הקמת איגוד צרכנים בקרב חברי האתר
מה דעתכם להקים איגוד צרכנים דרך הפורם והשירשור הזה שבו חברי האתר יוכלו לציין שם של עסק או יבואן שנתנו שירות או מוצר לא טוב וכך נוכל לארגן רשימה שחורה כך שלא נקנה מוצרים שלהם, לפחות עד שיפצו את מי שנפגע. ככול שיהיו יותר משתתפים פעילים יהיה לנו יותר כוח והרתעה. אשמח לקבל תגובות. שבת שלום לכולם.
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
הנושא הזה עולה מפעם לפעם בצורה זו או אחרת כאן בפורום.
לדעתי שה לא יקרה כאן רק בגלל האפשרות שמישהו ישמיץ בעל עסק שלדעתו לא עשה מספיק (מוצדק או לא ) וזה ייצור פתח לפגיעה בעסקים ולחילופין עלול לגרום לבעיות משפטיות גם למפרסם וגם לאתר.
וחוץ מזה אם מישהו קיבל שירות רע מחנות מסויימת ישר יצאו פה אנשים שקיבלו שירות טוב מהחנות הזאת כך שזה לא יקדם כלום.
ובנוגע לפירסומים חיוביים , הם מופיעים כאן בד"כ אחרי קניה של מוצר ע"י מישהו .
לדעתי שה לא יקרה כאן רק בגלל האפשרות שמישהו ישמיץ בעל עסק שלדעתו לא עשה מספיק (מוצדק או לא ) וזה ייצור פתח לפגיעה בעסקים ולחילופין עלול לגרום לבעיות משפטיות גם למפרסם וגם לאתר.
וחוץ מזה אם מישהו קיבל שירות רע מחנות מסויימת ישר יצאו פה אנשים שקיבלו שירות טוב מהחנות הזאת כך שזה לא יקדם כלום.
ובנוגע לפירסומים חיוביים , הם מופיעים כאן בד"כ אחרי קניה של מוצר ע"י מישהו .
כן, אני מבין את מה שאתה אומר, המצב באירן דומהdudib כתב:הנושא הזה עולה מפעם לפעם בצורה זו או אחרת כאן בפורום.
ובנוגע לפירסומים חיוביים , הם מופיעים כאן בד"כ אחרי קניה של מוצר ע"י מישהו ....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
תשמע גבר אל תצחק לפי מה שנאמר פה אנחנו לא כל כך שונים מהם, לפחות בקטע של חופש הדיבור. לא מוצאים פה אנשים להורג על זה אבל בהחלט יכולים לגרור אותך לתביעות משפטיות לא כל כך נעימות וכאן המקום לשאול איפה הדמוקרטיה?!oferlaor כתב:Ziv78
היית באירן לאחרונה?
חומני לשלטון...
בגדול אני מסכים עם זאב .
יש לא מעט היגיון בדבריו .
הבעיה המרכזית לפחות ע"פ ראות עיני ולא רק בתחום האודיו זה שישראל היא פשוט "שלולית" קטנה מאוד .
ולכן לא קיים כוח הצרכן .
מדהים שגלון נפט עולה 36 $ 0(בשונה מהשיא שהגיע ל כ 120$ אם אני זוכר נכון ) ואנו עדיין משלמים 5 שקלים ויותר לליטר בנזין .
אין התאחדות במדינה כל אחד פה בפני עצמו .
הפעם האחרונה ויחידה שאני זוכר בכל חיי היא חרם הצרכנים שעשו בזמן המונדיאל כן ... חרם בגלל 400 ש"ח , אבסורד לא ?
במקום לעשות חרם על אלפי שקלים בחודש על בנזין .
בקיצור חבל שזה כך , בגדול אני בעד הרעיון .
הבעיה המרכזית לפחות ע"פ ראות עיני ולא רק בתחום האודיו זה שישראל היא פשוט "שלולית" קטנה מאוד .
ולכן לא קיים כוח הצרכן .
מדהים שגלון נפט עולה 36 $ 0(בשונה מהשיא שהגיע ל כ 120$ אם אני זוכר נכון ) ואנו עדיין משלמים 5 שקלים ויותר לליטר בנזין .
הפעם האחרונה ויחידה שאני זוכר בכל חיי היא חרם הצרכנים שעשו בזמן המונדיאל כן ... חרם בגלל 400 ש"ח , אבסורד לא ?
בקיצור חבל שזה כך , בגדול אני בעד הרעיון .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
התכוונת חביתEyal_W כתב: מדהים שגלון נפט עולה 36 $ 0(בשונה מהשיא שהגיע ל כ 120$ אם אני זוכר נכון ) ואנו עדיין משלמים 5 שקלים ויותר לליטר בנזין ....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני מוכן להרים את הכפפה, אימא שלי הזמינה טכנאי שירות של LG כדי לתקן מדיח כלים שלהם. הטכנאי הגיע הסתכל על המדיח דקה וקבע שצריך להחליף כרטיס אלקטרוני, עד כאן הכל טוב ויפה. לאחר הדקה המאומצת שבה הוא טרח כל כך קשה הוא קבע שיש לשלם לו כ 250 שקל +- שכר טירחה. במקום התפתח ויכוח קולי בינו לבין אימא שלי והיות והייתי נוכח בבית גם אני התערבתי ודרשתי ממנו שיוריד את הטון דיבור שלו. מסתבר לפי טענתו שהוא זה שקובע כמה שכר טירחה הוא לוקח עבור "בדיקה" ואף אחד לא יכול להגיד לו אחרת והסתבר תוך כדי שיחת טלפון עם שירות הלקוחות שזה נכון. בקיצור אמרתי לאימא שלי שתשלם לו ושיעוף מהבית. אני החלטתי לא לקנות יותר מוצרים מבית LG.
כמובןאיינשטיין כתב:התכוונת חביתEyal_W כתב: מדהים שגלון נפט עולה 36 $ 0(בשונה מהשיא שהגיע ל כ 120$ אם אני זוכר נכון ) ואנו עדיין משלמים 5 שקלים ויותר לליטר בנזין .......
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
מחירים של בנזין בארץ זהים לאלה שבאירופה, ואף יותר זולים מאנגליהEyal_W כתב:בגדול אני מסכים עם זאב .
ולכן לא קיים כוח הצרכן .
בקיצור חבל שזה כך , בגדול אני בעד הרעיון ....
FYI
לגבי ארה"ב מסכים, זה עולה שם כמעט שליש
אבל פה מדובר על מדינה, לא?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אין יבואן שאין לו איזה לקוח יצא לא מרוצה , א מה בדיוק תשיג,?
בכל מקרה אנחנו לא ניתן יד לחרם ולהתלהמות, זו לא הסיבה שפתחנו את האתר.
בכל מקרה אנחנו לא ניתן יד לחרם ולהתלהמות, זו לא הסיבה שפתחנו את האתר.
קודם כל, $36 זה המחיר (הנוכחי) של חבית נפט גולמי. אני לא יודע באיזה רכב אתה נוהג אבל קשה לי להאמין שהוא יכול ליסוע על החומר הזה ששואבים מהאדמה. כדי להפיק דלק למכוניתך, צריך להוביל אותו ארצה, לזקק אותו ולייצר דלקים, ולהפיץ אותו לתחנות. כמובן, צריך לשלם גם מס למדינה.Eyal_W כתב:בגדול אני מסכים עם זאב .
ולכן לא קיים כוח הצרכן .
בקיצור חבל שזה כך , בגדול אני בעד הרעיון ....
ההשוואה שעשית שקולה להשוואת המחיר של כיסא פלסטיק למחיר חבית נפט. גם חומר הגלם הראשוני לפלסטיק זה נפט גולמי.
הקריאה פה לחרם צרכנים עולה פה מידי פעם.
אנשים לא יודעים מה זה חרם צרכני ומתי הוא רלוונטי.
חרם צרכני זו פעולה מאורגנת שמטרתה להיאבק בכח האי-קנייה, בגופים שלא הצליחו לגרום להם להוריד מחירים בעזרת חקיקה או רגולציה ואשר לא נתונים לתחרות חופשית בשוק.
זה רלוונטי נגד מונופולים וקרטלים, לא נגד יבואני מוצרי צריכה שאין להם שום כח מונופוליסטי.
בנוסף חרם צרכנים יהיה תמיד בעיניין מוצרי ושירותי יסוד. לא שמעתי על חרם צרכני במוצרי מותרות, כי אין אילוץ לקנות אותם.
מה שאתה מכנה "חרם צרכני" זה פשוט להחליט לא לקנות מה שנראה לך יקר ואתה יכול לעשות את זה מתי שאתה רוצה. רבים עושים זאת.
משה
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
משה
יבואנים בארץ זה סוג של קרטל. כל אחד לוקח "בלעדיות" על איזה בראנד, ולכולם פחות יותר יש מודל תמחור דומה
יבואנים בארץ זה סוג של קרטל. כל אחד לוקח "בלעדיות" על איזה בראנד, ולכולם פחות יותר יש מודל תמחור דומה
נראה לי שאתה מגדיר הגדרה פרטית למילה הזו.
בלתי אפשרי להיות קרטל כשאתה מוכר מוצרים שונים, ופלזמות של יצרים שונים, למשל, זה מוצרים שונים לעיניין זה , להבדיל מקומודיטיס כמו דלק, קמח ושירותי בנקאות.
זה שיש להם מודל תמחור דומה זה טבעי וקורה בכל שוק , הרי אם מישהו ינהג לפי מודל אחר לגמרי, אז או שהוא יצליח ומתחריו יעתיקו או שהוא ייכשל ויחזור למודל שכנראה עובד להם.
לצורך הדיון, גם אם כולם מייבאים בדיוק את אותם המוצרים ופעם בשבוע הם נפגשים במרתף אפוף עשן וקובעים מחירים מתואמים, כלומר קרטל ממש, עדיין לא רלוונטי להכריז על "חרם צרכנים" כי מדובר במוצר מותרות.
ההבדל הוא שבמוצרי מותרות אתה פשוט לא קונה אם יקר לך.
להבדיל, אתה "חייב" לחם (במובן מסוים של "חייב") , ובמקרה של לחם, בלי פעולה מאורגנת של חרם, כוחות השוק לא ממש יפעלו.
לא במקרה, אותם מוצרים/שירותים שחרם רלוונטי עבורם, הם אותם אלה שקיימת איזשהי רגולציה עבורם (בין שעובדת טוב ובין שלא).
בלתי אפשרי להיות קרטל כשאתה מוכר מוצרים שונים, ופלזמות של יצרים שונים, למשל, זה מוצרים שונים לעיניין זה , להבדיל מקומודיטיס כמו דלק, קמח ושירותי בנקאות.
זה שיש להם מודל תמחור דומה זה טבעי וקורה בכל שוק , הרי אם מישהו ינהג לפי מודל אחר לגמרי, אז או שהוא יצליח ומתחריו יעתיקו או שהוא ייכשל ויחזור למודל שכנראה עובד להם.
לצורך הדיון, גם אם כולם מייבאים בדיוק את אותם המוצרים ופעם בשבוע הם נפגשים במרתף אפוף עשן וקובעים מחירים מתואמים, כלומר קרטל ממש, עדיין לא רלוונטי להכריז על "חרם צרכנים" כי מדובר במוצר מותרות.
ההבדל הוא שבמוצרי מותרות אתה פשוט לא קונה אם יקר לך.
להבדיל, אתה "חייב" לחם (במובן מסוים של "חייב") , ובמקרה של לחם, בלי פעולה מאורגנת של חרם, כוחות השוק לא ממש יפעלו.
לא במקרה, אותם מוצרים/שירותים שחרם רלוונטי עבורם, הם אותם אלה שקיימת איזשהי רגולציה עבורם (בין שעובדת טוב ובין שלא).
משה