השבוע רכשתי כרטיס של חברת HIS דגם 4670 למחשב ה-HTPC שברשותי,
למרות שמדובר על כרטיס שתופס מקום של 2 סלוטים (מגיע עם גוף קירור של חברת arctic cooling) יש לו יתרון גדול בכך שהוא מוציא את כל החום שנוצר מחוץ למארז ואין כל צורך לדאוג לקרור נוסף למארז עצמו עקב התחממות פנימית נוספת, הוא בעל צריכת חשמל נמוכה מאוד (סביב ה-13W במצב ב-idel) וכאחד שרכש את הכרטיס בשביל האפשרות להשתעשע קצת במשחקי נהיגה, הופתעתי מאוד לטובה מהביצועים שלו. (מריץ את המשחק GRID בצורה מעוררת כבוד
מי שמחפש להוסיף כרטיס מסך חיצוני ועדין לשמור על מחשב שקט, אפשר לומר שזהוא כרטיס אידיאלי, למרות שהמאוור שלו עובד באופן קבוע על 12V (עדיו שקט באופן יחסי) ניתן לחבר את המאוורר ל-7V ולקבל כרטיס שקט לחלוטין!!! כאשר מנגד הטמפרטורה עולה סה"כ ב-4 מעלות במצב idel.
יחד עם זאת, בשביל לפתור את הצורך בקרור טוב יותר במצב עומס, חיברתי את המאוורר ללוח האם ובעזרת תוכנת SPEEDFAN אני שולט על מהירות המאוור.
למזלי, ללוח אם כבר מחובר מאוורר אחד של המארז שגם הוא נשלט ע"י SPEEDFAN והוא עובד על 6.9V במצב idel, כך שלא הייתי צריך לעשות כלום חוץ מלחבר את המאוורר של הכרטיס לאותו החוט של מאוורר המארז.
עדין לא בדקתי את הכרטיס לעומק מבחינת תכני HD (למרות שבבדיקה הקצרה שערכתי לא גילתי בעיה מסויימת בנגון התכנים הללו)
נכון לעכשיו יש לי רק בעיה אחת של Motion blur / ghosting בשידורי SD בלבד
(הבעיה נפתרה ומופיעה בשרשור שפתחתי)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=712128
מקווה שעזרתי