HDTV כמה שאלות
שלום לכלום.
כמו שאתם מבינים אני דיי חדש כאן בעניין.
אז המצב הוא כזה, אני חייל כבר שנה וחצי (בנ"מ) וזה אומר שאני מנותק לחלוטין מכל העולם החיצון.
לאחרונה אנחנו רוצים לקנות מערכת קולנוע ביתית לסלון ששמנו כבר ידינו על מפרט מסויים.
רציתי לשמוע חוות דעת על המפרט לפני שאני קונה אותו, אבל לפני הכל רציתי לדעת כמה דברים בסיסיים שעדיין חסרים לי.
אז נתחיל בעובדה ש"לאחרונה" תפס מאוד והתקדם גם כל התקן של הHD.
עכשיו יש לי טיפה הבנה בתחום של רזולוציות וכ' אבל הבנה בסיסית.
רציתי לדעת מה זה בעצם HD, HDMI, וDVI קראתי קצת בוויקיפדיה, זה מספק אבל לא מספיק.
אני בטוח שיש פה מדריכים יותר מעמיקים ורציתי לקבל לינקים אליהם
.
שאלות שעלו אצלי לדוגמא הן:
האם HDMI זה טכנולוגיה להעברת מידע דיגיטלית לחלוטין?
אם אני אחבר לכרטיס טלוויזיה שידור HDMI זה שווה ערך לזה שהמחשב שלי יעבד את התמונה ישירות בלי ממיר?
האם אני אקליט בסראונד (ז"א האם הכרטיס טלוויזיה מקליט גם סאונד)
עוד נושא זה כל העניין של HTPC מול סטרימרים.
קראתי את הכתבה אבל אני עדיין לא מסופק.
אם כל העניין שלי הוא לראות טלוויזיה ולהקליט שידורים בHD וגם לראות מן הסתם סרטי Blue-Ray האם כדאי לי לקחת HTPC או סטרימרים. האם כדאי לי לקנות פלזמה או LCD.
הייתי שמח מאוד לקבל מדריך ותשובות לשאולת האלה ועוד.
אני בטוח שתשמעו ממני עוד קצת
בתודה מראש,
ברוק
כמו שאתם מבינים אני דיי חדש כאן בעניין.
אז המצב הוא כזה, אני חייל כבר שנה וחצי (בנ"מ) וזה אומר שאני מנותק לחלוטין מכל העולם החיצון.
לאחרונה אנחנו רוצים לקנות מערכת קולנוע ביתית לסלון ששמנו כבר ידינו על מפרט מסויים.
רציתי לשמוע חוות דעת על המפרט לפני שאני קונה אותו, אבל לפני הכל רציתי לדעת כמה דברים בסיסיים שעדיין חסרים לי.
אז נתחיל בעובדה ש"לאחרונה" תפס מאוד והתקדם גם כל התקן של הHD.
עכשיו יש לי טיפה הבנה בתחום של רזולוציות וכ' אבל הבנה בסיסית.
רציתי לדעת מה זה בעצם HD, HDMI, וDVI קראתי קצת בוויקיפדיה, זה מספק אבל לא מספיק.
אני בטוח שיש פה מדריכים יותר מעמיקים ורציתי לקבל לינקים אליהם
.
שאלות שעלו אצלי לדוגמא הן:
האם HDMI זה טכנולוגיה להעברת מידע דיגיטלית לחלוטין?
אם אני אחבר לכרטיס טלוויזיה שידור HDMI זה שווה ערך לזה שהמחשב שלי יעבד את התמונה ישירות בלי ממיר?
האם אני אקליט בסראונד (ז"א האם הכרטיס טלוויזיה מקליט גם סאונד)
עוד נושא זה כל העניין של HTPC מול סטרימרים.
קראתי את הכתבה אבל אני עדיין לא מסופק.
אם כל העניין שלי הוא לראות טלוויזיה ולהקליט שידורים בHD וגם לראות מן הסתם סרטי Blue-Ray האם כדאי לי לקחת HTPC או סטרימרים. האם כדאי לי לקנות פלזמה או LCD.
הייתי שמח מאוד לקבל מדריך ותשובות לשאולת האלה ועוד.
אני בטוח שתשמעו ממני עוד קצת
בתודה מראש,
ברוק
קצת הסתבכתי עם המדריכים, אין כאן פורמט טוב לחפש מדיריכים בנושא, אני נתקלתי במלא מדריכים שאני לא צריך לעומת מדריכים שאני כן צריך לכן אני פונה לעזרה.guyezra כתב:ברוך הבא.
למה תלא תעבור קצת על המדריכים ומילון המונחים?
HDMI זה חיבור שמסוגל להעביר אודיו (כולל פורמטי האודיו החדשים) ווידאו באופן דיגיטלי.
מקליט HD זה סיפור אחר לגמרי מ-PVR רגיל......
ואם כבר מדברים מה זה PVR? ומה אני צריך לעשות כדי להקליט תוכניות מהטלוויזיה ולשמור אותן על הכונן, וא"כ כמובן גם לצרוב אותם זה המון שאלות מצטברות.
אגב אשמח לקבל עזרה ממשהו גם במסנג'ר
שוב תודה
ברוק
כן אני יודע את זהguyezra כתב:PVR זה כרטיס שאתה מתקין במחשב ויכול לחבר לו את הממיר של הכבלים ולהקליט תכניות.
אין מנוס מללמוד קצת את הנושא ואז לחזור עם שאלות ממוקדות יותר...
אני מאוד אשמח אם תצור איתי קשר במסנג'ר: [email protected]
או באייסיקיו: 99593624
תודה רבה מראש
ברוק