בעיה עם 42PV8 בחיבור HDMI :הצילו:
יש לי בעיה בחיבור המחשב לטלויזיה דרך DVI ל- HDMI. לפי פנסוניק המסך אמור לעבוד בחיבור כזה באופן אופטימלי כאשר מזינים לו 720p. אממה, כאשר אני מבטל Overscan התמונה אינה ממורכזת היטב, אלא מוסטת ימינה בכמה עשרות פיקסלים, כך שמתקבל black pillar משמאל וחיתוך מימין. לא מצאתי דרך לשלוט באיזשהו כיוון רלוונטי מה user menu, ול- service menu לא הצלחתי להגיע (למרות שניסיתי מה שגוגל מצא: V- בטלויזיה + 0 או option בשלט, אבל כאמור אצלי זה לא עובד).
ניסיתי גם רזולוציות אחרות שלא נתמכות באופן פורמלי על ידי המסך, אך ללא הועיל: XGA נראה מעוות לחלוטין, WXGA נראה טוב מבחינת פרופורציות אבל הצבעים מעוותים לגמרי (גוון מונוכרומטי ירוק).
אשמח לעזרה ממי שמכיר ויודע!
כמו כן, אם למישהו יש מסך דומה אשמח לשמוע מה ההתנהגות אצלו, כדי לפסול או לאושש תקלה במסך הספציפי שלי. (לצורך העניין סביר להניח שכל דגמי Viera 42" HDR מהדורות האחרונים אמורים להתנהג בצורה דומה בהקשר הזה, דהיינו PV8, PV80, PV7, PV70 וכו'.)
ניסיתי גם רזולוציות אחרות שלא נתמכות באופן פורמלי על ידי המסך, אך ללא הועיל: XGA נראה מעוות לחלוטין, WXGA נראה טוב מבחינת פרופורציות אבל הצבעים מעוותים לגמרי (גוון מונוכרומטי ירוק).
אשמח לעזרה ממי שמכיר ויודע!
כמו כן, אם למישהו יש מסך דומה אשמח לשמוע מה ההתנהגות אצלו, כדי לפסול או לאושש תקלה במסך הספציפי שלי. (לצורך העניין סביר להניח שכל דגמי Viera 42" HDR מהדורות האחרונים אמורים להתנהג בצורה דומה בהקשר הזה, דהיינו PV8, PV80, PV7, PV70 וכו'.)
לא ראיתי תיעוד כזה.איינשטיין כתב:אם אני לא טועה, המסך הזה מיעד חיבור של PC רק דרך VGA....
בכל מקרה אני בסה"כ רוצה לראות סרטים בחיבור HDMI ללא Overscan. זה לא יותר מדי לבקש, אני חושב, ולכן לא רואה כל סיבה שזה לא יעבוד!
הסיבה שאני מעדיף HDMI על VGA זה שכך רואים טוב יותר לדעתי בד"כ, כולל בטלויזיה הנ"ל, למעט העניין הזה.
כמובן שאם היה ניתן לקבל native rate דרך HDMI זה היה מצויין, אבל מאחר שבאופן פורמלי אין תמיכה בכך אין לי ולא היו לי ציפיות בעניין.
אני הבנתי מקריאה מעמיקה בפורומים ברחבי הרשת שהחיסרון היחיד של PV8 זה חוסר תמיכה במחשב בחיבור HDMI או DVI-HDMI. משתמשים מדווחים על איכות תמונה טובה משמעותית בחיבור VGA.
לדעתי אין שום סיבה להתאכזב. VGA חיבור מאד איכותי. אני לא מאמין שקיים יתרון נראה לעין לכבל HDMI במרחק קצר וברזולוציה של 1024X768. פשוט תצטרך להעביר כבל נוסף עבור הקול. לא סוף העולם.
לדעתי אין שום סיבה להתאכזב. VGA חיבור מאד איכותי. אני לא מאמין שקיים יתרון נראה לעין לכבל HDMI במרחק קצר וברזולוציה של 1024X768. פשוט תצטרך להעביר כבל נוסף עבור הקול. לא סוף העולם.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
Lev-27 כתב:אני הבנתי מקריאה מעמיקה בפורומים ברחבי הרשת שהחיסרון היחיד של PV8 זה חוסר תמיכה במחשב בחיבור HDMI או DVI-HDMI. משתמשים מדווחים על איכות תמונה טובה משמעותית בחיבור VGA.
לדעתי אין שום סיבה להתאכזב. VGA חיבור מאד איכותי. אני לא מאמין שקיים יתרון נראה לעין לכבל HDMI במרחק קצר וברזולוציה של 1024X768. פשוט תצטרך להעביר כבל נוסף עבור הקול. לא סוף העולם....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
תודה. האמת שאני לא מחפש לחבר מחשב לשימושי מחשב, כלומר אני לא מחפש לקרוא טקסט, לגלוש וכו', אלא לצורך סרטים בלבד. לכן לא חשוב לי שהטקסט ברור יותר בחיבור VGA, אבל כן חשוב לי למשל גאמא טובה, צבעים מדוייקים וכו'. מהבחינה הזו העיניים שלי אומרות של- HDMI יש ייתרון מסויים במסך הזה ספציפית (ולמעשה גם ברוב המסכים האחרים שיצא לי להשוות).
לכן הייתי שמח לדעת האם מדובר בבעיה ספציפית במסך שלי או שזו בעיה משותפת למסכים הנ"ל.
דרך אגב, אני שואל זאת מאחר שיורוקום מוכנים לשלוח טכנאי, אבל מאיימים שיחייבו אותי בעלות ביקור אם ייסתבר שאין בעיה במסך...
לכן הייתי שמח לדעת האם מדובר בבעיה ספציפית במסך שלי או שזו בעיה משותפת למסכים הנ"ל.
דרך אגב, אני שואל זאת מאחר שיורוקום מוכנים לשלוח טכנאי, אבל מאיימים שיחייבו אותי בעלות ביקור אם ייסתבר שאין בעיה במסך...
קיים הבדל זניח ביותר בין VGA ל-DVI. פשוט אנשים חושבים שחיבור דיגיטלי בהכרח טוב יותר. סתם חרטא. אפקט פסיכולוגי. הטקסט אומנם קצת יותר חד דרך DVI או HDMI (שזה בעצם DVI עם יכולת העברת קול בנוסף לתמונה), אבל זה הכל. אין שום הבדל נראה לעין מבחינת דיוק צבעים, איכות תמונה בסרטים ושאר הירקות.
להזכירך עד לפני מספר שנים מסכים CRT למחשב העבירו רזולוציה מטורפת דרך כבל VGA והציגו איכות תמונה מעולה. גרפיקאים אמיתיים עד היום עובדים עם מסכים CRT מקצועיים בעובי קיר פלדה במקלט גרעיני ואת אותם מסכים מחברים בחיבור VGA. מדובר באנשים שאם התמונה לא מדוייק ב-100% איכות עבודתם נפגעת. אם אותם חיבור VGA מספק, גם לך לא צריכה להיות סיבה לדאגה.
לפני שרכשתי PV8 אותה אקבל היום, עשיתי מחקר מקיף ברשת. בכל הפורום מדווחים על אותה בעיה בדיוק בחיבור הטלוויזיה למחשב דרך כבל HDMI -DVI. אולי Panasonic יתקנו את הבעיה בגרסאות עתידיות של הטלוויזיה, אבל לגבינו זה כבר לא רלוונטי וחוץ מקצת סרבול עם כבלים אנחנו לא נפגעים. אם אתה רוצה שקט נפשי רכוש כבל VGA איכותי. גרפיקאים משתמשים בהם. אני אישית אף פעם לא ניסיתי אותם, אבל קראתי שיש שיפור משמעותי מבחינת איכות תמונה.
להזכירך עד לפני מספר שנים מסכים CRT למחשב העבירו רזולוציה מטורפת דרך כבל VGA והציגו איכות תמונה מעולה. גרפיקאים אמיתיים עד היום עובדים עם מסכים CRT מקצועיים בעובי קיר פלדה במקלט גרעיני ואת אותם מסכים מחברים בחיבור VGA. מדובר באנשים שאם התמונה לא מדוייק ב-100% איכות עבודתם נפגעת. אם אותם חיבור VGA מספק, גם לך לא צריכה להיות סיבה לדאגה.
לפני שרכשתי PV8 אותה אקבל היום, עשיתי מחקר מקיף ברשת. בכל הפורום מדווחים על אותה בעיה בדיוק בחיבור הטלוויזיה למחשב דרך כבל HDMI -DVI. אולי Panasonic יתקנו את הבעיה בגרסאות עתידיות של הטלוויזיה, אבל לגבינו זה כבר לא רלוונטי וחוץ מקצת סרבול עם כבלים אנחנו לא נפגעים. אם אתה רוצה שקט נפשי רכוש כבל VGA איכותי. גרפיקאים משתמשים בהם. אני אישית אף פעם לא ניסיתי אותם, אבל קראתי שיש שיפור משמעותי מבחינת איכות תמונה.
אולי הכרטיס מסך הוא לא HDCP ולכן אתה לא רואה תמונה דרך HDMI...nimee כתב:BreezeNET כתב:יש לי PV80 וכשחיברתי אליו את המחשב דרך HDMI לא הצלחתי לראות כלום! ניסיתי הגדרות שונות ומשונות ושום דבר לא עזר
אז חיברתי דרך VGA......