יש לי כמה שאלות לגביי hdmi
איך אני יכול לגרום לכך שאני יראה טלוזיה באכות יותר גבוהה?תמונה יותר חדה?
(לחבר שלי יש ממיר hd ורואים אצלו אשששש)
כרגע הממיר שלי (של יס) מחובר בסקרט לסקרט על הטלוזיה של lg
שיחקתי בהגדות של הממיר ושל הטלוזיה ורואים טוב מאוד
אבל הבנתי שיש כל מיני ממירים שדואגים שיראו תמונה יותר חדה
שממיר למשל מסקרט לקומפנט או מסקרט לhdmi
זה באמת שווה משהו זה באמת נותן שיראו יותר טוב???
נ.ב
שאלה אחרונה לדוד שלי יש טלוזיה של פיליפס ורואים אצלו באכות מטורפת
הטלוזיה שלו עולה כמו 2 כמו שלי ויש לנו אותו גודל יכול להיות שהמעבד של פיליפס חזק ברמות כאלה חזקות???משהו יודע על זה משהו???
(לחבר שלי יש ממיר hd ורואים אצלו אשששש)
כרגע הממיר שלי (של יס) מחובר בסקרט לסקרט על הטלוזיה של lg
שיחקתי בהגדות של הממיר ושל הטלוזיה ורואים טוב מאוד
אבל הבנתי שיש כל מיני ממירים שדואגים שיראו תמונה יותר חדה
שממיר למשל מסקרט לקומפנט או מסקרט לhdmi
זה באמת שווה משהו זה באמת נותן שיראו יותר טוב???
נ.ב
שאלה אחרונה לדוד שלי יש טלוזיה של פיליפס ורואים אצלו באכות מטורפת
הטלוזיה שלו עולה כמו 2 כמו שלי ויש לנו אותו גודל יכול להיות שהמעבד של פיליפס חזק ברמות כאלה חזקות???משהו יודע על זה משהו???
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
לא ממש כתבת כלום בהודעה שלך.
מה גודל המסך, מה הרזולוציה? איה מודל? איזה ממיר יש לך ואיך הוא מחובר למסך?
מה גודל המסך, מה הרזולוציה? איה מודל? איזה ממיר יש לך ואיך הוא מחובר למסך?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
- האם SCART עובד במצב RGB?
- יס מקס נותן איכות הכי טובה בשידורי SD, אבל איכות תמונה הסופית תלויה בטלויזיה שלך
- יס מקס נותן איכות הכי טובה בשידורי SD, אבל איכות תמונה הסופית תלויה בטלויזיה שלך
אולי שמעת על המכשיר שנקרא "טרנסקודר" או "converter". מכשיר זה מיועד להמיר באופן אקטיבי אות מסוים לאות אחר, למשל אות RGBcvS היוצא מחיבור ה SCART בממיר שלך, לאות YPbPr כלומר לחיבור Component. המרה כזאת נחוצה רק למי שאין חיבור סאקרט בטלויזיה. במקרה שלך חיבור סקארט לסקארט היא אופציה עדיפה, וגם אם לא בהכרח שימוש בטרנסקודר סקארט לקומפוננט יניב איכות טובה פחות, הוא ככל הנראה לא יניב איכות טובה יותר מאשר חיבור סקארט->סקארט.
האופציה הטובה פחות - שימוש בכבל סקארט ל SVideo, אך גם כאן ייתכן שאיכות השידור לא תיפול מרמת הסקארט-סקארט, אם כי בהגדרה ה SVideo הוא חיבור נחות מ SCART במידה מסוימת.
מכיוון שכך, מוטב שתשתמש בכבל הסקארט לסקארט.
אם בכל זאת האיכות לא מספקת אותך, הצעתי אליך היא להשקיע מעט בקניית כבל סקארט לסקארט איכותי יותר (אין צורך להגזים ולקנות כבל כזה ב-400 ש"ח למשל).
וזכור, לגבי אורך הכבל - האורך, לפי הצורך (גם חרוז וגם נכון). אל תקנה כבל 5 מטר אם הממיר צמוד לטלויזיה. בכלליות איכות אותות על גבי כל כבל יורדת ככל הכבל ארוך יותר. ונכון שלא תבחין בהבדל בין כבל 1.5 מטר ל 3 מטר, אך גם אם לא חלה ירידה באיכות האות, חבל להשקיע במשהו שאינך צריך, מה גם שהמחיר לרוב עולה ככל שאורך הכבל גדל.
בכל אופן, רבים טוענים שהחלפה מכבל סקארט-סקארט שמסופק ע"י חברות הכבלים, לכבל יקר יותר, יכול לשפר בצורה ניכרת את איכות התמונה.
כמובן אופציה אחרת היא לשדרג לממיר HD ולהעביר מידע דרך כבל HDMI, זו עדיפה אמנם על כל האחרות לפחות בגלל היתרונות הברורים של ממשק ה HDMI, אך כאן מדובר בשינוי בחבילת השירות מחברת הכבלים/לווין שלך.
האופציה הטובה פחות - שימוש בכבל סקארט ל SVideo, אך גם כאן ייתכן שאיכות השידור לא תיפול מרמת הסקארט-סקארט, אם כי בהגדרה ה SVideo הוא חיבור נחות מ SCART במידה מסוימת.
מכיוון שכך, מוטב שתשתמש בכבל הסקארט לסקארט.
אם בכל זאת האיכות לא מספקת אותך, הצעתי אליך היא להשקיע מעט בקניית כבל סקארט לסקארט איכותי יותר (אין צורך להגזים ולקנות כבל כזה ב-400 ש"ח למשל).
וזכור, לגבי אורך הכבל - האורך, לפי הצורך (גם חרוז וגם נכון). אל תקנה כבל 5 מטר אם הממיר צמוד לטלויזיה. בכלליות איכות אותות על גבי כל כבל יורדת ככל הכבל ארוך יותר. ונכון שלא תבחין בהבדל בין כבל 1.5 מטר ל 3 מטר, אך גם אם לא חלה ירידה באיכות האות, חבל להשקיע במשהו שאינך צריך, מה גם שהמחיר לרוב עולה ככל שאורך הכבל גדל.
בכל אופן, רבים טוענים שהחלפה מכבל סקארט-סקארט שמסופק ע"י חברות הכבלים, לכבל יקר יותר, יכול לשפר בצורה ניכרת את איכות התמונה.
כמובן אופציה אחרת היא לשדרג לממיר HD ולהעביר מידע דרך כבל HDMI, זו עדיפה אמנם על כל האחרות לפחות בגלל היתרונות הברורים של ממשק ה HDMI, אך כאן מדובר בשינוי בחבילת השירות מחברת הכבלים/לווין שלך.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מה תרוויח בזה שתתנתק מהם?ido_ido כתב:הבנתי...כה נראה לי שזה מה שאני יעשה יקנה כבל סקארט אכותי או שאני יתקשר ליס ואני יגיד להם שאני רוצה להתנתק מהם חחחח
תודה לעזורים !!!...
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא