הסרטים שמקרינים בקולנוע הם HD ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
פילים יותר טוב מ-1080P.
זה שזה לא איכותי בקולנוע זה בגלל שהפורמט בעייתי, המקרנים לעיתים בעייתיים, ההקרנה היא לעיתים על מסך לא מתאים, או מלוכלך (או לא איכותי). גודל ההקרנה והסביבה (רפלקציות וכו') עלולים גם לפגוע.
גם איכות הפילים בעייתית, מכיוון שמקבלים רפרודקציות כאן אשר עוברות צריבת תרגום ועוד תהליכים, ואח"כ עוברים בין בתי הקולנוע, כאשר לכלוך, שריטות ושלל בעיות מתווספים להם.
זה שזה לא איכותי בקולנוע זה בגלל שהפורמט בעייתי, המקרנים לעיתים בעייתיים, ההקרנה היא לעיתים על מסך לא מתאים, או מלוכלך (או לא איכותי). גודל ההקרנה והסביבה (רפלקציות וכו') עלולים גם לפגוע.
גם איכות הפילים בעייתית, מכיוון שמקבלים רפרודקציות כאן אשר עוברות צריבת תרגום ועוד תהליכים, ואח"כ עוברים בין בתי הקולנוע, כאשר לכלוך, שריטות ושלל בעיות מתווספים להם.
- oferlaor
- מנהל

Nissim,
לא הבנתי את השאלה, האיכות שלו נובעת מריכוז יעיל של כסף (SILVER) בפילים. ניתן לשפר את איכותו, אך נכון לכרגע אין לכך כל צורך. שיטות כגון IMAX ודומיהם מספקות איכות משמעותית יותר גבוהה מ-HDTV.
אגב, גם יש רמות ב-HDTV. למשל, 720P הוא איכות "בינונית" ב-HDTV, בעוד ש-1080P הוא איכות מקסימלית.
מעבר ל-HDTV יש כבר באופק UHDTV (או מה שקוראים "2K" בגלל שיש לזה יותר מ-2000 שורות) ואחרי יש כבר סימנים ל-4K. ביפן התחילו בניסויים של הקרנות לא מסחריות עם מקרני GLV של 4K. כמובן שעדיין אין מספיק תכנים וזה דורש כמויות מזעזעות של חומר. זה גם לא מתאים לבית (אלא אם כן זה מיועד להקרנה הקיפית - כלומר, מקרן שמיועד להקרין גם בצדדים שלך ומאחוריך - לא רק על משטח לפניך).
לא הבנתי את השאלה, האיכות שלו נובעת מריכוז יעיל של כסף (SILVER) בפילים. ניתן לשפר את איכותו, אך נכון לכרגע אין לכך כל צורך. שיטות כגון IMAX ודומיהם מספקות איכות משמעותית יותר גבוהה מ-HDTV.
אגב, גם יש רמות ב-HDTV. למשל, 720P הוא איכות "בינונית" ב-HDTV, בעוד ש-1080P הוא איכות מקסימלית.
מעבר ל-HDTV יש כבר באופק UHDTV (או מה שקוראים "2K" בגלל שיש לזה יותר מ-2000 שורות) ואחרי יש כבר סימנים ל-4K. ביפן התחילו בניסויים של הקרנות לא מסחריות עם מקרני GLV של 4K. כמובן שעדיין אין מספיק תכנים וזה דורש כמויות מזעזעות של חומר. זה גם לא מתאים לבית (אלא אם כן זה מיועד להקרנה הקיפית - כלומר, מקרן שמיועד להקרין גם בצדדים שלך ומאחוריך - לא רק על משטח לפניך).
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
MarioMan,
במידה ויצא לך להיכנס לבתי קולנוע איכותיים בארה"ב תוכל להנות מחווית צפיה שונה לחלוטין ממה שאתה מכיר פה בארץ,שם תוכל לראות את הפונטנציאל המלא של הסרט!
מומלץ בחום לבקר בקולנועים שתומכים בIMAX.
אגב עופר יצא לי פעם לראות סרט שצולם ב CINEMASCOP? בקולנוע בחו"ל?
זו חוויה בלתי רגילה!
במידה ויצא לך להיכנס לבתי קולנוע איכותיים בארה"ב תוכל להנות מחווית צפיה שונה לחלוטין ממה שאתה מכיר פה בארץ,שם תוכל לראות את הפונטנציאל המלא של הסרט!
מומלץ בחום לבקר בקולנועים שתומכים בIMAX.
אגב עופר יצא לי פעם לראות סרט שצולם ב CINEMASCOP? בקולנוע בחו"ל?
זו חוויה בלתי רגילה!
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
עופר, את תקני ה HDTV אני כבר מכיר
הכוונה שלי הייתה לשאול איזו רזולוציה תתן איכות טובה יותר מהרזולוציה המוקרנת בקולנוע?
- oferlaor
- מנהל

Nissim,
אם תשאל את השאלה נכון, תקבל את התשובה הנכונה
2K כבר טוב יותר מאשר קולנוע. אני מאמין שיקח בין 5 ל-10 שנים להגיע לזה, מכיוון שדרוש פוש רציני מצד הלקוחות בכדי לעשות את זה. אני לא בטוח שיהיה קהל יעד גדול, כך שיתכן שזה גם יקח עוד כמה שנים (אם בכלל יהיה עניין מצד הקונסומרים לקבל תכנים מעל 1080P).
זה גם תלוי בהתפתחות טכנולוגיות ההקרנה והתצוגה. אם אפשר יהיה לרכוש בזול מסך 2K בגודל 100" בטכנולוגיה חדשה כלשהי (מקרן GLV, מסכי OLED, מסכי SED), אז לטכנולוגיה הזו יהיה ביקוש.
אם תשאל את השאלה נכון, תקבל את התשובה הנכונה
2K כבר טוב יותר מאשר קולנוע. אני מאמין שיקח בין 5 ל-10 שנים להגיע לזה, מכיוון שדרוש פוש רציני מצד הלקוחות בכדי לעשות את זה. אני לא בטוח שיהיה קהל יעד גדול, כך שיתכן שזה גם יקח עוד כמה שנים (אם בכלל יהיה עניין מצד הקונסומרים לקבל תכנים מעל 1080P).
זה גם תלוי בהתפתחות טכנולוגיות ההקרנה והתצוגה. אם אפשר יהיה לרכוש בזול מסך 2K בגודל 100" בטכנולוגיה חדשה כלשהי (מקרן GLV, מסכי OLED, מסכי SED), אז לטכנולוגיה הזו יהיה ביקוש.
- Refael-Azi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יצא לי לראות את צ'ארלי וממלכת השוקולד בIMAX בסאן פרנסיסקו,
המסך אכן מדהים וענק, ואיכות התמונה מדהימה, במיוחד בסרט הזה שהוא מאד "צבעוני".
מה שכן, שמתי לב שהשחורים של המסך מקבלים רעש שנראה כמו רעש דיגיטלי מסויים, בדומה לתופעה שמצלמות הWEB הפשוטות מציגות כאין מספיק אור ורוב התמונה חשוכה.
האם הIMAX עבר לפורמט דיגיטלי והוא אינו פילם יותר?
אם כן איך זה שיש רעשים מהסוג הזה?, אמנם צריך להיות חד עין כדי לראות את התופעה אך כמו שאנחנו יודעים מהCUE באג, צריך ברגע שראית את זה אתה לא יכול שלא לשים לב..
המסך אכן מדהים וענק, ואיכות התמונה מדהימה, במיוחד בסרט הזה שהוא מאד "צבעוני".
מה שכן, שמתי לב שהשחורים של המסך מקבלים רעש שנראה כמו רעש דיגיטלי מסויים, בדומה לתופעה שמצלמות הWEB הפשוטות מציגות כאין מספיק אור ורוב התמונה חשוכה.
האם הIMAX עבר לפורמט דיגיטלי והוא אינו פילם יותר?
אם כן איך זה שיש רעשים מהסוג הזה?, אמנם צריך להיות חד עין כדי לראות את התופעה אך כמו שאנחנו יודעים מהCUE באג, צריך ברגע שראית את זה אתה לא יכול שלא לשים לב..
- oferlaor
- מנהל

השאלה אם באמת ראיתי IMAX או שזה היה הקרנה דיגיטלית (1080P). הם נוטים לעשות את זה לא מעט פעמים ולא בהכרח לומר לך.
אפשרות נוספת היא שזה נוצר בשלב העריכה של הסרט.
אפשרות נוספת היא שזה נוצר בשלב העריכה של הסרט.
- Refael-Azi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא נראה לי שבבית קולנוע של Loews Theatres at Metreon SONY שמקרין בהתחלה טריילר של IMAX, ובכל מטר מרובע שאתה מסתובב בקולנוע/קניון הזה אתה רואה את המילה הזאת, הם יעבוד על האנשים..
סוני עדיין לא הדרדרה לרמה הישראלית של להריץ את אותו הסרט ב-5 אולמות במקביל..
בהחלט יכול להיות שמדובר ברעשים שנבעו מעריכה דיגיטלית.
סוני עדיין לא הדרדרה לרמה הישראלית של להריץ את אותו הסרט ב-5 אולמות במקביל..
בהחלט יכול להיות שמדובר ברעשים שנבעו מעריכה דיגיטלית.
- oferlaor
- מנהל

אתה צריך לזכור ש-IMAX פשטו או פושטים רגל.
1080P דיגיטלי הוא בהחלט שיפור מה עבור מרבית האנשים ויתכן שהם ראו את זה כשיפור ולא כ- "רמאות".
בכל מקרה, ARTIFACTS מסוג זה בד"כ נובעים מהקרנה דיגיטלית.
1080P דיגיטלי הוא בהחלט שיפור מה עבור מרבית האנשים ויתכן שהם ראו את זה כשיפור ולא כ- "רמאות".
בכל מקרה, ARTIFACTS מסוג זה בד"כ נובעים מהקרנה דיגיטלית.
אם נעגל קצת את המספרים, אז HD זה משהו כמו 1000X1000 נקודות, כלומר 1 מיליון פיקסל.
לסרט 35mm (שקופיות) במצלמה יש כ 10 מיליון פיקסל. השטח שתופסת התמונה על הפילם בהקרנת סרט בית קולנוע, יותר קטן מהשטח שתופסת תמונה במצלמה רגילה, ולכן מספר הפיקסלים קצת יותר קטן - כ 5 מיליון פיקסלים.
מסקנה: פילם בקולנוע יותר טוב ברזולוציה מ HDTV.
קונטרסט הפילם גם הוא מאד גבוה - יותר טוב מ 1:10000
אבל כמו שאמרו קודמיי בשרשור הזה , פילם זה משהו שמתבלה עם כל הקרנה ולכן המספרים הנ"ל לא נשארים נכונים לנצח.
ממידע שעפר מסר בשרשור הזה, אני מבין שאנו צפויים לפיתוח של תקן חדש UHDTV עם רזולוציה של 4000 שורות. בהנחה שמספר הנקודות בכל שורה דומה, נקבל כ 16 מיליון פיקסלים. זה כבר באמת משאיר את הפילם מאחור.
לסרט 35mm (שקופיות) במצלמה יש כ 10 מיליון פיקסל. השטח שתופסת התמונה על הפילם בהקרנת סרט בית קולנוע, יותר קטן מהשטח שתופסת תמונה במצלמה רגילה, ולכן מספר הפיקסלים קצת יותר קטן - כ 5 מיליון פיקסלים.
מסקנה: פילם בקולנוע יותר טוב ברזולוציה מ HDTV.
קונטרסט הפילם גם הוא מאד גבוה - יותר טוב מ 1:10000
אבל כמו שאמרו קודמיי בשרשור הזה , פילם זה משהו שמתבלה עם כל הקרנה ולכן המספרים הנ"ל לא נשארים נכונים לנצח.
ממידע שעפר מסר בשרשור הזה, אני מבין שאנו צפויים לפיתוח של תקן חדש UHDTV עם רזולוציה של 4000 שורות. בהנחה שמספר הנקודות בכל שורה דומה, נקבל כ 16 מיליון פיקסלים. זה כבר באמת משאיר את הפילם מאחור.
מוטי