מה הקטע של הקוד אבטחה הזה? אולי שיהיה יותר ברור?
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
כשעושים LOGIN לאתר צריך להכניס את הקוד אבטחה הזה.
לא ברור לי למה הקוד הוא לא ברור לעין.
כלומר מטושטש שלפעמים אני צריך לנסות להכניס אותו כמה פעמים.
למה הקוד אבטחה לא יכול להיות יותר נקי ברור וקצר?
לא ברור לי למה הקוד הוא לא ברור לעין.
כלומר מטושטש שלפעמים אני צריך לנסות להכניס אותו כמה פעמים.
למה הקוד אבטחה לא יכול להיות יותר נקי ברור וקצר?
המנגנון הזה נקרא captcha ויש לו מטרה ברורה אחת: להבדיל בין אדם למחשב.
אחת הבעיות שיש עם פורומים ורשימות דיוור היא שספאמרים משתמשים בתוכנות מחשב (קרי "רובוטים" או "בוטים") אשר נרשמים לאתר באופן אוטומטי ומתחילים להציף אותו בהודעות פרסום וסתם ***.
מנגנון ה-captcha מונע את התופעה הזו, שכן במהלך הרישום התוכנה האוטומטית לא יודעת להבדיל בין האותיות לבין ה"***" שמסביב בתמונה. כאן בא לידי ביטוי יכולת הדמיון של המוח האנושי.
אחת הבעיות שיש עם פורומים ורשימות דיוור היא שספאמרים משתמשים בתוכנות מחשב (קרי "רובוטים" או "בוטים") אשר נרשמים לאתר באופן אוטומטי ומתחילים להציף אותו בהודעות פרסום וסתם ***.
מנגנון ה-captcha מונע את התופעה הזו, שכן במהלך הרישום התוכנה האוטומטית לא יודעת להבדיל בין האותיות לבין ה"***" שמסביב בתמונה. כאן בא לידי ביטוי יכולת הדמיון של המוח האנושי.
You are never fully dressed without a smile
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הוא לא שאל למה מיועד המנגנון - אלא למה הוא לא ברורShed כתב:המנגנון הזה נקרא captcha ויש לו מטרה ברורה אחת: להבדיל בין אדם למחשב.
מנגנון ה-captcha מונע את התופעה הזו, שכן במהלך הרישום התוכנה האוטומטית לא יודעת להבדיל בין האותיות לבין ה"***" שמסביב בתמונה. כאן בא לידי ביטוי יכולת הדמיון של המוח האנושי....
אני חייב לציין שגם אני לא פעם טועה בהקשת המספרים - ואפילו אני לא יודע למה...
באמת כדאי אולי לטפל בעניין
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
אם לא ברור אז לעשות REFRESH...
ה-CAPTCHA באתר הזה הוא וריאציה על CAPTCHA אחר וכמה שינויים זדוניים שהכנסתי בעצמי... ואם זה היה תלוי בי הוא היה גם יותר סבוך מזה...
ולראיה להצלחת הרעיון, מאז קום האתר, אף BOT לא נכנס לאתר בניגוד לכמעט כל אתר אחר שאני מבקר בו.
אין ספק שזה מבלבל וגם אני לעיתים מתבלבל בו בין 7 ל-2 וכו', אך אם זה לא מצליח לי אני מכניס את זה פעם נוספת. מכיוון שה-COOKIE כאן מחזיק כ-3 חודשים, זה דורש LOGIN רק כ-4 פעמים בשנה על כל מחשב (אלא אם כן מדובר במחשב ציבורי).
ה-CAPTCHA באתר הזה הוא וריאציה על CAPTCHA אחר וכמה שינויים זדוניים שהכנסתי בעצמי... ואם זה היה תלוי בי הוא היה גם יותר סבוך מזה...
ולראיה להצלחת הרעיון, מאז קום האתר, אף BOT לא נכנס לאתר בניגוד לכמעט כל אתר אחר שאני מבקר בו.
אין ספק שזה מבלבל וגם אני לעיתים מתבלבל בו בין 7 ל-2 וכו', אך אם זה לא מצליח לי אני מכניס את זה פעם נוספת. מכיוון שה-COOKIE כאן מחזיק כ-3 חודשים, זה דורש LOGIN רק כ-4 פעמים בשנה על כל מחשב (אלא אם כן מדובר במחשב ציבורי).