חיבור הטלוויזיה למחשב- עזרה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני בטוח שהנושא הזה חרוש, אבל לא מצאתי את התשובה שאני מחפש, אז אם תוכלו לעזור לי זה יהיה מצויין.
טוב אז ככה, יש לי טלוויזיה של סמסונג דגם: LA32R71 .
32" HD READY
כרגע המחשב שלי מחובר אליו בכבל של DVI HDMI,
הכרטיס מסך שלי כרגע: GEFORCE 8400GS
כמה שאלות:
1. חשבתי לשדרג את הכרטיס מסך שלי (עד 600 ש"ח) שיהיה לו יציאת HD, חשבתי על 9500 GT עם יציאת HD, של חברת PALIT ,המלצות??
2. האם יש הבדל משמעותי באיכות התמונה בכבל HDMI - HDMI, מכבל DVI - HDMI.?
3. בלוח הבקרה של NVIDIA יש אפשרות להגדיר טלוויזית HD, העניין הוא שברגע שאני קובע את הרזולוציה שלו על 720 P האיכות על הפנים, ברגע שאני משנה את הרזולוציה של המסך ל 1360 על 768 בחזרה, (NATIVE RESULOTION) האיכות הרבה יותר טובה! למה זה? הרי הטלוויזיה שלי היא HD ?? אז האופציה הכי טובה בשבילי היא 720P ?!
4. התמונה של שולחן העבודה על הטלוויזיה קצת נחתכת בצדדים, ישנה אפשרות לסדר את זה?
5. חיברתי מחשב נייד של אפל(MAC BOOK PRO) לטלוויזיה בכבל DVI - HDMY והאיכות הייתה מעולה!!!! הבעיה שלא הצלחתי אף פעם להגיע לאיכות כזו עם המחשב שלי, למה? זה הכרטיס מסך אולי??!!

אני מבולבל!! תעשו לי טובה החבר'ה המקצועיים פה תעזרו לי!

תודה רבה ושבת שלום!

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

??? אף אחד??? :cry:

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

מאחר שכרגע הטלוויזיה מחוברת בחיבור דיגיטלי (DVI ל-HDMI), אז לא תרוויח שום יתרון באיכות מחיבור דיגיטלי אחר. כרטיס מסך טוב יותר בהחלט צפוי לתת תמונה באיכות טובה יותר.

הטלוויזיה שלך היא לא 720P (שזה רזולוציה 1280x720) אלא 768P, ולכן האיכות המיטבית היא כשמחברים ברזולוציה הטבעית שלה. בחיבור 720P היא מבצעת Upscaling לרזולוציה הטבעית שלה.

התמונה שלך נחתכת בצדדים כי למעשה רזולוציית המסך היא 1366x768, כך ש-3 עמודות בכל צד נשארות ללא שימוש בשידור רזולוציה של 1360x768. אין מה לעשות, רק כך מקבלים NR במסך כזה.

לגבי ה-MACBOOK, ייתכן שהוא באמת יותר טוב ממה שיש לך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

תנסה לעבור למצב של EXTENDED במסך, ולא לעבוד במצב CLONE
כך אתה יכול להגדיר את המסך מחשב לרזולוציה הטבעית שלו, ואת הLCD על 1366X768
ברגע שאתה פותח סרט אתה אמור לגרור אותו ממסך המחשב אל מחוץ לגבולותיו עם העכבר. כך אתה גם לא תלוי במה מציגים בLCD ויכול להמשיך לעבוד על המחשב בחופשיות.

לגבי כרטיס מסך עם יציאת HDMI אני ממש לא בטוח שבמסך שיש לך תרגיש בהבדל גם אם תשדרג את הכ.מסך. כבל DVI-HDMI אמור לתת תוצאות ברמה כזו שלא תצליח להבדיל, כלומר איכות שמצליחה לנצל את המקסימום של הHD READY שלך
אולי אם המסך היה FHD היה ניתן באמת לראות הבדל, אבל גם הוא מינורי.
אגב אם יש לך מחשב יחסית ישן עם מעבד 2.8 , כרטיס מסך חדש לא בטוח שייתן את הפתרון לאיכות

עם זאת לא מובן בשביל מה מייצרית FHD של 32" אם כדי לראות הבדלים בין גירסאות של 720P ל-1080P צריך לשבת 30 ס"מ מהמסך
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התגובות חברים, אז אני רוצה להבין כמה דברים, הטלוויזיה שלי היא לא באמת HD READY ? כי הרזולוציה שלי היא לא 1280X720 ?? אבל אני רואה מצויין ואיכותי כשאני רואה תכנים ב HD ??!(ברזולוציה הטבעית)
2. המסך מחשב והטלוויזיה שלי מחוברים במצב של DUALVIEW זאת אומרת שאני גורר את הסרט לדוגמה לטלוויזיה.
3. לגבי הכרטיס מסך הזה. PALIT NVIDIA GEFORCE 9500GT מישהו מכיר? טוב לא טוב?
4. יציאת HD בכרטיס מסך אמורה להעביר לטלוויזיה תמונה וסאונד ביחד?
תודה

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #6 

1. היא כן HD-READY, כי הגדרת HD-READY היא לפחות 720 שורות.

4. למיטב ידיעתי לא. ל-ATI יש כרטיסים שכוללים כבל קטן בנוסף אותו מחברים פנימית מיציאת ה-SPDIF של בקר הקול אל כרטיס המסך. בצורה זו, הכרטיס יודע להוציא גם את הסאונד דרך HDMI.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

האמת שראיתי כבל קטן (בצד אחד בצבע לבן ובצד השני הוא מתפצל לשניים) לזה אתה מתכוון?

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

???????????
אני כבר ימשיך מפה במקום לפתוח אשכול חדש..
אז בסוף קניתי כרטיס מסך : PALIT 9600GT SUPER 1GB
יש כמה בעיות תעשו לי טובה ותעזרו לי...

יש לי כבל שמחובר למחשב ביציאה של סאונד, הכבל מתחבר לטלוייזיה IN ומהטלוויזיה יש כבל OUT שמתחבר לרסיבר( בעצם כל מה שמוצג על הטלוויזיה זה הסאונד שאני שומע) עם הכרטיס הקודם הכל עבד כמו שצריך!!! עם כבל DVI HDMI וכבל נוסף לסאונד!
הבעיה היא שלאחר ששמתי את הכרטיס מסך החדש התקנתי את כל הדרייברים וכו' , העברתי לערוץ של הHDMI בטלוויזיה אבל יש רק תמונה ללא קול!!!! ואילו ברמקולים של המחשב אני כן שומע....חיברתי את הכבל הקטן שדברתי עליו מקודם ללוח אם( רשום שם SPDIF) אבל כנראה שזה לא קשור... ועדיין אין סאונד!!!!!
בנוסף, כשאני מנסה להגדיר את הרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה(1360 על 768) מופיע לי מסך כחול על הטלוויזיה עם כתובית MODE NOT SUPORTED וכשזה על 1280 על 720 לא רואים חד בכלל!!
מה אני עושה??? פפפפפפפפפפ כבר התחרפנתי מהעניין

תעשו לי טובה חבר'ה תעזרו לי פה!

שבת שלום!!!

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

?????

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #10 

הי רזי,

קודם כל, בחרת פורום לא מתאים לשאול את השאלה. הפורום המתאים הוא פורום HTPC ומחשבי מדיה סנטר באתר זה.

לא ניתן להפעיל סאונד בו זמנית ביציאה האנלוגית של הרמקולים של המחשב וב-SPDIF. עליך לבחור אחד מהם, או להשתמש ב-Line Out של הטלוויזיה ולחבר אותה לרמקולים שלך.
עוד אפשרות זה שתחבר את אותו Line Out אנלוגי מהמחשב שלך לכניסת ה-Line In המתאימה לכניסת ה-HDMI (יש כניסה כזו במסכי סמסונג).
אם אין לך רסיבר ו-5.1 רמקולים, ממש אין טעם להשתמש ביציאת ה-SPDIF או להעביר סאונד דרך ה-HDMI.

לגבי הרזולוציה, נסה לעדכן דרייברים של אנוידיה, ו/או לעבוד עם תוכנה שנקראת Power Strip, שיותר גמישה בקביעת רזולוציות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה PIXIES
סליחה על הפורום הלא נכון...חח
אולי אני לא יודע בדיוק מה זה SPDIF אבל בוא נעזוב את זה רגע, ניסיתי עוד משהו, הוצאתי את הכבל מהטלוויזיה וחיברתי אותו ישירות לרסיבר(הרסיבר שלי פשוט, יש לו רק שתי כניסות של ימין ושמאל בגלל זה אני קצת מוגבל)
כשחיברתי אותו שמעתי סאונד מצויין. אבל כשניסיתי לחבר אותו שוב לטלוויזיה ( כניסת AUDIO DVI) כפי שציינת. לא שומעים כלום.
אני רוצה לציין שאת הסאונד של יס שומעים מצויין וגם הוא דרך הטלוויזיה.
זה פשוט מוזר כי עם הכרטיס מסך הישן שהיה לי (GEFORCE 8400GS) הכל עבד פיקס!!! הכרטיס מסך החדש מצויין למשחקים!! אבל מהבחינה הזו על הפנים!

נ.ב אני לא כל כך הבנתי מה אני צריך לעשות בPOWER STRI יש איזה מדריך אולי ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

שים לב שכניסת ה-Audio DVI משוייכת לאחת מהכניסות של ה-HDMI, זאת שרשום עליה גם DVI.
בתוכנה Power Strip פשוט מתקינים ומנסים לשנות לרזולוציה של 1360 על 768 או 1366 על 768.

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

ברור הכבל מחובר לכניסה הקרובה של הHDMI ...
מה אני עושה???????!!!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

ייתכן שכרטיס המסך שלך משדר אודיו עם שקט עליו דרך ה-HDMI. נסה לנתק את הכבל הקטן שחיברת לתוך כרטיס המסך, ותוודא גם בכל תפריטי ההגדרה שלו שאופציית הסאונד דרך HDMI מנוטרלת.

razib פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אבל הבנתי שדרך יציאת DVI אין סאונד!?
נכנסתי ללוח הבקרה של NVIDIA ולא מצאתי משהו שקשור לסאונד!
?!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

אתה בטוח שאתה מחובר כמו שצריך לכניסה המתאימה במסך? האם חיברת ליציאה המתאימה בצד השני, במחשב? נסה להעביר את כבל ה-HDMI לכל הכניסות של המסך, ותראה אם באחד מהם מופיע אודיו מהכניסה האנלוגית.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”