ספינת דגל מול רסיוור עם פרה ופאוור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9616
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

חבר"ה אני בימים האחרוני די מסתובב עם מועקה קלה :( הרי קניתי במיטב כספי (שאין לי....)את ספינת הדגל של פיוניר הVSA-AX10AI הנכבד לכשעצמו.והשאלה והמחשבה שמנקרת בי כל הזמן האם הרסיוור הקודם שהיה לי VSX-AX5I PIONEER לא היה מספיק והותר אם הייתי מחבר לו פאוור נפרד או עם פרה ביחד,והייתי מקבל כמעט אותה תוצאה(אפילו מיד 2 )במקום לעשות המהלך שעשיתי ושפכתי את כל הוני על החדש,ובכל זאת אני מרגיש שגם אם אמור להיות בינהם הבדל הוא לא בא לידי בטוי לפחות לא אצלי,והפורמטים הם כמעט אותם פורמטים רק ההגברה השתנתה מה שיכולתי לקבל מכל פאוור חיצוני?תקנו אותי אם אני טועה :( :-\ :blues: :alone: (U)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

עזוב שטויות
תהנה ממה שיש לך

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

אין ממש טעם לבכות על חלב שנשפך...

אם אתה מתעקש בכל זאת...אז קודם כל תגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג / ההחלפה...שיפור חווית הקולנוע הביתי ?? או שיפור האודיו הדו - ערוצי ?? השגת פיטצ'רים נוספים ?? השגת תאימות לפורמטי אודיו/ וידאו חדשים ?? השגת אופציות חיבור / מחברים נוספים ??

אחרי שתגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג תוכל לענות לעצמך אם אכן השגת את המטרה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

אדיקט היקר - בקושי יש לך שם מקום לשים את הרמקולים (למיטב זכרוני) איפה היית שם פאוורים פרה וכל השאר.

עזוב - נגעת נסעת.
תחשוב מה עוד אתה צריך - ולא על מה שקנית.
הדבר היחידי שלדעת הרוב היה אמור להדאיג אותך זה העדר HDMI - זה לא מפריע לך - ולכן כנראה שקנית טוב.

אין מה לעשות תמיד יש יותר טוב, דרך אחרת שאולי יותר טובה אולי לא.
תהנה מזה

רסיבר זה עוד בקטנה - כי אמנם המחיר יקר - אבל בסה"כ - כשאתה יודע מה אתה צריך וכמה אתה מוכן לשלם - המבחר לא גדול

לעומת זו ברמקולים - יש פחות או יותר אין ספור. - שם בכלל אפשר לחשוב אולי זה ואולי זה -
הצרה היא כשכל הזמן מתלבטים - זה שלא קונים אף פעם.

עזוב אותך מהשריפה הזו - היא לא תתפתח - לך תכבה שריפות רציניות :)

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

KOOKE כתב:אין ממש טעם לבכות על חלב שנשפך...

אם אתה מתעקש בכל זאת...אז קודם כל תגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג / ההחלפה...שיפור חווית הקולנוע הביתי ?? או שיפור האודיו הדו - ערוצי ?? השגת פיטצ'רים נוספים ?? השגת תאימות לפורמטי אודיו/ וידאו חדשים ?? השגת אופציות חיבור / מחברים נוספים ??

אחרי שתגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג תוכל לענות לעצמך אם אכן השגת את המטרה.
...
KOOKE היי,המטרה אומנם ניתן לאמר שלא היית ספציפית כלכך,אלא ניתן לאמר שהשדרוג לקחתי בחשבון יבוא לידי בטוי בכל פראמטר,והרוב של השמוש שלי בו הינו אודיו דו ערוצי כמו שציינת!אומנם יש הבדל בדינמיות ובכוח ללא כל ספק!ואפילו בחיבור הI LINK של פיוניר!עם הDVD התואם!אך שוב ,יכול להיות שהסרווין שלי מהווים בשבילו יחסית צוואר בקבוק שיכול להיותשהיה יותר בא לידי בטוי עם רמקולים מתאימים אחרים מה שאני לא כל כך מכיר בדיוק איזה סט או חברה אחרת יוכלו יותר להביא אותו לידי בטוי"? מחבר הודעה
lawpower
שלום ידידי היקר!תמיד טוב לשמוע(לקרוא :D )אותך ,ועוד יותר כשאתה יודע להרגיע ,וכנראה שהכבאי פה הוא דווקא אתה ולא אני (Y) :lol: :D

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

נו שוין...

צר לי שאני מוסיף סחוג לפצעים ולא רק מלח...

אני רק יכול להביא את עצמי כדוגמה...

לי אישית חשוב יותר הנושא הדו ערוצי זה גם עיקר השימוש שלי במערכת האודיו...לכן, אני חי בשלום עם רסיבר קולנוע ביתי של ימאה דגם RXV-995 בן 10 שנים כמעט..לצורכי הק"ב שלי הוא יותר ממספק..

לעומת זאת דאגתי לשדרג את האודיו הדו ערוצי ורכשתי מערכת דו ערוצית טובה יותר לפני כשנתיים..

הנמשל במקרה שלך...השידרוג הבא עלייך לטובה יהיה ככל הנראה לכיוון הדו ערוצי ...הרמקולים הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את הכיוון של השידרוג הדו ערוצי....

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אני מבין שבקב"אני יותר ממסודר!ובתחום הסרטים (למעט הפורמטים החדשים..-עד שיגיע פרוססור חצוני והמחירים ירדו)הגעתי לארץ המובטחת!אך לגבי סטריאו-אני מבין מדבריך שהסרווין הם הבעיה ?E715

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אתה מבין אותי לא נכון...

הסרוין הם לא הבעיה..אבל הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את שידרוג התחום הדו ערוצי !!!

במילים אחרות..תשיג אפקט ושינוי הרבה הרבה יותר גדול אם בתקציב נתון (נניח סתם לדוגמה 8,000 עד 10,000 ש"ח) תחליף את הרמקולים במקום להוסיף מגבר משולב או PRE+POWER לסט אפ הנוכחי ...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #9 

היי
קודם כל, יש לך מוצר מעולה ותפסיק לחפש בו מגרעות שלא קיימות בו. 8) :)

חלק מהכיף בתחביב הוא שתמיד יש מה לשנות ולאן להתקדם. גם אלו שיש להם מערכת שמבחינתם כבר אין לאן להתקדם, מתחילים לחפש את השינויים בחשמל וכבילה וזה אף פעם לא נגמר.
אז תשמח במה שיש לך - ויש לך!

שנית, אני זוכר שלאחרונה החלפת את האחוריים שלך עם הקדמיים ואהבת את השיפור. לכן, נראה כי הכיוון שלך הוא בשדרוג הרמקולים דווקא ולא בהגברה. ומאוד יכול להיות שמה שיש לך עכשיו הוא לא רע בכלל אלא בא לך משהו שונה, וזה לגיטימי. תשאיר קצת את האחוריים כקדמיים, ועוד כמה זמן תתחיל עם המסע לשדרוג רמקולים תוך הקפדה על ההנאה שבעניין, הסבלנות, בחינה מדוקדקת ולזכור לא להיות פזיז בהחלטה... בנתיים תהנה ממה שיש לך, וטפו טפו טפו יש לך ממה! (Y)

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

חבר"ה אתם תותחים! :אחלה: :משתחווה: :בירה: :מספר1: :biggrin: חולה על התגובות המקצועיות שלכם!ואתם יודעם לנגן על המיתרים הנכונים (Y) באמת תודה!ובאמת יש בהחלט ממה ליהנות מהסטאפ הנל שברשותי, כדברי roypeles ידידי היקר (b) ואהנה לאט לאט גם מהשדרוג שכמובן יבוא ולא בחופזה! (f)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #11 

KOOKE כתב:אתה מבין אותי לא נכון...

הסרוין הם לא הבעיה..אבל הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את שידרוג התחום הדו ערוצי !!!

במילים אחרות..תשיג אפקט ושינוי הרבה הרבה יותר גדול אם בתקציב נתון (נניח סתם לדוגמה 8,000 עד 10,000 ש"ח) תחליף את הרמקולים במקום להוסיף מגבר משולב או PRE+POWER לסט אפ הנוכחי ...
...
(Y)
נדמה לי שציינת בפוסט אחר שהסרווין שלך גדולים מדי עבור החדר.
יש מצב שקדמיים מדפיים מתאימים יותר במיוחד בשילוב סאב טוב שמשלים את התחום הנמוך.
אני יכול לאמר שאני נהנה מהשילוב הזה.

לא הייתי מעביר את האחוריים להיות קדמיים באופן קבוע. אם עשית את הניסיון ואהבת את זה, זה סימן לשינוי רצוי אבל בלי לחץ...
אז שיהיה לך בהצלחה ויש לך ממה להנות.
ארז

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

ארז_וחני כתב:
KOOKE כתב:אתה מבין אותי לא נכון...

...
(Y)
נדמה לי שציינת בפוסט אחר שהסרווין שלך גדולים מדי עבור החדר.
יש מצב שקדמיים מדפיים מתאימים יותר במיוחד בשילוב סאב טוב שמשלים את התחום הנמוך.
אני יכול לאמר שאני נהנה מהשילוב הזה.

לא הייתי מעביר את האחוריים להיות קדמיים באופן קבוע. אם עשית את הניסיון ואהבת את זה, זה סימן לשינוי רצוי אבל בלי לחץ...
אז שיהיה לך בהצלחה ויש לך ממה להנות.
ארז
...
הי ארז,האחוריים שהיו קדימה כבר עברו כלאחר כבוד למקומם הטבעי :) ופינו את מקומם אומנם לגדולים מהם(תרתי משמע!)שניצבים במקומם הטבעי קדימה בפנתיאון של כבוד!ואתה צודק לגבי הניסוי עם המדפיים,ולאט אנסה לבדוק מדפיים שיוכלו להחליף אותם בכבוד אך בצורה צנועה יותר כנראה ויזואלית.. :D

gtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

מצטרף לחברים

שליחה #13 

מדובר ברסיבר מושקע במיוחד ואיכותי.פשוט כשההתלהבות טיפה יורדת מתחילים "לחפש".

שמעתי את הפיוניר הקודם ax 10 - מחוברים לאוונס 980 ,וזה נשמע מצוין.(עם רום קורקשיין).
החדר היה מטופל אקוסטית.
הג'ירפה אילמת?

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #14 

אני זה שצריך לבקש את הסליחה .
:oops: אם לא הייתי שואל שאלה בפורום סטריאו לא היית חושב על זה בכלל .
מבחינת ביצועים בקולנוע ביתי אין מה להשוות את ax10 ל ax3 או 5 . כמה רמות מעל ושמעתי את שלושתם . כך ששיפור משמעותי בכל מקרה השגת .
איזה מוסיקה אתה שומע בסטריאו ?
אני אישית חושב שcervin vega אולי טובים לק"ב אבל לסטריאו הם ממש לא מתאימים . (אלא אם אתה מחובבי ה"אומצה אומצה" ) .
בחרתי את הb&w 684 מכיוון שהם גם מתאימים לק"ב וגם מתאימים לג'אז קלאסית ורוק קל כמו שאני שומע .
אולי תחפש לך (כשאשתך תרשה שוב) גם סגנון של רמקולים שיכול לשרת את שני העולמות .

בהצלחה בשדרוגים הבאים ,
שגיא

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: מצטרף לחברים

שליחה #15 

gtr כתב:מדובר ברסיבר מושקע במיוחד ואיכותי.פשוט כשההתלהבות טיפה יורדת מתחילים "לחפש".

שמעתי את הפיוניר הקודם ax 10 - מחוברים לאוונס 980 ,וזה נשמע מצוין.(עם רום קורקשיין).
החדר היה מטופל אקוסטית.
...
תודה על המחמאה על הרסיוור (Y) :D באמת זה אחד הטובים שהיו לפיוניר מאז ומעולם,והאמן לי קניתי אותו מבלי אפילו לשמוע לא אותו ולא את הAX10 הקודם! 8O מרוב שהייתי חם עליו...וכמובן אני לא מצטער..ויקח זמן בכלל לגרד את היכולות שלו ,שהיום אני לא נוגע בקושי בפרומיל ממנו..פשוט הייתי חעליו רק מהבקורות שהייתי קורא עליהם במגזינים..ושוב הם לא הצליחו להגזים במחמאות... :D לגבי התלהבות שיורדת ,אני עדיין בירח דבש איתו... :D והאמן לי עם אשתי לא היה לי ירח דבש בכלל... :lol:

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #16 

עד כמה שזכור לי, רסיבר מטרתו להשמיע מוזיקה, וגם ובעיקר, פסקול של סרטים.
אז אני ממליץ לך להתחיל לראות סרטים, ב DVD, או במזרימדיה ב HD ולהתחיל להנות מהציוד שלך.
תן לעצמך 2-3 שנים של הנאה נטו ללא חשש של איזה פורמט, או מה חסר, או איפה טעיתי. (לא טעית).
הדנון 3802 היה אצלי 5 שנים לפני ששדרגתי ל 3808.
ונהנתי מכל רגע.
כי ראיתי סרטים.
אתה מבין?
8)

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

ADICT, כמה שרשורים תפתח על אותו נושא? 8O אם התרגלת לעובדה שהפורמטים החדשים לא רלבנטיים למערכת הנוכחית שלך - שים פופקורן במיקרו, תפתח בקבוק קולה (או וויסקי...), תתרווח לאחור על הספה, ותתחיל ליהנות. אם לא - בקצב הנוכחי בתהליך שאתה מפתח, בקרוב תשמע את הסירנות של החבר'ה עם החלוקים הלבנים....... :D
בשלב שני - כמו שכבר הומלץ לך בשרשור הקודם - קדמיים מדפיים טובים + אינטגרייטד מתאים. בשלב זה - אם יש מצוקה כספית - לדעתי עם ציוד יד שנייה, ב - 5K-6K ש"ח את משתדרג לאחלה מערכת גם בסטריאו.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #18 

בקצור "מכור " :D כמו שנאמר על ידי חכמים ממני ....
תתרווח בספה עם כוס קולה או ויסקי תהנה מכל רגע ותדאג שגם השכנים יהנו :lol:
יש לך מגבר מעולה ....בקשר לפורמטים החדשים אני משער שאיזה מזרימדיה יפתור לך
את הבעיה (אני לא מבין בזה ) אבל בטח יש איזה פתרון .
אני חושב שדווקא בהחלפת הרמקולים תבוא הישועה (Y)

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

נמלי כתב:ADICT, כמה שרשורים תפתח על אותו נושא? 8O אם התרגלת לעובדה שהפורמטים החדשים לא רלבנטיים למערכת הנוכחית שלך - שים פופקורן במיקרו, תפתח בקבוק קולה (או וויסקי...), תתרווח לאחור על הספה, ותתחיל ליהנות. אם לא - בקצב הנוכחי בתהליך שאתה מפתח, בקרוב תשמע את הסירנות של החבר'ה עם החלוקים הלבנים....... :D
בשלב שני - כמו שכבר הומלץ לך בשרשור הקודם - קדמיים מדפיים טובים + אינטגרייטד מתאים. בשלב זה - אם יש מצוקה כספית - לדעתי עם ציוד יד שנייה, ב - 5K-6K ש"ח את משתדרג לאחלה מערכת גם בסטריאו.
...
:lol: :lol: :lol: :lol: נמלי אתה צודק עיניים שלי :D לגבי חלוקים לבנים אני מוכרח לציין שאשתי תקבל אותם בזרועות פתוחות עם כיבוד קל,רק ברגע שיפטרו אותה מהצרה הזו,ותאמין לי היא מחכה להם עוד לפני שרכשתי את הרסיוור האחרון..והוא רק חיזק את מה שהיא ידעה מזמן.... (i) וזה יהיה רעיון מצויין מבחינתה... :D

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

SAGYLE כתב:אני זה שצריך לבקש את הסליחה .
:oops: אם לא הייתי שואל שאלה בפורום סטריאו לא היית חושב על זה בכלל .
מבחינת ביצועים בקולנוע ביתי אין מה להשוות את ax10 ל ax3 או 5 . כמה רמות מעל ושמעתי את שלושתם . כך ששיפור משמעותי בכל מקרה השגת .
איזה מוסיקה אתה שומע בסטריאו ?
אני אישית חושב שcervin vega אולי טובים לק"ב אבל לסטריאו הם ממש לא מתאימים . (אלא אם אתה מחובבי ה"אומצה אומצה" ) .
בחרתי את הb&w 684 מכיוון שהם גם מתאימים לק"ב וגם מתאימים לג'אז קלאסית ורוק קל כמו שאני שומע .
אולי תחפש לך (כשאשתך תרשה שוב) גם סגנון של רמקולים שיכול לשרת את שני העולמות .

בהצלחה בשדרוגים הבאים ,
שגיא
...
שגיא הי,אתה צודק לחלוטין בעניין השיפור בכמה רמות של הAX10 מול אחיו הקטניםה-3 וה-5 ..ונראה שרמקולים יותר מתאימים יעשו שינוי גדול בסטריאו ,או אפילו הוספה של מגבר אינטגרייטד מן הסתם לסטריאו עוד לפני החלפת הרמקול אפילו,לסוג המוסיקה ששאלת-אני שומע הרוב מקומפקט פיוניר קרוסלה ,מוסיקה של רוק,פופ,ולהקות רוק,וגם ראפ כמובן..בקיצור סאונד עם בשר..ולא זמרות חיוורות או משהוא בסגנון..אך למה אתה מתכוון לבטוי רמקול בסגנון "אומצה אומצה"?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”