קניתי פטיפון- שאלה על הזרוע-תיקנתי !!
שלום לכולם, אני חדש מאוד בתחום האודיו אנלוגי.
קניתי פטיפון (sanyo tp 226) ואמרתי שאם אני יאהב את העסק הזה, אני לאט לאט אשתדרג, אני לא רואה טעם לקנות ישר פטיפון בעשרות אלפים עוד לפני שאני יודע ומכיר לעמוק את תחום האנלוגי, בינתיים אני נהנה.
ולשאלה שלי: הזרוע של הפטיפון לא עולה בעת סיום ניגון התקליט אלא רק חוזרת, משמע היא חוזרת כשהיא נוגעת בתקליט. וזה לא נעים.
האם הבעיה שווה תיקון?
קניתי פטיפון (sanyo tp 226) ואמרתי שאם אני יאהב את העסק הזה, אני לאט לאט אשתדרג, אני לא רואה טעם לקנות ישר פטיפון בעשרות אלפים עוד לפני שאני יודע ומכיר לעמוק את תחום האנלוגי, בינתיים אני נהנה.
ולשאלה שלי: הזרוע של הפטיפון לא עולה בעת סיום ניגון התקליט אלא רק חוזרת, משמע היא חוזרת כשהיא נוגעת בתקליט. וזה לא נעים.
האם הבעיה שווה תיקון?
נערך לאחרונה על ידי Nba ב 21/12/2008 19:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
קודם כל תתחדש. אם אתה נהנה זה הכי חשוב...
לגבי מה שציינת, מדובר ככל הנראה בתקלה במנגנון החצי אוטומטי שאחראי על הרמת הזרוע בסוף התקליט, חזרה וכיבוי המנוע.
מדובר בבעיה מכנית, שבאם ניתן לתקן אותה, אזי לא מדובר בהוצאה כספית גדולה וכל מעבדה תוכל לסדר לך את זה. אולי יש גם אופציה לבטל לחלוטין את המנגנון ולהפוך את הפטיפון לידני
מה שכן, כל עוד זה לא מתוקן, אל תתן לזרוע להגיע למצב שהיא חוזרת כשהיא נוגעת בתקליט. העניין גם גורם נזק לתקליט, ויותר גרוע למחט, מקצר את חייה ועלול להביא לשבירה....
לגבי מה שציינת, מדובר ככל הנראה בתקלה במנגנון החצי אוטומטי שאחראי על הרמת הזרוע בסוף התקליט, חזרה וכיבוי המנוע.
מדובר בבעיה מכנית, שבאם ניתן לתקן אותה, אזי לא מדובר בהוצאה כספית גדולה וכל מעבדה תוכל לסדר לך את זה. אולי יש גם אופציה לבטל לחלוטין את המנגנון ולהפוך את הפטיפון לידני
מה שכן, כל עוד זה לא מתוקן, אל תתן לזרוע להגיע למצב שהיא חוזרת כשהיא נוגעת בתקליט. העניין גם גורם נזק לתקליט, ויותר גרוע למחט, מקצר את חייה ועלול להביא לשבירה....
תודה על התגובה.
נכון זה חצי אוטו'. אבל כשזה מגיע לסוף זה סוגר את המנוע. הבעיה רק בהרמה האוטומטית.
את הזרועה אני מניח בהתחלה ומוריד אותה עם הבורר..
כמה לדעתך זה אמור לעלות?
נכון זה חצי אוטו'. אבל כשזה מגיע לסוף זה סוגר את המנוע. הבעיה רק בהרמה האוטומטית.
את הזרועה אני מניח בהתחלה ומוריד אותה עם הבורר..
כמה לדעתך זה אמור לעלות?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
מה שיש לך זה אוטומט מלא. חצי אוטומט מרים את הזרוע ועוצר את המנוע וזהו, ללא החזרה שלה למקומה.
מנגנון ההרמה הוא הידראולי ומבוסס על גריז-סיליקון ויש להניח שכולו פשוט נזל החוצה. תרים את הפטיפון על הגבהה כלשהי (אל תהפוך אותו!!!), פתח את המכסה התחתון שלו וחפש את המנגנון ההידראולי הנ"ל. גריז סיליקון תוכל למצוא בחנויות הרגילות בדרום ת"א.
אגב, תיקון ע"י טכנאי יעלה לך הרבה יותר מהפטיפון, אז נסנ לעשות זאת בעצמך...
מנגנון ההרמה הוא הידראולי ומבוסס על גריז-סיליקון ויש להניח שכולו פשוט נזל החוצה. תרים את הפטיפון על הגבהה כלשהי (אל תהפוך אותו!!!), פתח את המכסה התחתון שלו וחפש את המנגנון ההידראולי הנ"ל. גריז סיליקון תוכל למצוא בחנויות הרגילות בדרום ת"א.
אגב, תיקון ע"י טכנאי יעלה לך הרבה יותר מהפטיפון, אז נסנ לעשות זאת בעצמך...
רגע..
אבל כשאני מוריד את הזרוע לאחר מיקומה עם הבורר, זה כן יורד ועולה, אז אני מניח שההידראולי מתפקד..לא כך?
אבל כשאני מוריד את הזרוע לאחר מיקומה עם הבורר, זה כן יורד ועולה, אז אני מניח שההידראולי מתפקד..לא כך?
טוב אני אפרק אותו כמו ש yairf אמר, נבדוק את זה..
איך הפטיפון כהתחלה?
איך הפטיפון כהתחלה?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לפני שאתה מתחיל בכלל.
תבדוק אם השלה מתפרקת מהזרוע ע"י מחבר כלשהו. אם כן פרק אותה כדי למנוע נזק מיותר מהמחט והראש.
אם לא בדוק אם אפשר לפרק את המחט מהראש לכל הפחות לפני תחילת כל פעילות תיקון כלשהי.
תבדוק אם השלה מתפרקת מהזרוע ע"י מחבר כלשהו. אם כן פרק אותה כדי למנוע נזק מיותר מהמחט והראש.
אם לא בדוק אם אפשר לפרק את המחט מהראש לכל הפחות לפני תחילת כל פעילות תיקון כלשהי.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
אוקי, ולא להפוך את הפטיפון בשום מצב?
- chalmh
- חבר מביא חבר

כדי להפוך אותו אתה חייב לפרק קודם את הפלטה המסתובבת כדי שלא תפתיע אותך ותיפול. נפילה של הפלטה על משטח קשה עלול לגרום לה נזק בלתי הפיך עד כדי עוות שלה ואפשר אח"כ לעטוף את הפטפון ב-20 שקל...
הפלטה גם עלולה ליפול ולהזיק לזרוע במקרה של פגיעה בזרוע.
אחרי פרוק הפלטה תוכל להפוך את הפטפון, אבל בזהירות וכל הזמן לשים לב לזרוע שלא תפגע בכלום. אם יש לך ספוג רך בגודל הפטפון, תוכל להניח אותו בזהירות על הספוג (גם כרית יכולה להיות פתרון). העיקר זה לא לפגוע בזרוע.
הפלטה גם עלולה ליפול ולהזיק לזרוע במקרה של פגיעה בזרוע.
אחרי פרוק הפלטה תוכל להפוך את הפטפון, אבל בזהירות וכל הזמן לשים לב לזרוע שלא תפגע בכלום. אם יש לך ספוג רך בגודל הפטפון, תוכל להניח אותו בזהירות על הספוג (גם כרית יכולה להיות פתרון). העיקר זה לא לפגוע בזרוע.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
טוב אז ככה...
פירקתי את הראש מהזרועה, את הצלחת והגומי של הצלחת.
פירקתי את התחתית של הפטיפון בשביל לראות מה הבעיה, עבדתי כמו בליפט (במוסך) שאני אראה מה הבעיה שכזה עובד.
לאחר מכן החזרתי את הראש לזרועה כי היא מאבדת את האיזון ולא יכלתי לבדוק מה הבעיה.
לאחר שעה שבדקתי כל חלק מה הוא עושה ועל מה הוא אחראי, ראיתי שיש חלק שאחראי על הרמת הזרועה.
פירקתי את החלק הזה וראיתי שמוברג אליו בורג קטן שאחראי כנראה להרמת הזרועה.
פירקתי אותו והקטנתי את גודלו בכך שהברגתי לחלק הזה את הבורג.
לאחר מכן, הרכבתי הכל למקומו, העברתי את הזרועה לסוף התקליט ו......
עובד, אכן הזרועה עולה יפה ולא נוגעת בתקליט, זה עובד גם כשאני לוחץ על reject...
פירקתי את הראש מהזרועה, את הצלחת והגומי של הצלחת.
פירקתי את התחתית של הפטיפון בשביל לראות מה הבעיה, עבדתי כמו בליפט (במוסך) שאני אראה מה הבעיה שכזה עובד.
לאחר מכן החזרתי את הראש לזרועה כי היא מאבדת את האיזון ולא יכלתי לבדוק מה הבעיה.
לאחר שעה שבדקתי כל חלק מה הוא עושה ועל מה הוא אחראי, ראיתי שיש חלק שאחראי על הרמת הזרועה.
פירקתי את החלק הזה וראיתי שמוברג אליו בורג קטן שאחראי כנראה להרמת הזרועה.
פירקתי אותו והקטנתי את גודלו בכך שהברגתי לחלק הזה את הבורג.
לאחר מכן, הרכבתי הכל למקומו, העברתי את הזרועה לסוף התקליט ו......
עובד, אכן הזרועה עולה יפה ולא נוגעת בתקליט, זה עובד גם כשאני לוחץ על reject...
- chalmh
- חבר מביא חבר

לא נותר לי אלא לשבח את החוש הטכני שלך ולהעלות על נס את ההצלחה בפתרון הבעיה.
מאחל לך שעות האזנה נעימה ללא קץ על המחרשה שלך (אחוות לוחמים - גם לי יש מחרשה).
מאחל לך שעות האזנה נעימה ללא קץ על המחרשה שלך (אחוות לוחמים - גם לי יש מחרשה).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
תודה רבה חנן, איזה כיף זה לסדר משהו בעצמך ושאתה במיוחד רואה את הזרועה עובדת 
תודה על העזרה
נתחיל עם מחרשה נראה לאן נתקדם
תודה על העזרה
נתחיל עם מחרשה נראה לאן נתקדם
- chalmh
- חבר מביא חבר

אתה יכול לעשות עם המחרשה שלך כאוות נפשך, אני נשאר עם שלי כי היא נשמעת כל כך טוב שאני לא רוצה משהו אחר. אני לפעמים שואל את עצמי איך זה יכול להיות שתיבת פלסטיק זול מוציאה את מה שהיא מוציאה. על אף השיפורים שהכנסתי בה היא עדיין חתיכת פלסטיק. היא בעצם הלב של כל המרות אוסף התקליטים שלי לפורמט דיגיטלי והתוצאה לטעמי היא ללקק את האצבעות (יש דוגמאות). אני קצת שונה מחברים אחרים בפורום ומתייחס בכבוד הראוי גם למחרשות. הרי מה החכמה לקבל צליל טוב מפטפון יוקרתי - לשם כך הוא תוכנן. החכמה זה לקבל צליל איכותי ממחרשה ללא סיכוי כלשהו על הנייר. וכאן באו השיפורים שהכנסתי במשך הזמן כי כמו שהיצרן המקורי ייצר אותה היא לא היתה משהו בלשון המעטה מהרבה מובנים..
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
אתה יכול לעלות לפה תמונות של הפטיפון שלך?
מה השיפורים שהוספת?
בינתיים יש לי תקליט אחד שחרשתי עליו ואני סקרן לשמוע עוד תקליטים..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
טעות בהגדרה: פטיפון חצי אוטומטי הוא כזה שבו הזרוע גם חוזרת לנקודת ההתחלה. אוטומטי מלא הוא כזה שבו בלחיצת כפתור אחת הזרוע גם מניחה את עצמה על התקליט בהתחלה.yairf כתב:מה שיש לך זה אוטומט מלא. חצי אוטומט מרים את הזרוע ועוצר את המנוע וזהו, ללא החזרה שלה למקומה....
מנגנון שרק מרים את הזרוע ומכבה את המנוע הוא נדיר למדי (אני מכיר רק דגם אחד של טורנס ואחד של דואל שצוידו בו) וניתן להגדירו כ-שליש אוטומטי או רבע אוטומטי...
- chalmh
- חבר מביא חבר

Nba,
הנה כל הפרטים:
http://www.hometheater.co.il/article01064
http://www.hometheater.co.il/article01069
http://www.hometheater.co.il/article01074
http://www.hometheater.co.il/vt68768
הנה כל הפרטים:
http://www.hometheater.co.il/article01064
http://www.hometheater.co.il/article01069
http://www.hometheater.co.il/article01074
http://www.hometheater.co.il/vt68768
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!