דחוף - החלטה לגבי רמקול MISSION מול WHARFEDALE 9.6

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

לאחר מספר סיבובים בחניות וסקירת ביקורת , הלכתי לכיוון WHARFEDALE 9.6 אולם לא יצא לי לשמוע אותו , לא היה בנמצא .
נכנסתי היום בצהריים לחנות HI-FI במקום מגורי רחובות . סטראו דרום.
שם הם מחזיקים את ה 9.5 , השמיעו לי אותו מול ה MISSION m34 שדומה במחירו ל 9.6 של WHARFEDALE , היה הבדל משמעותי לטובת ה MISSION ולדברי המוכר לא ארגיש בהבדל משמעותי בין ה 9.6 וה 9.5 (למרות הבדלים משמעותיים באלמנטים של הרמקולים) , האמנתי לו ולקחתי לסוף שבוע את ה MISSION לניסיון בביתי , זאת לאחר שסגרנו עיסקה
המחיר של שניהם בחנות דומה בערך 3.3K אולי הבדל של 200 ש"ח
בכל מקרה הוא דחף לטובת ה MISSION , שבאמת נשמעו יותר טוב , עם במה גדולה יותר ובס עמוק.
בהאזנה קצרה בביתי , נשמעים טוב אך מעט פחות מאשר בחנות .
האם היתה זו טיפשות גדולה שלא התעקשתי למצוא מקום להאזין ל 9.6 ?
האם מישהו בדק פעם את ההבדלים בין הרמקולים הנ"ל
יש לי אפשרות ביום א' לעקב את העיסקה ולהחזיר אותם לטובת ה WHARFEDALE 9.6
האם יש סיכוי שה 9.6 יהיו שונים בהרבה מה 9.5 , הבעיה שאין סיכוי שאת ה 9.6 אוכל להביא לביתי מכיוון שאין להם בתצוגה.
אבקש עזרה דחופה לפני סיום העיסקה .
האם יש מישהו בסביבה (מרכז) שמחזיק ב 9.6 ומוכן לארח להאזנה מהירה.
תודה מראש אמיר

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

MISSION m34 הם טובים, אבל ...
זה מאוד תלוי במגבר שלך ...
במצב האקוסטי בחדר (בחנות אני מניח המצב היה יותר סטרילי)...

camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

valer_valer כתב:MISSION m34 הם טובים, אבל ...
זה מאוד תלוי במגבר שלך ...
במצב האקוסטי בחדר (בחנות אני מניח המצב היה יותר סטרילי)...
...
המגבר הינו של HAFLER 50RS , בעתיד הקרוב יצטרף אליו AVR255 של HK
מדובר בסלון גדול יחסית בגודל 5.5X6 מ' לקראת שיפוץ .
אנו מאזינים למוזיקת רוק מתקדם , ג'ז אלקטרוני , ישראלי וקלאסי , בקרוב ינוצל למערכת ק"ב .
אני שואף לחבר את שני המגברים בעתיד ל BI-AMP .
האם אתה מכיר גם את ה WHARFEDALE שציינתי למעלה.
תודה

camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

החיאת שירשור - IS ANY BODY OUT THERE ? ויכול לעזור

שליחה #4 

אני ידוע שהיום שבת ומוקדם בבוקר אך מנסה בכל זאת .
בנוסף שאלה טכנית , האם יכול להיות שרמקול שמגיע עד 44HZ ה MISSION יתן יותר בס מרמקול שמגיע עד 28HZ ה DIAMOND 9.6 ?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

שלום,

אחרי שנוכחת שהרמקולים נשמעים אחרת בבית מאשר בחנות, כדאי לך להתעקש לקחת גם את ה 9.6 לשמיעה בבית.
מה לעשות שהאקוסטיקה בבית שונה, המגבר שונה, החיווט שונה וכל אלה משפיעים על "איך זה נשמע".
תוסיף לזה שמדובר בטעם אישי (לאחד זה יכול להשמע "וואו" ולשני "מה, זה הכל?") ואתה מגיע למסקנה שהשוואה בבית זה הדבר הטוב ביותר.

הנושא של ההבדל בבאס זה גם עניין של טעם אישי. יכול להיות רמקול שבנתונים הטכניים שלו יורד נמוך יותר אך יישמע פחות "באסי" כי זה מאוד תלוי באשר הרכיבים שהרמקול בנוי מהם ובאיזון בין החלקים.
חוץ מזה, גם הבאס יכול להשמע אחרת (בסא הדוק, מרוח וכו'...) כך שהפרמטר של "עד כמה יורד נמוך הבאס" זה לא הפרמטר היחידי שקובע.

בקיצור, תלחץ לקבל גם את ה 9.6 הביתה ועדיף ששניהם יהיו אצלך בו זמנית וכך תוכל לבצע בחינה אמיתית.

יש לך אפשרות נוספת(פחות טובה) - דבר עם היבואן ס.ג (שמביא גם את ה MISSION וגם את ה WHARFEDALE). תמיד תוכל להגיע לאולם תצוגה שלו בת"א ולשמוע שם את שני הסוגים (תוודא שיש לו אותם בתצוגה/מלאי). לפעמים אפשר גם להביא את המגבר שלך לשם ואז הבחינה עוד יותר טובה (רק תיקח בחשבון שעדין זה יישמע אחרת ממה שזה יישמע בבית....)

בהצלחה,
ארז

camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה ארז
להערכתי קיימת בעיה ב MIDRANGE והבאס בולע את הצללים הגבוהים יותר . משום מה נשמע שהבאס גם נמשך זמן ארוך מהמצופה - האם ההגדרה שהוא לא חד מספיק ?
בשלב זה אקפיא את העיסקה ואבקש לשמוע גם את ה 9.6 כפי שהצאת , ע"פ הביקורת על הרמקול הזה לא אמורה להיות לו בעיה ב MID .

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

camir1 כתב: נשמע שהבאס גם נמשך זמן ארוך מהמצופה - האם ההגדרה שהוא לא חד מספיק ?
.
...
נדמה לי שמינוח הנפוץ יותר זה באס מרוח (או לא הדוק).

ארז

camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שאלה נוספת
כעת אני משתמש כאמור ב HAFLER שהינו 65W לכל ערוץ , בעתיד הקרוב מי שידרש לדחוף הוא AVR 255 של HK שהינו 60W בסטראו לערוץ
האם אני ארגיש בהבדל משמעותי עם ה 9.6 שלו נצילות נמוכה יותר מאשר ל MISSION 90 מול 92 ?
בחנות אחרת נאמר לי שהמגבר של ה HK עובד על אמפרא'ז גבוהה בניגוד למגברים אחרים שלהם הספק יותר גבוהה אך אמפר נמוך יותר ולכן יש לו יתרון בדחיפה - האם נכון או שמשהו מנסה שוב לדחוף מוצר ?
תודה שוב

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

camir1 כתב:שאלה נוספת
כעת אני משתמש כאמור ב HAFLER שהינו 65W לכל ערוץ , בעתיד הקרוב מי שידרש לדחוף הוא AVR 255 של HK שהינו 60W בסטראו לערוץ
האם אני ארגיש בהבדל משמעותי עם ה 9.6 שלו נצילות נמוכה יותר מאשר ל MISSION 90 מול 92 ?
בחנות אחרת נאמר לי שהמגבר של ה HK עובד על אמפרא'ז גבוהה בניגוד למגברים אחרים שלהם הספק יותר גבוהה אך אמפר נמוך יותר ולכן יש לו יתרון בדחיפה - האם נכון או שמשהו מנסה שוב לדחוף מוצר ?
תודה שוב
...
הטוב ביותר הוא שתשמע את הרמקולים עם המגבר החדש שאתה מתכנן לרכוש.
בעקרון, יש חשיבות לעצמת הזרם אך אינני יודע כיצד זה יישמע לך.
מניסיון אישי, החלפתי בין שני מגברים בעלי אותו נתון ב WATT אך הם נשמעו מאוד שונה, בין השאר בגלל (או בזכות :wink: ) האמפרא'ז .

ארז

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

MISSION m34 אין שום בעיה עם באס ... הבעיה היא בהתאמה למגבר (בד"כ זה פחות סביר) או אקוסטיקה בחדר (זה נראה לי יותר סביר). תנסה להזיז טיפה את הרמקולים ואת נקודת האזנה. אולי תיאלץ אפילו לטיפול אקוסטי רציני (קולטי באסים למשל).
בכל מקרה זה רמקול מאוד מאוזן עם ±1,3 Db בין 100Hz-20kHz וב - 5Db- הוא מגיע ל - 56,2Hz לערך. בנמוכים ה - THD שלו עד 0.9%. עם הנתונים האלה לא צריכה להיות שום בעיה !!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”