הנה מישהו שרואה את ה usenet בצורה שונה מרובנו...

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #1 

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

שיהיה בריא.
צריך למלא את המגזין במלל, לא?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

guyezra כתב:שיהיה בריא.
צריך למלא את המגזין במלל, לא?
...
לדעתי הוא כתב דברי טעם ואני מזדהה עם רובם ועם הנוסטלגיה.

הסיבה שהיוזנט נעלם (לא טכנית, כי הוא משמש היום להורדות תוכן) בעצם נובעת מההצלחה המהפכנית של הווב. האתר הזה הוא רק דוגמא. לפני 20 שנה היינו מתדיינים עכשיו במשהו כמו rec.hometheater או משהו דומה.

היה אז את הקסם שזה היה קטן ורק מעט יודעי דבר (שהיה להם בכלל גישה למחשבים מרושתים) היו שותפים.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

רשת הUSENET בצורה המקורית שלה נעלמה מזמן מזמן.
היא פשוט מצאה ייעוד אחר, זה לא אומר שהוא נעלמה או לא רלוונטית

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

guyezra כתב:רשת הUSENET בצורה המקורית שלה נעלמה מזמן מזמן.
היא פשוט מצאה ייעוד אחר, זה לא אומר שהוא נעלמה או לא רלוונטית
...
נו נכון, בדיוק על זה הוא כותב.
לגבי המשפט האחרון שלך, זה עיניין סמנטי. היוזנט של היום שמר רק את השם ואת ההיבטים הטכניים של הפרוטוקול, אך במהות אין לזה קשר ליוזנט המקורי.

לא נכון להגיד שהיא מצאה ייעוד אחר. היא הוחלפה בווב (בפורומים, בלוגים, אתרי עזרה ,... ).
משה

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

גם אני הזדהתי עם הנטסטלגיה
אבל היצר הרע של השימוש הנוכחי השתלט במהירות :D
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

גם אני גדלתי על BBS ואח"כ על USENET במתכונתו המקורית.

אני זוכר כשהאינטרנט היה לא יותר מאשר FTP, GOPHER ו-USENET ובשביל לגשת אליו בישראל היית צריך להיות סטודנט באחת האונברסיטאות (או להכיר סטודנט).

בתחילת שנות התשעים (זה בטח היה ב-90-91) הייתי עוד בצבא והשתמשתי בכמה חשבונות, תחילה בחשבון של חבר מהטכניון ואח"כ בזה של חברתי דאז (ואשתי דהיום). מאוד אהבתי להיכנס לאתרים מיוחדים, במיוחד ל-SIMTEL (ה-REPOSITORY הראשון של תוכנת FREEWARE ו-SHAREWARE). אני זוכר ששחררתי לרשת SOURCE CODE ב-C++ עם תוכניות דוגמא שפיתחתי בזמני החופשי (קראנו לזה אז SHAREWARE, לא היתה תנועת OPEN SOURCE).

למי שמתעניין, SIMTEL עדיין שמרו את הקוד

את כל הדיונים עשינו דרך ה-USENET, כמובן, והכרתי דרכם הרבה מאוד חברים.

אני זוכר נער צעיר שהיה ביחידה שלי בצבא שהגיע נלהב וסיפר לי על רעיון חדש שקוראים לו THE WEB, זה כמובן היה מבוסס DOS עדיין (אם אני זוכר נכון, הוא דיבר על הדפדפן LYNX, שהיה הדפדפן הראשון בעולם - טקסטואלי בלבד כמובן) ואני זוכר שלא הצלחתי להבין ממנו מה כ"כ מעניין בזה, אבל הבטחתי לו לבדוק את הנושא... אותו נער צעיר הוא חבר האתר JPOST, אגב...

ב-95 הקמתי ISP בארה"ב (הייתי ה-CTO של הפרוייקט), ואז כבר ראיתי את הניצנים של מה שהפך אז למגפה - קבוצות BIN הפכו משמעותיות יותר ותפסו את מירב הנפח של הדיסקים של שרת ה-NEWS שלנו. אני זוכר שהתלוננתי לבעלים שהדיסק שלנו קטן ושצריך יותר נפח בכדי לתפוס את כל הגודל. הוא לא הבין מה השתנה בשנה שחלפה והסברתי לו שקבוצות ה-BIN, ובעיקר הקבוצות שהחזיקו תמונות פורנו, החלו ממש לתפוס נפחים מפחידים. הוא פשוט אמר לי שזה יחלוף כשלאנשים ימאס מהשטויות האלה ושלא צריך להגדיל את הנפח... כשזה הגיע למימדים מפחידים החלטנו בסוף לצמצם את הכיסוי שלנו רק לקבוצות מוכרות ולהוריד RETENTION... זו היתה החלטה קשה, ואגב ספק ה-USENET שלנו היה אחד מספקי ה-BACKBONE (לא זוכר את השם BBB או משהו כזה...) והעלות של החיבור USENET היה מאות דולרים בחודש שהיינו צריכים להצדיק לבעלים כי הם לא הבינו מי משתמש בדבר הזה.

הפעילות שם היתה מאוד חזקה, ואני זוכר פרוייקט אמביציוזי ליישם מנגנון חיפוש ל-USENET בשם DEJANEWS שעבד מדהים עד שחברה קטנה דאז בשם GOOGLE רכשה אותו והפכה אותו ללא שמיש בעליל (אחד מהכשלונות הגדולים שלהם בתקופה).

אין ספק USENET המקורי נפח את נשמתו אי שם בשנות התשעים והפך למשהו אחר. הרוח החיה שהיתה שם הועברה ברובה לפורומים מפוצלים ברחבי העולם. בתור מקים של פורום שכזה, יש בהחלט מן ההפסד מכיוון שאין מאגר עצום (אך נכלה) של תוכן ומקום אחד שיכול לענות לשאלותיך בכל נושא. בעבר אם היתה לי שאלה בכל תחום, היה בעצם מקום אחד באינטרנט שבוודאות של 100% היית יכול לקבל תשובה.

מצד שני, היו המון חסרונות ל-USENET המקורי. המון תוכן נעלם ולכן היית כותב תשובה ויתכן גם שמישהו היה עונה לך, אך אין בטחון כלשהו שהתשובה הזו היתה מגיעה עד לשרת שלך דווקא (כמה אירוני...).

היה המון *** ולא היה שום דרך לסנן אותו ושום דרך להבין אם מישהו שעונה לך הוא רציני או לא. לא היו מדדים כלשהם לשום דבר והיית צריך בד"כ לעשות עבודת מחקר עצומה בכדי להבין אם משהו שכתבו לך הוא נכון או מטעה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

Wow !!! אורך הפוסט שלך מעיד על עוצמת הנוסטלגיה :-)

אני התוודיתי ליוזנט כסטודנט באמצע שנות ה80 זמן קצר לאחר שהתנסתי בפלא אחר שנקרא Electronic Mail (עדיין לא אמרו email) מעל ה Bitnet.
בהתחלה הייתי קורא בעיקר ויכוחים פוליטיים ומתרשם מעצם הפלטפורמה. הויכוחים היו יחסית על רמה ומספר המשתתפים נמוך.
אח"כ נתקלתי בראשונה בכוחה של הרשת בפתירת בעיות כשמישהו הציע לי לשאול איזה שאלה טכנית שלא מצאתי לה מענה, בקבוצה הרלוונטית ביוזנט, וקיבלתי תשובה תוך יום !!.

זכור לי גם הנוהג להוסיף שורה בסוף הפוסט: food for the NSA line-eater
עם כל מיני מילים כמו PLO, terrorism, jihad .

הכי קשה היה להסביר למישהו שלא היה קשור לעולם הזה או לעולם המחשבים בכלל מה זה הדבר הזה.

במקום העבודה הראשון היה לנו יוזנט לפני אימייל.

אגב אני לא מסכים איתך שגוגל הרסו את דז'ה .
א) אני עדיין מוצא בחיפוש ב Google Groups המון פוסטים מלפני 15 שנה, כולל שלי :-)
ב) קבוצות מסוימות בGoogle Groups (חדשות, לא אקס יוזנט) משמשות כיום כפלטפרומה המרכזית לדיונים סביב פרוייקטי open source מסוימים והם מאוד פעילים.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #9 

moco,

גם כשקראתי את המאמר ב-YNET שקלתי אם לצרף אותו לאתר אך מכיוון שבעצם הוא בעיקר מלין על דברים שכיום קיימים בצורה אחרת ב-WEB (ולא על מות הטכנולוגיה, או רוח השיתוף באינטרנט) חשבתי שזה לא ממש קשור אלינו.

בהחלט אני מרגיש קשור ל-USENET. זו האפליקציה השניה באינטרנט שעשיתי בה שימוש כבד (אחרי FTP) והראשונה שבאמת נתנה תחושה של מה שצפוי היה להגיע.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

והראשונה שבאמת נתנה תחושה של מה שצפוי היה להגיע
...
פגעת בול במשפט הזה. נכון גם לגבי אימייל.

בעוד שFTP הייתה רק דרך אלטרנטיבית להעביר קבצים (במקום לשלוח מעטפה עם סרט מגנטי), יוזנט ואימייל היוו בעצם עולם חדש.
אימייל עוד היה קל להסביר אנשים - "זה כמו לשלוח מכתב רק מגיע מייד" (למרות שההסבר הזה מאוד חוטא לאמת ולמהות).
יוזנט פשוט אי אפשר היה להסביר. הקיום של קהילות וירטואליות היה מעבר לדימיון של אנשים והדרך היחידה להבין היה לראות את זה בפעולה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “כללי”