האיכות בחיבור ה LCD למחשב לא משהו
היי, יש לי פנסוניק 32TXLE8. חיברתי אותה למחשב עם כבל DVI-HDMI.
התמונה שהתקבלה לא הכי חדה והכתב לא נוח לקריאה (לא בצורה משמעותית כל כך), כמובן ביחס לתמונה שמקבלת במסך המחשב.
לעומת זאת בתכני 720P האיכות מדהימה.
מה הסיבה לכך?
התמונה שהתקבלה לא הכי חדה והכתב לא נוח לקריאה (לא בצורה משמעותית כל כך), כמובן ביחס לתמונה שמקבלת במסך המחשב.
לעומת זאת בתכני 720P האיכות מדהימה.
מה הסיבה לכך?
אין לי אופציה כזאת בהגדרות.
הרזולוציה המוגדרת היא 1360x768 (זה הכי קרוב לרזולוציה הטבעית של המסך)
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אני מניח שהכבל תקין (כי תכני 720P נראים מצויין). הרזולוציה תקינה.
נותר רק לבדוק למה אין לך NR (בהנחה שהמסך תומך בזה). ייתכן שהוא תומך בזה רק באחת מכניסות ה-HDMI (בסמסונג למשל, זו כניסת HDMI2). תבדוק ב-User Manual.
נותר רק לבדוק למה אין לך NR (בהנחה שהמסך תומך בזה). ייתכן שהוא תומך בזה רק באחת מכניסות ה-HDMI (בסמסונג למשל, זו כניסת HDMI2). תבדוק ב-User Manual.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
במדריך כתוב ש HDMI2 מיועד לאות אודיו דיגטלי בלבד. דבר חשוד נוסף שמצאתי תחת הכותרת של "חיבור HDMI"- כתוב שם שהשימוש ב PC אינו נתמך. יכול להיות שיש NR רק בחיבור VGA?
גם לי יש את אותה הטלויזיה ואותה "בעיה"
אכן במדריך רשום שnr נתמך ב-vga
חיברתי את המחשב דרך vga ואין תמונה כשנכנסים למצב pc....אני לא יודע מה צריך להגדיר בכרטיס מסך או בdisplay settings
לעומת זאת כשאני מחבר את המסך עם hdmi הכל עובד...אומנם האיכות של הטקסט לא משהו אבל סרטים נראים מעולה
מישהו יודע איך פותרים את הבעיה?
אכן במדריך רשום שnr נתמך ב-vga
חיברתי את המחשב דרך vga ואין תמונה כשנכנסים למצב pc....אני לא יודע מה צריך להגדיר בכרטיס מסך או בdisplay settings
לעומת זאת כשאני מחבר את המסך עם hdmi הכל עובד...אומנם האיכות של הטקסט לא משהו אבל סרטים נראים מעולה
מישהו יודע איך פותרים את הבעיה?
הסתדרתי בסוף...שכחתי לשנות את הרזולוציה ל-1360x768
איכות התצוגה פצצה בטלויזיה, הכל ברור וקריא
עכשיו איך אני מסדר שגם מסך המחשב יעבוד עם חיבור ה-dvi במקביל לטלויזיה( או יותר נכון הפוך: שהמסך מחשב יעבוד בתור primary עם חיבור dvi והטלויזיה תוכל להציג את אותה תמונת מחשב דרך ה-vga??)
כי כאשר אני מחבר את ה-dvi למסך המחשב התצוגה בטלויזיה נכבית ואני נשאר עם רקע ה-desktop שלי(ללא אייקונים) במסך המחשב
איכות התצוגה פצצה בטלויזיה, הכל ברור וקריא
עכשיו איך אני מסדר שגם מסך המחשב יעבוד עם חיבור ה-dvi במקביל לטלויזיה( או יותר נכון הפוך: שהמסך מחשב יעבוד בתור primary עם חיבור dvi והטלויזיה תוכל להציג את אותה תמונת מחשב דרך ה-vga??)
כי כאשר אני מחבר את ה-dvi למסך המחשב התצוגה בטלויזיה נכבית ואני נשאר עם רקע ה-desktop שלי(ללא אייקונים) במסך המחשב
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

ככה זה במצב Extended. למעשה המסך הגדול מהווה המשכו של מסך המחשב שלך. תוכל לגרור לשם חלונות ואייקונים כאוות נפשך.
האופציה האחרת היא מצב Clone (בו שני המסכים מציגים בדיוק אותה רזולוציה ואותה תמונה). לא נראה לי שזה יתאים לך...
האופציה האחרת היא מצב Clone (בו שני המסכים מציגים בדיוק אותה רזולוציה ואותה תמונה). לא נראה לי שזה יתאים לך...
אז זהו שלא ככה הדבר...מה שקורה זה שהמסך הגדול(טלויזיה) הפך להיות primary וכאשר אני מחבר את מסך המחשב אז התצוגה עוברת אליו, ועל הטלויזיה אין שום דבר. כאילו שניהם לא יכולים לעבוד ביחד...
ממה שאני מבין הכרטיס מסך כל פעם שם בעדיפות ראשונה את ה-vga וכל פעם שמכשיר אחר מחובר אז הוא עובר אליו וכאילו מכבה את ה-vga
ממה שאני מבין הכרטיס מסך כל פעם שם בעדיפות ראשונה את ה-vga וכל פעם שמכשיר אחר מחובר אז הוא עובר אליו וכאילו מכבה את ה-vga
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

בדוק שיש לך הדרייברים העדכניים ביותר של כרטיס המסך. כרטיס מסך עם יציאת DVI ויציאת VGA מאפשר הוצאה של תמונה משתי היציאות בו זמנית. בדוק את הגדרות כרטיס המסך שלך, ואם אתה צריך עזרה - ציין איזה כרטיס יש לך ואולי מישהו יוכל לסייע לך יותר.
תודה רבה
כרטיס המסך שיש ברשותי הוא gigabyte hd4350 הדרייברים מעודכנים
נכון לעכשיו מוגדר מסך המחשב כ-primary ברזולוצייה של 1280*1024 מחובר עם כבל dvi
מסך הטלויזיה מוגדר כ-extended עם רזולוציה 1360*768 ולא מוצג עליו שום דבר
אבל כאשר אני משנה ל-1280*1024 זה כן עובד(יש רק רקע)משמש כ-extended
לפי ati יש לי את הדרייברים הכי חדשים 8.12
חשוב לציין שכאשר עבדתי עם vga למסך המחשב ו-hdmi לטלויזיה הכל עבד פיקס...
אשמח אם מישהו יוכל לעזור!
כרטיס המסך שיש ברשותי הוא gigabyte hd4350 הדרייברים מעודכנים
נכון לעכשיו מוגדר מסך המחשב כ-primary ברזולוצייה של 1280*1024 מחובר עם כבל dvi
מסך הטלויזיה מוגדר כ-extended עם רזולוציה 1360*768 ולא מוצג עליו שום דבר
אבל כאשר אני משנה ל-1280*1024 זה כן עובד(יש רק רקע)משמש כ-extended
לפי ati יש לי את הדרייברים הכי חדשים 8.12
חשוב לציין שכאשר עבדתי עם vga למסך המחשב ו-hdmi לטלויזיה הכל עבד פיקס...
אשמח אם מישהו יוכל לעזור!
נערך לאחרונה על ידי norco ב 03/01/2009 17:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

ואתה בטוח שאתה לא יכול לגרור חלון ממסך המחשב הראשי אל מסך הטלוויזיה ?
איך הוגדר היחס בין שני המסכים? האם הוגדר שהטלוויזיה נמצאת מימין למסך המחשב הראשי או משמאלו? זה יקבע לאיזה כיוון אפשר לגרור...
איך הוגדר היחס בין שני המסכים? האם הוגדר שהטלוויזיה נמצאת מימין למסך המחשב הראשי או משמאלו? זה יקבע לאיזה כיוון אפשר לגרור...
1)מסך המחשב המחובר בחיבור dvi מופיע בתור מחשב מספר אחד והוא בצד שמאל עם רזולוציה של 1280*1024
2)מסך הטלויזיה המחובר עם vga מופיע בצד ימין עם רזולוציה שהיא 1280*768 כי רק כך הוא מראה משהו על הטלויזיה ומאפשר גם לגרור...
יש לציין שאיכות הכתב ממש איכותי במצב זה אב שמים לב שהכל קצת גדול ביחס לרזולציה שאמורה להיות(1360*768)
ברגע שאני שם 1360*768 המסך טלויזיה נהיה שחור ולא מוצג עליו כלום
***שים לב ערכתי שהרזולוציה בטלויזיה שמאפשרת גרירה היא 1280*768 ולא כמו שרשמתי קודם 1280*1024
2)מסך הטלויזיה המחובר עם vga מופיע בצד ימין עם רזולוציה שהיא 1280*768 כי רק כך הוא מראה משהו על הטלויזיה ומאפשר גם לגרור...
יש לציין שאיכות הכתב ממש איכותי במצב זה אב שמים לב שהכל קצת גדול ביחס לרזולציה שאמורה להיות(1360*768)
ברגע שאני שם 1360*768 המסך טלויזיה נהיה שחור ולא מוצג עליו כלום
***שים לב ערכתי שהרזולוציה בטלויזיה שמאפשרת גרירה היא 1280*768 ולא כמו שרשמתי קודם 1280*1024
עכשיו הבנתי...כאשר ניתקתי את מסך המחשב(dvi) מסך הטלויזיה הפך אוטומטי לחיבור מספר 1(כלומר primary), ולכן הרזולוציה שהיתה עליו(1024*1280) עברה לטלויזיה...
אז עכשיו שיניתי את הרזולוציה של מסך ה-primary (כלומר מס1, זה שמשמאל) ל-1360*768 ועכשיו רואים פיקס
אבל, המסך מחשב שחיברתי עכשיו הוא כביכול משמש secondery ואליו אני יכול לגרור את חלון הוידאו
אז עכשיו שיניתי את הרזולוציה של מסך ה-primary (כלומר מס1, זה שמשמאל) ל-1360*768 ועכשיו רואים פיקס
אבל, המסך מחשב שחיברתי עכשיו הוא כביכול משמש secondery ואליו אני יכול לגרור את חלון הוידאו