ספינת דגל מול רסיוור עם פרה ופאוור
חבר"ה אני בימים האחרוני די מסתובב עם מועקה קלה
הרי קניתי במיטב כספי (שאין לי....)את ספינת הדגל של פיוניר הVSA-AX10AI הנכבד לכשעצמו.והשאלה והמחשבה שמנקרת בי כל הזמן האם הרסיוור הקודם שהיה לי VSX-AX5I PIONEER לא היה מספיק והותר אם הייתי מחבר לו פאוור נפרד או עם פרה ביחד,והייתי מקבל כמעט אותה תוצאה(אפילו מיד 2 )במקום לעשות המהלך שעשיתי ושפכתי את כל הוני על החדש,ובכל זאת אני מרגיש שגם אם אמור להיות בינהם הבדל הוא לא בא לידי בטוי לפחות לא אצלי,והפורמטים הם כמעט אותם פורמטים רק ההגברה השתנתה מה שיכולתי לקבל מכל פאוור חיצוני?תקנו אותי אם אני טועה
:blues:

- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
עזוב שטויות
תהנה ממה שיש לך
תהנה ממה שיש לך
אין ממש טעם לבכות על חלב שנשפך...
אם אתה מתעקש בכל זאת...אז קודם כל תגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג / ההחלפה...שיפור חווית הקולנוע הביתי ?? או שיפור האודיו הדו - ערוצי ?? השגת פיטצ'רים נוספים ?? השגת תאימות לפורמטי אודיו/ וידאו חדשים ?? השגת אופציות חיבור / מחברים נוספים ??
אחרי שתגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג תוכל לענות לעצמך אם אכן השגת את המטרה.
אם אתה מתעקש בכל זאת...אז קודם כל תגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג / ההחלפה...שיפור חווית הקולנוע הביתי ?? או שיפור האודיו הדו - ערוצי ?? השגת פיטצ'רים נוספים ?? השגת תאימות לפורמטי אודיו/ וידאו חדשים ?? השגת אופציות חיבור / מחברים נוספים ??
אחרי שתגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג תוכל לענות לעצמך אם אכן השגת את המטרה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אדיקט היקר - בקושי יש לך שם מקום לשים את הרמקולים (למיטב זכרוני) איפה היית שם פאוורים פרה וכל השאר.
עזוב - נגעת נסעת.
תחשוב מה עוד אתה צריך - ולא על מה שקנית.
הדבר היחידי שלדעת הרוב היה אמור להדאיג אותך זה העדר HDMI - זה לא מפריע לך - ולכן כנראה שקנית טוב.
אין מה לעשות תמיד יש יותר טוב, דרך אחרת שאולי יותר טובה אולי לא.
תהנה מזה
רסיבר זה עוד בקטנה - כי אמנם המחיר יקר - אבל בסה"כ - כשאתה יודע מה אתה צריך וכמה אתה מוכן לשלם - המבחר לא גדול
לעומת זו ברמקולים - יש פחות או יותר אין ספור. - שם בכלל אפשר לחשוב אולי זה ואולי זה -
הצרה היא כשכל הזמן מתלבטים - זה שלא קונים אף פעם.
עזוב אותך מהשריפה הזו - היא לא תתפתח - לך תכבה שריפות רציניות
עזוב - נגעת נסעת.
תחשוב מה עוד אתה צריך - ולא על מה שקנית.
הדבר היחידי שלדעת הרוב היה אמור להדאיג אותך זה העדר HDMI - זה לא מפריע לך - ולכן כנראה שקנית טוב.
אין מה לעשות תמיד יש יותר טוב, דרך אחרת שאולי יותר טובה אולי לא.
תהנה מזה
רסיבר זה עוד בקטנה - כי אמנם המחיר יקר - אבל בסה"כ - כשאתה יודע מה אתה צריך וכמה אתה מוכן לשלם - המבחר לא גדול
לעומת זו ברמקולים - יש פחות או יותר אין ספור. - שם בכלל אפשר לחשוב אולי זה ואולי זה -
הצרה היא כשכל הזמן מתלבטים - זה שלא קונים אף פעם.
עזוב אותך מהשריפה הזו - היא לא תתפתח - לך תכבה שריפות רציניות
KOOKE היי,המטרה אומנם ניתן לאמר שלא היית ספציפית כלכך,אלא ניתן לאמר שהשדרוג לקחתי בחשבון יבוא לידי בטוי בכל פראמטר,והרוב של השמוש שלי בו הינו אודיו דו ערוצי כמו שציינת!אומנם יש הבדל בדינמיות ובכוח ללא כל ספק!ואפילו בחיבור הI LINK של פיוניר!עם הDVD התואם!אך שוב ,יכול להיות שהסרווין שלי מהווים בשבילו יחסית צוואר בקבוק שיכול להיותשהיה יותר בא לידי בטוי עם רמקולים מתאימים אחרים מה שאני לא כל כך מכיר בדיוק איזה סט או חברה אחרת יוכלו יותר להביא אותו לידי בטוי"? מחבר הודעהKOOKE כתב:אין ממש טעם לבכות על חלב שנשפך...
אחרי שתגדיר לעצמך מה הייתה מטרת השידרוג תוכל לענות לעצמך אם אכן השגת את המטרה....
lawpower
שלום ידידי היקר!תמיד טוב לשמוע(לקרוא
נו שוין...
צר לי שאני מוסיף סחוג לפצעים ולא רק מלח...
אני רק יכול להביא את עצמי כדוגמה...
לי אישית חשוב יותר הנושא הדו ערוצי זה גם עיקר השימוש שלי במערכת האודיו...לכן, אני חי בשלום עם רסיבר קולנוע ביתי של ימאה דגם RXV-995 בן 10 שנים כמעט..לצורכי הק"ב שלי הוא יותר ממספק..
לעומת זאת דאגתי לשדרג את האודיו הדו ערוצי ורכשתי מערכת דו ערוצית טובה יותר לפני כשנתיים..
הנמשל במקרה שלך...השידרוג הבא עלייך לטובה יהיה ככל הנראה לכיוון הדו ערוצי ...הרמקולים הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את הכיוון של השידרוג הדו ערוצי....
צר לי שאני מוסיף סחוג לפצעים ולא רק מלח...
אני רק יכול להביא את עצמי כדוגמה...
לי אישית חשוב יותר הנושא הדו ערוצי זה גם עיקר השימוש שלי במערכת האודיו...לכן, אני חי בשלום עם רסיבר קולנוע ביתי של ימאה דגם RXV-995 בן 10 שנים כמעט..לצורכי הק"ב שלי הוא יותר ממספק..
לעומת זאת דאגתי לשדרג את האודיו הדו ערוצי ורכשתי מערכת דו ערוצית טובה יותר לפני כשנתיים..
הנמשל במקרה שלך...השידרוג הבא עלייך לטובה יהיה ככל הנראה לכיוון הדו ערוצי ...הרמקולים הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את הכיוון של השידרוג הדו ערוצי....
אני מבין שבקב"אני יותר ממסודר!ובתחום הסרטים (למעט הפורמטים החדשים..-עד שיגיע פרוססור חצוני והמחירים ירדו)הגעתי לארץ המובטחת!אך לגבי סטריאו-אני מבין מדבריך שהסרווין הם הבעיה ?E715
אתה מבין אותי לא נכון...
הסרוין הם לא הבעיה..אבל הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את שידרוג התחום הדו ערוצי !!!
במילים אחרות..תשיג אפקט ושינוי הרבה הרבה יותר גדול אם בתקציב נתון (נניח סתם לדוגמה 8,000 עד 10,000 ש"ח) תחליף את הרמקולים במקום להוסיף מגבר משולב או PRE+POWER לסט אפ הנוכחי ...
הסרוין הם לא הבעיה..אבל הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את שידרוג התחום הדו ערוצי !!!
במילים אחרות..תשיג אפקט ושינוי הרבה הרבה יותר גדול אם בתקציב נתון (נניח סתם לדוגמה 8,000 עד 10,000 ש"ח) תחליף את הרמקולים במקום להוסיף מגבר משולב או PRE+POWER לסט אפ הנוכחי ...
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
היי
קודם כל, יש לך מוצר מעולה ותפסיק לחפש בו מגרעות שלא קיימות בו.
חלק מהכיף בתחביב הוא שתמיד יש מה לשנות ולאן להתקדם. גם אלו שיש להם מערכת שמבחינתם כבר אין לאן להתקדם, מתחילים לחפש את השינויים בחשמל וכבילה וזה אף פעם לא נגמר.
אז תשמח במה שיש לך - ויש לך!
שנית, אני זוכר שלאחרונה החלפת את האחוריים שלך עם הקדמיים ואהבת את השיפור. לכן, נראה כי הכיוון שלך הוא בשדרוג הרמקולים דווקא ולא בהגברה. ומאוד יכול להיות שמה שיש לך עכשיו הוא לא רע בכלל אלא בא לך משהו שונה, וזה לגיטימי. תשאיר קצת את האחוריים כקדמיים, ועוד כמה זמן תתחיל עם המסע לשדרוג רמקולים תוך הקפדה על ההנאה שבעניין, הסבלנות, בחינה מדוקדקת ולזכור לא להיות פזיז בהחלטה... בנתיים תהנה ממה שיש לך, וטפו טפו טפו יש לך ממה!
קודם כל, יש לך מוצר מעולה ותפסיק לחפש בו מגרעות שלא קיימות בו.
חלק מהכיף בתחביב הוא שתמיד יש מה לשנות ולאן להתקדם. גם אלו שיש להם מערכת שמבחינתם כבר אין לאן להתקדם, מתחילים לחפש את השינויים בחשמל וכבילה וזה אף פעם לא נגמר.
אז תשמח במה שיש לך - ויש לך!
שנית, אני זוכר שלאחרונה החלפת את האחוריים שלך עם הקדמיים ואהבת את השיפור. לכן, נראה כי הכיוון שלך הוא בשדרוג הרמקולים דווקא ולא בהגברה. ומאוד יכול להיות שמה שיש לך עכשיו הוא לא רע בכלל אלא בא לך משהו שונה, וזה לגיטימי. תשאיר קצת את האחוריים כקדמיים, ועוד כמה זמן תתחיל עם המסע לשדרוג רמקולים תוך הקפדה על ההנאה שבעניין, הסבלנות, בחינה מדוקדקת ולזכור לא להיות פזיז בהחלטה... בנתיים תהנה ממה שיש לך, וטפו טפו טפו יש לך ממה!
חבר"ה אתם תותחים!
חולה על התגובות המקצועיות שלכם!ואתם יודעם לנגן על המיתרים הנכונים
באמת תודה!ובאמת יש בהחלט ממה ליהנות מהסטאפ הנל שברשותי, כדברי roypeles ידידי היקר
ואהנה לאט לאט גם מהשדרוג שכמובן יבוא ולא בחופזה! 
KOOKE כתב:אתה מבין אותי לא נכון...
במילים אחרות..תשיג אפקט ושינוי הרבה הרבה יותר גדול אם בתקציב נתון (נניח סתם לדוגמה 8,000 עד 10,000 ש"ח) תחליף את הרמקולים במקום להוסיף מגבר משולב או PRE+POWER לסט אפ הנוכחי ......
נדמה לי שציינת בפוסט אחר שהסרווין שלך גדולים מדי עבור החדר.
יש מצב שקדמיים מדפיים מתאימים יותר במיוחד בשילוב סאב טוב שמשלים את התחום הנמוך.
אני יכול לאמר שאני נהנה מהשילוב הזה.
לא הייתי מעביר את האחוריים להיות קדמיים באופן קבוע. אם עשית את הניסיון ואהבת את זה, זה סימן לשינוי רצוי אבל בלי לחץ...
אז שיהיה לך בהצלחה ויש לך ממה להנות.
ארז
הי ארז,האחוריים שהיו קדימה כבר עברו כלאחר כבוד למקומם הטבעיארז_וחני כתב:KOOKE כתב:אתה מבין אותי לא נכון...
במילים אחרות..תשיג אפקט ושינוי הרבה הרבה יותר גדול אם בתקציב נתון (נניח סתם לדוגמה 8,000 עד 10,000 ש"ח) תחליף את הרמקולים במקום להוסיף מגבר משולב או PRE+POWER לסט אפ הנוכחי ......![]()
נדמה לי שציינת בפוסט אחר שהסרווין שלך גדולים מדי עבור החדר.
יש מצב שקדמיים מדפיים מתאימים יותר במיוחד בשילוב סאב טוב שמשלים את התחום הנמוך.
אני יכול לאמר שאני נהנה מהשילוב הזה.
לא הייתי מעביר את האחוריים להיות קדמיים באופן קבוע. אם עשית את הניסיון ואהבת את זה, זה סימן לשינוי רצוי אבל בלי לחץ...
אז שיהיה לך בהצלחה ויש לך ממה להנות.
ארז...
- gtr
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 283
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מצטרף לחברים
מדובר ברסיבר מושקע במיוחד ואיכותי.פשוט כשההתלהבות טיפה יורדת מתחילים "לחפש".
שמעתי את הפיוניר הקודם ax 10 - מחוברים לאוונס 980 ,וזה נשמע מצוין.(עם רום קורקשיין).
החדר היה מטופל אקוסטית.
שמעתי את הפיוניר הקודם ax 10 - מחוברים לאוונס 980 ,וזה נשמע מצוין.(עם רום קורקשיין).
החדר היה מטופל אקוסטית.
הג'ירפה אילמת?
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אני זה שצריך לבקש את הסליחה .
אם לא הייתי שואל שאלה בפורום סטריאו לא היית חושב על זה בכלל .
מבחינת ביצועים בקולנוע ביתי אין מה להשוות את ax10 ל ax3 או 5 . כמה רמות מעל ושמעתי את שלושתם . כך ששיפור משמעותי בכל מקרה השגת .
איזה מוסיקה אתה שומע בסטריאו ?
אני אישית חושב שcervin vega אולי טובים לק"ב אבל לסטריאו הם ממש לא מתאימים . (אלא אם אתה מחובבי ה"אומצה אומצה" ) .
בחרתי את הb&w 684 מכיוון שהם גם מתאימים לק"ב וגם מתאימים לג'אז קלאסית ורוק קל כמו שאני שומע .
אולי תחפש לך (כשאשתך תרשה שוב) גם סגנון של רמקולים שיכול לשרת את שני העולמות .
בהצלחה בשדרוגים הבאים ,
שגיא
מבחינת ביצועים בקולנוע ביתי אין מה להשוות את ax10 ל ax3 או 5 . כמה רמות מעל ושמעתי את שלושתם . כך ששיפור משמעותי בכל מקרה השגת .
אני אישית חושב שcervin vega אולי טובים לק"ב אבל לסטריאו הם ממש לא מתאימים . (אלא אם אתה מחובבי ה"אומצה אומצה" ) .
בחרתי את הb&w 684 מכיוון שהם גם מתאימים לק"ב וגם מתאימים לג'אז קלאסית ורוק קל כמו שאני שומע .
בהצלחה בשדרוגים הבאים ,
שגיא
Re: מצטרף לחברים
תודה על המחמאה על הרסיוורgtr כתב:מדובר ברסיבר מושקע במיוחד ואיכותי.פשוט כשההתלהבות טיפה יורדת מתחילים "לחפש".
החדר היה מטופל אקוסטית....
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עד כמה שזכור לי, רסיבר מטרתו להשמיע מוזיקה, וגם ובעיקר, פסקול של סרטים.
אז אני ממליץ לך להתחיל לראות סרטים, ב DVD, או במזרימדיה ב HD ולהתחיל להנות מהציוד שלך.
תן לעצמך 2-3 שנים של הנאה נטו ללא חשש של איזה פורמט, או מה חסר, או איפה טעיתי. (לא טעית).
הדנון 3802 היה אצלי 5 שנים לפני ששדרגתי ל 3808.
ונהנתי מכל רגע.
כי ראיתי סרטים.
אתה מבין?

אז אני ממליץ לך להתחיל לראות סרטים, ב DVD, או במזרימדיה ב HD ולהתחיל להנות מהציוד שלך.
תן לעצמך 2-3 שנים של הנאה נטו ללא חשש של איזה פורמט, או מה חסר, או איפה טעיתי. (לא טעית).
הדנון 3802 היה אצלי 5 שנים לפני ששדרגתי ל 3808.
ונהנתי מכל רגע.
כי ראיתי סרטים.
אתה מבין?
ADICT, כמה שרשורים תפתח על אותו נושא?
אם התרגלת לעובדה שהפורמטים החדשים לא רלבנטיים למערכת הנוכחית שלך - שים פופקורן במיקרו, תפתח בקבוק קולה (או וויסקי...), תתרווח לאחור על הספה, ותתחיל ליהנות. אם לא - בקצב הנוכחי בתהליך שאתה מפתח, בקרוב תשמע את הסירנות של החבר'ה עם החלוקים הלבנים.......
בשלב שני - כמו שכבר הומלץ לך בשרשור הקודם - קדמיים מדפיים טובים + אינטגרייטד מתאים. בשלב זה - אם יש מצוקה כספית - לדעתי עם ציוד יד שנייה, ב - 5K-6K ש"ח את משתדרג לאחלה מערכת גם בסטריאו.
בשלב שני - כמו שכבר הומלץ לך בשרשור הקודם - קדמיים מדפיים טובים + אינטגרייטד מתאים. בשלב זה - אם יש מצוקה כספית - לדעתי עם ציוד יד שנייה, ב - 5K-6K ש"ח את משתדרג לאחלה מערכת גם בסטריאו.
בקצור "מכור "
כמו שנאמר על ידי חכמים ממני ....
תתרווח בספה עם כוס קולה או ויסקי תהנה מכל רגע ותדאג שגם השכנים יהנו
יש לך מגבר מעולה ....בקשר לפורמטים החדשים אני משער שאיזה מזרימדיה יפתור לך
את הבעיה (אני לא מבין בזה ) אבל בטח יש איזה פתרון .
אני חושב שדווקא בהחלפת הרמקולים תבוא הישועה
תתרווח בספה עם כוס קולה או ויסקי תהנה מכל רגע ותדאג שגם השכנים יהנו
יש לך מגבר מעולה ....בקשר לפורמטים החדשים אני משער שאיזה מזרימדיה יפתור לך
את הבעיה (אני לא מבין בזה ) אבל בטח יש איזה פתרון .
אני חושב שדווקא בהחלפת הרמקולים תבוא הישועה
נמלי כתב:ADICT, כמה שרשורים תפתח על אותו נושא?אם התרגלת לעובדה שהפורמטים החדשים לא רלבנטיים למערכת הנוכחית שלך - שים פופקורן במיקרו, תפתח בקבוק קולה (או וויסקי...), תתרווח לאחור על הספה, ותתחיל ליהנות. אם לא - בקצב הנוכחי בתהליך שאתה מפתח, בקרוב תשמע את הסירנות של החבר'ה עם החלוקים הלבנים.......
![]()
בשלב שני - כמו שכבר הומלץ לך בשרשור הקודם - קדמיים מדפיים טובים + אינטגרייטד מתאים. בשלב זה - אם יש מצוקה כספית - לדעתי עם ציוד יד שנייה, ב - 5K-6K ש"ח את משתדרג לאחלה מערכת גם בסטריאו....
שגיא הי,אתה צודק לחלוטין בעניין השיפור בכמה רמות של הAX10 מול אחיו הקטניםה-3 וה-5 ..ונראה שרמקולים יותר מתאימים יעשו שינוי גדול בסטריאו ,או אפילו הוספה של מגבר אינטגרייטד מן הסתם לסטריאו עוד לפני החלפת הרמקול אפילו,לסוג המוסיקה ששאלת-אני שומע הרוב מקומפקט פיוניר קרוסלה ,מוסיקה של רוק,פופ,ולהקות רוק,וגם ראפ כמובן..בקיצור סאונד עם בשר..ולא זמרות חיוורות או משהוא בסגנון..אך למה אתה מתכוון לבטוי רמקול בסגנון "אומצה אומצה"?SAGYLE כתב:אני זה שצריך לבקש את הסליחה .
אם לא הייתי שואל שאלה בפורום סטריאו לא היית חושב על זה בכלל .
בהצלחה בשדרוגים הבאים ,
שגיא...