שאלה בנושא תרגום וZOOM במדיה סנטר
שלום
יש לי HTPC ואני רואה הרבה סדרות וסרטים בHD.
העניין הוא שהרבה פעמים סרטי HD בניגוד לסדרות מצולמים בULTRAWIDE כלומר עדיין יש שוליים שחורים ואני תמיד משתמש באופציית הZOOM בVMC.
העניין הוא שהVOBSUB שלי בוחר לשים את התרגום גם על השוליים השחורים, וכשעושים ZOOM התרגום נחתך מלמטה.
אז צריך להכנס לVOBSUB להגיד לו להעלות את התרגום קצת להקטין את הפונט וכו' וכו' ואז כשאני רואה סידרה צריך להחזיר את המצב לקדמותו אחרת התרגום תקוע באמצע המסך וכל זה בHTPC.
בקיצור מתסכל.
הHTPC לא חזק במיוחד ככה שאם משתמשים באופציית הקידוד/תרגום של FFDSHOW הקודק שלו לרוב גורם לו לגמגם בסרטי HD לכן אני משתמש בתרגום של VOBSUB.. יש למישהו פיתרון אולי?.. תודה רבה.
יש לי HTPC ואני רואה הרבה סדרות וסרטים בHD.
העניין הוא שהרבה פעמים סרטי HD בניגוד לסדרות מצולמים בULTRAWIDE כלומר עדיין יש שוליים שחורים ואני תמיד משתמש באופציית הZOOM בVMC.
העניין הוא שהVOBSUB שלי בוחר לשים את התרגום גם על השוליים השחורים, וכשעושים ZOOM התרגום נחתך מלמטה.
אז צריך להכנס לVOBSUB להגיד לו להעלות את התרגום קצת להקטין את הפונט וכו' וכו' ואז כשאני רואה סידרה צריך להחזיר את המצב לקדמותו אחרת התרגום תקוע באמצע המסך וכל זה בHTPC.
בקיצור מתסכל.
הHTPC לא חזק במיוחד ככה שאם משתמשים באופציית הקידוד/תרגום של FFDSHOW הקודק שלו לרוב גורם לו לגמגם בסרטי HD לכן אני משתמש בתרגום של VOBSUB.. יש למישהו פיתרון אולי?.. תודה רבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תעבוד עם FFDShow במקום VobSub. יש שם הרבה יותר שליטה על מיקום הכתוביות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן, לא שמתי לב לזה...
פתרון אחר, אם כי פחות נוח מבחינת ממשק משתמש מה-VMC: נגן עם BSPlayer והשתמש בכתוביות שלו. הנגן הזה נחשב יעיל מאוד מבחינת ניצול מעבד.
פתרון אחר, אם כי פחות נוח מבחינת ממשק משתמש מה-VMC: נגן עם BSPlayer והשתמש בכתוביות שלו. הנגן הזה נחשב יעיל מאוד מבחינת ניצול מעבד.
תודה על העזרה אבל אני רוצה לעבוד עם VMC. אבל שימו לב מצאתי פיתרון בפורום מחו"ל- אני מפרסם פה אם מישהו צריך איי פעם.pixies כתב:אכן, לא שמתי לב לזה...
פתרון אחר, אם כי פחות נוח מבחינת ממשק משתמש מה-VMC: נגן עם BSPlayer והשתמש בכתוביות שלו. הנגן הזה נחשב יעיל מאוד מבחינת ניצול מעבד....
באפשרויות וידאו של FFDSHOW
בלשונית CODECS
גוללים למטה לRAW VIDEO
מסמנים ALL SUPPORTED
ומסמנים V למטה בWMP11.
זה יגרום לFFDSHOW להציג כתוביות גם כאשר הוא לא זה שמקודד כלל את הוידאו!
מומלץ מאוד שכן COREAVC ידוע כמקודד לh\x264 הרבה יותר טוב מזה של FFD וכך הכתוביות יוצגו מהFFD למרות שהוא לא זה שעושה את הקידוד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נשמע כמו פתרון יפה מאוד. ניסית את זה כבר? זה עובד לך?