חיבור זהב???
משמעות ה"מוזהב" היא בעיקר שיווקית.pompadur כתב:אני רוצה להבין כבל 2.5 מוזהב כמו שהוא נקרא
הוא אופטימלי למוזיקה?
ושאומרים מוזהב הכוונה שגם ה+ וגם המינוס מוזהבים?
או שעדיף שאחד מהם יהיה כסוף?...
2 המובילים בכבל צריכים להיות מחומר זהה.
תומר
נושא של כבלים הינו הנושא הכי שנוי במחלוקת בין אודיופילים ותוכל לבצע חיפוש בפורום זה ותמצא לא מעט מלל.
לגבי כבל זהב,כסף ,נחושת ו\או פלאג זהב,כסף ,נחושת אין חשיבות מיוחדת אף על פי שזהב הינו מוליך יותר טוב (וגם לא מתחמצן).
תוכל למצוא באינטרנט תאוריות מתמטיות שלמות בשילוב של חישובי חומרים ותגלה שהדעות חלוקות (גם המתמטיקה מראה את זה)
חשוב שלכבל יהיה בידוד טוב (הגנה בפני EM ) ושההלחמה תהיה איכותית.הלחמה לא תקינה של הפלאג תביא לתוצאה גרועה גם אם הכבל זהב ופלאג של BTO.
לגבי כבל זהב,כסף ,נחושת ו\או פלאג זהב,כסף ,נחושת אין חשיבות מיוחדת אף על פי שזהב הינו מוליך יותר טוב (וגם לא מתחמצן).
תוכל למצוא באינטרנט תאוריות מתמטיות שלמות בשילוב של חישובי חומרים ותגלה שהדעות חלוקות (גם המתמטיקה מראה את זה)
חשוב שלכבל יהיה בידוד טוב (הגנה בפני EM ) ושההלחמה תהיה איכותית.הלחמה לא תקינה של הפלאג תביא לתוצאה גרועה גם אם הכבל זהב ופלאג של BTO.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כסף מוליך טוב יותר, אבל הסיפור עם זהב טיפה יותר מורכב.
זהב הוא אחד היסודות המעניינים אשר "מושלמים" מבחינת ההרכב הכימי שלהם. לזהב אין באטום מקום ריק באף אחת מהסלוטים של האלקטרונים. הדבר גורם לזהב להישאר טהור ולא להתרכב למולקולות על ידי חיבור עם יסודות אחרים.
דבר זה מונע מזהב לא רק שלא להתחמצן (חמצן הוא יסוד אגרסיבי למדי ונוטה להתחבר עם כמעט כל יסוד אחר) אלא שלא להתעכל על ידי חומצה (נוזל בעל אחוז חמצן גבוה) או להזדהם בשל מגע עם כל חומר אחר.
בונוס נחמד הוא שזהב הוא גם מוליך סביר (יש יסודות מוליכים טובים בהרבה כגון כסף או נחושת).
זהב הוא אחד היסודות המעניינים אשר "מושלמים" מבחינת ההרכב הכימי שלהם. לזהב אין באטום מקום ריק באף אחת מהסלוטים של האלקטרונים. הדבר גורם לזהב להישאר טהור ולא להתרכב למולקולות על ידי חיבור עם יסודות אחרים.
דבר זה מונע מזהב לא רק שלא להתחמצן (חמצן הוא יסוד אגרסיבי למדי ונוטה להתחבר עם כמעט כל יסוד אחר) אלא שלא להתעכל על ידי חומצה (נוזל בעל אחוז חמצן גבוה) או להזדהם בשל מגע עם כל חומר אחר.
בונוס נחמד הוא שזהב הוא גם מוליך סביר (יש יסודות מוליכים טובים בהרבה כגון כסף או נחושת).
יפה מוליך זה על הכייפאק,
השאלה שלי.. שאתה קונה כבל לרמקולים בחנות כמו שקם אלקטריק
אתה מקבל כבל שגם ה+ וגם ה- הם מנחושת..
אבל יש חנויות שמוכרות את הכבל שה+ מנחושת וה- בצבע כסוף מה זה אורמ הקשר להולכה?
זה פוגע בה? ומה עדיף?
השאלה שלי.. שאתה קונה כבל לרמקולים בחנות כמו שקם אלקטריק
אתה מקבל כבל שגם ה+ וגם ה- הם מנחושת..
אבל יש חנויות שמוכרות את הכבל שה+ מנחושת וה- בצבע כסוף מה זה אורמ הקשר להולכה?
זה פוגע בה? ומה עדיף?
זהב מוגדר כמתכת אצילית, משמע, לא אוהבת להתחבר עם חומרים אחרים.
מחבר עם ציפוי זהב טוב כמו כל מחבר מתכתי אחר כשהוא חדש. מכיוון שהזהב לא מתחמצן, החיבור הטוב נשאר טוב גם אחרי שנים.
בחיבור עם ציפוי של מתכות אחרות נוצרת עם הזמן שכבה לא מוליכה שמגדילה את ההתנגדות בנקודת המגע של המחבר. עובי השכבה ה"מבודדת" תלוי בגורמי סביבה (חום, לחות, סוג ציפוי...) וגם בעוצמת הזרם שזורם במחבר.
מחבר עם ציפוי זהב טוב כמו כל מחבר מתכתי אחר כשהוא חדש. מכיוון שהזהב לא מתחמצן, החיבור הטוב נשאר טוב גם אחרי שנים.
בחיבור עם ציפוי של מתכות אחרות נוצרת עם הזמן שכבה לא מוליכה שמגדילה את ההתנגדות בנקודת המגע של המחבר. עובי השכבה ה"מבודדת" תלוי בגורמי סביבה (חום, לחות, סוג ציפוי...) וגם בעוצמת הזרם שזורם במחבר.
מוטי
אז רצוי שפשוט תשאל בצורה שניבין 
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
טוב אז אני יסביר את עצמי ..
כבל שמחבר בין המגבר לרמקולים. הכבל בעובי 2.5 מ"מ..
יש 2 סוגים בחניות אלקטרוניקה..
1. כבל 2.5 מ"מ שה+ שלו בצבע כסף, וה - בצבע נחושת.
2. כבל 2.5 מ"מ שג0 ה - וגם ה+ שלו בצבע נחושת.
עד כאן ברור אני מקווה?
איזה מבניהם עדיף? ומה ההבדל ביניהם??
כבל שמחבר בין המגבר לרמקולים. הכבל בעובי 2.5 מ"מ..
יש 2 סוגים בחניות אלקטרוניקה..
1. כבל 2.5 מ"מ שה+ שלו בצבע כסף, וה - בצבע נחושת.
2. כבל 2.5 מ"מ שג0 ה - וגם ה+ שלו בצבע נחושת.
עד כאן ברור אני מקווה?
איזה מבניהם עדיף? ומה ההבדל ביניהם??
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
למיטב ידיעתי בעולם המחשבים ידוע כי יש להתאים את סוג השקע לסוג התקע...motico כתב:זהב מוגדר כמתכת אצילית, משמע, לא אוהבת להתחבר עם חומרים אחרים.
בחיבור עם ציפוי של מתכות אחרות נוצרת עם הזמן שכבה לא מוליכה שמגדילה את ההתנגדות בנקודת המגע של המחבר. עובי השכבה ה"מבודדת" תלוי בגורמי סביבה (חום, לחות, סוג ציפוי...) וגם בעוצמת הזרם שזורם במחבר....
לגבי רכיבי זכרון (DIMM/SIMM) תמיד ידעתי כי יש להתקין רכיבים בעלי מגעים מוזהבים רק בסלוטים בעלי מגעים מוזהבים, ואתו דבר לגבי מגעים מוכספים (רק רכיבי זכרון עם מגעים מוכספים).
למיטב ידיעתי שילוב של מגעים מוזהבים עם מגעים מוכספים עלול לגדום לתופעה של גלווניזציה (אם אני זוכר נכון) ולבעיות מגע לאורך זמן.
מגע זהב יכול להתחבר עם מתכת אחרת בלי בעיה.
ברוב המגברים כניסות השמע השונות מצוידות במחברים מסוג RCA לא מוזהבים, ואין בעיה להתחבר אליהם בכבל איכותי שבקצהו מחבר מצופה זהב.
כנראה ש tamiral צודק, והסימונים נועדו לציין את ה + ו ה - של הכבל.
ברוב המגברים כניסות השמע השונות מצוידות במחברים מסוג RCA לא מוזהבים, ואין בעיה להתחבר אליהם בכבל איכותי שבקצהו מחבר מצופה זהב.
כנראה ש tamiral צודק, והסימונים נועדו לציין את ה + ו ה - של הכבל.
מוטי
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
הכל נכון - כמעט. לזהב יש באטום כמה מקומות ריקים, אחרת הוא לא היה מתכת. הזהב הוא מתכת ולא גז אצילoferlaor כתב:
בונוס נחמד הוא שזהב הוא גם מוליך סביר (יש יסודות מוליכים טובים בהרבה כגון כסף או נחושת)....
גזים אצילים יש להם קליפות או סלוטים מושלמים מלאים באלקטרונים, דבר המונע או מקשה מאוד ליצור איתם תרכובות, וגם גבישים, לכן הם בטמפרטורת חדר גזים.
נראה לי שאני מבין למה הוא מתכון מוכרים ב5 שקל למטר "בחנויות יוקרה" כבל 2.5X2 גיד אחד מוזהב כנראה נחושת וגיד אחד כסוף כנראה אלומיניום כך ש + "זהב" ו - "כסף" ולענין תשקיע קצת יותר ותקנה כבל נורמלי הכבל הזה הוא גימיק