא כיום, מדיית איחסון אלקטרונית, אשר באופן מוכח תוכל להחזיק שנים רבות.
דוקא תקליט כמדיה הוכיח עצמו, כך שאם נשמר, בתנאים אופטימליים, יכול להתנגן גם מאה שנה ויותר.
The Black Wax

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

רועי,

המידע שאני מפיק נשמר בצורה דיגיטלית רחבת פס 24ביט/96קה"ץ בשלושה מקומות שונים. שני כוננים קשיחים ועל DVD-R הטוב בעולם שאותו אני שומר ללא שימוש (השמעה). ה-DVD-R של TAIYO YUDEN http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=16 הנמצא בשימוש באולפני ההקלטות המובילים וגם הצבא האמריקאי משתמש בו לצרכי ארכיון. את הצריבה לצורך השמעה אני מבצע בנפרד ועל פורמט CD רגיל על מדיות CDR שגרתיות או איכותיות לפי העניין.
כמובן שאוסף התקליטים עדיין קיים וניתן להשתמש בו. אך השימוש בהשמעה דיגיטלית פשוט מאריך את חיי הווינילים הנשחקים בתנאי שההפקה הדיגיטלית מספקת (אותי היא מספקת)..
חנן,

תחי המחרשה !!!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #10 

חנן,
הטכנולוגיה הזו טרם עמדה במבחן הזמן.
מבחן הזמן אני מתכוון 50-100 שנים ולא 2-4 שנים.
שימוש בפטפון איכותי ומכוון בתנאים אופטימליים שוחק את הוויניל באופן זניח.
איש מאיתנו לא יכול להבטיח כי CDR , גם הטוב מסוגו, יצליח להחזיק מידע באופן מדוייק לתקופות זמן ארוכות.
כונן קשיח (גם אם מגובה במערך RAID משולש), נחשב למדייה מאוד לא אמינה.
גם זכרון פלאש דיגיטלי לא נמצא עמנו מספיק זמן כדי לדעת כיצד יישמע או יעבוד בפרקי זמן של שני דורות או יותר.
The Black Wax

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

רועי,

אני סומך על ביקורת האיכות של הצבא האמריקאי של ה-CDR/DVD-R שהוא בוחר לצרכי גיבוי. לדידי 100 שנות חיים למדיה היא מספיקה בהחלט. אל תשכח שהמידע שמור גם על כוננים קשיחים. אם תבדוק חוות דעת ברשת על המדיות של TAIYO YUDEN תראה שהם החברה המובילה והאיכותית ביותר לייצורן. אני לא אולפן הקלטות והעבודה שלי היא במסגרת מצומצמת יחסית לאולפן. ואם אולפני הקלטות משתמשים בשיטות הללו, ודאי שהן מתאימות גם לי. בוא נגיד שאם בעוד 50 שנה בני יחשבו שצריך להעתיק את המדיות שלי למדיות אמינות יותר - הם ודאי יעשו זאת. :wink:
יש לך כמה מאות ג'יגה פנויים לעשות אצלך גיבוי נוסף (פיזור סיכון גאוגרפי) :lol: במחשבה שניה עם הקסאמים, אולי נדחה את זה למועד מתאים יותר :wink:
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”