איך להוציא 5.1 מהכרטיס קול ??
-
yossi_ezra
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם!
ברשותי מחשב נייד MSI GX620 עם כרטיס קול של 7.1 Realtek HD Audio שלפי המפרט אמור להוציא Dolby Digital ב5.1 ערוצים ויותר. ע"י חיבור SPDIF שנמצא לפי מיטב הבנתי בתור אופציה בחיבור ה-Speakers (הירוק) שבצד המחשב.
וחיבור זה אמור להתבצע ע"י כבל קואקס דיגיטלי שיחבר בין המחשב לבין הרסיבר (PIONEER לצורך העניין).
כאשר לשם חיבור כבל הקואקס בצד המחשב השתמשתי במעביר לחיבור הדק והרגיל (הדומה לאוזניות) החיבור מזוהה ומוגדר במחשב וברסיבר אך אין שום קול יוצא...שום דבר.
עידכנתי את הדרייבר של הכרטיס הקול
התקנתי AC3FILTER והגדרתי בו שימוש בSPDIF
וגם בנגן הVLC הגדרתי שימוש אודיו בSPDIF
ועדיין...שום דבר...מתסכל
מה עושים?.? האם יש חיבור מיוחד ספציפי שאני צריך? או משהו שלא עברתי עליו?
אני יודע שזה לא פורום תמיכה של מחשבים כאן. אבל זה עדיין קשור באדיו רב ערוצי. תקנו אותי אם טעיתי.
ברשותי מחשב נייד MSI GX620 עם כרטיס קול של 7.1 Realtek HD Audio שלפי המפרט אמור להוציא Dolby Digital ב5.1 ערוצים ויותר. ע"י חיבור SPDIF שנמצא לפי מיטב הבנתי בתור אופציה בחיבור ה-Speakers (הירוק) שבצד המחשב.
וחיבור זה אמור להתבצע ע"י כבל קואקס דיגיטלי שיחבר בין המחשב לבין הרסיבר (PIONEER לצורך העניין).
כאשר לשם חיבור כבל הקואקס בצד המחשב השתמשתי במעביר לחיבור הדק והרגיל (הדומה לאוזניות) החיבור מזוהה ומוגדר במחשב וברסיבר אך אין שום קול יוצא...שום דבר.
עידכנתי את הדרייבר של הכרטיס הקול
התקנתי AC3FILTER והגדרתי בו שימוש בSPDIF
וגם בנגן הVLC הגדרתי שימוש אודיו בSPDIF
ועדיין...שום דבר...מתסכל
מה עושים?.? האם יש חיבור מיוחד ספציפי שאני צריך? או משהו שלא עברתי עליו?
אני יודע שזה לא פורום תמיכה של מחשבים כאן. אבל זה עדיין קשור באדיו רב ערוצי. תקנו אותי אם טעיתי.
-
yossi_ezra
-
- חבר שרק התחיל

החיבור הירוק של הרמקולים אמור לתפקד גם בתור חיבור SPDIF להוצאת שמע דיגיטלי
צירפתי פה את המפרט שמוכיח כך
השאלה היא איך אני מביא את האופציה הזאת לידי ביטוי??
צירפתי פה את המפרט שמוכיח כך
השאלה היא איך אני מביא את האופציה הזאת לידי ביטוי??
לדעתי אתה טועה.liran_ai כתב:אתה צריך ממיר מחיבור אוזניות (חיבור PL) לדיגיטלי,...
מה שפותח השרשור צריך זה כבל עם קצה אחד PL 1/8 מונו (כמו של אזניות אבל טבעת אחת) וקצה שני RCA רגיל.
אפשר לפתור זאת גם ע"י מתאם פשוט של 3 ש"ח מPL 1/8 זכר לRCA נקבה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
yossi_ezra
-
- חבר שרק התחיל

חבר'ה השתמשתי בכזה ממיר. שזה נראה לי די מאותו סוג בדיוק
ועדיין שום סאונד לא עבר.

ועדיין שום סאונד לא עבר.
יוסי,
עפ"י התיאור שצרפת (תרגום מפרט היצרן) ועפ"י מיטב ידיעתי, מדובר בחיבור כבל אופטי ולא קואקסיאלי. החיבור האופטי נפוץ מאד במחשבים ניידים להוצאת 5.1 'מהמחבר הירוק'.
במקרים רבים, ניתן לראות פליטת אור כשמתבוננים ישירות לתוך המחבר, אם כי ישנם מחשבים שהמקור מכוסה בתריס (למניעת אבק), המוסט אוטומטית עם הכנסת המתאם האופטי.
עפ"י התיאור שצרפת (תרגום מפרט היצרן) ועפ"י מיטב ידיעתי, מדובר בחיבור כבל אופטי ולא קואקסיאלי. החיבור האופטי נפוץ מאד במחשבים ניידים להוצאת 5.1 'מהמחבר הירוק'.
במקרים רבים, ניתן לראות פליטת אור כשמתבוננים ישירות לתוך המחבר, אם כי ישנם מחשבים שהמקור מכוסה בתריס (למניעת אבק), המוסט אוטומטית עם הכנסת המתאם האופטי.
אכן כך, אתה צריך חיבור אופטי, ממליץ לך כמה לקרוא את המאמר הזה:watersman כתב:יוסי,
במקרים רבים, ניתן לראות פליטת אור כשמתבוננים ישירות לתוך המחבר, אם כי ישנם מחשבים שהמקור מכוסה בתריס (למניעת אבק), המוסט אוטומטית עם הכנסת המתאם האופטי....
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
-
yossi_ezra
-
- חבר שרק התחיל

רב תודות לכם אנשים יקרים...
המדריך אגב גאוני וכתוב בצורה מאוד עניינית
אני אשיג את המתאם האופטי המיוחל ואנסה מה שהצעתם
אחזור בקרוב עם תוצאות
שוב תודה
אחזור בקרוב עם תוצאות
שוב תודה
אם אני לא טועה זה לפטופ שיש לו גם יציאת HDMI, מאוד ממליץ לך להשתמש בה אם הרסיבר/טלווזיה מקבלים HDMIyossi_ezra כתב:רב תודות לכם אנשים יקרים...
אחזור בקרוב עם תוצאות
שוב תודה...
-
yossi_ezra
-
- חבר שרק התחיל

במקרה שלי הרסיבר קצת ישן ולא כולל יציאת HDMI
אבל במידה וקיימת היציאה ברסיבר...אני אמור לחבר את המחשב לרסיבר בHDMI
ואז...השאלה שלי היא איך הטלויזיה אמורה להתחבר בכל המכלול הזה?
ואז...השאלה שלי היא איך הטלויזיה אמורה להתחבר בכל המכלול הזה?
אם לרסיבר יש יציאת HDMI היא תתחבר לטלוויהyossi_ezra כתב:במקרה שלי הרסיבר קצת ישן ולא כולל יציאת HDMI
ואז...השאלה שלי היא איך הטלויזיה אמורה להתחבר בכל המכלול הזה?...
ואם יש לו יציאת HDMI אז מירב הסיכויים שתהיה לו גם כניסת HDMI שאותה תחבר למחשב