שלום
טלוויזית הCRT שברשותי נהרסה והגיע הזמן לקנות חדשה.
מה כדאי? טלוייזת LCD או פלזמה?
הבנתי שיש בעיה רצינית בLCD שהכל נמתח ובשביל שזה לא יקרה צריך לשנות את הרזולוציה ואז יש שחור בצדדים והטלויזיה נראית כאילו היא קטנה יותר.
אני לא יודע איך פלזמה אבל הבנתי שגם איתה יש בעיות.
מה כדאי לקנות? איזה סוג טוב יותר ועם איזה סוג טלויזיה יש הכי פחות בעיות?
אם יש המלצות לדגמי טלויזיה ספציפיים אז אני אשמח...
אם זה משנה משהו המרחק בין הטלויזיה לספה הוא כ2.5 מטר.
אגב, קראתי איזה מאמר כאן שמדבר על ההבדלים בין LCD ופלזמה אבל עדיין לא הבנתי מה כדאי יותר לקנות...
תודה!
זקוק לעזרה בבחירת טלויזיה חדשה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הבעיה היא עצם זה שמסכי ה-LCD והפלזמה המיועדים לצפייה בטלוויזיה הם מסכים רחבים (יחס של 16:9) בעוד שיש עוד הרבה מאד שידורים בהפרדה רגילה (SD) שהם ביחס 4:3 (כמו CRT). בפרט אם אתה מנוי HOT - שם אין בכלל שידורי 16:9 ב-SD. ב-YES, לעומת זאת, לאט לאט משדרים יותר ויותר סרטים וסדרות ב-16:9.Karamon כתב: הבנתי שיש בעיה רצינית בLCD שהכל נמתח ובשביל שזה לא יקרה צריך לשנות את הרזולוציה ואז יש שחור בצדדים והטלויזיה נראית כאילו היא קטנה יותר.
אני לא יודע איך פלזמה אבל הבנתי שגם איתה יש בעיות....
יחס 4:3 שווה ליחס 12:9. המסכים הדקים מאפשרים למתוח את התמונה לרוחב כך שה-12 יימתח בשליש ל-16. זה גורם לאנשים להראות "שמנמנים"
אם אתה יכול להתרגל - סבבה. אם לא, יש אלגוריתמי מתיחה "חכמים" - כאלה שמותחים פחות במרכז התמונה ו/או מורידים חלק (קטן) מהתמונה כדי ליצור תמונה פחות מעוותת.
יש מסכים שעושים את זה טוב יותר, ויש שעושים את זה טוב פחות. אין שום קשר לטכנולוגיה (LCD או פלזמה).
אפשרות אחרת היא לצפות בתכני 4:3 ביחס 4:3 (כלומר 12:9) ואז נשארים שני פסים עבים בצידי התמונה ללא שימוש. זה פחות מומלץ לצפייה בפלזמה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!